Herkese iyi forumlar. Arkadaşlar bundan 1 yıl önce dacia sandero stepway 2019 model aldım. Dacia yetkili servisi 10binkm de bakıma getirin dedi. Tamam dedim. 10bin km olduğu için bakıma götürdüm. Üstüne 1.700tl para ödedim. Araba bir gün orada kaldı. Hiç bir sıkıntısı yok dediler. Dedim eyvallah. Sonra benzinciye gittim tekerleklerin havasına 1 yıldır bakmıyorum inmiştir. Yetkili serviste tekerleklerin havasına bakmıştır herhalde dedim. Bir baktım 4 teker de 34-36psm olması gerekirken 29psm. Ya arkadaşlar periyodik bakım diyorsunuz cebimden 1700tl çıkarıp veriyorum az para mı? Tam olarak periyodik bakımda ne yapıyorlar? Çünkü motor yağı seviyesine de baktım arabayı verdiğimle aynı düzeyde. Tekelerlerin basıncına bakmamışlar. Ne yapıyorlar tam olarak periyodik bakım dedikleri şeyde? (Evet rot-balans ayarları da yapılmamış direksiyon düzken sağa çekiyor.) Edit:@tenekekutu nun uyarısı ile düzeltiyorum 20bin km veya 1 yıl dolduğunda getirin dediler. 1 yıl dolduğu için götürdüm. Edit2: Arkadaşlar babam anamdan başka tanıdığım yok. Yüzüm temiz. Sanayiye girdiğim zaman ustaların gözünde dolar işareti çıkıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pykecan Cımbızoğlu -- 11 Kasım 2020; 22:15:33 > |
Yetkili servis tam olarak ne yapıyor?

-
-
Yetkili servisten cok sey bekliyorsunuz disarida 400 600 arasi tutacak bi bakima iyi para bayildiginiz icin aracin 101 noktasina fln baktiklari yok tamamen yetkili servis=sazan.avi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dacia için 1700 mi verdin
Valla garanti bitene kadar ben de götürdüm,garantili iş vs. lakin koydukları yağ dahi çok dandikti,sadece orjinal parça kullandıkları için tercih edilebilir haricinde ben daha gitmem.Artık aracımın bakımlarını kendim yapıyorum,herşeyi 4 4 lük yapıyorum orjinal parça kullanıyorum,en kaliteli tam sentetik yağı koyuyorum vs. içimde kafamda rahat oluyor.Buna ayıracak vaktiniz ve beceriniz varsa kesinlikle tavsiye ederim,yoksa iyi bir ustaya götürebilirsiniz,parçaları orjinal alırsınız taktırırsınız.
Bakımlarda filtreleri servisten şasi no ile alın yağınızı da yağçarçısı veya 2cr ankara gibi güvenilir bir yerden alıp sanayide işçilik parası verip yaptırın. Yetkili servise gerek yok hele reno gibi motorundan sağır sultanın bile anladığı bir aracınız varsa gerek yok yetkiliye.
Bazı yetkil servisler gerçekten kanser ediyor.
Hiçbir yetkili servis rot-balans yapmaz bu arada.
Periyodik bakımlarda nelere bakıldığı kullanım kılavuzunda yazar. Sizin aldığınız arabandan biraz haberiniz olsun bence. Ama 10 bin bakımına 1700 cidden kazıkmış. Ben hyundaide 700 liraya halletmiştim.
-
Hocam en yakın arkadaşımın ikinci el golfü var. Dediğiniz gibi dışarıda 500-600 az fiyat verdiği için tanıdığı ustaya götürmüş. Eve döndüğümde motor yağının yere aktığı gördüm motor kendini kilitlemesi diye aceleyle ustaya geri döndüm yağ kapağı kırılmış dedi (bir ismi vardı ama şimdi ne desem yalan olur hatırlamıyorum.). Ustaya bunu anlattığında usta ''yetkili servis önceki bakımı sırasında çok sıkmış zaten kırıktı.'' diyerek suçu yetkili servise atmış. İstersen yenisini getirteyim diyip 1000tl fiyat çekmiş. 500-600 ucuza getireyim derken daha pahalıya patladı. En azından yetkili serviste bu durum olsa hakkını savunabilirsin. Böyle düşünüp yetkili servise götürdüm aklıma dışarıya götürmek gelmedi bile ama yaptıkları şey çok yanlış. Gerçekten dediğiniz gibi yetkili servis bizi müşteri yerine yolunacak kaz olarak görüyor demek ki.
