Şimdi Ara

Volvo S60 T3 1.5 alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
85.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 2016 model için 118.000 TL fiyat aldım. 1.5 152 hp Geartronic şanzıman Advanced donanım ama alma konusunda kararsızım, aracı kullanmış olanlar özellikle 1.5 T3 motor ve Geartronic şanzıman için yorum yaparsa sevinirim.



  • S60'ın rakibi passat değil; c sınıfı, 3 serisi ve a4. Passat'ın iç mekan genişliği dışında hiçbir artısı yok s60'a göre. 125 bine donanımlı 152 beygir premium d segment araba veriyorlar, bu piyasada bedavadan da öte. C sınıfı denk donanımla 210 bin, 3 serisi 136 beygirlik motorla 197 bin, a4 194 bin.
    Merhaba,

    Geçen hafta 2018 Model S60 1.5 T3 kiraladım. 2 günlüğüne. İnceleme, ortalama hız, ortalama yakıt ve mesafelerin için de fotoğraflarım var idi ancak fotoğraflar silindiler. Fikir vermesi açısından yazayım. Toplamda 1.100 km yaptım ve 76 lt benzin aldım (genel ortalamam 6,9 lt) ;

    > Klima açık, ECO mod da devrede ve şehirler arası 120-160 bandında 8-8,5 litre civarında yakıyor. Güzergah: Muş - Tatvan - Adilcevaz - Van

    > Klima kapalı, ECO mod devrede şehirler arası 100-120 bandında (rampada ısrarcı olmadan tırmandım, inişlerde de -ECO Mod vitesi boşa alıyor- serbest şekilde) 5,6 yı görebildim. İnat edilse 5 litre görülür gibi ama altı zor.. Güzergah: Van - Erciş - Patnos - Malazgirt - Bulanık.

    > Klima açık, ECO Mod devrede olmadan ve sport modda şehirler arası 12-14 lt civarında yakıyor. Güzergah: Bulanık - Muş

    120 km/h hız ile 2000-2200 devir aralığında seyahat edilebiliyor. Oldukça sessiz. Ayrıca 230 km/h de yaklaşık 4000 devirde seyahat ediliyor.

    Saygılarımla.
    Satılmayacak araç yoktur. 1 yıldır bekleyen s60 ilanları yüksek fiyattadır. Siz almak isterseniz hangi aracı alırsınız? Satmak istediğinizde de uygun fiyatı yazarsanız sizin gibi birileri muhakkak alacaktır. Passatın ikinci eli iyi diyorlar, aynı şey onun için de geçerli. Uygun fiyat yazmayın, 1 sene yine beklersiniz. Zilyon tane passat var.

    Sürekli yakıt tüketiminden, ikinci elden bahsediyorsanız zaten volvo ile pek işiniz olmamalı. Önceliğiniz güvenlik, kalite, konfor olmalı, buna ayırabileceğiniz bütçeniz olmalı. Passatın az yakacağı 1 litre, bmw nin az yakacağı 0.5 litre. Bunun hesabını yapıyorsanız bence hiç bulaşmayın, sizi memnun etmez.
    2012, T4 sahibiyim. T4, ford'un 1.6 hacimli 180 hp'lik ecoboost motoru. T3 ise bildiğiniz üzere daha yeni nesil, volvo tasarımı, 1.5 hacimli 152 hp'lik bir motor. kendi aracımdan örnekleyerek yazıyorum;

    1) ankarada'yım. şehir içi ortalama tüketim değerim şu an 8 litre görünüyor. kışın 8,5 görür. uzun yolda ise, bu yaz tatilinde trabzon'a gittim geldim, genel olarak 110-120 arası, 1-2 yerde 160-170'leri görüp, çok uzun süre bu hızlarda kalmadan, yol bilgisayarına göre 95 km'lere denk gelen ortalama hız ile 6,5 litre yaktım. T3'ün de bu değerlere göre 0.5/1 litre civarı düşük olması gerek. aynı şartlar altında en kötü ihtimalle daha aşağıda olmasa da bu değerlerde olması gerekir.

    2) kasko ve trafik sigortasının her ikisi de, sigortalı kişinin mevcut durumu ve geçmiş siciline göre değişkenlik gösteren şeyler. yine de fikir olması için söylersem, bu yıl için kaskoya 1214, trafik sigortasına 591 lira ödüyorum.

    3) en sıkıntılı kısım burası. volvo'nun en çok şikayet alan konusu, yetkili servis ücretlerinin bırakın en yakın rakipleriyle yakın olmasını, marka imajı kendisinden daha yüksek olan mercedes, bmw gibi markalardan bile yüksek olabilmesi... örnekliyorum; bu yıl mayıs gibi km'i dolmamış olmasına rağmen yılı doldu diye, yağ, yağ filtresi, hava filtresi ve polen filtresinden oluşan rutin bir 10 bin km bakımı yaptım. malzemeyi kendim aldım ve yine benim için özel uygulaması olan bir özel serviste kendim değiştirdim. dolayısıyla malzemeye 250-300 lira civarı bir şey ödedim. servise de almak istememelerine rağmen 50 lira bıraktım. yani benim bu yöntemle 300-350 lira civarına çıkardığım bu bakımı yetkili bir serviste 1500 lira civarına gelebilecek liste fiyatıyla yapıyorlar. arada kampanya adı altında indirimi oluyor volvo türkiye'nin ve benim bu bakımı yaptığım zamanlarda %30 gibi bir inidirmli kampanyaları vardı. ondan yararlansam bile bu bakım 1000 liranın altına kesinlikle düşmezdi.


