Şimdi Ara

Yine ben yine corsa yine kaza [TIR GİRDİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
1
Favori
5.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evettt arkadaslar selamun aleykum 6 ay icinde kaskoyu ikinci kez deldik ilk kazami belki bilenler hatırlayanlar vardı kağıt üzerinde varlıgı olmayan denetimli serbestlik kaçağı 3 kişi passatla makas atarken bana çarpmıştı ugraşmak istemedigimizden kaskodan yaptırıp geçmiştik.

Önce resimleri atıyım.
     Yine ben yine corsa yine kaza [TIR GİRDİ] Yine ben yine corsa yine kaza [TIR GİRDİ] Yine ben yine corsa yine kaza [TIR GİRDİ]
    Şimdi resimlere baktinız kesin ben haksızım makas atarken oldu sanıyo olabilirsiniz ama alakasi bile yok.Yine çok değişik bi olay yaşandı antalyada limana giden yolu bilenler vardır 3 şeritlidir 3. Şeritte park halinde yer yer araçlar gormek munkundur.Bu yol antalyanın E5 idir yani e5 de en sağ şeritte park halinde araçlar düşünün gozunuzde canlanır.biz en sağ şeritteydik bi tane coca cola kamyonu malzeme indirmek için durmuş sağ şeritte.bu arada 30 metre ilerde kırmızı ışık yaniyor trafik durmuş halde yani kimse kımıldamıyor.soluma yani orta şerite baktim 1.5 arabalıj rahat bir boş yer var yan aynama baktım tırın önü iki farı tamamen gözüküyor.Bu kurali biliyosunuzdur 2 farıda gözüküyosa gecebilirsin değmez o iki araba birine kaldı ki durmuş haldeyiz zaten neyse geçtim orta şerite ama arabam şeritte tam dik durmuyodu hani bi 20 derece açısı vardı diyelim belki daha az ama 4 tekerimde orta şeritteydi istedikleri kameraya baksınlar eminim.neyse yeşil yandı arabalar hafif hareketlendi tırcı önündeki 1.5 arabalık boşluğu hala boş sanıyormuş bastı gaza sol arka tampondan ön kapıma kadar bize sürttü ve sürterkende rahat 1.5 metre sürükledi bizi.Neyse indik arabalardan olayın komik kısmı geliyo adamın ve çevrede toplanan halkın savunması tırlar sağ önünü gormezmiş yav kardeşim var mı böyle dünya o yolda tırlar zaten terör estiriyor batı çevreyolu tamamlanasıya kadarda estiricekler.En sol şeritte tırlar selektör atıp yol istiyor tankerlerde aynı şekil.Antalya trafiginin başlıca problemi şu an bu zaten.Babamlari falan çağırdım tutanak tuttuk arabayi opele verdim yine kasko delindi büyük ihtimal ben kusurlu cikicam çünkü olayı anlatırken yaşandıgı gibi anlatmadık duran araç vardı diceğimize önümde aniden araç durdu sola geçtim dedim babamın ısrarıyla olayın uzamasını istemedi.

Neyse sinirlerim gergin tam anlatamamış olabilirim ama madem tırlar sağ önünü goremiyor yeni bi düzenleme gelmeli ya orayada ayna takılsın yada tırlar sağ önden kaza yaparsa %100 haklı olsunlar bizde uğraşıp sinirlerimizi bozmayalim arkadaş böyle bahanemi olur ya gerekirse ayağa kalkacak petrol taşıyor o adam arkasında 5000 litre.Zaten kaza normal bi aracın yapacağı bi kaza degildi herkes dururdu beni ve beklerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killer_Elite -- 24 Ağustos 2014; 17:56:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tırlar sağ önünü göremiyor ne demek adam yola bakmadan gaza basmış %100 suçlu sayılması gerekiyor
  • Geçmiş olsun hocam bende bir keresinde tırın kör noktasına girmişim tırı sollarken bariyerlere tost oluyorduk :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tırlar sağ önünü gerçekten görmezler. Göremezler. Özellikle dur-kalk trafikte. Dibini göremezler.
    Bunu sizin bilmiyor olmanız enteresan.
    Keşke kaza sonrasında tırın sürücü koltuğuna oturup baksaydınız, kendi aracınızın hiç görünmediğini anlardınız.

