Şimdi Ara

Yıllar sonra tıp için tekrar hazırlanma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
7
Favori
5.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaşı sıkıntı etmeyin istediğiniz mesleği yapın dershaneye gidecek misiniz
  • Bence hiç bir zaman, hiç bir şey için geç değil.Yaşlanınca içinde ukte kalacağına hiç değilse denedim dersin.İnsanlar alışmış robot gibi yaşamaya, 22 yaşında üniversite bitirince ne olacak ki.Bence bir insanın 20"li yaşları okuyarak geçmeli, neyse fazla uzatmiyim.Bence başarabilirsin, bende mezuna kalıyorum inşallah herkes hedefine ulaşır.
  • salvoni S kullanıcısına yanıt
    dersaneye gitmicem. yukarıda da demiştim masa başına oturup çalışmayan bir insan için dersanenin etkisi sıfır. bu iş tekrar işi, bence dersanenin katkısı max %20.
  • veyselkrkt V kullanıcısına yanıt
    desteğiniz için çok teşekkürler.
  • hocam ben bu yıl sınava ilk kez girdim ygs iyiydi çok şükür inşallah lys de batırmazsam tıpa gidebilecek bir puanla Boğaziçi odtü endüstri düşünüyorum da siz kendinizi bu kadar geliştirebilmişken neden endüstri mühendisliğini bırakıp da tıpa yöneldiniz onu merak ettim..sizce ben endüstri seçersem hata mı etmiş olurum...fikirlerinizi bekliyorum..

bu arada önümüzdeki bir kaç gün içinde uzunca bir konu açmaya kararlıyım seneye sınava gireceklere yardımcı olmak adına sizi de haberdar ederim
  • çok deneyimli bence kesin yapar sadece yeni sistem ve güzel kaynakları öğrenmesi gerek biyoloji seviyomş zaten olay bitmiş :D
  • Hocam boğaziçi mat mezunu 3 öğretmenlik yaptı 2010 da tekrar sınava girdd ve omü tıp ta 5 e geçti hafta sonları dersanede öğretmenlik yapıyor hafta içi okulda neden olmasın bırakmayın peşini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marianna06 M kullanıcısına yanıt
    Patch Adams'ı izle ki muhtemelen izlemişsindir :)
  • o okullarda endüstri mühendisliği okunur bence :) ben aradaki farkı kapatmak için yurtdışına gittim, ama tıp hep içimde kalmıştı. ben şu anda size endüstri müh. seçerseniz yanlış yaparsınız diyemem ama iş arama sürecindeyken bakıyorum insanların saçma sapan bir tecrübe takıntısı var. adam yabancı görse 2 kelime konuşamaz, yurtdışına gitse bir ders geçemez ama tecrübe yok diye artislik taslıyor. o yüzden ben biraz soğudum açıkçası bu bölümden. ama iş bulmakk vs. kısmet işi, ben gelen çoğu teklifi de redediyorum mesela kafamdaki pozisyon değil diye. ben biraz fazla idealistim ondan da oluyor sanırım.

eğer tıp mı end. müh. diye bir düşüncen varsa ikisini de iyice ölç tart bence. herkes tıp çok zor diyor ama bu dediğin iki okulda da mühendislik okumak bence tıp kadar zorlar. hele yabancı dille eğitimden gelmediysen ona alışmak zaten bir yıl. şimdi söyleyeceklerime tıpçı arkadaşlar lütfen alınmasın tamamen kendi fikrimdir bu arada. tıp okumanın yükü fazla ezber olarak ama mühendislik okumak bazı yönlerden daha zor. ezber yaparken alacağın en büyük risk unutmaktır, onda da bir şey sallayabilirsin. ama mühendisliğin derslerinde atıyorum differantial equations orada türevi bir yanlış al, çalıştığın haftaları direkt çöpe atarsın. bu bir. ikincisi hazırlık okursan bu iki okulda 5 sene olucak ee tıp da 6 yıl. master desen ki bence mutlaka yapılması lazım, 10 yıl sonra üni diplomaları lise diploması gibi olucak, gittin yurtdışına 1 veya 2 yıl da oradan. hatta bazen gittiğin ülkeye göre uzar bile. ne oldu tıbbı bitiren 2 yıllık asistan oldu, paraysa da önemli olan 2 yıldır maaşlı çalışıyor. masterda para kazanamazsın cepten yersin. ama tıpta 6 yılın sonunda iyi kötü bir maaşın olur. tus bayıltır evet ama onda da 4-5 ay feda edilir gibime geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamdimix

