Şimdi Ara

Yerel Seçimin, 'Genel Seçim' Havasına Sokulması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu mudur Türk insanı? 2 taraf için de konuşuyorum. Sırf ideolojileriniz uğruna, Akp'li, Chp'li diye Kadir Topbaş, Yılmaz Büyükerşen gibi; İşi polemik, kavga değil, sadece hizmet olan adamların hakkını yemek mi "Demokrasi sizlere göre? Etrafıma bakıyorum; Millet takım tutar gibi, parti, kişi tutuyor. E vereceği hizmet? Yok o önemli değil, ideolojim tatmin olsun yeter. Herkesin ağzında "Dincilere oy yok" "Dinsizlere oy yok" bu mudur arkadaş demokrasi? Birbirinizi türlü türlü şeylerle suçlarsınız, ama hepiniz aynı rengin farklı tonlarısınız haberiniz yok. Ülke de bir tane mi aklı başında seçmen olmaz?

Normal ülkeler de; Vatandaşlar, siyasileri amaçları doğrultusunda kullanır. Siyasetçinin yaptığı hizmetin sefasını sürer. Biz de tam tersi. Siyasilerimiz vatandaşı kullanır, üzerinden sefasını sürer.

"Yerel Seçim" arkadaş bu "Yerel Seçim" iş yapmayanı göndereceksin. İş yapan A partili mi B partili mi her kimse onu getireceksin, seçeceksin. O sana hizmet edecek, sen ona değil.

Ama nerede Türkiye'de böyle seçmen profili. Takım gibi parti tutup, siyasilerin posterleriyle dışarı çıkıyoruz. Şu yaptıklarınızı Genel Seçimler de yapsanız amenna. Ama günlerdir haftalardır insanın siniri bozuluyor. Belediye seçimini, savaş ilanı yaptınız. Bu ülkenin hiçbir kesiminden, hiçbir şey olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad
    Belediye seçimini, savaş ilanı yaptınız. Bu ülkenin hiçbir kesiminden, hiçbir şey olmaz.

+1923
  • Şu an bu ülkede her şey normal de seçim mi anormal? Kimsenin tercihi değildi bu. Ama şartlar böyle gelişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konudışında akp ikitdar olur yine yazmıştı birisi...
  • Arkadaşın dediği gibi şuan normal bir süreçte değiliz

• quote:

Orijinalden alıntı: Nef'i

Şu an bu ülkede her şey normal de seçim mi anormal? Kimsenin tercihi değildi bu. Ama şartlar böyle gelişti.

Kendinizi avutmayın boşuna. Bu ülkede hiçbir şey normal değil. Siyasetçisiyle, vatandaşıyla ülkeyi el ele bu hale getirdik. Kimse ötekinden daha masum, ya da daha suçlu değil.
  • Arkadaş gayet mantıklı konuşuyor. Akp'nin elinde olan her ilde hizmet yapılmadığını biliyorum fakat parti sempazitanlığı yüzünden yine de oy veriliyor. Açıkçası sırf Chp kıyı bölgelerindeki şehirler dışında neler yapacak bunu merak ettiğim için İstanbul veya Ankara bu ikisinden birini Chp'nin alması taraftarıyım eğer Chp bu aldığı şehirde kötü yönetim uygularsa bir daha ki seçimde nasıl çıkıp oy isteyecek bu durumu merak ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haklısın kesinlikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

Bu mudur Türk insanı? 2 taraf için de konuşuyorum. Sırf ideolojileriniz uğruna, Akp'li, Chp'li diye Kadir Topbaş, Yılmaz Büyükerşen gibi; İşi polemik, kavga değil, sadece hizmet olan adamların hakkını yemek mi "Demokrasi sizlere göre? Etrafıma bakıyorum; Millet takım tutar gibi, parti, kişi tutuyor. E vereceği hizmet? Yok o önemli değil, ideolojim tatmin olsun yeter. Herkesin ağzında "Dincilere oy yok" "Dinsizlere oy yok" bu mudur arkadaş demokrasi? Birbirinizi türlü türlü şeylerle suçlarsınız, ama hepiniz aynı rengin farklı tonlarısınız haberiniz yok. Ülke de bir tane mi aklı başında seçmen olmaz?

Normal ülkeler de; Vatandaşlar, siyasileri amaçları doğrultusunda kullanır. Siyasetçinin yaptığı hizmetin sefasını sürer. Biz de tam tersi. Siyasilerimiz vatandaşı kullanır, üzerinden sefasını sürer.