Tırın önüne kesinlikle girilmeyeceğini acı bir tecrübeyle öğrenmiş oldunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 24 Ağustos 2014; 18:00:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun sıkmayın canınızı böyle şeyler için.

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Tırlar sağ önünü gerçekten görmezler. Göremezler. Özellikle dur-kalk trafikte. Dibini göremezler.
    Bunu sizin bilmiyor olmanız enteresan.

Tırın önüne kesinlikle girilmeyeceğini acı bir tecrübeyle öğrenmiş oldunuz.

Bundan sonra daha sık giricem kör noktalarına hepsinin belası olacam arabada 4 kişiydik adamı dövmedigimize dua etsin böyle bi bahane yok geciniz bunlari

• Killer_Elite kullanıcısına yanıt
    Kaza sonrası stresinizi anlıyorum. Sizinle anlamsız ve seviyesiz bir tartışmaya girmeyeceğim.

Ama ne yazık ki görmezler, göremezler.
    Sizin bir kaç tane tır söförü ile kavga etmeniz birşeyi değiştirmeyecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kaza sonrası stresinizi anlıyorum. Sizinle anlamsız ve seviyesiz bir tartışmaya girmeyeceğim.

Bende sizi anliyorum akrabaniz tir soforu falan heralde veya direk siz tircisiniz

Bu bahaneyi savunmaniz yeterince komik zaten dahada guldurmeyin lutfen iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

quote:

Bende sizi anliyorum akrabaniz tir soforu falan heralde veya direk siz tircisiniz

Bu bahaneyi savunmaniz yeterince komik zaten dahada guldurmeyin lutfen iyi forumlar

40 yaşında şirket sahibi bir makina mühendisiyim.
    Çevremde tır şöförü falan yok.

Aynı kazayı babam yaptı bir keresinde
    İzmir'de dur-kalk ilerleyen çevre yolunda tırın önüne geçmek istemiş.
    Tır görmediği için sizinki gibi aynı şekilde sol arkadan çarpmış.
    Babam arabadan iniyor, şöföre bakıyor, aracına bakıyor.
    Tır şöförü de tırdan iniyor. Tırda bir şey yok.
    Babam da "geçmiş olsun, iyi günler" deyip arabasına binip devam etmiş. Tutanak bile tutmamış babam.
    Beyan ile Kaskodan yaptırdık.
    Çünkü o tır şöförünün babamı görmesine imkan yoktu. Göremeyeceği yere burnunu sokmayacaksın. Bu kadar basit.

• quote:

quote:

Oncelikle gecmis olsun.

Adam dogru soyluyor.tirlarin o hizasi ve ozellikle dur kalk trafikte kor noktalari olur.

Bu yuzden siz haksizsiniz ve hatta bildigim kadariyla kusurlu olan sizsiniz.

• tırlar sağ önü göremiyorsa oraya bi sensör taksınlar park sensörü gibi.. yıl olmuş 2014 hala kör nokta geyiği yapılıyor, önünü göremez diye hak verip bi alkışlamadıkları kalmış pes yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: antique

tırlar sağ önü göremiyorsa oraya bi sensör taksınlar park sensörü gibi.. yıl olmuş 2014 hala kör nokta geyiği yapılıyor, önünü göremez diye hak verip bi alkışlamadıkları kalmış pes yani

Burda kimse tirciyi hakli cikarmak veya alkislamak derdinde degil.sadece az cok sofor olan herkesin bunu bilmesi gerekir diye soyluyoruz.ha dediginiz olsa cokta guzel olur aslinda.

• Sizin sol ayna aracin kosesini göstermiyor mu
    Gecmis olsun..
    Edit; tirda ön ve yan kucuk-oval aynalar varmış.ama biz 2 tanesine bakmaktan aciziz, adamlar 6 taneye tek tek bakar mı? Bakmali ama herzaman bakmıyorlar..
    Eurotrucksimulator oynuyorum, ben de ordan takiyorum genelde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 24 Ağustos 2014; 18:31:09 >
  • Kaskolu araç her ne hikmetse kaza yapıyor... Var kaskoda bisey..

