Şimdi Ara

Yıllar sonra tıp için tekrar hazırlanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
7
Favori
5.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marianna06 -- 3 Ocak 2016; 18:56:37 >

fizik için fem dergilerin fizik kısmını öneririm.
  • kullanıcıadım kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler. fizikte biraz zorlanırım, çünkü en son üniversite 1. sınıfta gördüm. evet en azından içimde ukte kalmaz diyorum. hem rahat girmenin vermiş olduğu bir avantajıyla da gözümü karartıcam sanırım.
  • öncelikle yazn yapmanız gereken mat 1 geometri ygs kimya ve ygs bio çalışmak olsun mat 1 için körfez yayınları çözüm dvdli soru bankası (başlangç için) ygs kimya basittr zaten bio ise bi deftere not tutun ygs konularını yıl boyu lazm olacak dershaneye giderkende günde 15 soru paragraf çözmelisin
  • Tabrik ediyorum. Tıp ve Hukuk gibi alanlar batıda yüksek lisans seviyesinde okutulur. Önceki okuduğunuz bölüm bu açıdan düşünülünce çok zaman kaybı gibi görünmeyebilir. Tabi tıbba daha yakın alanlardan biri olsaydı fena olmazdı :)

Bu tarz ideallerinden peşinde koşan insanları görünce seviniyorum, umutlarım artıyor. bence çok sağlam bir doktor olabilirsiniz. Evet yaş itibariyle normal değil gibi görünen bir olay var ancak o kadar da abartılacak bir yaşta da değilsiniz.

insanlar hayat boyunca birçok kez meslek değiştiriyor. sizinki de bu açıdan bakınca normal.

maddi anlamda da uzun vadede karlı bir iş.

tebrikler
  • hocam zararın neresinden dönerseniz kar derler. şimdi asıl önemli olan bunu ne kadar istediğin. çünkü gerçekten çok zahmetli olacağını sen de tahmin ediyorsundur. Geçecek bir sene ne kadar kayıp ya da ne kadar kazanç olur senin için bunu en iyi sen bilirsin. Ben yaparım altından kalkarım diyorsan eğer neden olmasınki okumanın yaşı yok bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    dersaneye gitmicem bu arada. kendi başıma ders çalışmayı almanya da çok iyi öğrendim. orada hocalarımız bize a yı gösterip z yi soruyordu. masa başına oturmayıp, kendi çalışmayan adam için dersanenin katkısı hiç bir şekilde olmaz. bence dersanenin katkısı maksimum %20. bir tane lise matematik hocası tanıdığım var matematikte sorularımı o çözücek, fizikten de yine bir arkadaşım yardımcı olucak yapamadığım kısımlarda. online eğitimin bu kadar yaygın olduğu bir dönemde dersane bence çok gereksiz geliyor kendi adıma. lise öğrencisi olsam kendimi disipline etmek adına giderdim belki ama dediğim gibi şu an için gereksiz geliyor bana. zaten eskiklerine yönelik çalışan ve masa başında oturup çalışabilen bir insan kendi kendine herşeyi öğrenebiliyor. masterdayken ben bunu deneyimledim. kendi kendine öğrendiğiniz, yaptığınız çıkarımlar kafaya kazınıyor hep. bilgiyi hazır almaktan çok daha kalıcı.

körfez i hiç duymamışyım. karekök mps başladım dediğim gibi. aralarında çok bir fark var mıdır acaba?

• Hocam o kadar yıl uzerinde emek verdiginiz alani birakmaniz buyuk bir yanlis bence tip okumak sadece 6 yil ile de bitmeyecek tus derken yasin 50ye yakinken doktor mu olacaksin :)

Tıp kısa bir öğrenim değil ki 6 yıl okul, tus sınav mınav üf
    iyi dilekleriniz için sağolun hocam :) ya aslında bizim ülkemizde garip bakılıyor üniversiteye belli bir yaştan sonra başlamaya. benim Almanya'da bir arkadaşımın babası 44 yaşında tıp fakültesini bitirip, 54 yaşında bölüm şefi oldu. Amerika'da yine bir arkadaşımın arkadaşı, Odtü Bilg. Müh. bitirdikten sonra tıp okudu.

bu arada babam da doktori radyoloji profesörü. o önermez tıp hiç bir zaman ama ben hep çok hevesliydim. ayrıca kazanırsam 6 yıl devamlı öğrencilik yapmam, haftanın iki günü part-time birşeyler yapabilirim. 2 yabancı dilim var hiç olmadı evden çevirmenlik yapabilirim gibime geliyor.

doktorluğu işin maddiyatından çok manevi tatminini seviyorum. tıp bilimi oldukça ilgimi çekiyor benim, biyolojim sayısalda hep en iyi dersimdi. zevk alıyorum biyoloji konularından çok.

bir de hastane ortamlarında ve çevremde gördüğüm kadarıyla bu mesleğin yarısını nerde para kazanmak isteyen, sınıf atlamaya meraklı tipler varsa onlar yazmış ve yapıyor. sonrasında da doğal olarak işlerini severek yapmıyorlar, sonlara da mutsuz oluyorlar. daha da kötüsü bu yüzden her tarafı tüccar doktorlar kaplıyor. bugün İstanbul'da gidin bir özel hastaneye anında dayıyor MR ı anjiyoyu. off ne dertliymişim bee :)

• Marianna06 M kullanıcısına yanıt
    İnş.Kazanirsiniz.

Boyle insanlari gorunce duygulaniyorum

hocam önemli olan yaş değil ki. finans alanında doktora yapmak istiyordum, o da 5 yıl mesela. ben üniversite ortamından kopmamak için doktora yapmak istiyordum, hayatım rutin bir de hep aynı şeyleri yaparak geçsin istemiyorum açıkçası. üniversite ortamı insanın devamlı kendine birşeyler kattığı bir yer çünkü. bak bugün iyi dediğimiz şirketlerdeki müdürlere sadece kendi sektöründe, kendi firmasını takip edebiliyor. çoğunun kendine katabildiği sıfır, belli bir noktadan sonra. bu yüzden 5 yıl doktora kasacağıma 2 yıl benden olsun tıp olsun diyorum :)

ayrıca tusun da öyle çok büyütülcek bir olay olmadığını düşünüyorum. temeli olan bir insan için, düzenli çalışma son dönem 4 ay kapanma tusa yeter. tus olmasa bile başka bir ülkede uzmanlıkta olabilir. sonuçta avrupadan bir diplomam olduğu için o opsiyon bana her zaman açık gibi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bi50likdaha

Usta sen şimdi kaç yaşındasın?
    Yüksek lisansın da var. Ben 21 yaşındayım bir daha girdim sınava ama senin için biraz geç değil mi?
    Yükseklisans filan yapmasan anlardım da yaptığın işe neden devam etme gereği duymuyorsun?
    Tıp kısa bir öğrenim değil ki 6 yıl okul, tus sınav mınav üf

yukarıda doktora ile ilgili cevabım sanırım sizin de sorularınızın cevabını kapsıyor :)

Orijinalden alıntı: flurry.

endüstyi mühendisliğini ve yüksek lisansı iyi dereceyle ve başarıyla bitirip idealler ve hayaller için böyle bir karar almak çok güzel bence başarılar hocam inşallah kazanırsınız

teşekkürler :))

Edit:Şimdi düşününce hayallerinden gitmek mantıklı olduğunu düşünüyorum.Bu sene kazanırsanız fazla bir şey kaybetmezsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Secxdx -- 26 Haziran 2014; 10:36:54 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.