Şimdi Ara

Yerli otomobil sonunda tanıtıldı! İşte yerli otomobil tasarımı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.601
Cevap
4
Favori
84.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tasarimlar calinti veya degil yada %100 yerli yada degil umrumda degil, arabalar guzel olmus sonucta ama fiyat ne olacak, vergide faizde vs bir indirim olacak mi yoksa sadece zengin mi binecek. Ben buna bakarim arkadas. Asgari ucretliye gore degil o kesin de orta sinif alabilecek mi bu arabalari onu soyleyin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rzcyle

    Bu aracın bu şekilde üretilmesi imkansız. Prototip bu. Araç önden bir insana çarpsa kesin ölür.
    Concept desek daha doğru. Üretilir ama çok pahalıya patlar. Hele bu iş için bir biriminiz yoksa sağdan soldan topladığınız adamlar sizi batırır. Eğer çok mantıklı iş olsaydı 17 yıl önce iktidara geldiğinde tofaşı yani kuş serilerini ayakta tutarlardı. Kuş serisi evrim geçirir çok iyi şeyler yapardık. Üretim değil tüketen zihniyet şapkadan araba çıkardı.

    Bunlar iktidara ilk geldiğinde rahmetli erbakan ne demişti. Ekonomiyi nasıl düzelteceksiniz hangi programla. Yoksa şapkadan davşan mı çıkaracaksınız. 17 yılda bütün kurumlar satılıp tarihin en yüksek işsizliğine gelmemiz şans değil. Bu son sahnelerinde kanal ve yerli oto muhabbeti ile devrini kapatacaklarını herkes biliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu konuyu siyasileştirmeden eleştirebilenlere eyvallah derim. Tasarımı kötü desinler, şu arabadan çalınmış desinler bende derim ki zevkler ve renkler. Bunun tanıtımıyla alakalı heyecanını dile getirdiğinde adam gelmiş asgari ücretten bahsediyor. Yahu bunu beğenmeyince köstek olunca asgari ücret yükselecek mi? Asgari ücretin şu durumunun kötü olduğunu bilsek de şu araç neden siyasileştiriliyor? O iş adamlarının o mühendislerin emeklerini çöpe atmak klavye başından da olsa böylesine kolay olmamalı. Çok beğendim, çok heyecanlandım ülke olarak bunu görmemiz çok sevindirdi beni.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 100.000 TL peşin çalışır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leipold

    Bu araba 2022'de, Gebzede kurulacak olan fabrikada uretilsin ve satisa ciksin, profil fotografimi essek yapacagim 1 sene boyunca. 15 yildir bu forumdayim, bu kadar buyuk konusuyorum. Screenshot alan alsin bu yorumumu da silmeyecegim. Yerli araba;

    1- Yerli falan degil, motorunu bile biz uretmeyecegiz. VESTEL'in televizyonlari nasil "Yerli ve Milli" degil ise, nasil tum panelleri LG'den vs. geliyor ise bu araba da yerli ve milli falan olmayacak. Burada parcalari birlestirilen bir sey olacak o kadar. Pil sadece bizden, kasa bizden, ic kaplamalari bizden. Motor ve yuruyus aksami ithal.

    2- Uretimi falan hikaye. RTE kaldigi surece bu yerli araba kendisinin reklamini yapmaktan ote bir arac olmaktan ileriye gitmeyecek. Hasbel kader iktidar degisirse zaten TOGG babayigitleri bu gune kadar aldiklari tesvikler, kapattiklari araziler, madenler ceplerine kar kalarak arac falan uretmeyecekler.



    Alıntıları Göster
    tabi ki değil. yerli montaj olacak. ama buna kimse inanmak istemiyor anlamıyorum. keşke %100 biz kendimiz üretebilsek. ama biz Almanya değiliz maalesef. teknolojiye yatırım yapan yok ki. tüketim toplumuyuz biz. parasını verip alıp kullanırız. keşke üretebilsek...




  • Araçlar tasarım olarak mükemmel.İnşallah fiyatlarda çok uygun olur.
  • Tasarımlar beklediğimden iyi olmuş. Umarım fiyatlar da aynı güzellikte olur.
  • K350 ile aynı platformda değil mi zaten bu araç? Ufak tefek tasarım detayları farklı o kadar. Herkes neden bu kadar şaşırdı tasarımına anlayabilmiş değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosef

    100.000 TL peşin çalışır
    200'den aşağı çıkmaz. en düşük model clio olmuş 160 170.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-6D7247931

    Concept tarzı bu araç. Firmalar neden concept araç piyasaya sürmüyor bilin bakalım. Çünkü çok pahalıdır. Herşey en iyisidir. Tasarım, motor, işlevsellik. Dikkat edin 500k üzerinde ki araçlar pahalandıkça concepte benzer.
    Bu iş osmangazi köprüsüne döndü. Şöyle iyi böyle güzel felan.. Köprüyü kullanmak euro ile. Fiyatı şahane.
    Görün bu araçta üretilince aynısı olacak. 500k dan vali, kaymakam, devlet erkanı alacak. Dış piyasayada numune olarak yollarlar. Halktan çok az kimse binebilecek.

