Bildirim
Yine ben yine corsa yine kaza [TIR GİRDİ] (6. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Geçmiş olsun tırlar tamam önünü göremez ama aracın ön camın sağ üst kısmında bir ayna görüyorsunuz o ayna tırın önünü gösterir çünkü tırlar yüksekte oldugu için tam dibini göremeyeceği için o aynayı kontrol etseydi sizi görürdü diye düşünüyorum Tekrar Geçmiş olsun iyi akşamlar -
Tırcı haklı corsayı kullanan sabırsız davranmış -
Deyim yerindeyse korsana koymuşlargeçmiş olsun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence de siz hatalısınız. Tırlar görmüyor aynadan.Sabırlı olup beklemeniz gerekiyordu.. Bende sol şeritten 90 100 ile giderken tırın yanından geçiyordum. Baya büyük uzun bir tırdı. Adam görmedi benim geçtiğimi (araba ufak) birden sol şeride attı kendini tır. bende frene asıldım bu arada korna calıyorum sürekli. dorsesi beni altına alacakken adam sağ tarafa attı kendini kurtuldum allahtan arkamdan gelen olayı iyi süzmüş arkadan çarpmadı. sonra tırın yanına gittim camdan ana avrat küfür ettim. adam özürdiledi. özürdileyince dayanamadım korna caldım eyv diye
işin içinde tır varsa herzaman dikkatli olmak lazım cok sakat..
-
geçmiş olsun.bir de PO nun tırına çarpmışsınız.Allahtan kaza büyük değilmiş.yoksa havaya uçardı bütün şehir. -
Acele işe TIR karışmış.
Geçmiş olsun yine de, defansif sürüş her zaman önemlidir. -
Okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlar oval aynaya takmış durumda. Tır'ın sağındaki oval aynayla her şey çözüldü bitti, Tır şoförü suçlu oldu öyle mi?
O bahsettiğiniz ayna her zaman tam algı sağlayamıyor, yanıltabiliyor.
Kamyonlarda otobüslerde de bu aynalardan var diyorsunuz. Var olmasına var da; kamyon otobüs değil bu, Tır. Tır dediğiniz alet de iki parça ve boyuna uzun bir makine. Önde çekici arkada dorse var. Yolda giderken geometrisi her an değişen bir araç.
Tır şoförü istediği kadar dikkat etsin, manevra yaptığı tarafın görüşü dorse tarafından engelleneceği için aynanın hiç bir hükmü kalmıyor.
Veya manevra açısına göre çok küçük bir görüş açısı kalıyor.
Bu nedenle yok dönerken bakmalıydı yok dibine dikkat etmeliydi diye bıdı bıdı yapmanın anlamı yok. Eşinizin dostunuzun Tır'ı varsa direksiyonuna geçip kullanın, ileri geri gidin bakalım otobüse kamyona benziyor mu?
Mesela bir örnek, daha bugün başıma geldi: Sıkışık trafikte seyrederken sol tali yoldan bulunduğum yola Tır'ın biri giriş yaptı ve sol önümde yol almaya başladı. Tır'ın sağa doğru sinyal verip yol istediğini gördüm ve yavaşlayıp önüme geçmesini sağladım. Sağ tarafımda kalan diğer şeritteki araçlar da aynı duyarlılığı gösterip yol verdiler. Tır az ileride bir yerden sağa dönüp yoldan ayrıldı.
93' te ehliyet aldım ve sürücü kursunda bile bu Tır konusunu detaylı anlatmışlardı. Sonraki yıllarda tecrübesini canlı yüzlerce kez yaşadım. Tır her zaman dikkat edilmesi gereken bir araç. Özellikle şehir trafiğinde Tır'ın sağından solundan canbazlık yapılmaz. O an başka imkanım yok mu, tabakhaneye kokoreç yetiştirmiyorum beklerim sıkıntı yok. Uzun yolda bile Tır'ın sağdan nizami gittiğinden emin olduktan sonra sollama yapıyorum.
