Yılda 5 yada 6 bin km'yi geçeceğimi zannetmiyorum. Dizel motorlu arabaların torku yüksek oluyor, yokuş yukarı kaldırırken yada kırmızı ışıkta beklerken stop etmeden kalkabiliyor. Ve 2010 yılları civarında satılan arabaların çoğu dizel motorluydu. Yani 2008, 2010, 2012 vs. arabaların büyük çoğuluğu dizel motorlu olduğu için ikinci elde karşıma dizel motorlu arabalar çıkıyor. Sizce mantıksız mı davranmış olurum? Benzinin literesi 35 TL civarında, mazot ise 39 TL civarında. https://store.donanimhaber.com/a1/f8/c0/a1f8c01a979cd755b16e3c3065d0b338.png ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 21 Ekim 2023; 1:43:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yılda 5 yada 6 bin KM Yapan Birisinin Dizel Motorlu Araç Alması Mantıklı Mı?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Benzinli almanı öneririm çünkü yokuşta dizel arabalar avantajlı olsa da çok ses yaparlar ve tortusu filtresi turbosu falan iyi takip etmek gerekir anca o zaman iri randıman alırsın.
Yokuşlarda dur-kalk olayına gelince zaten arabaya alıştığın zaman her arabayı kaydırmadan kaldırırsın eğer senin için çok büyük problem ise
yokuş kalkış desteğine sahip araba modellerine bakmanı öneririm.
-
Yılda 20 bin km civarı bir yol yapmıyorsan dizel araba almak çok mantıklı değil. Alırken yüksek ödüyorsun eskiden mazot benzinin 3de2 fiyatındaydı ve kendini amorti ediyordu 2-3 yıla fakat şuan benzin daha ucuz ve senin yaptığın yol ile aradaki farkı kapatmak pek mümkün değil. Ayrıca dizel aracın belli bir süre sonra masraf açmaları başlıyor özellikle senin baktığın 2008-2012 aralığı dediğin araçlar 10 yaş ve üzeri tam olarak masraf zamanları. Aynı marka model aracın dizeli 500-550 bandında iken benzinlisi 450-500 bandında oluyor.
-
Sakın bulaşma
Kısa mesafe sürüş için dizel mantıklı değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Senede 6000 KM için standart atmosferik benzinli bir araç bile yeterde artar.
Kilometrede 3.5 lira yaktığını düşünürsek senelik 21.000 lira benzin masrafınız var demektir hadi zamlarla 22.000 olsun totalde. Yani şu an iyi bir telefon bile yok bu paraya:)
Arabayı alırken bir yıllık 21.000 liralık hemen hemen 600 litre benzinde alın koyun kenarıya mis gibi iş :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yılda 5-6 bin yapıyosan benzinli al geç. Ben gibi 20.000 km yapıyosan dizel en iyisi.
mantıksız
-
mantiksiz degil, yani ozellikle dizel almaya gerek yok ancak aradiginiz ozelliklerde dizel coksa, uyguna denk gelirse vs alinir.
kaldirmasi kolay diye (o da arabasina gore degisir) almak mantiksiz.
-
Acayip saçma, benzin hatta hybrid olursa müthiş mantıklı.
Yılda 60 bin km için bile bir sonraki aracı benzinli düşünebilirim
Alternatifler de azalıyor bu da etken
6000 km ise yanlış anlamayın ama komik , ne dizeli ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 21 Ekim 2023; 12:7:48 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bence araba almayin.anlik arac kiralama yeterli
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Anlık araç kiralamayı denedim, kullanşlı olmadı.
İhtiyaç halinde anlık araba bulamıyorsunuz, uzakta olabiliyor, yada yakınlarınızda tercih etmeyeceğini büyük araba olabiliyor.
Getir araçta Picanto'nun fiyatı uygun gibi. Ama yine de 3 yada 5 saatlik kullanım pahalı, insanın kendi arabası gibi olmuyor.
Ailece akraba ziyaretine gitmek gerekiyor, getir'den araba kiraladınız, 5 saat civarı misafirlikte kaldınız, sonra tekrar o bölgede getir arabası bulmanız gerekiyor.
Bazı bölgeler kapsam dışında olabiliyor. Örneğin düğüne gitmeniz gerekti, Getir araç uygulamasından araba tuttunuz, düğün 3 yada 4 saat sürdü, eğer kır düğünü vs. bulunduğu bölge, getir uygulaması kapsam dışındaysa, kiralamayı durduramazsınız.
Özetle insanın kendi arabası gibi olmuyor.
