Şimdi Ara

Ygs de şifreli cevap olayı doğru değil. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
4.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yazdığımı edit edeyim derken bu mesaj yanlışlıkla yazıldı, pardon, silinebilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 6 Nisan 2011; 6:54:12 >
  • Bir daha ki sınava arkadaşım, bir daha ki sınava artık...

ÖSYMspor ağır mağlübiyetin ardından önündeki maçlara bakıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarix -- 6 Nisan 2011; 10:15:49 >
    Asus Maximus VIII Ranger Z170||Intel i7-6700K ||Corsair Vengeance LPX 16Gb 3000mhz DDR4||Samsung 960Evo 250Gb & 850 Evo 250Gb SSD||EVGA GeForce GTX 1060 3GB SC GAMING, ACX 2.0 ||27" BenQ LED||Corsair Hydro H100i v2||Corsair Obsidian 650D||Noctua NF-F12 PWM 1500rpmx2 , NF-P14s redux-1200x1 , NF-S12B redux-1200 PWM||EVGA 750GQ PSU||Creative Sound Blaster Zx
  • bakıyorumda ösym şifre iddialarını kabul ettikten sonra hükümeti savunun zavallıların sesi çıkmıyor neden konuya daha bişey yazılmamış.gidip verin oyunuzu gene.cebimizdeki paranın düşmanıydılar zaten şimdide geleceğimizin düşmanı oldular.hangi hükümet kendi yandaşına bukadar ayrıcalık tanıyıpta vatandaşına ecdebi evladı gibi davranır.en büyük vatan haini , teröristler baştakilerdir başka kimsede suç aramamak lazım.hepsi gücün kölesi olmuş

Olay iyice siyasi bir hal almaya başladı. Bu sene seçim olmasa emin olun dönmezdi bunlar. Standart sapmalarla yine sıralamalar ve puanlar geçen senekine benzer olacak. Böylesi bir düz mantıkla aradaki farkın şifre kullananların sayısına eşitlenmesi saçma. Eğer cevap anahtarları belirli bir algoritmaya göre düzenlenmezse sınav okunamazdı zaten. 1.7 milyon anatar üretilmesi oldukça güç. Mesele bu algoritmanın sızıp sızmadığı zaten.. öyle bir şey varsa da soruşturma devam ediyor çıkar ortaya. iptal edilsin diyen çığırtkanların hepsi sınavı beklediği gibi geçmeyenler. Eğer böyle bir sızma varsa yani tespit edildiyse sınavın tamamen iptali yerine hırsızların sınavı iptal edilmelidir. Kimsenin insalara aynı stresi tekrar yaşatmaya hakkı yok. Sınavdaki öğrenciler, onları kapının önünde bekleyen aileler, kırsaldan onca imkansızlıkla binbir umutla gelen insalar.. Emin olun öğrenciler kadar aileler de o stresi yaşıyor. Sınavı hakkımla yaptım, yine olsa yine yaparım belki de daha iyisini.. Ama o gerginlik tekrar yaşanılmaz..

• quote:

Orijinalden alıntı: _CANER_

bakıyorumda ösym şifre iddialarını kabul ettikten sonra hükümeti savunun zavallıların sesi çıkmıyor neden konuya daha bişey yazılmamış.gidip verin oyunuzu gene.cebimizdeki paranın düşmanıydılar zaten şimdide geleceğimizin düşmanı oldular.hangi hükümet kendi yandaşına bukadar ayrıcalık tanıyıpta vatandaşına ecdebi evladı gibi davranır.en büyük vatan haini , teröristler baştakilerdir başka kimsede suç aramamak lazım.hepsi gücün kölesi olmuş

Sevgili CANER. "hükümeti savunan zavallılar", hükümeti savunan bir şey yazmadığım için beni bağlamamakla birlikte, her kimi kastediyorsanız "zavallılar" ifadesinin çirkin olduğunu not düşmeliyim. İnsanlara hakaret ederek bir yere varmak mümkün değil.

