Şimdi Ara

yılda 7-8 bin km yapıyorum. dizel mi benzinli mi. benzinliyse astra-elantra,cruze mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.498
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yilda maksimum 8 bin km yapıyorum. Benzin fiyatları malum. Ama mazot da ahım şahım ucuz değil. Dizel az yakiyor ama benzinliyle arasında alırken nerdeyse 7-8 bin lira var. Ben ayda 1 depo benzin yaksam, 3 senelik benzin parasını peşin peşin vermiş olurum dizele. E lpg de takılabilir bu arada. Dizelde o imkan da yok.

Bütün bunların ışığında her şeye rağmen dizel mi benzin mi?

Eger benzinse, astra 1.4 mü, elantra mı, cruze mu. Diğer markaları tipten eledim.

Şayet dizelse, astra cdti mı, focus tdci mi?

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

• Bende yılda 7-8 bin km civarı yapıyorum
    aracımı alırken benzin mi dizel mi arasında kalmıştım.
    benzinliyi tercih ettim.
    Senin de dediğin gibi alırken bayağı bir fiyat farkı var
    ayrıca dizel de eskisi kadar ucuz değil
    ve dizelin bakım maliyetleri daha yüksek
    hele ki dizel araç arıza yaptımı
    o zaman maliyetler daha da artıyor
    o nedenle benzinli alman daha iyi gibi görünüyor

araç olarak ta astra 1.4 140 HP daha iyi gibi
    performans olarak güçlü bir araç ve
    diğerlerinden daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.

Hangisini alırsan hayırlısı olsun
    Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin
    Hayırlı ramazanlar
  • yılda 7-8 bin yapıyosan, kesinlikle benzin dediğin gibi benzine verdiğin parayı zaten alırken dizele vericeksin,sonra tüp vs imkanı ,bakımı vs derken bu kadar kilometreye benzinli almak mantıklı.
  • bu seçenekelerden astra ama astraya tüp olmaz biraz fazla yakar bu sorun değilse gözü kapalı astra 1.4 turbo cosmo active select
  • aynen bende yılda 8.000 civarı km yapıyorum. bende benzinli aldım.

araçlardan da tüp hangi motorda sorunsuz çalışıyorsa ve konfor ve donanımı zengin olan hangisi ise ondan al.

ama bende astra derim
  • Cruze'un tek problemi dizeli olmamasıydı, ben olsam Cruze alırdım, güvenlik olarak donanım olarak ve de görünüş olarak çok iyi bir otomobil.
  • Senede kaç kilometre yapılırsa yapılsın eğer maddi imkanlar uygunsa dizel araç tavsiye ederim. Bu konu sürekli gündemde. Dizel mi, benzinli mi yoksa benzinli alıp LPG taktırmak mı? Benim cevabım dizel.

Hele de benzinli alıp yaklaşık 2.000 TL verip LPG takdırmak dizel ile benzinli arasındaki fiyat farkını yaklaşık yarı yarıya azaltıyor. Ayrıca her benzinli araca da LPG takılmıyor.

Bir diğer husus satarken dizel araçla benzinli araçla aynı fiyata satılmıyor. İlk alışta verilen ve fazla para olarak algılanan fark satarken geri alınıyor.

Günümüzde dizel araç bakımları da sanıldığı gibi yüksek değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arada ki fark yüzünden Dizel alınmaz diyip benzinli al sonradan tüp taktırırsın demek kadar komik bir yorum olamaz.Lpg parası , ruhsata işletme , tekrar muayene derken zaten dizel farkının yarısını çıkarmış oluyorsunuz.Ayrıca lpg de olsa illa ki benzin almak zorundasın.Kaldı ki benzin fiyatı almış başını gitmiş 4.30 ları geçmiş.Dizel de artık ucuz değil diyen arkadaş olmuş.3.8 dizel 4.30+ benzin.Arada 50 kurus fark var.Az mı ? Hem dizelle daha fazla km yapıyorsun hemde ddaha ucuza yakıt alıyorsun.

Ama o kadar yol yapacaksan benzinli al derim bende.Ama lpg taksanda onun ücreti imuayene ücreti ve ruhsata işletme masraflarıyla aradaki dizel farkının yarısını çıkarmış olacaksın.Bunu da unutma derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Senede kaç kilometre yapılırsa yapılsın eğer maddi imkanlar uygunsa dizel araç tavsiye ederim. Bu konu sürekli gündemde. Dizel mi, benzinli mi yoksa benzinli alıp LPG taktırmak mı? Benim cevabım dizel.

