Şimdi Ara

Ygs de şifreli cevap olayı doğru değil. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
4.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • osym kurumuna güvenmiyorsanız. azcık mantıklı düşünün. adamlar neden 1000 kişiye özel algoritma zart zurt verip uğraşsınlarki direk puanlarını değiştirirler yada cevap anahtarlarını değiştirirler ki bu 1000 kişiye 1.5 milyon kişiye özel kitapçık dağıtmaktan ve sadece belli 1000 kişiye özel kitapçık göndermekten kat ve kat daha kolay.

önce kuruma güvenmelisiniz. adamlar birilerine torpil yapma niyetinde olsa bunun gibi çetrefilli ve kolaylıkla ortaya çıkabilecek bir şey yapmazlardı. direk istediği adamın puanını yada cevap anahtarını değiştirirdi.

quote:

ösym başkanı ortaya çıkan şifre olayının basına dağıtılan kopyanın sonradan master kitapçıktan üretilmiş olduğunu belirtti.

yalan söyledi!

ösym başkanı şifrenin master kitapçıktaki doğru cevap sabit bırakıldığı için ortaya çıktığını söyledi.

yalan söyledi!

ösym başkanı tüm adaylara başka bir master kitapçıktan üretilen kitapçıkların verildiğini söyledi.

yalan söyledi.

son araştırmalar göstermiştir ki basına dağıtılan kitapçıklar master kopyadır! tüm seçenekler basın kopyası olarak sunulan kitapçıktan kaydırılarak elde edilmiştir. o zaman ösym başkanının yalan söylediği kesin! o zaman diğer konularda da yalan söylüyor olduğu intibası paranoya değil.

bakınız,

basın kitapçığı sosyal 17. soru

şık dağılımı
    a) yalnız iii b) yalnız i c) ii ve iii d) i ve ii e) yalnız ii

master kitapçıkta olması gereken
    a) yalnız i b) yalnız ii c) yalnız iii d) i ve ii e) ii ve iii

şimdi aday kitapçıklarına bakıyoruz, buyrun siz de bakın,
    örneğin, ankara kuzey 231 sayfa 6354

sorunun seçenekler,
    a) i ve ii b) yalnız ii c) yalnız iii d) yalnız i e) ii ve iii

bir diğer örnek, sayfa 6458 (hepsinde uyduğu için uzatmaya gerek yok)
    a) ii ve iii b) i ve ii c) yalnız ii d) yalnız iii e) yalnız i

görüldüğü gibi sorular basın kopyasından üretilmiş. basın kopyası master kitapçığın ta kendisi!

tekrar ediyorum, ösym başkanı basına dağıtılan kitapçığın sonradan üretildiği konusunda yalan söyledi! master kitapçık basına dağıtılanın ta kendisi!!

buyrun bakalım, işte bu defa tesadüflerle açıklayamazsınız. olay bitmiştir. ösym başkanının yalan söylediği kanıtlarla ortaya konmuştur.
    Asus Maximus VIII Ranger Z170||Intel i7-6700K ||Corsair Vengeance LPX 16Gb 3000mhz DDR4||Samsung 960Evo 250Gb & 850 Evo 250Gb SSD||EVGA GeForce GTX 1060 3GB SC GAMING, ACX 2.0 ||27" BenQ LED||Corsair Hydro H100i v2||Corsair Obsidian 650D||Noctua NF-F12 PWM 1500rpmx2 , NF-P14s redux-1200x1 , NF-S12B redux-1200 PWM||EVGA 750GQ PSU||Creative Sound Blaster Zx

• quote:

Orijinalden alıntı: arslanbenzer

Ha 30 tane olsa bile adamın işine yaramaz ki, diğer 10 soru tutmuyorsa onları yanlış yapar, bu durumun birinin işine yaraması için bir kitapçıktaki şıkları sayısal olan tüm soruların uyması lazım.