"Yerel Seçim" arkadaş bu "Yerel Seçim" iş yapmayanı göndereceksin. İş yapan A partili mi B partili mi her kimse onu getireceksin, seçeceksin. O sana hizmet edecek, sen ona değil.

Ama nerede Türkiye'de böyle seçmen profili. Takım gibi parti tutup, siyasilerin posterleriyle dışarı çıkıyoruz. Şu yaptıklarınızı Genel Seçimler de yapsanız amenna. Ama günlerdir haftalardır insanın siniri bozuluyor. Belediye seçimini, savaş ilanı yaptınız. Bu ülkenin hiçbir kesiminden, hiçbir şey olmaz.

İstanbulu sadece boğaz'ın etrafı sayan sayın Kadir Topbaş neden partisinin kazandığı diğer ilçelerde aynı hizmeti yapmıyor sorarım sana.Mustafa Sarıgül'ün aldığı Şişli ile Kadir Topbaş'ın elinde en yüksek oranla tuttuğu yerin hizmet oranını karşılaştır bakiyim ; sonra da gel bana kimin ''İşi polemik, kavga değil, sadece hizmet olan adamların hakkını yemek'' olduğunu savun bana.

• Tamamen 17 aralık yüzünden.
  • Sadece boğazın etrafında dolaşma sende. İstanbul'u dolaş.
  • Sistem yanlış.Belediye başkanlarının partilerle ilişkisi olmaması lazım.Halkın suçu günahı yok.Bulunduğum ilde beğendiğim bir başkan adayı yoktu , oy kullanmadım.İstanbul'da olsaydım sadece Topbaş'a atardım.Yaptığı hizmetleri görmemek için kör olmak lazım.
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    Kardeşim anlatamadım herhalde zaten Kadir Topbaş'ın İstanbul'un Boğaz ve etrafından ibaret olduğunu yaptığı çalışmalar ile gösterdiğini söyledim sana.Neyse konu farklı yerlere sapmasın sen haklısındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluemotionn -- 30 Mart 2014; 22:38:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

Sistem yanlış.Belediye başkanlarının partilerle ilişkisi olmaması lazım.Halkın suçu günahı yok.Bulunduğum ilde beğendiğim bir başkan adayı yoktu , oy kullanmadım.İstanbul'da olsaydım sadece Topbaş'a atardım.Yaptığı hizmetleri görmemek için kör olmak lazım.

Aynen bu dediğinin olması gerek. Mesela bugün muhtar seçimi yaparken, sadece muhtarın adı, ve ona yardım edecek aza kadrosu vardı zarfa attığımız kağıtta. Hiç bir parti logosu vs yoktu. Muhtarlar gibi olmalı belediyecilik sistemi de. Yerel seçimlerde adayların, partileri "Amaç" olarak değil,"Araç" olarak kullandığının farkında olmamız icap eder. Ha amaç olarak kullanan yok mu? Sürüyle. Örneğin; Melih Gökçek. Ama araç olarak kullanan Topbaş, Büyükerşen gibi hizmet adamları da var. Soyutlamayı iyi yapmamız, hak yemememiz gerekiyor.

• Ambarad kullanıcısına yanıt
    Her dediğine katılıyorum ama takım tutma meselesine yüzde bin katılıyorum.
  • fanatik gibi parti tutma lafını her türlü yolsuzluğua ve hırsızlığa rağmen akpyi destekleyenler için söylediğini düşünüyor ve %100 katılıyorum.

mesela ben parti fanatikliği yapmıyorum ama şunu kesin olarak söylüyorum ki akp'den nefret ediyorum ve gitmesi için dua ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

fanatik gibi parti tutma lafını her türlü yolsuzluğua ve hırsızlığa rağmen akpyi destekleyenler için söylediğini düşünüyor ve %100 katılıyorum.

mesela ben parti fanatikliği yapmıyorum ama şunu kesin olarak söylüyorum ki akp'den nefret ediyorum ve gitmesi için dua ediyorum

Her parti için söylüyorum. Ama bunu bir kaç senedir en çok Akp seçmeni yaptığı için, öyle de diyebilirsin. Senin de hangi partili olduğunu bilmeyen yok merak etme. Sadece, Akp karşıtlarının partisi sorulmadığı için göze batmıyorsunuz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.