Şimdi Ara

Yıllar sonra tıp için tekrar hazırlanma (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
7
Favori
5.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ekşi sözlükteki okumadım durumumuz yoktu geyiğine benzedi bu :)
  • Bikkemberger B kullanıcısına yanıt
    en içten tebrik ve takdirlerimi sundum :)
  • şevkini kırmak istemem ama bi tıp öğrencisi olarak çok geç kaldığını düşünüyorum. ha diyosan ben pratisyen kalırım keyfime bakarım o zaman bi nebze olabilir ama tusu o 35 yaşında kazanma şansın çok yok. o yaşta günde 12 saat ders çalışamazsın.

Boun isletme giremiyorum cunku mfyim

herkes mutlu olucak diye bisey ben bilmiyorum babam yillardir devlet memuru her gun ayni stresle ise gidiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    açıkçası tusu kazanamam bu işe başlamayayım diye düşünmek istemiyorum. tus çok problem olursa, Almanya da ömür boyu geçerli sprachdiplom (C1 seviyesi) um var, yani almanyaya gittiğimde direk uzmanlığa başlayabilirim. ablam hala almanyada yaşıyor, çok da sıkıntı olmaz gibime geliyor iş oraya geldikten sonra.

ayrıca türkiye tıp eğitiminde çok başarılı olsa da, uzmanlık eğitiminde belli başlı bölümler hariç tam bir fiyasko. adamlar 2-3 ameliyat çeşidi öğreticekler diye, servisin bütün ayak işlerini yaptırırlar hatta utanmazlar gelirken de 2 marlboro kap derler :)

Orijinalden alıntı: Marianna06

açıkçası tusu kazanamam bu işe başlamayayım diye düşünmek istemiyorum. tus çok problem olursa, Almanya da ömür boyu geçerli sprachdiplom (C1 seviyesi) um var, yani almanyaya gittiğimde direk uzmanlığa başlayabilirim. ablam hala almanyada yaşıyor, çok da sıkıntı olmaz gibime geliyor iş oraya geldikten sonra.

ayrıca türkiye tıp eğitiminde çok başarılı olsa da, uzmanlık eğitiminde belli başlı bölümler hariç tam bir fiyasko. adamlar 2-3 ameliyat çeşidi öğreticekler diye, servisin bütün ayak işlerini yaptırırlar hatta utanmazlar gelirken de 2 marlboro kap derler :)

asistanlık dünyanın her yerinde aynıdır. tıpta ast-üst ilişkisi vardır. amerikaya gitsen de almanyaya gitsen de yaşı senden küçük ama senden 1 ay daha deneyimli olanlar bile seni ezer, sen de ağzını açıp bir kelime edemezsin. 25 yaşında senden kıdemli bi asistan sen 35 yaşındayken sana emir verebilir. o yaştan sonra egomu ezdiririm diyosan kolay gelsin.

bu konuya girmeyecektim ama bazı şeyleri yanlış bidiğini görünce yazma ihtiyacı hissettim.

• Hocam ilk paragrafını okudum, boş ver diyecektim, ama diğer mesajlarını falan da okuyunca sen yaparsın diyorum. Hazırlan bence de. Yolun açık olsun.
    ego neden bu kadar önemli ki? ben benden yaşı küçük olsun olmasın, bana birşeyler öğretebilecek herkese saygı duyarım açıkçası. ast-üst ilişkisinde fikrine katılıyorum doğru heryerde var ama Türkiye'deki sorun insanların egoları. Almanyada bir sürü yaşı büyük olupi tıbba başlayan insan var. hatta tıp fakültelerinin, sağlık alanlarında meslek sahibi olupi tıbba başlamak isteyenlere ayrı kontenjanı bile var.

babam da radyoloji profesörü az çok biliyorum Türkiye'deki durumu. bence kesinlikle durum insanların karakterinden kaynaklanıyor.