40 sorundan 30 tanesini yapmak az mı arkadaşım bu kadar aç gözlü olma galiba unuttun kps deki salaklar soruların tamamını yaptıkları için yakalnadı

Orijinalden alıntı: bigstone

osym kurumuna güvenmiyorsanız. azcık mantıklı düşünün. adamlar neden 1000 kişiye özel algoritma zart zurt verip uğraşsınlarki direk puanlarını değiştirirler yada cevap anahtarlarını değiştirirler ki bu 1000 kişiye 1.5 milyon kişiye özel kitapçık dağıtmaktan ve sadece belli 1000 kişiye özel kitapçık göndermekten kat ve kat daha kolay.

önce kuruma güvenmelisiniz. adamlar birilerine torpil yapma niyetinde olsa bunun gibi çetrefilli ve kolaylıkla ortaya çıkabilecek bir şey yapmazlardı. direk istediği adamın puanını yada cevap anahtarını değiştirirdi.

diyelim ki bir sınavın cevapları elinde, sınavın adı da farz edelim kpss olsun... salak mıyım ki cevapların hepsini millete dağıtıp millete full yaptırıp uyanmayacağını düşündüğüm kerizleri uyandırayım... (Cevap: Kesinlikle salak değilim... Ya gücüme güveniyorum ulan ne yapsam bir halt edemez bu millet özgüvenine sahibim yada milleti salak zannediyorum)

Düşün bakalım kpss olayı veritabanı bir yanlışlık sonucu bir vatandaşın gözüne görünür hale gelince mi çözüldü yoksa kpss'de full yapanlar oldu mu diye... kpss de full yapanlar oldu diye hiç bir halt olmazdı... Yine benzer bir güruh sınav kolaydı, olamaz mı numarasını çekiyordu... En şerefsiz adamın bile itiraz edemeyeceği şekilde kanıtlandı da ondan ayyuka çıktı... yoksa şu anda birlikte çalışmış çekirdek aileler hala pişkin pişkin sınav birincisiydiler, utanmadan gazetelerde boy boy resimleri yayınlanıyordu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarix -- 5 Nisan 2011; 0:27:30 >
    Asus Maximus VIII Ranger Z170||Intel i7-6700K ||Corsair Vengeance LPX 16Gb 3000mhz DDR4||Samsung 960Evo 250Gb & 850 Evo 250Gb SSD||EVGA GeForce GTX 1060 3GB SC GAMING, ACX 2.0 ||27" BenQ LED||Corsair Hydro H100i v2||Corsair Obsidian 650D||Noctua NF-F12 PWM 1500rpmx2 , NF-P14s redux-1200x1 , NF-S12B redux-1200 PWM||EVGA 750GQ PSU||Creative Sound Blaster Zx

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarix

ekşide şöyle birşey var... kitapçık ve sayfa numarası vermiş... erişimi olanlar kontrol edebilir mi doğru mu söylüyor, yanlış mı...

quote:

ösym başkanı ortaya çıkan şifre olayının basına dağıtılan kopyanın sonradan master kitapçıktan üretilmiş olduğunu belirtti.

yalan söyledi!

ösym başkanı şifrenin master kitapçıktaki doğru cevap sabit bırakıldığı için ortaya çıktığını söyledi.

yalan söyledi!

ösym başkanı tüm adaylara başka bir master kitapçıktan üretilen kitapçıkların verildiğini söyledi.

yalan söyledi.

son araştırmalar göstermiştir ki basına dağıtılan kitapçıklar master kopyadır! tüm seçenekler basın kopyası olarak sunulan kitapçıktan kaydırılarak elde edilmiştir. o zaman ösym başkanının yalan söylediği kesin! o zaman diğer konularda da yalan söylüyor olduğu intibası paranoya değil.

bakınız,

basın kitapçığı sosyal 17. soru

şık dağılımı
    a) yalnız iii b) yalnız i c) ii ve iii d) i ve ii e) yalnız ii

master kitapçıkta olması gereken
    a) yalnız i b) yalnız ii c) yalnız iii d) i ve ii e) ii ve iii

