Şimdi Ara

Otomobil alım/satım işi yapan arkadaşlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
9.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu işe orta derece sermayeden başlamak istiyorum ama biyerlere gelme ihtimalim var mıdır ? Yani bi ekmek kapısı olabilir mi bu sizce.



  • henry ford önce al satçılıkla başlamış şimdi kurduğu şirket dünyaya araç satıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siz ustunuze alinmayinda bizim milletimiz kadar hazir para seven millet gormedim. her yer emlakci her yer galerici al satçı dolu. șu ulkenin ciddi bi kismi araciliktan geciniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla kimse kusura bakmasın ama temiz iş.hiçbir katma değer üretmiyorsun sadece rant ile geçiniyorsun.her dönem iş yapar.zaten ülke ekonomisi topyekun rant üzerine.ev al sat,araba arsa al sat aç kalmazsın.kuzenim senede 10 küsür araba alır satar,her Satışta en az 2 bin TL kazanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Myronides

    siz ustunuze alinmayinda bizim milletimiz kadar hazir para seven millet gormedim. her yer emlakci her yer galerici al satçı dolu. șu ulkenin ciddi bi kismi araciliktan geciniyor.

    Hocam haklısınız illa ki ama işveren ve iş alanları sıkıntılı olduğu için milet hep bu tür işlere kalkışıyor.
  • galeriden yada aracıdan bişey almamayı ilke edindim insanın onuru olmalı biraz. "Bizi aldatan bizden değildir" hadisi serifi varken bu adamlar satısı yapmak için herseyi yapıyor.
  • Dürüst olup para kazanabilirsen neden olmasın.

    Ancak millet tepeden tirnaga 3 kagida alistigi icin isiniz zor.

    Rekabetin kurallari hile ile donen yerde sermaye is yapmaz. Birakin galericiligi normal esnaflik bile zor bu memlekette.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ammada işkembeden sallamayı seven bir milletiz bilmiyorsunuz bari susun o da yok.siz araba alım satım işini kolay bir şeymi sanıyorsunuz.karşıdakini aldatmamak için kendininde aldanmaması Lazım.öncelikle Arabaların boya,kaporta,motor konularında teknik bilgin olacak.araçları tüm versiyonlarıyla tanıyacak hepsinin güncel fiyatları konusunda tam bilgi sahibi olacaksın,araçlar Söylenen gibimi bunu ancak sen anlayabilirsin.büyük Şehirlerde Araçları sanayiye götürmek uzun zahmetli ve Paralı bir iş bunu araç başında yapman Lazım.araç söylenen gibi çıksa bile çalıntı olabilir pert olabilir hacizli olabilir devlete Borçlu olabilir kağıt üzerinde Görünmeyen başka sıkıntıları olabilir hadi bunlarıda geçtik kullanılmış araçtır garantisi yoktur heran büyük bir arıza verebilir elektronik beyin arızası gibi bunların hepsı olabilir oluyorda.araba alım satımı yapan kişi bu riskleri kabul ederek bu işi yapar.10 tane arabadan para kazanır 1 araçta yanılır hepsi gider.zor iştir.sandığınız gibi yattığı yerden para kazanılan bir iş hiç değildir.çoğu insan bu işi yapmaya Çalışıyor doğru ama kımse ben şu kadar zarar ettim demez 9 arabadan zarar etmiştir 1 tane araçtan kar etmiştir onu Söyler.1 lira kar etmiştir 3 lira kar ettim der.takas etmiştir 1 sene vadeli vermiştir sanki peşin satıp kar etmiş gibi anlatır.araca 5 lira masraf etmiş 6 liraya satmiştır.masrafını demez 6 lira kar ettim der.yanı bu iş avcılık gibidir.atma ve hikaye kısmı fazlacadır.sanıldığı gibi herkesin bol para Kazandığı bir işte değildir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben galerici Değilim araç alım satım işi yapmıyorum.ama gerekenleride bilirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Myronides

    siz ustunuze alinmayinda bizim milletimiz kadar hazir para seven millet gormedim. her yer emlakci her yer galerici al satçı dolu. șu ulkenin ciddi bi kismi araciliktan geciniyor.

