Şimdi Ara

Yıllar sonra tıp için tekrar hazırlanma (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
7
Favori
5.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sessizsimetri

quote:

Orijinalden alıntı: Merhabax

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eskisayfalar120

Benim abimin arkadaşı kırıkkale hukuktan mezun oldu 2014te 2010 girişliydi çok yüksek puan alamamıştı sayısaldan o zamana göre bu sene avukatlık stajı yapıyor ayrıca tıp fakültesini kazanmış samsun omüde okuyor sanırım 1.sınıftaydı yani insan istesin yeter 22 yaşında hukuktan mezun oldu 22 yaşında tıp fakültesine başlıyor geç bir yaşta değil normal bence

Genç br yaşta mezun olduğunda 28 yaşında olacak benim arkadaşlarımın o yaşlarda 4 yaşında çocuğu vardı.Öür dediğin 55 60 yaş yarısı okumakla bitti zaten ne anlamışım ben böyle hayattan tabi okumak her zaman iyidir ama kendi hayatınızıda unutmayın.

çok merak ediyorum para olmadan hayatını nasıl yaşayacak inşatta çalışıp ayda 900 tl alınca hayat mı yaşanıyo ya da hukuk bitirip 1000 tl ye çalışıncadeli gibi hayat mı yaşıyorsun o söylediğin hayat nasıl yaşanıyo anlat biraz valla merak ediyorum .....

Dostum zaten hukuk bitirmiş kendini biraz geliştirsin ordanda kendine yeteri kadar para alır diye düşünüyorum.İnşatta istanbul dışında şehirlerde 900 tl den fazla alabilirsin aklını kullanırsan.Para uğruna bir ömür feda etmek ilginç ve düşündürücü.Tabikide okusun ona bir şey diyemem ama bunlarıda unutmamak lazım.Ayrıca hukuk neyine yetmiyor ?

hukuk bitiren çok yakın bir tanıdığım 2 yıldır 1000 tl ye avukatın yanında çalışıyorda o yüzden merak ettim 22 yaşında bitirip süper hayatını yaşıyo şimdi 1000 tl aldığı için ailesi ile yaşamak zorunda falan filan geldi 24 yaşına hiçbir şey yok elinde burası Türkiye kardeşim avrupa gibi bütün meslekler aynı parayı kazanmıyo burda hayatını yaşamak için babadan doğma zengin olman lazım...

Bence sen yanlış düşünüyorsun hayatta para kazanmak için illa ODTÜ,Tıp vs diploman olması şart değil iyi bir bölümde kafanı kullanarak iyi paralar kazanabilirsin.

sen ne okuyorsun ve hayatını nasıl yaşıyorsun merak ettiğim için soruyorum yanlış anlama...

Hocam ben 12'yim hayatımı çok çalışarak az yetinerek geçindiriyorum fazla da gözüm yok zamanımı iyi değerlendirip ibadet etmeye gayret ediyorum.Senin hayatın nasıl geçiyor ?

ibadet ediyorsan tamamdır kardeşim işte en mantıklısı buydu ama dünya içinde kimseye muhtaç olmamak için ideallerin olsun yükseklerde zaten ibadetlerinide yapıyormuşsun süper olur senin için bir abi tavsiyesi olsun 25 26 yaşlarına gelince pişman olmamak için hedeflerini yüksek tut...

Haklısın abi bu Dünya da ezilmemek lazım fırsatları iyi değerlendirmemiz lazım fikirlerim biraz olsa da değişti sayılır iyi akşamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: G. House

İdealler güzel şey ama değecek mi sorusunu kendinize bir sorun bence ?

İlla okumasına gerek yok ki,kazansın bir köşede dursun,en azından gözü arkada kalmaz,kazandığını bilmesi yeter
  • quote:

quote:

quote:

Benim abimin arkadaşı kırıkkale hukuktan mezun oldu 2014te 2010 girişliydi çok yüksek puan alamamıştı sayısaldan o zamana göre bu sene avukatlık stajı yapıyor ayrıca tıp fakültesini kazanmış samsun omüde okuyor sanırım 1.sınıftaydı yani insan istesin yeter 22 yaşında hukuktan mezun oldu 22 yaşında tıp fakültesine başlıyor geç bir yaşta değil normal bence

Genç br yaşta mezun olduğunda 28 yaşında olacak benim arkadaşlarımın o yaşlarda 4 yaşında çocuğu vardı.Öür dediğin 55 60 yaş yarısı okumakla bitti zaten ne anlamışım ben böyle hayattan tabi okumak her zaman iyidir ama kendi hayatınızıda unutmayın.

