300 Bin Kilometre Üstü Dizel Araç Alınır Mı?
-
-
Alınmaz.
-
Düzenli bakımını yaptığım arabam 386bin kilometre oldu. Yağ yakmıyor, duman atmıyor ve sesi hala daha çok stabil geliyor. 280bin kilometrede satın almıştık belki fikir verir. Düzenli bakımı yapılmışsa ve iyi bir şoför zorlamadan kullanıyorsa sıkıntı yok bence.
Kötü senaryo eğer motor pert olursa yedek parçalarına vs. bakın, parçacılara sorun. Eğer maliyetin üstünden kalkabilriim derseniz ve iyi bir ustanız varsa yine sıkıntı değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 3 Şubat 2024; 16:50:8 > -
ARacım 300 bin civarı bir sorunu yok şu ana kadar. İlk sahibiyim bakım aralığı 20 bin ben her 10 binde yağı değitirdim 20 binde de filtreler ile yağ değişimi.
100 bin-200 bin ve 300 de şanzıman difransiyel yağlarını değiştirdim. Trigeri her 80 binde değiştirdim. Tek yaşadığım sorun yağ soğutucusunun patlaması oldu 10 yıllık süreç içerisinde. O da nazarlık olsun dedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 3 Şubat 2024; 17:26:40 > -
Hala ülkede eski kafalık devam ediyor 300 bin km fobisi. Millet km düşürme işlerine bu yüzden başvuruyor kolay satabilmek için. 300 bin km olup nice 150 bin km deki araçları mekanik konusunda sollayan araçlar var yeter ki bakımları aksatılmasın.
-
Motor patlasa da yaptırır kullanırım derseniz alınır, niye alınmasın. -
Arkadaşım 400.000'de Fiat Palio aldı 1.3 motor dizel şu an 460 bine geldi araç motorda tık yok maşallah sadece alt takımda ufak tefek şeyleri giderdi Bir de radyatör kaçağı vardı radyatör değişti. -
Araç reno muydu merak ettim.benimde yağ soğutucu gitmişti -
Yok hocam VW, yağ soğutucu yapısı gereği bozulmaya müsait, o yüzden her marka araçta olabiliyor.
-
Motoruna iyice bakılması lazım + kıyıda köşede yine minimum 20 30 bin TL cebinizde kalmalı -
Şu anda bırak 380 bin kilometredeki dizeli, hiçbir dizel araç alınmaz, dizeller satılmıyor alanın elinde kalır,
Şu anda en iyi prim yapan en çok talep gören kombinasyon benzin&lpg + otomatik -
Neden? -
Hocam mazot fiyatları aldı başını gitti, dizel arabaları artık üretici firmalar bırakmaya başladı onu geçtim 2. Elde çok daha masraflı bakımı yürütmesi,
O yüzden bütçeniz dahilinde alacağınız bir atmosferik benzin&lpg li bir araç lpg ye uyumlu olmak şartıyla hem daha az yakar hem daha sorunsuzdur hem de daha iyi prim yapar, lpgye uyumlu araçlar da genelde japon ya da kore grubunun atmosferik benzinli olanları yani toyota honda hyundai lerin benzinli atmosferikleri tercih edilebilir
Tabii ki eğer bütçe yetiyorsa manuel yerine sorunsuz tam otomatik ya da cvt şanzımanlar da tercih sebebi olmalıdır ama bütçe yoksa manuel de tercih edilebilir
-
2005 model bir araba yılda 21.000 kilometre demek motor revize oldumu bilmiyorum ama revize olmadımı yanaşma elinde patlar eger baktıgın araç lüks segmentte ( audi vb ) kesinlikle yaklasma -
Lüks segment bir araç değil ama revize edilip edilmediğini bilmiyorum. Triger seti vs değişmiş bir iki ay önce -
Ben almazdım, hem çok eskimiş, hem çok km'li. Bakımlı bile olsa nereye kadar sonuçta 18 yıllık araç. Ekonomik ömrünü tamamlamış olur artık. Ha komple motor revizesi, tüm yürüyen aksam, her türlü fren, hidrolik, yakıt,kablo, boru elektrik tesisatı yenilenmişse olur ama öyle araçları bulmak imkansıza yakın kimse uğraşmaz. Araçlar 10 yılı devirdikten sonra pek çok plastik, kauçuk aksamı kırılganlaşıyor, aşınıyor. Bunların düzenli yenilenmiş olması lazım yoksa her ay bir orası bir burası arıza çıkarır.
-
300.000 deki alınır da 380.000 dekini bilemiyorum. 80.000 km çok mu az? Başlığa 300 konuya 380 -
Mercedes S serisi bile hala dizel sayesinde ayakta duruyor.
-
Aynı aracın benzin&lpg ve 300 bin kilometre olanını da buldum. Hangisi mantıklı? -
O ne arabaymis oyle bizede anlat
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
ben 100 bindeki arabadan korkuyorum millet 380 binde 18 yaşında arac alacakmış vallahi sanayi esnafı sizin gibiler sayesinde yemek yiyor |
Benzer içerikler
- 4 ileri tork konvertörlü şanzıman
- yuki elektrikli araba 2. el
- enerji içeceği uyku açar mı
- audi a3 tavsiye eder misiniz
- arabanın içine benzin kokusu neden gelir
- adac testi geçen oto koltukları
- elektrikli araba fiyatları
- haval türkiye"ye gelecek mi
- byd shark
- byd denza d9 gt
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X