    Orası öyle ama 20,000 TL'ye alıp 22,000 TL'ye satsan 2,000 TL temiz para kazanıyorsun. Yüksek lisans mezunu adam 2,500 TL kazanıyor ki bu para tek bir otomobilden kazanılıyor. Ayda 2 araba satsan ortalama 3,500-4,000 TL kâr elde etsen o bile yeter.

    Türkiye'de aracılık yapmadan para kazanılmaz. 3 sene önce 270,000 TL'ye satılan daire bugün 500,000 TL'den satışa sunuluyor. Devir paradan para kazanma devri.
  • ama işi çözersen bi galeri açacak seviyeye gelebilirsin ve iyi bir referans alırsan yürür gidersin
    yani işini dürüst bir şekilde yapman lazım

    bu iş riskli ve dikkat gerektiren bi iş bilgin olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu isi 1 yil kadar yapmis biri olarak soyleyeceklerim sunlar;

    Oncelikle sermayeniz 50-75 bin lira civarlarindaysa, 5-10 yillik araclarla bu isi cevireceksiniz. Bu da demek oluyor ki, araba isinden(boya, kaporta, yuruyen aksam vs) epey anlamaniz gerekmekte ki kazik yemeyesiniz. Cunku belli bir yastan sonra, cogu kazaya belaya bulasmis oluyor. Bu saydiklarim hakkinda iyi bilgi birikime sahip olsaniz bile bunlara ragmen buyuk tongalara dusebilirsiniz. Piyasa cakal dolu.

    Diger secenek(benim ortagimla icra ettigim sekilde); diyelim ki 200-300 bin lira sermayeniz var. Oncelikle vergi levhasi vs isleri halledip resmi olarak bu ise girip, yukarida saydiklarim kaporta,boya gibi konulara cok hakim olmaniza gerek kalmadan, buyuk kurumsal sirketlerin (borusan manheim, celik motor vs) ihalelerine gidip, acik arttirma ile tam ekspertizli ve guvenilir sekilde arac alabilirsiniz. Ancak burda da piyasa gideri nedir ne kadar eder, bu gibi konulara hakim olmaniz gerekmektedir. Burada sermayeyi buyuk tutmanizin sebebi, yuzde uzerinden, ufak araclardaki kadar kar yapamayacak olmaniz, ancak fazla sermayeyle surumden ve daha garanti yollarla kazanc elde edilebiliyor olmanizdir. Buralardan alacaginiz araclar, kurumsal rent a car sirketlerinin, maksimum 3 ay kullanip gonderdigi, garanti kapsaminda ve 10.000 km bandinda oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkesin yorumunu tek tek okudum ve şunu söylemek istiyorum.. Araç piyasası hakkında az çok bilgim var ama söylediğiniz araç boyalı parça vs. gibi şeyler hakkında düşük derecede bilgim var. Tabi söylediğiniz şekilde bu işe girmek daha iyi ama başka bi iş kapısı görünmediğinden bu işe yönelmeyi düşündüm.
  • Emlakcıya galericiyle para yediren insanları anlamıyorum yahu direk sahibinden düşük fiyata almak varken neden komisyoncuya para yediriyorsunuz....
  • İşin içinde olursan ( oto boyacı kaportacı veya tamirci) olabilir ama bakıyorum adam öğretmen aynı zamanda sahibinden.com üzerinden araba alıp satıyor. Benim oto boyacı arkadaşım kazalı bir şahinle başladı bu işe şimdi her biri 30 bin değerinde 2 araba çeviriyor. İş yerinden kazandığım masraflarımı karşılıyor, birikimimi al sat ile sağlıyorum diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece bu işle uğraşarak para kazanamazsın. kendi mesleğinin yanında yaparsan ek gelir. olur. ancak aldığın arabada 2 gün sonra arıza yaptımı bırak karı zararına satmak zorunda kalabilirsin. ayrıca sanayide motorcu ve kaportacı sağlam birer ustan olması gerekir. öyle kolay iş değil.

