Yetkili servis bakımlı mı yoksa dışarıda bakım görmüş olan mı?
1 Mobil
-
-
Sence?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
o kmde adam halen yetkiliye götürüyorsa arabasına değer veriyordur fazlasıyla.
_____________________________ en sevdiğim sayı 6 -
Arada çok fiyat farkı yoksa elbette yetkili servis olanı
da bunu sormak tuhaf değil mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Yetkili servis denilen yerde bile orjinal yerine veya 1. Kalite bir marka yağ yerine yan sanayi dediğimiz (veya orjinale yakın) olarak geçen firmanın yağ ve filtrelerini kullandığını gördüğümden beri yetkili servis benim için özel servisten daha kıymetsiz. Üstelik müşterinin aracıyla içeride şakalaşmalarıda cabası (birbirlerinin üstüne şakasına gaza basma, selektörle oyuncak gibi oynamaları vs)
üstelik dizel benzin fark etmeksizin hepsine aynı yağı koyan
, motor spesifikasyon onayı bile o araçları için olmayan bir yağ gördükten sonra..
Her yerde servis ağı olan
Bütün araçlara bakan (bosch servisleri gibi)
Olan bir firmanın parçalarını kullanan yetkili servisten ne hayır gelir?
Not: otopratik gibi bi firma düşünün o firmanın ürettiği yağı kullandıklarını düşünün
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 21 Haziran 2025; 3:21:42 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
bazı mallar tercih etmem diye iddialaşıyor da o bakımdan sordum. burayı referans olarak göstereceğim.
_____________________________ -
Ben araclarimi hep yetkili servise gotururum. 2. El alacaksam da yetkili servis bakimli alirim. Cunku degisen malzeme zamaninda degismistir, uygun parcayla degismistir. Bu yuzden de yetkili servis tercih ederim. Olur da bir sorun yasarsam, faturamla tukketici heyetinden maduriyetimi gideririm. Biraz masrafl oluyor yetkili servis ama satarken de yetkili servis bakimli oldugu icin daha fazla fiyata satarim o odedigim fazla masrafi fazlasiyla alirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ drrah diyorum başka birşey demiyorum. -
Yetkili servisin klasik lafı "Balatalar bitmek üzere değiştir" deyip ardından piyasanın 4 katı fiyat söylemesi üzere balataları kendim alıp sanayiye gittim.
Usta "Senin balatalar daha 50 bin km daha gider ama madem istiyorsun" deyip değitirdi ve yetkili servisin verdiğinden çok daha ucuza geldi, 5 senedir sorunsuz...
öyle diyorsun ama mesela antifiriz değişimi ya da fren yağı değişimini kaç tane usta yapar? benim eskiden fiat albeam vardı. araçta su kaçağı vardı devirdaimden şüpheleniyordum. ustaya dedim şu devirdaimi değiştir. adam baktı bu sağlam dedi. değiştirmedi. uzun yolda aracım devirdaim dağıttı. motoru yakıyordum. ustalara iş yaptıramıyoruz.
117 bin km.de ki 2011 aveo için 10 sene opel yetkili servise gittim plakayı sisteme girdiklerinde şasi numarasından km ve/veya yıla göre yapılması/değişmesi gereken işlemler iş emrinde otomatik olarak çıkıyordu arızalı olsun ya da olmasın o parça yenileniyordu ve bu süre zarfında aracımda hiç bir arıza yaşamadım, yolda kalmadım.
gm opeli psa grubuna sattıktan sonra artık yetkili servis size bakmayacağız dedi ben de nish oto bosch car servise gitmeye başladım arabanın kimlik/servis geçmişi gitti körlemesine bakım yapılmaya başlandı artık ne zaman hangi parça değişecek kesin belli değil, yıllık bakım dışında arıza çıktığında yolda kalmamak için ekstradan nish'e gidiyoruz.
eskiden araba yılda bir servise gidiyordu adam gibi bakılıyordu, şimdi arabayı yürür vaziyette tutmak için bir kaç sefer gidiyoruz...
_____________________________ 2025 Opel Grandland MHEV GS Ultimate
2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15
Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910 -
garantisi biten aracı yetkili servise götürmek yerine özel servise götürmek daha mantıklı, konu başlığındaki dışarıda yaptırılan araç nerede yaptırılmış fatura işlemler duruyor mu ? yetkili servisin 10 lira dediği işi dışarıda "özel" serviste 5 liraya yaptırıyorsun, dışarıda dediğiniz sanayiden sıradan bir yer olmamalı tabi sadece o markaya bakan işin ehli ustalar olmalı, kullanılan malzemeler de orjinal parça olduğu sürece yetkili servis bakımlı diye saçma sapan fiyat yazılan arabalara yönelmek pek doğru değil
bir de şu var benim aracım yetkili servis bakımlı diyen çok satıcı gördüm yetkili servise sadece yıllık bakım için götürmüş onun harici gitmiş dışarıda yaptırmış ağır işlemleri :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
Hızlı