    Verilen mesaj şu. Bakınız biz o kadar zenginiz ki şafşatamız o kadar yüksek ki böyle araba üretiriz. Halkın yararına olmayacak atıl bir proje.

    Birde tam destek hep destek diyenler var. Ben iktidara değil devlete destek veririm. Deblet denilen kurum ise halkın yararına iş yapar. İşsizlikten ağzı kokana bu gösteriş niye.
    canıııım yaaaaa. çok üzülüyorum biliyor musun?
    nedir bu Reis ten çektiğiniz. her şeye bir kulp takmak için bu kadar hayal gücü harcamanız. yazık yaaaaa.




  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    Ya sen ne anlatıyorsun? Bunun arabanın fiyatı ile ne ilgisi var ? Senin paran değersiz . Elektrikli araba sektörü lideri tesla şuan , 35 bin dolara satılıyor diye sen diyorsun . Türkiye daha ilk aracını nasıl herkesten ucuza üretecek ? Hadi üretti diyelim mucize ile Türkiye’de 20 bin dolara kadar indirdi . Çarp bakalım kaç TL ediyor ? Sen diyorsunki 6 bin dolara satılsın . Mesele maaş değil , üretim maliyeti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makarnacı321

    aracı canlı kanlı sürmeseydi buradaki chptrollerii:

    araba neden yürümedi
    motoru çalışmıyor
    içi boş
    araba çalışmıyor
    içi boş teneke izledik v.s

    Alıntıları Göster
    yine iyi akıl sağlıklarını yitirmiyorlar her şeye kusur aramaktan.
  • Amerikada veya Almanyada yaşayanlar vardır.Asgari ücretle araba alıp ev geçindirebiliyorlar mı soralım bir.

    Sıfır arabadan bahsediyorum.Yoksa ikinci elin komik fiyatlara olması onların salaklığı veya akıllılığı değil bizim aracın alırken de satarken de her zaman değerini korumaya çalışmamızdan kaynaklanıyor.Adamlar ikinci ele düştüğünden üçe beşe bakmıyor satarken.Biz tame tersi alırken de değerli olsun satarken de.Hatta alırken ucuz olsun satarken mümkün olduğu kadar pahalıya satalım.Böyle bir dünya yok bizde var ama.
  • Hala inanan var mi yerli olduguna?

  • Halkımızın her kesimine hitap edebilecek bir araç olmalı.
    Onun dışında zaten yerli üretim olmasıda çok anlam ifade etmiyor.
  • valla bukadar beklemiyordum çok iyi olmuş . umarım halkın gazını almak için gösterişten ibaret değildir . erken zamanda umarım piyasaya çıkar . çok güzel gözüküyorlar
  • Arabaya diyecek bir şey yok, tasarım teknoloji çok iyi görünüyor.
    Ama bu konseptin adetli üretime geçmesi ve piyasaya çıkması çok zor, çıksa da rekabetçi bir fiyatı olamaz. Olması için Ötv/KDV olmamalı, bu gelir kaybını da bu ülke üstlenemez. Hadi hepsi tamam, şarj istasyonu altyapısı yok.
    Üretimi ciddi ciddi düşünseler, bu araç için hedef fiyat, hedef pazar ve kullanıcı kitlesi, fabrikanın yeri, servis ağı, ihraç hedeflenen ülkeler ve oradaki servis ağı, planlanan destek, yıllık satış hedefi gibi detayların paylaşılması gerekiyor ki ciddi oldukları belli olsun.
    Zamanında JetFadıl İmza diye yerli araba üretip satacağım demişti, böyle lansmanı yapıldı, sonrası malum..Şu an bu arabanın durumu farklı değil, sayılar ile konuşmak lazım. Gurur duyan insanlara hak veriyorum, ama bu konuda hükümetin söz verip yapmadığı çok şey var, araba çok güzel görünse de sevinemiyorum.




  • Yerlilik kıstasınızı merak ediyoruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu din değilki birader inanıp inanmayalım.Arabalar önünde işte.
  • Fiyat en az 130-140 bin olur gibime geliyor. Arabalar güzel. Hele sedan olanı epey hoşuma gitti.
    Muhalefet olacağım derken köstek olmayın. Ben de hükümete muhalifim ama ülkemde üretilenlere muhalif değilim. Kanal İstanbul'a boş yere yüz milyarlar harcanacağına 3 fabrika daha kurulsun.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.