Bu konuya bir şeyler yazmış biri olarak aradan geçen zamana bakılırsa, bizim kendi kitapçığımızdan yola çıkarak yazdıklarım doğru çıktı.

quote:

Orijinalden alıntı: hatipoglu

...Bahsedilen çakışma/çakışmama şeklindeki kurallar tutmuyor.http://pastehtml.com/view/1dxk3cs.html adresi, kendi yazdığı kurallarla çalışmayan, yüksek olasılıkla insanları aldatmaya ve dolduruşa getirmeye yönelik hazırlanmış bir sayfa (kendiniz test edebilirsiniz, ben test ettim ayrıntılar yukarıda)....

...Radikalde bahsedilen, en büyüğün sağındaki sonuç doğrudur önermesi ise şimdiye kadarki en ciddi sonuç; kendi kitapçığımızda 18 Doğru 10 Yanlış çıktı (geri kalanlar bu yöntemle hesaplanamıyor). Bu durumun kesinlikle açıklanması gerekiyor...

Farkettiniz mi, kimse ilk günkü "küçükten büyüğe sıralama", "tutmuyorsa sağa kaydır" vb tartışmaları yapmıyor, çünkü zannederim buna uyan kitapçık yok (en azından bendeki uymuyor). Elde kalan tek ve önemli gerçek, bu tartışmalar çıktıktan bir kaç gün sonra Radikalin keşfettiği "en büyük şıkkın sağındaki şık doğru" algoritması. Bunu zaten ben de yukarıdaki mesajımda belirtmiş bu yöntemle bende kaç doğru çıktığını da ifade etmiştim.

Bu arada dikkatli takip edenlerin gözünden kaçmamıştır: ÖSYM oluşmuş bir sıralama var dedi, "şifre var" demedi, ama onun şifre olduğuna peşinen inanan herkes, ÖSYM "şifreyi kabul etti" dedi :) . "Şifre", çözüm için bilinçli oluşturulan yönteme denir, ÖSYM "sehven" deyip, bilinçli bir sıralamayı kesin dille reddettiğine göre en azından ÖSYM'nin "şifre"yi henüz kabul etmediği kesin. Diğer taraftan ÖSYM ister kabul etsin, ister etmesin, oluşan sıralama bilinçli ve birilerine sızdırıldı ise, "şifre", daha doğrusu direkt "kopyadır". İşin bu adli yönü zaten halen araştırılıyor, ikinci sınavdan önce yetiştiririm demiş savcılık. Biraz daha sabır, zaman hepimize daha çok şey gösterecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 17 Nisan 2011; 10:09:23 >

• Ya herkes kafasına göre bişe dio su bi acık şifre olayı var kabullendiler şimdi sorun sifreler sınavdan önce öğrenciye gittimi yüzde 99 gitti çünkü sen sırf kızları bi okulda sokma yetkin varsa onlara şifreyi ulaştırma ihtimalin yüzde 100 vardır bunu inkar edemezler sonuç olarak iptal etmicekler ama 1700.. kişinin toplasan 1000 kişisine ulaştırılsın bu şifre samanlıkta iğne arıcaklar şimdi ve bulamıcaklar şifre olayına rastlanmamıştır diyip olayı kapatcaklar

quote:

Orijinalden alıntı: _CANER_

bakıyorumda ösym şifre iddialarını kabul ettikten sonra hükümeti savunun zavallıların sesi çıkmıyor neden konuya daha bişey yazılmamış.gidip verin oyunuzu gene.cebimizdeki paranın düşmanıydılar zaten şimdide geleceğimizin düşmanı oldular.hangi hükümet kendi yandaşına bukadar ayrıcalık tanıyıpta vatandaşına ecdebi evladı gibi davranır.en büyük vatan haini , teröristler baştakilerdir başka kimsede suç aramamak lazım.hepsi gücün kölesi olmuş

Sevgili CANER. "hükümeti savunan zavallılar", hükümeti savunan bir şey yazmadığım için beni bağlamamakla birlikte, her kimi kastediyorsanız "zavallılar" ifadesinin çirkin olduğunu not düşmeliyim. İnsanlara hakaret ederek bir yere varmak mümkün değil.