ego neden bu kadar önemli ki? ben benden yaşı küçük olsun olmasın, bana birşeyler öğretebilecek herkese saygı duyarım açıkçası. ast-üst ilişkisinde fikrine katılıyorum doğru heryerde var ama Türkiye'deki sorun insanların egoları. Almanyada bir sürü yaşı büyük olupi tıbba başlayan insan var. hatta tıp fakültelerinin, sağlık alanlarında meslek sahibi olupi tıbba başlamak isteyenlere ayrı kontenjanı bile var.

babam da radyoloji profesörü az çok biliyorum Türkiye'deki durumu. bence kesinlikle durum insanların karakterinden kaynaklanıyor.

ben karşılaşacağın zorluklardan bahsediyorum. ayrıca madem almayanda tıpa girmek daha kolay orada okumanı tavsiye ederim. eğer öyle bi imkanın varsa tabi.

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

ben karşılaşacağın zorluklardan bahsediyorum. ayrıca madem almayanda tıpa girmek daha kolay orada okumanı tavsiye ederim. eğer öyle bi imkanın varsa tabi.

tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Almanya'ya bir süre ara vermek istedim açıkçası, insan giderken hiç özlemicekmiş gibi hissetse de buranın havasını, yemeklerini, insanını özlüyor. Alman üniversitelerine girmede çok sorun yok zaten genelde onlarda sorun çıkmada :)

• Csb

Merhaba Arkadaşlar,

sınava hazırlanan arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak için bu konuyu açtım. öncellikle kendimden ve biraz eğitimimden bahsetmek istiyorum. İstanbul'da orta halli bir anadolu lisesinden mezun oldum. ilk öss ye 2005 yılında girdim, tıp istediğim için 2006 yılında tekrar girdim. fakat össye bir ay kala babam büyük bir rahatsızlık geçirdiği için, össde tabir-i caizse batırarak özel bir üniversitenin endüstri mühendisliğine girdim. üniversitede liseye göre daha disiplinli bir çalışmayla derece yapıp, Avrupa'da ekonomi-finans masterı yaptım. master sırasında resmen annemden emdiğim süt burnumdan geldi, günde 10 saat kronometreyle çalışmayı orada öğrendim. meğer ben lisede hiç ders çalışmayı, dersin ve masanın başında saatlerce oturmayı bilmiyormuşum. yüksek lisanstan bölüm birincisi olarak mezun oldum. 5 ay önce Türkiye'ye kesin dönüş yaptım. iş arama sürecinde istediğim işi bulana kadar düşünmek için oldukça zamanım oldu. liseden sonra asıl istediğim bölümden neden vazgeçtim diye hayıflanıyorum hep. tıp hep içimde kaldı sanki. geriye dönüp baktığımda o zamanlar yurtdışında okuyamazdım, çünkü babam hastanedeyken tercihlerimi yapmıştım, ne geliyorsa yazmak zorundaydım. ama bu aralar kafamda hep yeniden hazırlanmak fikri var. özellikle bu sene Çapa'da 31 yaşındaki birinci sınıf öğrencisini duyduktan sonra hep neden olmasın diyorum kendi kendime.

şu anda karekök mgs 1 çözüyorum, oldukça keyifli gidiyor. mgs 2 yi de haftaya bitirdikten sonra mat2 ye başlamak istiyorum. mat2 de türev ve integralde çok zorluk çekeceğimi düşünmüyorum, çünkü üniversitedeyken onlara bayağı çalışıp iyi bir not almıştım. biyolojiye ise palme biyolojiden başladım. bu kitaplara hep bu forumlardan okuyarak karar verdim. fizik ve kimyaya daha başladım, asıl sorun fizikte çıkacak gibi geliyor. konuyu daha da uzatmadan bu konuyla ilgili, kitap tavsiyeleri ve hazırlanma stratejileriyle ilgili sizin de fikirlerinizi almak isterim.