Hele de benzinli alıp yaklaşık 2.000 TL verip LPG takdırmak dizel ile benzinli arasındaki fiyat farkını yaklaşık yarı yarıya azaltıyor. Ayrıca her benzinli araca da LPG takılmıyor.

Bir diğer husus satarken dizel araçla benzinli araçla aynı fiyata satılmıyor. İlk alışta verilen ve fazla para olarak algılanan fark satarken geri alınıyor.

Yani alırken 7 milyar fark verdik diyelim satarken de 7 milyar farkla satılacak mı gerçekten?Hiç sanmıyorum.

• 8000 km yaptığınızda dizel tercih ederseniz yılda 1350 TL civarı yakıt tasarrufu yaparsanız. Daha fazla bilgi için aşağıdaki konu çok faydalı olacaktır.

Dizel - Benzin - LPG
    http://forum.donanimhaber.com/m_49966574/tm.htm
  • astra benzin de şehir içi 1.6 motorları 9 11 litre arası yakıyor 1.4 benzinli yeni astra kullanan varmı 2 3 farklı astra kullandım 1.6 enjoy hepside fabrika değerlerini tutmuyordu araçlar yeni sayılır yalnız klima hep açık ve araçta 4 5 kişi oluyor tuketim 11 litre şehir içi yol bilgisayarında

Opel Astra 1.3 Ecoflex 95 HP dizel araç şehir içi verisi 4.9 LT
    Opel Astra 1.4 turbo 140 HP benzinli araç şehir içi verisi 8 LT

Veriler opel.com.tr'den alınmıştır.

Opel Astra 1.3 95 HP dizel ve 1.4 turbo benzinli aracın hesabına bakarsak

1.3 95 HP CDTI motor şehir içinde 4.9 yaktığı görülüyor pratikte bu 6 LT'yi bulur 100 KM'de. Bu da 100 KM'de 21.48 TL demektir. Yani KM'de yaklaşık 22 kuruş eder.

56 litre yakıt yakıt kapasitesi olan bir araç 1 depoyu 200.48 TL'ye dolduracaktır. Bu 1 depo ile de yaklaşık olarak 850 KM yol yapacaktır şehir içinde.

1.4 turbo 140 Hp benzinli motor şehir içi 8 yaktığı görülüyor ki pratikte bu araç rahatlıkla 9.5 LT yakacaktır. Bu da 100 KM'de 40.185 TL demektir. Yani 40 kuruş.

56 litre yakıt kapasitesi olan benzinli araç 1 depoyu 236.88 TL'ye dolduracaktır. Bu 1 depo ile ortalama 590 KM yol yapacaktır şehir içinde.

1.6 enjoy twinport 115hp benzinli motorda 50 lira benzin alınca 130 km yol bilgisayarı menzil gösteriyor 10 litreden aşağı düşmüyor yalnız şehir içinde sakin kullanımda şehir dışı 6.5 litrelere kadar düştü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 8 Ağustos 2011; 11:59:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz6

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Senede kaç kilometre yapılırsa yapılsın eğer maddi imkanlar uygunsa dizel araç tavsiye ederim. Bu konu sürekli gündemde. Dizel mi, benzinli mi yoksa benzinli alıp LPG taktırmak mı? Benim cevabım dizel.

Yani alırken 7 milyar fark verdik diyelim satarken de 7 milyar farkla satılacak mı gerçekten?Hiç sanmıyorum.

Mümkün değil. Araba satın alırken mantık bellidir... Aynı derecede tutulan araçlar arasında ne kadar az para harcarsanız, o kadar az zarar edersiniz...

Dizel arabanın yakacağı yakıtın farkını çıkarmak için minimum 15.000km yol yapıyor olmak gerekir. Yılda 20.000 ve üstü yol yapmıyorsanız, sadece keyfiniz dizel istiyorsa dizel alın, yoksa benzinli alın derim.