Bu konuya bir şeyler yazmış biri olarak aradan geçen zamana bakılırsa, bizim kendi kitapçığımızdan yola çıkarak yazdıklarım doğru çıktı.

quote:

...Bahsedilen çakışma/çakışmama şeklindeki kurallar tutmuyor.http://pastehtml.com/view/1dxk3cs.html adresi, kendi yazdığı kurallarla çalışmayan, yüksek olasılıkla insanları aldatmaya ve dolduruşa getirmeye yönelik hazırlanmış bir sayfa (kendiniz test edebilirsiniz, ben test ettim ayrıntılar yukarıda)....

...Radikalde bahsedilen, en büyüğün sağındaki sonuç doğrudur önermesi ise şimdiye kadarki en ciddi sonuç; kendi kitapçığımızda 18 Doğru 10 Yanlış çıktı (geri kalanlar bu yöntemle hesaplanamıyor). Bu durumun kesinlikle açıklanması gerekiyor...

Farkettiniz mi, kimse ilk günkü "küçükten büyüğe sıralama", "tutmuyorsa sağa kaydır" vb tartışmaları yapmıyor, çünkü zannederim buna uyan kitapçık yok (en azından bendeki uymuyor). Elde kalan tek ve önemli gerçek, bu tartışmalar çıktıktan bir kaç gün sonra Radikalin keşfettiği "en büyük şıkkın sağındaki şık doğru" algoritması. Bunu zaten ben de yukarıdaki mesajımda belirtmiş bu yöntemle bende kaç doğru çıktığını da ifade etmiştim.

Bu arada dikkatli takip edenlerin gözünden kaçmamıştır: ÖSYM oluşmuş bir sıralama var dedi, "şifre var" demedi, ama onun şifre olduğuna peşinen inanan herkes, ÖSYM "şifreyi kabul etti" dedi :) . "Şifre", çözüm için bilinçli oluşturulan yönteme denir, ÖSYM "sehven" deyip, bilinçli bir sıralamayı kesin dille reddettiğine göre en azından ÖSYM'nin "şifre"yi henüz kabul etmediği kesin. Diğer taraftan ÖSYM ister kabul etsin, ister etmesin, oluşan sıralama bilinçli ve birilerine sızdırıldı ise, "şifre", daha doğrusu direkt "kopyadır". İşin bu adli yönü zaten halen araştırılıyor, ikinci sınavdan önce yetiştiririm demiş savcılık. Biraz daha sabır, zaman hepimize daha çok şey gösterecek.

Yahu kardeşim kolayı var... Aç gönlünün istediği kitapçığı en büyük değeri içeren şıkın sağındaki seçeneği işaretle(en büyük değerli şık e seçeneğinde ise a şıkkını işaretle) sonra küçükten büyüğe sıralanabilen 33 matematik sorusundan kaç doğru yaptığını delikanlı gibi yaz şuraya... Biz de bunun gerçekleşme ihtimalinin matematiksel olarak ne kadar olacağını tartışalım...

Sen vermezsen ben vereceğim soruları cevapları tek tek daha önce bu yöntemle çözdüğüm kitapçıktan... Üşeniyorsan söyle ben yazayım tek tek... 11166.19864 no.lu kitapçıkta(rastgele seçmiştim) sadece ve sadece en büyük değerli seçeneğin sağındakini işaretlersen 33 sorudan 21'ini doğru yapıyorsun... İlla seni uğraştırayım diyorsan tek tek de kopyalarım... (Ayrıca ceko1905. nickli arkadaşın belirttiği ve benim de şahsen teyit ettiğim yöntemle üstteki kurala tek bir cümlelik daha kural ilavesi ile 33 sorudan 31'i doğru cevaplanıyor sorulara bakma gereği olmaksızın)

Kelime oyunlarıyla gargaraya getirmeye çalışmanın anlamı yok... Bu sınavda...