benzer durumdayız. geçen yıl bu zamanlar ben de bu şekilde başladım bi kaç gün sonra kazanırsam sonucu söylerim nasıl çalıştığımı başardığımı

• Mat konusunda sikinti cekecegini dusunmuyorum ayni sekilde geoda oyle.
    senn dedigin gibi fizik zorlarseni cunki yeni mufredat fln var.
    kitap olarak konu anlatimda simetri iyidir. Guzel anlatir fasukul seklinde konu konuda alabilirsin ancak simetrinim cogu fasukulden iyi oldugunu dusunuyorum kendim tecrube ettim. Soru babkasida palmenin fizik kimya biosu fena degil ben tam olarak bitiremedim ama iyiydi cozduklerim cogu soru var.
    matematik2 den karakok lys al derim en iyisidir

• Yazıyı saat 6 civarı okumuştum vaktim olmadığı için uzun yazamayacağım normalde uzun uzun tartışılması gereken bir konu bu. Şimdi herkes bilir ki idealinizin kalbinizin sesinin peşinden gitmek güzel bir şeydir tabi bunu yaparken de Türkiye'de yaşadığımızı göz önünde bulundurmalıyız. Bu ülke normal bir ülke değil Demek istediğim bir gün kral olan öbür gün rezil kepaze olabiliyor, suçsuz yere yıllarca hapiste yatanlar var, siyasi iddialaşmalar sonucu devlet sosyalist ülkelerde bile görülmedik bir şekilde özel sektöre müdahele edebiliyor dersanelerin kapatılması gibi. Kısaca burası her istediğini düşündüğün gibi yapabileceğin bir ülke değil yani yarın ne olacağı belli değil o yüzden bu ülkede planladığı gibi yaşayabilenlerin hayallerini gerçekleştirebilenlerin sayısı çok az. Türkiye'de 25 yaşından sonra üniversite okuyup iş hayatına atılmak kolay değil göz önüne alman gereken 2 önemli sorun var; 1. işin psikolojik boyutu ve 2. işin maddi boyutu. Sen ilerde pişman olmayacağından eminsen ve yukarıda bir arkadaşın kısmen bahsettiği gibi iş hayatındaki sıkıntılara katlanabileceksen psikolojik boyutunu bir şekilde halledersin ama eğer maddi kaynağın yoksa zengin değilsen bence olmaz bu iş. Eğer maddi olarak sorunun da yoksa tavsiyem Almanya'da okuman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neuroxena -- 26 Haziran 2014; 10:47:15 >

• quote:

neden böyle düşündünüz?

Hocam cok uzun nedenleri var yazmıyayım simdi ama hayatta o meslek olmadan da yasayabilirsin insanın mutlu olması kendi elinde ne güzel okumusun dilin var fıstık gibi durumdasın.Evli misin bilmiyorum ama degilsen evlen git coluk cocuga karıs ne bilim tıpla ugrasılmaz yasınızda 18-20 degil bi yerden sonra bıkarsınız bosa gider yıllar, uzun bir yol bu

drtus diye bir site var eger aynı konuyu oraya acarsanız daha tecrübeli kişiler 1.agızdan yorum yapcaktır burada amcam söyle dayım böyle demekle pek etkili olmuyor :)
    iyi günler
  • firatpolat F kullanıcısına yanıt
    inşallah herşey dilediğiniz gibi olur
    hocam ilk önce ygs matematik ile ilgili konuşmak istiyorum şu an karekök mps çözüyorum, unuttuklarımı tazelemek adına. daha sonra konu özetli fem soru bankası almayı düşünüyorum. sonrasında da karekök soru bankası.

lys matematik: karekök ve simetriden konu anlatım çalışıp, daha sonra karekök lys soru bankası.

ygs fizik ve lys fizik: hiç bir fikrim yok şu an. ama dün özel mesajdan bir arkadaş simetriyi önermiş. 2006'da girdiğim de müfredat değişmişti zaten.