En kötü, 2008 model vs... Clio, Albea, Sieana vs. olsun ama insanın kendi arabası daha konforlu oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 21 Ekim 2023; 23:8:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bütçenize göre temiz ne denk gelirse alın geçin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
5-6 bin km için dizel-benzinli değil,araba almayı sorgulamak lazım.
Araba şart İstanbul vs gibi büyükşehirler için hele çoluk çocuk varsa. Benzinli almak daha mantıklı çünkü hele ki eski model dizeller sürpriz yapabilir. Maliyet olarak lpg daha ucuza geliyor dizelden de.
-
Yılda 6.000 Km için dizel araç almak mantıklı değil. Ben yaklaşık 1 yıl önce dizel Ford C-Max 1.6 TDCİ manuel aracımı satıp 0 atmosferik benzinli Bayon Elite otomatik araç aldım. Yılda ortalama 10.000 Km yapıyorum. 15.000 Km şimdiye kadar hiç çıkamadım. Özellikle şehir içinde kısa mesafe dur kalk trafikte kullanıyorsanız dizel zaten sorun çıkartabilir. DPF kısa sürede tıkanabilir. Ayrıca çoluk çocuk varsa dize araç çok geç ısınır. Ben benzinli otomatik aldım ve yoğun olarak şehir içi kullanıyorum, çok rahat ettim. Sessizlik de cabası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 22 Ekim 2023; 11:4:5 > -
Yıllardır dizel kullanan biri olarak geçen sene ilk defa benzinli araca geçtim ve büyük rahatlık gerçekten. Kışın marşa bas sokaktan çıkana kadar sıcak üflemeye başlıyor, partikül filtresi derdi yok tertemiz, kesinlikle tavsiye ederim. Güncel turbolu bir araç alırsanız yakıt tüketimi de gözünüzü korkutmaz kesinlikle
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156455761
-
Yine tam kulağına fısıldanmış bir ezberci.
Hangi filtre hangi turbo?
Dizel araba sahiplerini her gün parça kontrolü mü yapıyor sanıyorsunuz gerçekten?
Benzinli arabaların çoğunda turbo yok mu?
Mazot filtresi dışında ne fark var mesela benzinli ile? Anlatsan da öğrensek.
Şuan benzin ve mazot arasında 5TL fark olmasına rağmen hala km'de en az 1.5TL az yakıyor dizel araçlar. Bulvarlarda görüyoruz 82km hız sınırı olan yollarda, 50-60-70km hızla sol ve orta şeridi tıkayıp gittiklerini araba az yaksın diye.
-
Hiç bir zaman mazot benzinin 3'de 2 fiyatına satılmadı.
10 yıl öncesine git mazot 3.5TL'ydi, benzin 4TL'ydi.
-
Yaw he he.
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Benzinli almanı öneririm çünkü yokuşta dizel arabalar avantajlı olsa da çok ses yaparlar ve tortusu filtresi turbosu falan iyi takip etmek gerekir anca o zaman iri randıman alırsın. Yokuşlarda dur-kalk olayına gelince zaten arabaya alıştığın zaman her arabayı kaydırmadan kaldırırsın eğer senin için çok büyük problem ise yokuş kalkış desteğine sahip araba modellerine bakmanı öneririm. |
Anlık araç kiralamayı denedim, kullanşlı olmadı.
İhtiyaç halinde anlık araba bulamıyorsunuz, uzakta olabiliyor, yada yakınlarınızda tercih etmeyeceğini büyük araba olabiliyor. Getir araçta Picanto'nun fiyatı uygun gibi. Ama yine de 3 yada 5 saatlik kullanım pahalı, insanın kendi arabası gibi olmuyor. Ailece akraba ziyaretine gitmek gerekiyor, getir'den araba kiraladınız, 5 saat civarı misafirlikte kaldınız, sonra tekrar o bölgede getir arabası bulmanız gerekiyor. Bazı bölgeler kapsam dışında olabiliyor. Örneğin düğüne gitmeniz gerekti, Getir araç uygulamasından araba tuttunuz, düğün 3 yada 4 saat sürdü, eğer kır düğünü vs. bulunduğu bölge, getir uygulaması kapsam dışındaysa, kiralamayı durduramazsınız. Özetle insanın kendi arabası gibi olmuyor. En kötü, 2008 model vs... Clio, Albea, Sieana vs. olsun ama insanın kendi arabası daha konforlu oluyor. |
Benzer içerikler
- temmuz mtv ödemeden araç satışı yapılır mı
- seyir halinde aracın stop etmesi
- geri vites lambası tek olan araçlar
- volvo s60 1.5 t3 kronik sorunlar
- caddy en dolu paketi hangisi
- reeder fancy
- pagani utopia
- byd han türkiye
- sıfır doblo fiyatları
- 2022 opel astra
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X