1.Bu sınavı çocuklar hazırlasa kullanılmayacak bir algoritma kullanılmış... Bu algoritmanın sakıncası ne? Sınavdan önce iki cümle ile bunun izah edildiği ilkokul çocukları bile 33 matematik sorusundan 31'ini doğru yapabilir... (Israrla ben ilkokul seviyesinin altındayım inadında bulunanlar hariç)

2. ÖSYM başkanı açıkça kamuya defalarca yalan söylemiş:(Bu yalanlar ÖSYM'nin kendi belgeleriyle sabit isteyene itinayla ispatlanır yeniden)

-Yalan 1: ösym başkanı ortaya çıkan şifre olayının basına dağıtılan kopyanın sonradan master kitapçıktan üretilmiş olduğunu belirtti
    -Yalan 2: ösym başkanı şifrenin master kitapçıktaki doğru cevap sabit bırakıldığı için ortaya çıktığını söyledi
    -Yalan 3: ösym başkanı tüm adaylara başka bir master kitapçıktan üretilen kitapçıkların verildiğini söyledi
    -Yalan 4: ösym başkanı basına verilen soru kitapçığının sınav bittikten sonra türetildiğini söyledi

Ortada 2 ihtimal var:

-Ya fahiş bir hata yapıp yalanlarla örtmeye çalışıyorlar...
    -Ya kötü niyetle bilinçli olarak kopyaya zemin hazırlayan tezgah kurup yakalanınca örtbas ediyorlar...

Ortada 2 olasılık var başka da bir olasılık yok...

NOT: Yaz tutmadığını iddia ettiğin kitapçığın numarasını burada tek tek bakalım tutuyor mu tutmuyor mu?
    Asus Maximus VIII Ranger Z170||Intel i7-6700K ||Corsair Vengeance LPX 16Gb 3000mhz DDR4||Samsung 960Evo 250Gb & 850 Evo 250Gb SSD||EVGA GeForce GTX 1060 3GB SC GAMING, ACX 2.0 ||27" BenQ LED||Corsair Hydro H100i v2||Corsair Obsidian 650D||Noctua NF-F12 PWM 1500rpmx2 , NF-P14s redux-1200x1 , NF-S12B redux-1200 PWM||EVGA 750GQ PSU||Creative Sound Blaster Zx

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarix

Yahu kardeşim kolayı var... Aç gönlünün istediği kitapçığı en büyük değeri içeren şıkın sağındaki seçeneği işaretle(en büyük değerli şık e seçeneğinde ise a şıkkını işaretle) sonra küçükten büyüğe sıralanabilen 33 matematik sorusundan kaç doğru yaptığını delikanlı gibi yaz şuraya... Biz de bunun gerçekleşme ihtimalinin matematiksel olarak ne kadar olacağını tartışalım...

Sevgili serdarix. En büyük şıkkın sağındaki doğru çıkıyoru bu başlıkta ilk ben yazdım zaten. Benim kitapçıkta kaç tane çıktığını da yazdım. Bir zahmet yazdıklarımı okusanız.

Bkz. 5 Nisan 2011; 17:38:31 tarih-saatli mesajım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 17 Nisan 2011; 17:02:37 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serdarix

Sevgili serdarix. En büyük şıkkın sağındaki doğru çıkıyoru bu başlıkta ilk ben yazdım zaten. Benim kitapçıkta kaç tane çıktığını da yazdım. Bir zahmet yazdıklarımı okusanız.

Bkz. 5 Nisan 2011; 17:38:31 tarih-saatli mesajım

Tamam ona itirazınız yok demek... (Son mesajınızdan sanki o durumda da bir gariplik olmadığını düşündüğünüzü çıkarttım ister istemez)

Belirttiğim yalanlara itirazınız var mı?

NOT: Bir de şu meşhur kitapçığınızın numarasını rica etsem yazar mısınız? Çünkü hangi kitapçığa baksam tesadüfle açıklanamayacak durumlar var belki sizinkinde durum tam tersidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarix -- 17 Nisan 2011; 17:08:13 >

• _____________________________
  • Sevgili serdarix. Daha önce yazdıklarımı okumadan yazıyorsunuz. Yalan dediğiniz konuların bir kısmının yalan olmadığını da biliyorum. Diğerlerini ise doğrulamam için araştırmam gerek, ama size laf yetiştirmek için bunu yapmayacağım.

Anlamsız polemiklere girmeyi reddediyor ve sadece soru kitapçığımızın numarasını vermekle yetiniyorum:. 11281.42340

Bundan sonra da merak eden sizin yazdıklarınızla bizim soru kitapçığımızı karşılaştırır.