-
Hocam yazdıklarınızı okuduktan sonra içime dert oldu. İşin parasında değilim ama gerçekten bu ücrete kalitesiz veya orta-kalite yağ koyuyorlarsa aldıkları kuruş haram. Dacia elf yağları kullanıyor bildiğim kadarıyla ama illa onun da ucuzu- kalitelisi vardır önemli olan hangisini kullandıkları. Sizce arabama hangi motor yağını koyduklarını öğrenme şansım var mıdır? Bir de dediğiniz gibi şimdi gidip en kaliteli elf motor yağını kendim alıp arabama koysam 2-3 çeşit yağ karıştığı için sorun olur mu? (Muhtemelen olur, oluyorsa fabrika çıkışında hangi yağ modelini koyduklarını nereden öğrenebilirim?) Kafam rahat olsun diye 2 katı para verip yetkili servise götürüyorum ama dediğiniz gibi en iyisi ipleri kendi eline almak.
-
Hocam sırf kafam rahat olsun araba emin ellerde olsun diye dışarıdan 2 kat fazla para verip yetkili servise götürüyorum ama belli ki arabaya doğru düzgün bakmıyorlar bile. İşim gereği zaten çok az boş zamanım oluyor onda da kazıklanmamak için bilgisyara nedir? İşlemci, ekran kartı ne işe yarar? Derken donanım kurdu olmuştum. Şimdi arabalar hakkında da aynısını yapmak istemiyorum ama sanırım dediğiniz gibi zorundayız. Baksanıza l*vuklara kalsa arabanın tekerler 20psme inene kadar süper süper diyecekler. Her şeyini halletsinler bana sürmesi kalsın diyorum ama ülkede bir konuda uzmanı olmadıkça kazıklanmak kaçınılmaz oluyor. İlla ben tembihleyecem demek ki buna da bakın buna da bakın diye diye.
-
Yetkili servis parça değiştiriyor. Tamir yapmaz. Büyük bir parça tamir edilecekken hayatta tamir yapmaz komple o parçayı değiştirir. 100 TL lik parçanın değişimi ile çözülecek sorunu 6900 TL parçayı değiştirerek çözmeye çalışan bir grup topluluk türü servis :). Aracın garantisi yoksa yetkili servis önermem. Garanti yoksa dışarda iyi bir usta bulmanızı öneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonodias -- 11 Kasım 2020; 19:9:32 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Soyuyorlar :İD
-
şu dışarda yaptırdım dışarda yaptrırım diyenlere aldırma
servis garantili iş yapıyor en azından bır hata olursa muhattabın belli sanayideki adam seni şeyine sallamaz aracın başında beklemen lazım bin bir türlü iş çeviriyorlar araçtan parça çalan mı dersin saglamı bozan mı
yağı değiştirip tıpasını sıkmayı unutanların yeri orası tamam ucuz ama 2019 model arac oraya gitmez ancak cok iyi tanıdıgın usta varsa gitmek gerek
-
biraz amiyane olcak ama geçirmasyon yapıyolar.başka bir halta yaradıkları yok.
-
fatura detayinda ne var 1700 tl tutacak?
-
Dacia'nın periyodik bakımı yılda veya 20 bin km de bir. Bence sizin gittiğiniz serviste biraz sıkıntı var veya bir noktada anlaşamamışsınız. Tekrar sorun derim neler yapılmadı ise servise. Bir de bakımları servisin kampanya zamanına getirin daha ucuza gelir ve bakım fiyatları çok pahalı diyenlere de çok kulak asmayın eğer orjinal filtreler ile bakım yapılacak ise ve arabadan pek anlamıyorsanız sanayi servisten çok daha maceralı.