• quote:

quote:

quote:

Babam da "geçmiş olsun, iyi günler" deyip arabasına binip devam etmiş. Tutanak bile tutmamış babam.
    Çünkü o tır şöförünün babamı görmesine imkan yoktu. Göremeyeceği yere burnunu sokmayacaksın. Bu kadar basit.

babanızda komik adammış.hakkını verdim

bak kardeş bizde klima işindeyiz yılda bilmem kaç defa gemiden mallar konteynırlar geliyor onları tırlara yükleyip şehire kadar getiriyoruz 13 yıldır kaza olmadı daha.başımız ağrımadı.tırcıların bizzat yanına bindik biz geirdik şehre kadar şimdiye kadar.orta şeritte tırın işi nedir ?? kör nokta diye savunduğun şey bi aynayla hallediliyoken senin bunu savunman yanlış

• quote:

Orijinalden alıntı: antique

tırlar sağ önü göremiyorsa oraya bi sensör taksınlar park sensörü gibi.. yıl olmuş 2014 hala kör nokta geyiği yapılıyor, önünü göremez diye hak verip bi alkışlamadıkları kalmış pes yani

Keşke olsa. Ama yok işte.
    Bazı kamyonlarda sağ önde yere bakan ayna oluyor. Sırf bu kör noktadan kurtulmaları için. O bile yeterli olabilir.

Ama trafikte araç kullanmak sadece hata yapmamak demek değil. Başkalarının hatalarını öngörebilmek de gerekiyor.
    Bu yüzden de büyük araçların yakınında iken, sizi göremeyeceğini düşünerek manevra yapmak gerekiyor.

Mesela yüksek kasalı bir aracın arkasına parkederken de dibine kadar girmem. Çünkü dibine girersem beni hiç göremeyecek.

Selamlar

• Tırlar için orası gerçekten kör nokta boş bi alanda tır kullanmışlığım var tecrübe ettim bunu.Tabi bu asla bahane değil ön camın sağ üst köşesinde kör noktayı gösteren ayna olursa yine sağ kapının üstünde aracın yanını gösteren ayna olsa bu tür kazalar olmaz bazı tırlarda standart bu aynalar bazılarına bakıyorum yok bodoslama gidiyolar

Böyle bi kaza hatırlıyorum lambada yaşlı teyze tırın önünden geçerken tır lamba yeşile dönünce hareket edip teyzeyi ezmişti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

babanızda komik adammış.hakkını verdim

bak kardeş bizde klima işindeyiz yılda bilmem kaç defa gemiden mallar konteynırlar geliyor onları tırlara yükleyip şehire kadar getiriyoruz 13 yıldır kaza olmadı daha.başımız ağrımadı.tırcıların bizzat yanına bindik biz geirdik şehre kadar şimdiye kadar.orta şeritte tırın işi nedir ?? kör nokta diye savunduğun şey bi aynayla hallediliyoken senin bunu savunman yanlış

Merhaba,

Benim tırcıyı savunduğum falan yok. Yanlış anlaşılmasın.
    Ama yukarıdaki mesajımda da yazdığım gibi şöförlük sadece hata yapmamak değil. Ülkemizde daha derin sorumluluk getiriyor. Başkalarının hatalarına veya duruma göre hazırlıklı olmayı gerektiriyor. Çarpmamak kadar çarpılmamaya da dikkat etmek gerekiyor. Ne yazık ki ülkemizdeki durum bu. İnsanlardaki trafik eğitimi artmadığı sürece de böyle gider.

Selamlar

• Isin komik kısmı diye adlandirdiginiz yer isin gercek kismi. Tirlar kör noktaya denk geldiklerinden dolayi sag onunu goremezler.

• Göremiyorlarsa kamera koysunlar o zaman. Mercedes servis minibüslerinin çoğunda aracın 4 tarafında birden yolu gösteren kamera var.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.