şimdi aday kitapçıklarına bakıyoruz, buyrun siz de bakın,
    örneğin, ankara kuzey 231 sayfa 6354

sorunun seçenekler,
    a) i ve ii b) yalnız ii c) yalnız iii d) yalnız i e) ii ve iii

bir diğer örnek, sayfa 6458 (hepsinde uyduğu için uzatmaya gerek yok)
    a) ii ve iii b) i ve ii c) yalnız ii d) yalnız iii e) yalnız i

görüldüğü gibi sorular basın kopyasından üretilmiş. basın kopyası master kitapçığın ta kendisi!

tekrar ediyorum, ösym başkanı basına dağıtılan kitapçığın sonradan üretildiği konusunda yalan söyledi! master kitapçık basına dağıtılanın ta kendisi!!

buyrun bakalım, işte bu defa tesadüflerle açıklayamazsınız. olay bitmiştir. ösym başkanının yalan söylediği kanıtlarla ortaya konmuştur.

http://forum.donanimhaber.com/m_47999080/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48003890

• quote:

Orijinalden alıntı: #Tuna#

quote:

Orijinalden alıntı: serdarix

Hocam kopya iddiası şu--> Ortada ne işe yaradığına mantıklı bir açıklama getirilememiş algoritma var, bu TÜM ADAYLARIN değil AYRICALIKLI bazı adayların kişiye özel kitapçıklarında kullanılabiliyor ve bu ayrıcalıklı adaylar algoritmayı hangi soruda,nasıl kullanacaklara konusunda önceden bilgilendirilmişler...

bu kadar net konuşuyorsun ama şu ana kadar 1 tane bile örnek olmadığının farkındasın demi ?

Net mi konuşuyorum ortada olan iddianın ne olduğuna mı açıklık getiriyorum dikkat et... En temel kuşku/şüphe/iddia bu... Sen adını istersen paranoya koyabilirsin...

• Arkadaşlar benim kardeşim girdi sınava. Dün zar zor ulaştık ösym sitesinden kitapçığına ve kontrol ettik. Sınav kitapçığı doğru ve şifre tutmuyor.

Tuhafıma giden (ancak seçim öncesi Türkiye'de olabileceğini bildiğim) bazı gariplikler var. Benim bizzat canlı dinlediğim ÖSYM açıklamasında açıklanan bazı konular bir kaç yayın organında ısrarla açıklanmamış gibi veriliyor, henüz soruşturma sonuçlanmamasına ve tüm soru kitapçıkları açıklanmamasına rağmen "bu sınav iptal olur" gibi açıklamalar peşpeşe geliyor. Bu durumda ben de iyi niyetten şüpheye düşmeye başlıyorum. Mesela sadace 350 bin açıklandı, sözünde durmadı demiş bir haber kanalı, iyi de zaten OSYM başkanının hepsini açıklayacağız ama vakit alacak dediğini ben kendi kulağımla duydum, onlar duymamış olabilir mi? OSYM başkanı şifre değil, sıralı bir dizide birini (doğru cevabı) sabit tutup diğerlerini karıştırısanız bu sonuç ortaya çıkmış olur diyor, ben saygın bir haber kanalında ve çok satan bir gazetede ÖSYM başkanının bu olayı "tesadüf" diye açıkladığını dinliyorum/okuyorum? Hatta tesadüf ihtimalini bile hesaplamışlar, iyi de adam buna tesadüf demedi, 40'ta 40 tutmalıydı dedi, ben kendim duydum, siz duymadınız mı?

Tabi kafamı karıştıran başka noktalar da var. Mesela bu adamlar çok ustaca şifreli bir kitapçık yapmışlar, bula bula basına bunu mu vermişler yani? O kadar temiz kopya varken hakikaten bu kadar salakça bir şey yapmış olabilirler mi? Başka bir nokta, niye basına kimsede olmayan bir kitapçık vereceğim diye böyle garip bir format veriyorsun, versene herhangi bir kullanıcının kitapçığını?