çok merak ediyorum para olmadan hayatını nasıl yaşayacak inşatta çalışıp ayda 900 tl alınca hayat mı yaşanıyo ya da hukuk bitirip 1000 tl ye çalışıncadeli gibi hayat mı yaşıyorsun o söylediğin hayat nasıl yaşanıyo anlat biraz valla merak ediyorum .....

Doktorluğun getirisi bol olduğu gibi götürüsü de bol,hastahanede stres,uzun çalışma süreleri
    Doktor olan yakınlarımız var,adamların kazandıkları para Türkiye şartlarına göre çok iyi seviyede,ancak kazandıkları parayı rahatça harcayamıyorlar o işin içerisinde,çocuklarımın bacaklarını kırarım yine doktor olmalarına izin vermem diyor adam,düşün
    Tüm doktorlarımıza Allah sabır versin,kutsal meslektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 25 Temmuz 2015; 23:48:56 >

• Kesinlikle degmez.Yasiniz su anda 30 civari oldugu halde boyle bir adim atmak cok riskli.Hem bölüm birincisisiniz sizi degerlendiren bir suru is firsatlari olacaktir.

Valla bence degmez ancak siz bizden daha cok sey bildiginiz icin bir sey diyemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

quote:

quote:

quote:

Doktorluğun getirisi bol olduğu gibi götürüsü de bol,hastahanede stres,uzun çalışma süreleri
    Doktor olan yakınlarımız var,adamların kazandıkları para Türkiye şartlarına göre çok iyi seviyede,ancak kazandıkları parayı rahatça harcayamıyorlar o işin içerisinde,çocuklarımın bacaklarını kırarım yine doktor olmalarına izin vermem diyor adam,düşün
    Tüm doktorlarımıza Allah sabır versin,kutsal meslektir

+1 Olaylara at gözlüğü ile bakmaya birebirsiniz.

• başarılar dilerim.Yardıma ihtiyacın olursa pm den ulaşabilirsin.
  • Merhabax kullanıcısına yanıt
    Yeni mezun olmuş stajını bitirmiş bir avukatla görüştüm kendisi marmara hukuk mezunu şuan bir şirketin avukatlığına başlamış aylık kazancı 5bin tl imiş yani insan hukuk okuduktan sonra kendini kanıtlaması gerekiyor kuru bilgiyle okuldan mezun olup yatmamak gerekiyor uygulama şart bence insan birşeyi istiyorsa öğretmende olsa doktorda olsa mühendiste bunu başarabilir bu durum kendisine bakar eğer bir kişinin hayattan beklentisi kalmamışsa neye yarar Boğaziçi'nde okuması ODTÜ de okuması

• Ben de birini tanıyorum sizin gibi üniversite bitirmis hatta devlet memuru, çalışıyor. Ama onun da içinde ukte kalmış. Bu sene hem sabah 8 aksam 5 çalıştı ben de ygs lys kasti, sonucunda 13 bin falan yapıp tıpa gitti. Temeli fena değilmiş lisede de dersleri iyiymis ama tıp gelmemis tıpa yakin bisey yazmis. Yasi en iyi 24 25 falandi sanırım. Yani zor değil bence. Denenebilir. Ama tüm her seyini buna vericeksin 1 sene buna odaklanicaksin. Eger tam motive buna calismassan tıp da gelmez hayatiniz da duzensizlesir daha büyük moral bozukluğu. Her seyi göze alıp 1 yilinizi buna ayırın derim. 1 yil büyük kayıp değil. Kazanmak cidden zor değil, ama dedigim gibi buna motive olacaksiniz. Hayatinizda bu 1. planda olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: doroteaninsarkisi

Ben de birini tanıyorum sizin gibi üniversite bitirmis hatta devlet memuru, çalışıyor. Ama onun da içinde ukte kalmış. Bu sene hem sabah 8 aksam 5 çalıştı ben de ygs lys kasti, sonucunda 13 bin falan yapıp tıpa gitti. Temeli fena değilmiş lisede de dersleri iyiymis ama tıp gelmemis tıpa yakin bisey yazmis. Yasi en iyi 24 25 falandi sanırım. Yani zor değil bence. Denenebilir. Ama tüm her seyini buna vericeksin 1 sene buna odaklanicaksin. Eger tam motive buna calismassan tıp da gelmez hayatiniz da duzensizlesir daha büyük moral bozukluğu. Her seyi göze alıp 1 yilinizi buna ayırın derim. 1 yil büyük kayıp değil. Kazanmak cidden zor değil, ama dedigim gibi buna motive olacaksiniz. Hayatinizda bu 1. planda olacak.

çok teşekkürler yorumunuz için.

• Marianna06 M kullanıcısına yanıt
    Ne yaptiniz cok merak ettim senenin basinda ben de boyle bir baslik actim ve 1 ay sonra sinava girecegim :))

• Bende merak ettim :)))

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.