Şimdi Ara

Yerel para birimi olarak EURO (€) kullansak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yerel para birimi olarak euro belirlesek maaşlar euro üzerinden ödense alım satım euro üzerinden olsa nasıl olur
    Arabalardaki alım gücü düşüklüğümüz de bu kadar fark olmaz ne diyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Değişen bir şey olmaz maaşın 2000TL ise Euro'ya geçildiğinde 400 Euro'ya dönüşecek maaşın, 2000Euro'ya dönüşmez. Alacağın 100.000TL'lik araba da 20.000Euro olacak. İki türlü de aynı aracı 50 ayda alabileceksin.
  • Bunun için ilk önce Avrupa birliğine girmemiz gerekiyor üstüne Euro'yu kullanabilmek içinde ekonominin yeteri kadar iyi olması gerekiyor
  • Kesinlikle çok iyi olur dalgalanma cok az olacagindan zamanla mesafe kat edilir en azindan ustte arkadas yazmis 2000tl 400 euro olur diye eger euroya gecmezsek ki oyle bir sey maalesef olmayacak yakinda bakin cok yakinda max 1 2 yila 2000tl 200euro falan edecek bu günleri de mumla arayacağız

Türkiyenin avrupa birligine mutlaka entegre olmasi lazim ekonomik stabilite acisindan

Dogu ulkelerinden hicbir halt olmaz çin hariç malum Türkiye ile çininde pek bir bagi yok ama rusyaya irana takilmak ekonomik intihardan baska bir sey degildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 2 Mayıs 2018; 13:52:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynn ya Euro'ya geçelim. Asgari ücreti de 10000 Euro yapalım oww yee.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maaşını euro alırsan euro 10 olur heralde

• Avrupa Birliğine girmemizin şart olduğu başlıca konulardan birisi. Keşke gerçekleşse.

Bu durum alım gücünü doğrudan etkiler. İthal olan tüm mallar euro fiyatından satılmaya devam eder. Pek tabi başlangıçta 1600 TL asgari ücret gibi 1600 Euro asgari ücret verilmez daha düşük olur ama uzun vadede maaşların artacağı hesaba katılırsa çok faydalı olur.

İtalya liret, İspanya peseta, Yunanistan drahmiden bu şekilde kurtuldu; Doğu Avrupa ülkelerini saymıyorum bile. Mesela TL'den sıfır atma olayı İtalya'da da olmuştur, adamların parası o denli değersizdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Para basamazsın. Seçim harcamaları kapsamında sadece emeklilere ödenecek 29 milyar tl yi tl olarak basarsın ama euro olarak basamazsın.
  • Ulan ben bunu yillar once soyledigim ta.ak geciyordunuz simdi ciddi ciddi konusuyorlar.

• Onun yerine bulgaristandaki gibi kendi paramizi kullansak ama sabit euro kuruna gecsek. Mesela 5₺=1€ gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sabit kur rejimi uygulanması gerekiyor, öyle bir durumda faizlerin de euro bölgesinde olduğu gibi düşük olması gerekiyor ve faiz düşüşü şu an mümkün değil durumumuzu Yunanistan'dan beter hale getirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: LGR9

sabit kur rejimi uygulanması gerekiyor, öyle bir durumda faizlerin de euro bölgesinde olduğu gibi düşük olması gerekiyor ve faiz düşüşü şu an mümkün değil durumumuzu Yunanistan'dan beter hale getirir.
    Yunanistan'dan beter hal mi? Yunanistan gibi olabilirsen op al basina koy...
  • Turkiye Euro kullanırsa kilosu 3 lira olan domates 3 Euro'ya satılır çünkü bizim ülkede kazık atmak meşhurdur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • voodoo child kullanıcısına yanıt
    skale karşılaştırılması yapıldığında Yunanistan'ın durumu biraz daha iyi. Bakın maaş ya da alım gücünden bahsetmiyorum, ölçek ekonomisinden bahsediyorum. Yunanistan'ın devalüasyon yapıp üretim hacmini arttırma gibi bir şansları yok çünkü faiz kontrolü Avrupa Merkez Bankası'nın elinde. Kemer sıkma politikaları uygulanıyor Türkiye'de evet ama yalnızca tüketimi ağır vergilerle baskılamaya çalışıyorlar, hükumet harcamalarında en ufak bir kesintiye gidilmiyor, Yunanistan ise vergileri arttırmak yerine hükumet harcamalarını kısıyor. Bütçe açığını uzun vadede sıfırlar ama ekonomi daralmaya gider. Bizimkiler ise ekonomiyi büyüyor yalanını devam ettirmek için hükumet harcamalarını gün geçtikçe son sürat arttırarak devam ediyorlar. Sonuç olarak ekonomi büyüyor gözküyor ama halkın alım gücü buna zıt olarak düşüyor. Daha ne kadar devam edebilir bu düzen bilmiyorum.

• Sürekli zam gelmez heralde.

• gereksiz bir fikir , önce sor kendine ; avrupa para birimini , ülkende yerel para birimi olarak kullanmana izin verir mi ?

cevap vermez , konuda burada biter.

ha neden vermez diye sorma istersen , cevap ortada duruyor zaten.
  • liradan sıfır atma zamanı geldi

• AwerlawK kullanıcısına yanıt
    Para birimi olarak geçeceğiz sizin yaptığınız direk kuru çevirmek para birimi olarak Euro kullanacağız ama dizi yanlış anladıysam kusura bakmayın

• Yok hocam estağfurullah. Sadece Euro'ya geçsek 1600TL olan asgari ücret direkt 1600Euro olmaz demek istedim. Bizim elimizde TL var şu an, Euro kullanmak için elimizdeki parayı Euro'ya çevirmemiz gerekecek. Bu yüzden 2000TL maaş Euro'ya dönmüş bir şekilde 400Euro olacak. Aynı şekilde alacağın ürünlerin de fiyatları euro'ya dönecek. iPhone X 999Euro+Vergi, Mercedes C180 24.000Euro+Vergi gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AwerlawK

Değişen bir şey olmaz maaşın 2000TL ise Euro'ya geçildiğinde 400 Euro'ya dönüşecek maaşın, 2000Euro'ya dönüşmez. Alacağın 100.000TL'lik araba da 20.000Euro olacak. İki türlü de aynı aracı 50 ayda alabileceksin.
    Hayir olacak olan maaslarin yatmamasi ve ulkenin heralde 2 seneye kalmadan batmasi olacakdir.Bizim gibi gelismekde olan ulkeler icin en tehlikelesi baska gelismis bir ulkenin parasini kullanmakdir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.