İkinci elde dizel arabanın avantajı kadar dezavantajı da vardır. Yol yapmaya çok müsait araba olduğu için kısa sürede aşırı yol yapan insanlar km'yi düşürtüp satar, farkı anlamak zordur. 2 Yaşında bir arabanın 200.000Km'ye gelebileceğini düşünemezsiniz, 2 senede araba görüntü olarak yıpranmayacağı için aracı gayet 100-110.000'deymiş gibi satabilirler.

- Yanlış yakıt kullanımı enjektörlerde sorun olursa 2-3bin TL masraf açar. Arabayı satarken karşınızdaki adam sizi tanımıyor. Temiz yakıt kullandığınızı nereden bilecek?

- Turbo arabalarda "La Turboyu açtım gardiş, kökleye kökleye yapıştırdım." modu olan magandalar sağ olsun, 100.000km'de turbo patlayabilir. Zaten normal kullanımda 150.000km'de falan patlar. Aracı sizden alacak kişi aracı nasıl kullandığınızı da bilmiyor olacak...

O yüzden dizel arabada da benzinli arabada da ortalama olarak değer düşüşü aynıdır. Dolayısıyla aracı satarken ilk başta dizel için fazladan verdiğiniz paranın sadece bir kısmını geri almış olursunuz. Tabii benzinli aracın modeli ve motoru Türkiye'de dizel seçenek kadar tutuluyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 8 Ağustos 2011; 12:03:05 >

• Arkadaşlar,

Neresinden bakarsanız bakın eğer amaç yakıt tasarrufu ve rahat rahat gezmekse dizel yakıtlı araç birinciliğini kimseye kaptırmaz. İsteyen istediği yorumu yapabilir.

Genelde benzinli bir araç 8 litre yakıyorsa dizel 6 litre yakıyor. Bu fark dahi dizel tercihlerini etkiliyor.
  • senede 7-8 bin için dizele gerek yok

fiyat farkını çıkarman için neredeyse 10 sene kullanman gerekir aracı

parayı önceden verip o kadar senede geri almak tasarruf olmaz pek

bence benzinli astra alın
  • Ekonomi yapma kaygısı yok ise her zaman benzin.
  • Son 10 yılda benzin ortalama %530, mazot %580 artmış. 15-20 yıl içinde belki de fark iyice kapanır ve dizel/benzinli tartışmaları biter.

Benzinli ile dizel kıyaslaması yapılırken yapılacak km ile birlikte alınacak marka ve modelde önem arzediyor. Mesela Astra'da bu tartşma dizele meylederken yeni jetta 1.2 TSI'da biraz daha benzinli lehinedir zira benzinli ve dizel sarfiyatları arasındaki fark daha düşüktür.

Bu hesabı fabrika tüketim veriler iüzerinden bazı markalar için ben de yaptım. MEsela Focusda 7 bin TL fiyat farkı var. Km başına tüketim maliyet farkı ise 15 kuruş. 7 bin tl'yi böldüğümüzde 46 bin km yapıyor. Bankacı olarak işin biraz da finansal hesaplamasına girersek yani bugünden nakit veya kredili olarak 7 bin TL fazladan ödeyip bu parayı taksit taksit geri alacağımızı düşürsek başabaş noktası 60 bin kmlere çıkar. Yıllık yapılan kmye göre de herkes hesabını yapmalı. Bakım ve tamir masraflarının daha fazla olduğu düşünülürse çoğu kişi yıllık 15 bin km yapmayanın dizel almasını mantıklı bulmuyor. 2. elde alırken ödenen fark pek kalmıyor açıkçası.

• Seni zorlamayacaksa BENZİN
  • en iyisi araç almamak bune ya yok benzin şukadar yok dizelin fiyatı pahalı tamamdır lpg takalım ama onunda muayenesi takılma ücreti vs... yok abi başlayacam bu işe....otobüse devam....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 8 Ağustos 2011; 20:29:26 >
  • lpg akar
  • Astra Elantra Cruze 3 seçenekte güzel bence.
    Bunlardan hangisi araca garanti kapsamında LPG montajı yapıp veriyorsa onu almak lazım
    Önceki yıllarda reklam vardı baya sıfır araçlarda garantili LPG olayıyla ilgili. Ancak şimdilerde ben reklam göremedim hiç ve de hiçbir firma sitesinde(renault, ford, hyundai, honda) göremedim LPG ile ilgili tek bir bilgi. Bilenler söylerse de iyi olur Fiatta halen var sanırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.