    ama, servis maliyetleri dışındaki kullanım ile ilgili konularda, araca bulunabilecek pek kusur yok. kullanım zevki ve yol konforu mükemmel. hızı seven, yola çıkınca yol bir an önce bitsin diye gaza yüklenen ben, bu araçla yaptığım uzun seyahatlerde artık yol hemen bitmesin, biraz daha keyif alayım diye hız yapmaz oldum. o nedenle konfor, keyif ve diğer bir çok konuda araca her türlü kefil olurum...
  • Bence güzel fiyat bu zamanda , kullanmadım ama 180 lik eski üniteden daha az yaktığını ve performans olarak başarılı olduğunu biliyorum ....Egea olmuş 80 bin al gitsin bence ...
  • Şu piyasada o araç inan bedava. Volvoları pek beğenmeyen biri olarak söylüyorum bunu. Gayet alınası bi fiyat.
  • Şu an tam bir f/p aracı. Benzinli araç düşünsem ilk düşüneceğim araç olurdu.
  • Bu fiyata harika.
  • Geartronik şanzuman başarılı olmasa Volvo bütun modellerinde kullanmazdı.Teknik detayı falan anlamam ama bir kullanıcı olarak bende son derece memnunum.
  • Şaka gibi fiyatı var aracın, resmen bedava bu piyasada.
  • Budget ta uyguna kiralayin, 1 gün test edin.



    Geçen yaz kiraladim. Bana göre c serisi ve 3 serisinden daha iyi bir araç. İçi bagajı biraz dar sadece. Diğer segment havası yok.



    Motor şanzıman harika.
  • Hocam ne diyon sen vallaha al bence.Fiyat vallaha çok güzel.Artık tutulmadıkları için böyle ucuz veriyorlar galiba.

    Benim kriterim güvenlik,sağlamlık.Sizinkini bilmem ama o kadar bütçem olsa hiç şüphesiz Volvo alırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teneke1236737 -- 17 Mart 2017; 21:7:32 >
  • Motor şanzıman bence de harika. Şanzıman japon aisin. Geçişler pürüzsüz.

    Fiyat da 1 sene önce v40 t3 advance için verdikleri fiyat. Kaçırmayın.
  • Bir tane de bana alalım o derece iyi.
  • yakit tuketimi nasil?
  • 3 ay önce gittim V40 T3'e bu fiyatı verdiler halen Volvo kullandığınız için de %1 indirim yaparız denildi, burunlar bir karış havadaydı. Satış temsilcisi sözünü bitirmeden yürüdüm çıktım. Böyle paşa paşa yola gelirsiniz işte.
    Fiyat çok iyi, motor şanzımanda harika, çalışma uyumu, arabanın gerisi kalitesi herşey çok başarılı. Tek sorunu yaşını almış olması artık S60'ın. Yakıt tüketimi de şehir içinde 10lt civarıdır, servis bakım ücretleri ve parçaları pahalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 17 Mart 2017; 22:4:46 >
  • Muhtemelen çok temiz 2. el araçtır. Sıfır Advance paketini bu dönemde o fiyata vermezler.
    3 gün önce Ankara'da sıfır 2016 advance için 130 bin dediler. Advance paketine ilave, sunroof dışında da ekstrası yoktu.

    Sıfırsa, advance paketse ve aracı almayacaksanız, özelden adresini mesaj atın değerlendireyim. Bende aracı yenilemeyi düşünüyordum. Bu fiyata kaçmaz.
  • 2016 model V40 t3 kullanıyorum. Henüz 2.5 aylık. Otomatik vitesi sorunsuz. Tıkır tıkır vites atıyo ruhun duymuyo. Problem çıkaran bi şanzuman da dğl. Performansı gayet yeterli. Sürekli dur kalk şehir içi trafikte 10-10.5 lt yakıyo. Kısa Bi süredir daha açık yollarda kullanıyorum 9.5 llt tüketim. Şusoğuklar geçsin Daha da düşer muhtemelen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    3 ay önce gittim V40 T3'e bu fiyatı verdiler halen Volvo kullandığınız için de %1 indirim yaparız denildi, burunlar bir karış havadaydı. Satış temsilcisi sözünü bitirmeden yürüdüm çıktım. Böyle paşa paşa yola gelirsiniz işte.
    Fiyat çok iyi, motor şanzımanda harika, çalışma uyumu, arabanın gerisi kalitesi herşey çok başarılı. Tek sorunu yaşını almış olması artık S60'ın. Yakıt tüketimi de şehir içinde 10lt civarıdır, servis bakım ücretleri ve parçaları pahalıdır.

    Hocam o fiyatı en full donanım olan r-design için vermişlerdir. Bi anormallik yok bence fiyatta o yüzden.
  • Ankara bayii mi verdi :)
  • entigin peki navigasyon,deri koltuk ve ses sistemi var mı ? Motor tüpe uyumlu mu ?
  • vay anasını 118.000 tl yi sanki kuruş gibi görüyorlar,bedava,batan gemiden kalan
  • vay anasını 118.000 tl yi sanki kuruş gibi görüyorlar,bedava,batan gemiden kalan,garibanlığın gözü kör olsun
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.