    yap yapma demiyorum ama hobi olarak yap
  • 3 değişken var araba alım satımında:

    1- İnanç
    2- arabadan anlama
    3- Para

    İnançlı biri isen hele de bütçen düşükse o işe girme. Çünkü satarken mayını ayıbını söylemen gerek. düşük bütçeli araçlarda da bu durum alım satımda pek iyi karşılanmıyor. arabadan anlamıyorsan zaten girme. Paran varsa servis bakımlı boyasız araba al sat. burdan kar edersın baska turlu 3 kagıt lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş milletin gözünün içine baka baka ailenin ne bileyim kitabın kuranın üzerine yemin edip tek ayağının üzerinde kırk yalan söyleyemeceksen hiç bu işe girme.Bu iş namuslu para kazanılacak iş değil.hee doğruyu söylersen 300-500 kazanırsın yalan söyler taklalı pert arabayı boyasız diye satar 5000 cebine atarsın.
  • ***BU İŞİN TEMEL VE OLMAZSA OLMAZ KRİTERİ UCUZA ARAÇ SATIN ALABİLMEKTİR.***

    ***Ucuza araç bulamadığı için ahlaksız yöntemlerle para kazanmaya çalışan galericiler ve al-satçıların bu kadar çok olmasının sebebi budur. Ucuza alınan kazalı, hasarlı, yüksek km'li, vb. bir sürü aracı allayıp pullayıp, ahlaksız yöntemlerle ederinden yüksek göstererek satan bir sürü galerici ve al-sat yapanlar bulunmaktadır.

    ***Düzgün ve dürüst bir şekilde bu işi yaparak para kazanılamaz mı? Tabii ki kazanılabilir ama bu şekilde yüksek miktarda kazançlar pek mümkün değildir. Genel itibariyle az km'li kazasız, boyasız, 0-3 yaş arası, değişensiz 50 bin tl ve üzerinde değere sahip araçlardan, araç başına ort. 500-1500 TL kazanılabilir. Bu miktarlardan daha fazlası düzgün yöntemlerle pek kolay değildir.

    ***ZAMAN ??? ***

    Düzgün yöntemlerle yüksek kazanç sağlamak için kazanç miktarlarını göz önüne aldığımızda sürümden kazanılabilir. Bunun için de Çok sık araç alıp satabiliyor olmalısınız. Ayda 4 araç satmak demek, ortalama haftada 1 araç satın alıp satmak anlamına gelir. Bu da demek oluyor ki, araç arama, bulma, satın alma, aracın eksikleri veya arızaları varsa bu arızaların onarımı, aracın temizliği, ilan verme, pazara götürme vb. süreçler için ciddi bir zaman ayırmalısınız.

    **Unutmayın!!!
    Dolar - Euro artışına dayalı olarak sıfır km. araçların fiyatının artması ve yine buna bağlı olarak ikinci el araçların fiyatının artması, bugün aldığınız bir aracın 6-7 ay sonra değerinin artması para kazanmak anlamına gelmiyor. Bugün 60.000 TL'ye aldığınız bir aracı 7 ay sonra 61.000 TL'ye satmak ticaret sayılmaz. Bu Paranızın değerini korumaktan başka birşey değildir.

    ***Yüksek sermaye ile, işlek bir yerde başlangıç için en az 12-15 araç ile bir Oto Galeri açıp, Gelen müşteri için çeşit sunabilirseniz, Düzgün, Ahlaklı yöntemlerle sürümden para kazanabilmeniz mümkündür. Tabi yine yaptığınız yatırıma istinaden bakıldığında kazanç yine düşüktür. İşyeri Kirası, İşyeri sigortası, Çalışan maaşları, & SGK'ları , vergi, elektrik-su-internet, İlan masrafları, yol masrafları, benzin masrafları, temizlik masrafları, yeme-içme, vb. masraflar göz önünde bulundurulduğunda yapılan yatırıma göre kazancınız düşük olacaktır.




  • Sahis sirketi acilip. Home ofis olarak yapilabiliniyormmu?


    Dukkan acma zorunlulugu varmi?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.