Anlamsız kısır tartışmalarla vaktimi daha fazla harcamak ve sinirlerimi bozmak istemediğimden bu konuyu takip etmeyi bırakıyorum. Benim söyleyeceklerim bu kadar. İsteyen istediğine inanır artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 17 Nisan 2011; 17:23:31 >
  • quote:

Sevgili serdarix. Daha önce yazdıklarımı okumadan yazıyorsunuz. Yalan dediğiniz konuların bir kısmının yalan olmadığını da biliyorum. Diğerlerini ise doğrulamam için araştırmam gerek, ama size laf yetiştirmek için bunu yapmayacağım.

Anlamsız polemiklere girmeyi reddediyor ve sadece soru kitapçığımızın numarasını vermekle yetiniyorum:. 11281.42340

Bundan sonra da merak eden sizin yazdıklarınızla bizim soru kitapçığımızı karşılaştırır.

Anlamsız kısır tartışmalarla vaktimi daha fazla harcamak ve sinirlerimi bozmak istemediğimden bu konuyu takip etmeyi bırakıyorum. Benim söyleyeceklerim bu kadar. İsteyen istediğine inanır artık.

Ortada bir gariplik olduğunu anlamak için inanca filan gerek yok... İtirazım ortada olan gerçeklerin yanlışlanmadan yokmuş gibi davranılmasına... Yazıyoruz 1 cümlelik kural ile 33 matematiksorusunun 21'i, bu kuralı tamamlayan 2. bir kural ile 33 sorunun 31'i doğru cevaplanıyor sorulara bakılmaksızın...

2 olasılık var: Vahim bir hata/Kötü niyet (Başka bir öneriniz varsa buyrun dinleyelim, bu işte bir gariplik yok derseniz olasılıkları hesaplarız dilerseniz)

Ortada en azından hata olduğu yadsınamaz bir gerçek... Ortada yalanlar olduğu(en azından sizin ifadenizle kısmen) yadsınamaz bir gerçek... Şeffaf şekilde araştırılması mı daha doğru yoksa görmezden gelinmesi mi...

NOT: Yalan olarak ifade ettiğim noktalardan hangisine itirazınız varsa kanıtlarıyla(ÖSYM'nin kendi belgelerinden) ispatlamakla mükellefim... Hangileri olduğunu belirtirseniz...

Kitapçığınızın numarasını yazdığınız için de teşekkür ederim... Amaç polemik filan değil... Ortada olan durum mantık ve olasılık dahilinde olağan karşılanılabilecek bir durum değil... Siyasi olarak ÖSYM başkanını ve onu atayanları sevsek de sevmesek de değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarix -- 17 Nisan 2011; 18:28:13 >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarix -- 17 Nisan 2011; 18:28:58 >
  • bu hükümeti savunan bana göre zavallıdır.bu bir hakaret değildir.o baştakiler haindir en büyük teröristtir.bu söylediklerimin sebebini görmeyenleri daha geniş görüşlülüğe araştırmaya farkında olmaya davet ediyorum.evet biraz dobra yazıyorum acımasız yazıyorum çünkü bugün ülkemizde olanları gördükçe öfkeleniyorum acıyorum.okyanus ötesi bizi ilgilendirmez ilgilendirmemeli ama okyanus ötesinden emir alıyoruz.yazıktır günahtır kimse hükümetin yada geçmişteki hükümetlerin ekonomik sosyal faaliyetlerini anlatmasın birbirine öve öve.bunlar hain diye vatanı birden satacak değiller.bişeyler yapıyormuş gibi gözüküp arkadan iş çevirecekler.zaten bişeyler yapmış gibi olup oy toplayacaklar.bugün bu ülkede vatanı başkasına verirmisin deseler herhangi birine kimse veririm demez ama akp ye oy verirmisn deseler %60 dan fazla çıkar ve anaları babaları gibi güvenirler.ne farkı var ? söz meclisten dışarı.memleketi hainlere teslim ettik.devlet biziz bu kavramı değiştiremezler.gözümüzü açarsak hiçbirşey yapamazlar ki fakat çok geç gözüküyor.bugün hangi kurum olursa olsun.kimse vatan çıkarına çalışmaz oldu.saygılar.....

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.