Belki haklıyım, belki yanılıyorum, zaman gösterecek. Ama benim burnuma hiç de iyi kokular gelmiyor malesef. İçinde savcılığın da olduğu bir süreç var ve henüz sonuçlanmadı. Erken yorum yapmadan süreci takip etmek gerek.

• http://pastehtml.com/view/1dxk3cs.html la denediniz mi?

Not. A) 13 B) 14,7 C) 18 D) 15 E) 20 yazan yerlere a b yazmadan sadece şıkları yazın. Sonra "cevabı bul" a basın. Malesef bayya tutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacer -- 5 Nisan 2011; 1:12:20 >

Orijinalden alıntı: nacer

http://pastehtml.com/view/1dxk3cs.html la denediniz mi?

Not. A) 13 B) 14,7 C) 18 D) 15 E) 20 yazan yerlere a b yazmadan sadece şıkları yazın. Sonra "cevabı bul" a basın. Malesef bayya tutuyor.

Kendi soru kitapçığınızda (ya da sınav kopyalarından herhangi birinde) tutuyor mu? Tutturduysanız ben de deneyeyim. Yok basına dağıtılan kopyayı konuşuyorsak, bir takım formüllerle bir sonuca ulaşıldığı zaten yeni bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 5 Nisan 2011; 6:49:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatipoglu

quote:

Kendi soru kitapçığınızda (ya da sınav kopyalarından herhangi birinde) tutuyor mu? Tutturduysanız ben de deneyeyim. Yok basına dağıtılan kopyayı konuşuyorsak, bir takım formüllerle bir sonuca ulaşıldığı zaten yeni bir şey değil.

isterse 2 milyar kitapçık olsun....

kripto çoktan belirlendi... gir bak bakalım tutuyormu tutmuyormu....

herşey 20 satır koda bakar....

• quote:

Orijinalden alıntı: berksurucu

quote:

Orijinalden alıntı: hatipoglu

quote:

isterse 2 milyar kitapçık olsun....

kripto çoktan belirlendi... gir bak bakalım tutuyormu tutmuyormu....

herşey 20 satır koda bakar....

Şimdi işe gidiyorum, vaktim yok, ama bu akşama kadar kendi sınav kopyamızda deneyip sonucu buraya yazarım. Siz kesin konuştuğunuza göre denediniz sanırım. Bu çok flaş, önemli bir bilgi bu yüzden bu yöntemle tutturduğunuz kitapçığı (basına dağıtılanı değil tabi ki) ve kaç tane tutturduğunuzu bizimle paylaşır mısınız bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 5 Nisan 2011; 7:17:21 >

• benim iki kardeşim girdi sınava ayrıca apartmanda toplam 10 kişi falan var hepsini topladım hepsinin sınav kağıtlarına baktım. sonuç tesadüfi olarak bir 40 soruda iki üç tane tutuyor. iyide hepsini aynı şık işaretleyen biri bile 40 soruda 8 doğru bulur. kısaca fasa fiso. tahminim herşey bu osym başkanını koltuktan etmek için bastıran özel tv kanalları yüzünden oluyor. neden derseniz. açıklamaları okursanız dikkatlice osym sınav sorularını daha önce basın kuruluşlarına ücretsiz (yada 1000 tl küçük bir ücretle) dağıtıyormuş. yeni başkan gelince bunu bedava vermeyeceğiz demiş. 100000 tl fiyat biçmiş isteyen basın kurumları için. yok abbas güçlü yok bilmem zart zurt yazarlar kendi ceplerini dolduramadıkları için böyle bir baskı kuruyorlar.