biyoloji ygs ve lys: palmeyi çok beğendim. konu anlatımı için palme ygs ve lys mi alsam, yoksa 9. 10. 11. ve 12 diye ayrılmış, onu mu alsam bilmiyorum açıkçası. soru bankası da sanırım yine palme.

kimya ygs ve lys: bunda da yine simetriyi önerdiler.

fizik ve kimya için öneri ve tavsiyelere açığım.

geometri içinse: simetri ve ya karekökten birini seçeceğim.

geçen hafta pi analitik yayınlarında indirim vardı, onun kimya, biyo, geometri ve fiziğini aldım ygs için. bu kitapları önerir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Neuroxena

Yazıyı saat 6 civarı okumuştum vaktim olmadığı için uzun yazamayacağım normalde uzun uzun tartışılması gereken bir konu bu. Şimdi herkes bilir ki idealinizin kalbinizin sesinin peşinden gitmek güzel bir şeydir tabi bunu yaparken de Türkiye'de yaşadığımızı göz önünde bulundurmalıyız. Bu ülke normal bir ülke değil Demek istediğim bir gün kral olan öbür gün rezil kepaze olabiliyor, suçsuz yere yıllarca hapiste yatanlar var, siyasi iddialaşmalar sonucu devlet sosyalist ülkelerde bile görülmedik bir şekilde özel sektöre müdahele edebiliyor dersanelerin kapatılması gibi. Kısaca burası her istediğini düşündüğün gibi yapabileceğin bir ülke değil yani yarın ne olacağı belli değil o yüzden bu ülkede planladığı gibi yaşayabilenlerin hayallerini gerçekleştirebilenlerin sayısı çok az. Türkiye'de 25 yaşından sonra üniversite okuyup iş hayatına atılmak kolay değil göz önüne alman gereken 2 önemli sorun var; 1. işin psikolojik boyutu ve 2. işin maddi boyutu. Sen ilerde pişman olmayacağından eminsen ve yukarıda bir arkadaşın kısmen bahsettiği gibi iş hayatındaki sıkıntılara katlanabileceksen psikolojik boyutunu bir şekilde halledersin ama eğer maddi kaynağın yoksa zengin değilsen bence olmaz bu iş. Eğer maddi olarak sorunun da yoksa tavsiyem Almanya'da okuman.

hocam çok güzel bir yazı yazmışsınız, çok teşekkürler

Türkiye'de dediğiniz gibi yarının garantisi yok. ama ben de aynı sebepten dolayı endüstri mühendisliğinden soğudum. mühendislik alanlarında genelde özel sektörde çalışıyorsunuz ve özel sektörde yarınınız belli değildir. bu yüzden tıp bana daha garanti gibi geliyor. devlet sonuçta özel sektörde x firmasını y firmasıyla ikame edebilir, ama sağlık gibi bir sektörde çok yapısal bir değişikliğe gidemez. mesela çok tartışmalı tam gün yasası yeni bakan geldikten sonra uygulanmıyor diyebilirim. üniversitelerdeki hocalar ücretli izinden geri döndü. işin bu kısmı siyasi ve politik boyutu bu konu beni çok ilgilendirmiyor açıkçası. dediğim gibi ben tıp bilimini seviyorum.

çok öyle ayrıntılı düşünmek istemiyorum, kimsenin yarının garantisi yok. önemli olan insanın mutlu olduğu şeyi yapması bence. Almanya'da son senemde inanın her gün küfür ederek gidiyordum kütüphaneye, çünkü çok bıkmıştım. başkalarına göre herşey çok güzeldi, yurtdışında master , 2 dil falan ama ben mutsuzdum ve bunun maddi olarak da manevi olarak da kompense edebilecek birşey yok bence.

maddi olarak sorunum yok diyebilirim. Almanya'da okumanın psikolojik boyutu inanın burada okumaktan çok daha zor. o yüzden Türkiye'de okumak benim için daha mantıklı bir seçenek.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.