-
Hocam nereden bakabilirim? Yetkili servis oldukları için bu araba periyodik bakıma geldi diyerek kayıt açmak zorunda olduklarını biliyorum ve muhtemelen yaptıklarını da sisteme yazmışlardır. Ben anahtarı verirken sorunuz veya özellikle bakın dediğiniz yer var mı dediler. Rutin kontrolleriniz neyse onu yapın. Çok fazla şehirlerarası yol yaptım onun dışında özellikle şundan şikayetçiyim dediğim bir yer yok dedim. Ertesi gün almaya gittiğimde arabanızda hiç bir sıkıntı yok diyip anahtarı verdiler. Ödemede fiş verdiler fakat şunlar şunlar yapıldı gibi bir kağıt almadım. Şimdi gitsem ne yaptınız desem muhtemelen gülerler, bir şey yapmamışlarsa da kaç gün olmuş nereden bilelim diyip kestirip atarlar. Sonraki bakıma götürdüğümde sormayı düşünüyorum ''ne yaptınız şimdi siz bu arabaya ?'' Diye.
-
Önceki arabam 2013 model 206cc ydi. Önceki sahipleri çok temiz kullanmış olmalarına rağmen 2 sene sonunda tamamen benim hatam sonucu (Şehirler arası yol öncesi benzini fullemeyi unutmam sonucu benzin bitmişti. Neyse ki varıcağım yere çok az kalmıştı teklemeye başladığında.)benzin pompasını yakmıştım. Sanayiye gidiş o gidiş araba bir daha çıkamadı. Onu yenile para, bunu yenile para. Arabayı getir götür hayatımın hem psikolojik hem maddi hem manevi en zor sınavlarından birisiydi.
-
fatura isteyeceksin
hangi marka yag, kac litre?
hangi filtreler?
hepsinin tek tek fiyatlari
hepsi yazar faturada
-
Dacia port diye bir uygulaması var firmanın, Android veya Apple marketten indirip aracınızın bilgilerini girdikten sonra oradan bakın. Ayrıca o uygulamada birçok bilgi de var, indirmek faydalı kısacası. Orada yapılan işlemler yazıyor.
Ayrıca servise gittiğiniz zaman ek bütün istekleri yazdırın. Lastik basıncım şu olsun,rot-balansına bakılsın,usta test sürüşü yapsın vs vs gibi. Siz yazdırmazsanız kolay kolay bakmazlar çünkü bu dediklerimi kontrol listesinde yazsa bile istemeyen müşteriler de olur, o yüzden genelde ustalar eğer müşteri isteği bir iş yoksa pek detaylı bakmazlar.
Bir de arkadaşların dediği gibi benzinliklerin hava saatlerine pek güvenmeyin. Çok ciddi farklar olabiliyor saatlerde. Tabi havasını sıcak mı ölçtünüz soğuk mu ölçtünüz lastiğin bu da önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 11 Kasım 2020; 23:29:36 >
Dacia için 1700 mi verdin |
Yetkili servisten cok sey bekliyorsunuz disarida 400 600 arasi tutacak bi bakima iyi para bayildiginiz icin aracin 101 noktasina fln baktiklari yok tamamen yetkili servis=sazan.avi
|
Valla garanti bitene kadar ben de götürdüm,garantili iş vs. lakin koydukları yağ dahi çok dandikti,sadece orjinal parça kullandıkları için tercih edilebilir haricinde ben daha gitmem.Artık aracımın bakımlarını kendim yapıyorum,herşeyi 4 4 lük yapıyorum orjinal parça kullanıyorum,en kaliteli tam sentetik yağı koyuyorum vs. içimde kafamda rahat oluyor.Buna ayıracak vaktiniz ve beceriniz varsa kesinlikle tavsiye ederim,yoksa iyi bir ustaya götürebilirsiniz,parçaları orjinal alırsınız taktırırsınız.
|
Periyodik bakımlarda nelere bakıldığı kullanım kılavuzunda yazar. Sizin aldığınız arabandan biraz haberiniz olsun bence. Ama 10 bin bakımına 1700 cidden kazıkmış. Ben hyundaide 700 liraya halletmiştim. |
Benzer içerikler
- orjinal araba anahtarı yaptırma
- araba ilk çalıştığında tık tık ses gelmesi
- hava kirliliği önleme sistemi arızası nasıl giderilir
- volvo s80 kronik sorunları
- tozlu madeni yağ güvenilir mi
- togg t10x renkleri
- yeni q5
- toyota supra 1994 fiyat
- megan 4 sıfır
- v23 chery
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X