düzeltme: yazım hatası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsin053 -- 13 Eylül 2014; 2:19:05 >
-
hatalısın tırlar kamyonlar iş makineleri sağını göremez sen en az 2 boy ileride olacaksınki rahat rahat görebilsin senin kendi ufacık aynanda onun 2 farını görmen hiçbirşey ifade etmiyor önemli olan o tırın içindeki sıcaktan beyni erimiş tır şöförünün senin şerit değiştirdiğini idrak edebilecek mesafede bulunması. neyse bu sana ders olsun tırlardan kamyonlardan vs hep uzak dur gene ucuz atlatmışsın bu olay dur kalkta değilde seyir halinde olsaydı seni yan çevirip önüne katıp kilometrelerce götürebilirdi çünkü adamlar gerçekten göremiyor içeride gürültülü müzik dinliyorsa tamam sen önde o arkada takılırsınız öyle youtube'da mobeselere yansıyan kazalarda örnekleri var.
-
Gecmis olsun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: hidayet güneşi
Amacım tartışma yaratmak değil öncelikle bunu belirteyim.Madem tırlar önlerini göremiyor yıl olmuş 2014 taktırsınlar ufacık bir kamera bu kadar mı zor? Allah korusun herhangi bir yakınınızın başına tır önünü görmüyor diye ölümlü bir kaza gelse yine tırcıları savunur muydunuz?
+1 kesinlikle katılıyorum avrupayı amerikayı bilmem ama ülkemizde zorunlu hale getirilebilir. hemde devlete ek gelir kapısı. kamerası olmayan araca yapıştırırlar cezayı kamerası olupta kazaya karışıyorsa vay halinde ondan sonra vay ben görmedim vay ben bilmiyordum bahaneleride kalmaz. -
Bir yakinim tir soforunun aracini gormedigi icin arkasindan carpmis ve bayagi suruklemis.. tir soforu direksiyon neden boyle agirlasti demis icinden.. inmis bakmis ki araca vurdugunu gormus..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen.
Geçmiş olsun, büyük ihtimalle kusur size çıkar o açıklamadan sonra.
Fakat ben sizin yerinizde olsam o kamyonu gördüğüm an frene basar geçmesini beklerdim. -
Geçmiş olsun.
Çekicilerin sağ ön tarafını gösteren bir aynaları vardır, hareket etmeden evvel bu aynasını kontrol etmesi gerekirdi. Anlattığınız durumda %99 çekicinin şoförü hatalıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desx -- 14 Eylül 2014; 13:20:22 > -
Hareket yönlerine dikkat edilirse, tır şeridinde siz ona sağ önden yanaşmışsınız, tırın kör noktası, istanbulda her ay buna benzer yüzlerce kaza oluyor. Geçen hafta yan şeritte tır varken 10 km hızla önümdeki araç aynı manevrayla tırın önüne geçmeye çalıştı, korna basmama rağmen durmadı kaçınılmaz sonuç. Demem odur ki tır kamyon görürseniz uzaklaşın yanaşmayın önüne kırmayın.
quote:
Orijinalden alıntı: Killer_Elite
quote:
Orijinalden alıntı: bal974
Tırlar sağ önünü gerçekten görmezler. Göremezler. Özellikle dur-kalk trafikte. Dibini göremezler.
Bunu sizin bilmiyor olmanız enteresan.
Tırın önüne kesinlikle girilmeyeceğini acı bir tecrübeyle öğrenmiş oldunuz.
Bundan sonra daha sık giricem kör noktalarına hepsinin belası olacam arabada 4 kişiydik adamı dövmedigimize dua etsin böyle bi bahane yok geciniz bunlari
Bi de 4 kişiydik diyorhem suçlu hem güçlü. Geçmiş falan da olmasın iyi olmuş, umarım bi gün tırın altında kalırsın
-
Geçmiş olsun. Tır haklı, sürücüsü göremiyor o bölgeyi. Küçük araç kullananların bu durumu bilip o riske girmemesi gerekiyor. Ehliyet kursunda bu konu mutlaka işlenmeli. FSM gişelede bunun kopyası kazalar hep oluyor malesef.
Bence sen hamama git.
sen haksızsın tırcılar kamyoncular için o köşe kör noktadır yok 2 farı gördüm ama lastik görünmüyordu falan yok adam seni görmüyor zaten sen farını görsen ne olcak görmesen ne olcak bende böyle bi kaza yaptım o kazadan sonra ağır araçları hemen geçmeye çalışıyorum geçmiş olsun
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X