Patch Adams'ı izle ki muhtemelen izlemişsindir :)

harika film
  • son zamanlarda ben de biraz tıpa doğru kaydım..

sizin idealistliğinize de helal doğrusu bence istediğinizi zorlayın ve en iyi şekilde başarırsınız

umarım sizin içinde buradaki herkes için de gönlündeki hayırlısıyla olur...
  • runo55 R kullanıcısına yanıt
    çok darda kalırsam hocanıza bir alo çakarım :)
  • o zaman yaz tıbbı gitsin hocam :) çapa veya cerrahpaşa olursa, yardımcı oluruz :)))

bu arada benim de oraları kazanmam lazım kazanıcaksam eğer. babam şehir dışına yollamaz diyormuşum :P
  • izlemedim hocam izleyeyim ama :)
  • bu arada gelen giden kötü bir yorum yazan arkadaşa dislike i basıyor, vurmayın arkadaşlar adam öldü :) işin şakası bir yana kendi düşüncesini yazmış, saygı duyarım.
  • belirtmeden edemeyeceğim, şimdi tıp yazarsın, ders zamanı darlanır bana saydırırsın mesuliyet almam baştan söyleyeyim :)
  • Bende 3.sınıfta bilgisayar mühendisliğini bıraktım ve hayallerim için bu sene tekrar hazirlandim. Artik ders nasil calisilir cok daha iyi biliyorsunuzdur universiteden dolayi ama işin psikolojik yanı beni cok yipratti. Her ne kadar düşünmek istemesemde yanlis mi yapiyorum, sonu ne olur, rezil olur muyum korkusu oluştu bende. Sonunda bitti kurtuldum kazanir miyim hedeflerime ulasir miyim bilmiyorum ama iyiki yapmisim diyorum hic pisman degilim. Size tek tavsiyem kafa olarak kendinizi hazirlamaniz çünkü bazen bu dersleri küçük görebilirsiniz basit gelebilir bu yüzden rahat davranabilirsiniz. Umarim istekleriniz gerceklesir. Kararinizdan dolayi tebrik ederim. Bol şans ve sabır.

• Ben kisisel soyliyim yanlis anlamayin ama endustri muhendisligi gibi kabul goren bir meslek birakilmaz ki bu kadar egitimin ustune hayat her seyi gerceklestirmek icin cok kisa bazen idealler degil gercekler konusuyor kendi ornegim direk kendimden boun isletme okumak istiyorum ama tm degilim turkcede kotuyum bu benim degil sistemin hatasi edebiyat bilmek ezberlemek hic bir zaamn ezberliyemedim birazda muhendislik dusundugum icindir belki ama ben is bulup hayata atilma zamani geldigi gorusundeyim

• mass4ker M kullanıcısına yanıt
    sorun şu ki iş bulup hayata atılanlar da hep bir şeylerden birilerinden şikayetçi. şu anda zaten iş arama sürecindeyim. bulana kadar ne yaparsam yanıma kar kalır.

mesela hayata atılmakla ne kastediyorsunuz? ben de yanlış anlamanızı istemem sadece kendi bakış açımı anlatmak için retorik bir soruyla başladım. iş bulmak mı hayata atılmak? iş bulan herkes sence mutlu mu? bence insanların çoğu güvenlik içinde olmayı seçip, başkalarının istekleri doğrultusunda yaşıyor.

boun işletme sayısaldan almıyor bu arada?
  • okumadım ama zaman kaybı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.