Şimdi Ara

öss ile ilgili bir soru?( biraz geç oldu sanırım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öss puanları hakkında kafama takılan bir soru normalde bir 0,3 lü puan var birde 0,8 li bölümlere göre ayrılmış söz,say,ea diye mesela söz 1 puanı olarak bi 0,3 lük x puan var bide 0,8 lik y puan var
    altta söz 2 lik 0,3 lük x puan var bide 0,8 lik y puan var.

benim normalde bildiğim 2 yıllık için 1
    4 yılık için 2 nin puanına bakılır

eğer ki bunlarda alan içi tercih olursa 0,8 liğe alan dışında 0,3 lüğe bakılır diye biliyorum. ama aksini idda edenler çıkınca kafam karıştı size bir danıaşayım dedim. 2 yıllığa 0,3 4 yıllığa 0,8 e bakılır diye bir şey mi var?

alaniçi tercihlerde 0,8 alandışı tercihlerde 0,3 ile çarpılır..
  • biLdiğim kadarıyLa 1 in puanı daha çok mesLek Lisesi mezunLarını iLgiLendiriyor ve 1. puan türünde de 4 yıLLık böLümLer var

Orjinalden alıntı: night_man

hayır doğru biliyosun 2 nin puanı 4 yıllıklar için 1 in puanı 2 yıllıklar için

alaniçi tercihlerde 0,8 alandışı tercihlerde 0,3 ile çarpılır..

+1 doğru

Orjinalden alıntı: Or_By

öss puanları hakkında kafama takılan bir soru normalde bir 0,3 lü puan var birde 0,8 li bölümlere göre ayrılmış söz,say,ea diye mesela söz 1 puanı olarak bi 0,3 lük x puan var bide 0,8 lik y puan var
    altta söz 2 lik 0,3 lük x puan var bide 0,8 lik y puan var.

benim normalde bildiğim 2 yıllık için 1
    4 yılık için 2 nin puanına bakılır

eğer ki bunlarda alan içi tercih olursa 0,8 liğe alan dışında 0,3 lüğe bakılır diye biliyorum. ama aksini idda edenler çıkınca kafam karıştı size bir danıaşayım dedim. 2 yıllığa 0,3 4 yıllığa 0,8 e bakılır diye bir şey mi var?

Onu biraz sallamışlar gibi
    Ama bizim zamanımızda pilot bölümler vardı 2003 de
    Yanlışım yoksa sayısalcı olsanda bazı e.a bölümlere girebiliyordun işletme iktisat veya ilkokul öğrt. gibi
    0,8 le çarpılıyordun hemde

• 2 yıllıklarda birçok bölüme 0,3'le girersin.Ea mezunu olsan bile 2 yıllık işletmeye 0,3'le girilir sayısal mezunu olsan yine aynı durum var öncelik meslek liselerinde saçma ama öyle.

Orjinalden alıntı: Calpi84

2 yıllıklarda birçok bölüme 0,3'le girersin.Ea mezunu olsan bile 2 yıllık işletmeye 0,3'le girilir sayısal mezunu olsan yine aynı durum var öncelik meslek liselerinde saçma ama öyle.

Aynen öyle

Tablo 3 te yeralan 2 yıllıklar meslek yüksekokuludur. Yani meslek liselerinin yüksek okuludur. Sen normal liseden girince alan dışı tercih yapmış gibi olursun 0.3 lü puanına bakılır.
  • quote:

2 yıllıklarda birçok bölüme 0,3'le girersin.Ea mezunu olsan bile 2 yıllık işletmeye 0,3'le girilir sayısal mezunu olsan yine aynı durum var öncelik meslek liselerinde saçma ama öyle.

Nesi saçma olsun. Adamlar zaten anca yapabiliyor herkes girebilse meslek lisesi mezunları üniversiteye giremez kolay kolay.

meslek liselerinin bölümü olduğu için 0,3 e bakılır demişiniz arkadaşın puanı 285 2 yııllıkları yazdı en son tercihinin en son okulu 240 lık bi okul yani garanti diye bakıyordu ama bir yere yerleşememeiş. öle dedi dedim nasıl olur işte yukardaki olayı fln anlattı. şimdi bu adamın puanı yüksek olmasına rağmen ea taki kendi alanındaki bir bölümü sırf 2 yıllık seçti diye okuyamıyormu?

Orjinalden alıntı: ArkandayIM

quote:

Nesi saçma olsun. Adamlar zaten anca yapabiliyor herkes girebilse meslek lisesi mezunları üniversiteye giremez kolay kolay.

Saçma tabi meslek liselinin dgs ile 4 yıllık bir bölüme geçmeye niyeti yoksa 2 yıllık bir bölüm okuması saçma.Devlette işe girerken 2 yıllık üni mezunu teknikerler yerine meslek lisesi mezunu teknisyenler tercih ediliyor az maaş vermek için.Hem meslek liseliler sınavda iyi puan yapabilir özellikle teknik liselerin eğitiminin normal liselerden eksik kalır yanı yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: Or_By

cvp veren herkese çok tşk ederim

meslek liselerinin bölümü olduğu için 0,3 e bakılır demişiniz arkadaşın puanı 285 2 yııllıkları yazdı en son tercihinin en son okulu 240 lık bi okul yani garanti diye bakıyordu ama bir yere yerleşememeiş. öle dedi dedim nasıl olur işte yukardaki olayı fln anlattı. şimdi bu adamın puanı yüksek olmasına rağmen ea taki kendi alanındaki bir bölümü sırf 2 yıllık seçti diye okuyamıyormu?

Meslek liselilerden yer kalmamıştır onlar öncelikli yoksa girerdi.İstersen 300 puan yap 2 yıllıklarda yer kalmazsa açıkta kalırsın.Büyükşehirlerde 2 yıllık popüler bir bölüm yazmamak gerekir.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.