benim iki kardeşim girdi sınava ayrıca apartmanda toplam 10 kişi falan var hepsini topladım hepsinin sınav kağıtlarına baktım. sonuç tesadüfi olarak bir 40 soruda iki üç tane tutuyor. iyide hepsini aynı şık işaretleyen biri bile 40 soruda 8 doğru bulur. kısaca fasa fiso. tahminim herşey bu osym başkanını koltuktan etmek için bastıran özel tv kanalları yüzünden oluyor. neden derseniz. açıklamaları okursanız dikkatlice osym sınav sorularını daha önce basın kuruluşlarına ücretsiz (yada 1000 tl küçük bir ücretle) dağıtıyormuş. yeni başkan gelince bunu bedava vermeyeceğiz demiş. 100000 tl fiyat biçmiş isteyen basın kurumları için. yok abbas güçlü yok bilmem zart zurt yazarlar kendi ceplerini dolduramadıkları için böyle bir baskı kuruyorlar.

kpss 2010 sonrası kurdukları baskıyı neye bağlıyorsunuz ...

• quote:

benim iki kardeşim girdi sınava ayrıca apartmanda toplam 10 kişi falan var hepsini topladım hepsinin sınav kağıtlarına baktım. sonuç tesadüfi olarak bir 40 soruda iki üç tane tutuyor. iyide hepsini aynı şık işaretleyen biri bile 40 soruda 8 doğru bulur. kısaca fasa fiso. tahminim herşey bu osym başkanını koltuktan etmek için bastıran özel tv kanalları yüzünden oluyor. neden derseniz. açıklamaları okursanız dikkatlice osym sınav sorularını daha önce basın kuruluşlarına ücretsiz (yada 1000 tl küçük bir ücretle) dağıtıyormuş. yeni başkan gelince bunu bedava vermeyeceğiz demiş. 100000 tl fiyat biçmiş isteyen basın kurumları için. yok abbas güçlü yok bilmem zart zurt yazarlar kendi ceplerini dolduramadıkları için böyle bir baskı kuruyorlar.

varmısın iddaya : )

http://pastehtml.com/view/1dxk3cs.html

• quote:

quote:

varmısın iddaya : )

Arkadaşlar bu aşağıdaki adrese sakın güvenmeyin kendiniz yapın:

Bu adreste belirtilen 3 kural var. Hadi ben burada olmayan dördüncüyü de ekledim (hiç biri tutmazsa doğru cevap E'dir denileni). Kuralı kendiniz hesaplayınca tutmuyor, ama bu sayfa size doğru sonucu veriyor. Bu da iyi niyetle hazırlanmadığını gösteriyor.

Deneyin göreceksiniz. Doğru cevaplar zaten bilindiğinden sizin kutuya yazdığınız kombinasyona ve sıraya göre o hiç bir "kurala" bakmaksızın doğru cevabı veriyor. Ayıp değil mi insanları salak yerine koyuyorlar. Lütfen herhangi bir kitapçıkta siz de deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 5 Nisan 2011; 16:47:12 >

• bakın bu durumun masum olduğunu saf zanneden arkadaşlar.ösym başkanı kendi ağızıyla dediği "cevap anahtarlarının hazırlandığı algoritma incelendi" lafı sizce mantıklımı.ne algoritması kardeşim 1 milyon küsür kitapçıkta 160 tane sorunun 40 ar 40 ar ve 5er seçenek olmak üzere kendi arasında random yani rastgele karıştırılıp cevap anahtarlarının hazırlanması gerekir.bu bukadar basit hazırlanmalıydı.size bir örnek vereyim.haftada kaç milyon kişi sayısal oynar ve kaç kişi 6 tutturur? yani sizce bu cevap anahtarlarının dağılımı rastgele olsa % kaç oranla bu algoritmalar ortaya çıkar ? ve şuan kitapçıkların % kaçı böyle algoritmalar içeriyor? saf olmayın gene bişeyler yağılmaya çalışıyor uyuma milletim vatandaşım gardaşım toprağım uyuma.o baştakiler senin baban değil anan değil.kimse seni beni onu sevdiğinden o başa geçmedi.güvenme sorgula.sen getirdin onu başa onun başınıda sen ezersin sorgulayacaksın ey millet hesap soracaksın !!! uyuma

• Her türlü ön yargıdan uzak olarak, kendi kitapçığımızda deneyerek elde ettiğimiz sonuç:

Bahsedilen çakışma/çakışmama şeklindeki kurallar tutmuyor.http://pastehtml.com/view/1dxk3cs.html adresi, kendi yazdığı kurallarla çalışmayan, yüksek olasılıkla insanları aldatmaya ve dolduruşa getirmeye yönelik hazırlanmış bir sayfa (kendiniz test edebilirsiniz, ben test ettim ayrıntılar yukarıda).

