Şimdi Ara

Ygs de şifreli cevap olayı doğru değil.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
0
Favori
4.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler ilk bakışta bitakım hile hurda dönüyor gibi geliyor insana ama bu doğru değil.Neden;

Bu cevap şıklarını hazırlayanlar basına verilen soru kitapçığını esas kitapçık olarak kabul ediyorlar.Yani ilk hazırladıkları kitapçık bu.Bunda da kolaylık olsun diye bu tarz yerleştirmişler.Sonraki kitapçıklarda cevapları karıştırmışlar.Şimdi büyük ihtimal anlamadınız şöyle bir örnek vereyim;

Ben bundan 2 sene önceki sınava yani son öss sınavına girmiştim.Bu sınavda A kitapçığından K ya kadar (Tam emin değilim) kitapçık türü vardı.Bana A kitapçığı geldi ve basına verilen de bu A kitapçığı.A kitapçığında sorular konu sırasına göre dizilmiştir.Örneğin mat-2 de 1. soru polinom 2. soru eşitsizlik 3. soru 2. der denklem sorusu falan diye gider.Ama B C D falan diğer kitapçıklarda bunlar karıştırılır.Burdan şunu çıkartıyorum ösymnin sistemi gereği esas bir kitapçık olmak zorunda ve buna göre diğer varyasyonlar hazırlanıyor.

Burada da aynı olay var.Basına verilen kitapçıkta(A kitapçığıdır aslında bu) şıkların yerlerini değiştirir gibi yapmışlar.Çünkü tamamen değiştirmeye ya sistem izin vermiyor yada bunlar işin biraz kolayına kaçmışlar.

Bundan eminim.Neden eminim çünkü basına verilen hep a kitapçığıdır meselesi,yukarda verdiğim soru sırası a kitapçığında temel halde olması ve böyle birşey olduysa da cevap şıkları ayarlanmış kitapçığı mı tutup da basına verecekler Allah aşkına?

Ama ösym bunu millete anlatmakta epey zorlanır.Ama bunu da düşünmeleri lazımdı.

• İyi de arkadasım biri akıl yürütup böyle bir olayı ortaya atmasaydı nereden bilinebilecekti? Gerçi bende kesinmis gibi yazıyorum ama olma olasılığı çok fazla
  • ÖSYM kitapçıklarımızı nette aşıklayınca iyice belli olur merak etme

Orijinalden alıntı: taylant09
    ÖSYM kitapçıklarımızı nette aşıklayınca iyice belli olur merak etme

Bu olayın aslı astarı nedir ÖSYM böyle bir açıklamada bulundu mu?
  • ösym nin bu olayı sağlayan kitapçığı basına verme gibi bi gerizekalılık yapma ihtimali, bu olayın sadece şansla oluşma ihtimalinden çok daha yüksek
  • A kitapçığı filan yok şimdiki sınavda belki bu kitapçık basına özel hazırlanmıştır yani basın için sınavda verilmeyen kitapçıklardan biridir kitapların kodları vardı 0000000000001 numaralı kitapcıkla sınava giren varmı aranızda ? ama olanlarda gözardı edilmeyecek kadar büyük ve önemli....

Edit: Şıkların sıralanışı. Sorular aynı yerde değildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kampec -- 1 Nisan 2011; 23:22:54 >

"I'm gonna kick your ass"
  • Kimsinsen?! Kim görevlendirdi seni? :D
  • _____________________________
  • benim kıtapçık aynı basına dağıtılan kitapçıktan şaka gibi soruların ve cevapların yerleri bile aynı...

ne yani ben seçilmiş miyim ? Ulan madem veriyorsun bari bana da haber ver bilader..

yine de kul hakkıdır yapmayın denir..

edit:Fen tutmuyormuş, sanırım arada bir iki şıkta değişik her neyse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_TnT -- 1 Nisan 2011; 23:33:52 >

bence sağlarlar.

1-5-9 ... sıralarında oturanlar a kitapçığı

2-6-10 sıralarında oturanlar b kitapçığı .

vs vs

aldığına göre, istedikleri adamı istedikleri yere oturturlarsa tek kitapçıkta da olsa şifre her türlü iş görür.
  • Arkadaşım hala rastlantı ihtimali falan diyorsunuz ben bu bir rastlantı değil zaten öss örneğindeki soruların sıralanışı olayını bu sene cevaplara da uygulamışlar.Hatta bence cevapları da temel halde yani sıralı halde koyacaklardı ama bu kitapçığı alanlara bir üstünlük sağlayabilir gibi bir düşünceye kapılıp şıkların yerini ddeğiştirir gibi yapmışlar aynı şeyleri tekrar yazıyorumilk yazdığımı iyice okuyup anlayın.

Bu arada bu sene ben de sınava girdim öylesine değil bölümümü bırakıp girdim öyle dışardan konuşuyorum sanmayın.

Orijinalden alıntı: nba_

BU NASIL AÇIKLANIR PEKİ? http://gundem.milliyet.com.tr/harem-selamlik-mi-/gundem/gundemdetay/28.03.2011/1369782/default.htm

biri akıl edip dava açsa açıklanmasını ve orada sınava girenlerin cevaplarının incelenmesini istese durum çözülebilir bence...

"I'm gonna kick your ass"
  • Sabah kalksam ve deseler ki sınav iptal olmuş!

Orijinalden alıntı: bluecancan

Raslantı değilse ösym böyle birşeyi niye yapsın benim anlayamadığım bu nokta okudum yine anlamadım yine anlamadım

yapsa basına niye versin komik ya kendi kazdığı çukura düşmek gibi birşey bu

Orijinalden alıntı: bluecancan

Raslantı değilse ösym böyle birşeyi niye yapsın benim anlayamadığım bu nokta okudum yine anlamadım yine anlamadım

Bak şimdi soruyu hazırlayan profesör mü artık neyse soruyu hazırlıyor.Bu soruların cevaplarını büyükten küçüğe sıralı bir şekilde hazırlıyor.40 tanesini de böyle hazırlıyor.Ve cevap anahtarını da yanında veriyor.(Sembolik olarak anlatıyorum olayı tabi ösym görevlisi değilim)Soruların cevaplarını karıştırınca cevap anahtarı değişmemesi için de doğru şıkkı sabit tutup diğerlerini karıştırmışlar.

Böyle anlatmak şimdi aklıma geldi.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.