Radikalde bahsedilen, en büyüğün sağındaki sonuç doğrudur önermesi ise şimdiye kadarki en ciddi sonuç; kendi kitapçığımızda 18 Doğru 10 Yanlış çıktı (geri kalanlar bu yöntemle hesaplanamıyor). Bu durumun kesinlikle açıklanması gerekiyor.

Zaman daha çok şeyi açıklığa kavuşturacak. Sadece acele etmemek, olumlu ya da olumsuz yönde hiç bir dolduruşa gelmemek, sürecin sonuçlanmasını takip etmek gerekiyor. Sonuçta sınavda tek bir kişinin hakkını yemek de, suçu ispatlanmamış insanları peşinen suçlu kabul etmek de doğru değil. Bekleyelim görelim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 5 Nisan 2011; 17:39:50 >

• hayır....

sen zaten soruları dizdiğinde ortaya hangi kuralı deneyeceğin kuralı da çıkıyor...

3 ayrı kuralın anlatılmasının sebebi herkesin uygulayacağı kuralın birbirini tutmaması...

küçükten büyüge sırlarsan ve biri çakışırsa zaten kural 1 dir.... bunu sınavda görürsün...

küçükten büyüğe sıraladın... çakışan yok yada birden fazla var.... sağa kaydırıcaksın... TEK çakışan kalınca durucaksın

zaten küçükten büyüğe verilmişse CEVAP EN KÜÇÜKTÜR....

programa gerek kalmadan bunları bilerek 37 doğru yaparsın

program sadece soruya bakmadan sana doğruı cevabı söylüyor...

asıl acı olanda bu deilmi

hayır....

sen zaten soruları dizdiğinde ortaya hangi kuralı deneyeceğin kuralı da çıkıyor...

3 ayrı kuralın anlatılmasının sebebi herkesin uygulayacağı kuralın birbirini tutmaması...

küçükten büyüge sırlarsan ve biri çakışırsa zaten kural 1 dir.... bunu sınavda görürsün...

küçükten büyüğe sıraladın... çakışan yok yada birden fazla var.... sağa kaydırıcaksın... TEK çakışan kalınca durucaksın

zaten küçükten büyüğe verilmişse CEVAP EN KÜÇÜKTÜR....

programa gerek kalmadan bunları bilerek 37 doğru yaparsın

program sadece soruya bakmadan sana doğruı cevabı söylüyor...

asıl acı olanda bu deilmi

Programın orada yazan kurallara göre çalışıp çalışmadığını denediniz mi, denemeden yazmayın lütfen.

Tüm kuralları elbette okudum, yazdıklarınızı ya da diğer değişle orda yazılanları, orada yazılanlara göre hangi kural geçerliyse uyguladım. (siz çakışmıyorsa da kaydırın demişsiniz, o sayfada o kuralda "çakışan yoksa" yazmıyor, ama ben sizi kırmamak için onu da denedim)

"Programa gerek kalmadan" dediğinizde tutmuyor. Program ise o yazdığınız kurallardan bağımsız olarak tüm cevapları biliyor. Lüften denemeden yazmayın Allah aşkına. İndirin bir soru kitapçığı ÖSYM sayfasından deneyin lütfen.

Asıl acı olan bu kadar basit bir sahtekarlığa test etmeye gerek bile duymadan inanılması değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 6 Nisan 2011; 6:56:43 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.