Şimdi Ara

yerdeki su toplama kanallarının kapakları neden yuvarlak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ewet derthanede türkçe hocası bu soruyu sordu düşünmekten saçlarım beyazladı adam cewap için bi hafta bekleyin dedi meraktan çatlıom haftaya kadar bekleyemem bilen warmı
    bu arada hocaya kocaman bi

• Kapaklar içine düşmesin diye.
  • Ne kapağı anlamadım Ama yuvarlak kapak ve camlar daha yüksek basınca dayanıklıdır.
  • Yuwarlak haric tüm şekillerdeki kapakların içine düşme tehlikesi olduğu için
  • Hukukomsu içine düşmesin diye değil kare olsa da içine düşmez...

Ayrıca telefon kapakları filan oluyordu başka kapaklar ptt nin filan onlar dikdörtgen oluyordu...

Yapan insan bunu düşünmemiştir sonuçta geometrik bir şekil olacak ,ayrıca yol kenarında su aksın diye koyulmuş ızgaralar dikdörtgen...

Bu bir standarttır...

Çeşit çeşit civata var ama bir standarda oturmuş durumda...
  • @antiochos

Köşegenden sallandırdın mı öyle bir düşer ki.

Karenin bir kenarı = a olsun
    Köşegenimiz aKÖK2 'dir

a<aKÖK2 'dir
    Yani mis gibi geçer.

quote:

Rögar kapakları neden yuvarlaktır? Örneğin kare ya da üçgen olabilirdi. (Hüseyin Ali Sözen)

Kanalizasyon girişlerindeki kapaklar üçgen, dörtgen ya da kare olsaydı farklı açılar verildiğinde delikten aşağı düşebilirdi. Oysa yuvarlak, daire biçimindeki bir kapak, deliğinden aşağı düşmez. Bu da kapağı korumanın basit ama etkili bir yolu.

Gökhan Tok

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=5&soru_id=3389

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 5 Eylül 2006; 15:24:50 >

• Kare olsa icine nasıl düsme ihtimalı yok acıklarmısın?

karenin kösesini 2cm alırsan bu durumda kösegen uzunlugu 2kök2 cm olur..Bu durumda düşme ihtimali wardır,yere x kordinatını werirsek,x e 45derece acı ıle koyarsan kapagı lap diye icine düser..

daire haric hicbir sekil düsmeden duramaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İyide kapak delikten büyük...

Ve kare ve dikdörtgen kapak var... Sokağa hiç çıkmadınız mı...

Diyorum ya bu standart...
  • İyi de bu kpaklar genelde menteseli oluo :)
  • saolun arkdaşlar bence de düşmemesi için yapılmıştır aklıma yattı bu bi matematik olimpiyatı sorusuydu we bildiniz bravo
  • Kanalızasyon kapaklarının tek bir nedeni war yuwarlak olmasındaki,oda düşmemesi için..Bunun hakkında arkadaş yukarda alıntıda yapmış zaten yetkili merciiden.

İsciler calışırken kapagı actıklarında icine düşmemesi için yanı tamirat gibi işler icin bu önlem,yoksa kapagı hıc kaldırmadıkdan sonra üçgen koysanda farketmez

@antiochos

senın kastettiğin seyler 3-5 m lik mazgallar,onlarıda acıp kapama olayı zor olmadığı ve mazgalın oturduğu yerin altında 2 parmak daha içe doğru beton oldugu icin düşme tehlikesi yok denecek kadar az..

Arkadaşın kastettiği kanalizasyon ptt falan kapakları.Ki zten bu soruda klasik sorudur,her türk gencine sorulur

@NmC

Walla hicbir kanalizasyon ptt kapagı menteseli olmuyor,onları menteseli yapmaya cewirmek icin dunyanın parası harcanır.Ayrıca menteseli diye gidip kare falan yaparsan o mentese o agırlıktan nası olsa kırılır sonucta paslanıcak ki sureklı su altında kalan bi ortam..

Tek gecerli cewap düşmemesi için,hatta olimpiyat sorusumu neydi bu bi aralar lıseler arası sınawda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 5 Eylül 2006; 15:38:34 >

• bence bu kapak olayının denizde girdaptan esinlenip yapmıs olabilirler kapak deilde..
    aslında silindir seklinde yapmalarının sebebi bu olabilir :)
    biras sacma gelebilir bende kendimi tam inandırmadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

İyide kapak delikten büyük...

Delikten büyük değildir, dikkatli bak.
  • PTt kapakları dikdötgen bir sürü gördüm...

Kendi kendine kare kapak dikdörtgen kapak düşmez, çünkü kapak delikten büyüktür...

Kalkıpta normal insan kapağı açıp kaldıramaz...

Fantazi mi yapacak kaldıracak...

Hem kapak monte ediliyor sanırım ...

Neyse tartışmaya gerek yok...

Nedeni bu değil...

Olimpiyat sorusunu sorarlar çünkü kendileri uydurmuşlar, işte insanlara köşegen düşündürtmek için filan :.)

Soruyu öğretmenler uyduruyor...

Harbi rögarı yapan firma düşünüomuş, zaten adamlar farikada çok zeki bilim admaları tutarlar, hesaplatmış filan aa evet daire olsun düşmesin
  • Sen sorasın diye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: icg

quote:

İyide kapak delikten büyük...

Delikten büyük değildir, dikkatli bak.

Delikle aynı boyda dimi

• http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=5&soru_id=3389

"Olimpiyat sorusunu sorarlar çünkü kendileri uydurmuşlar, işte insanlara köşegen düşündürtmek için filan"

heralde tübitak da böyle boş beleş işlerle uraşmaz dimi hocam

Hiçbir rögar kapagı deliğinden büyük değildir,mazgallar ise ap ayrı bir durumdur..Bu teknik zaten kendiliğinden düşmesini engellemek için değil,kapagı kaldırırken işciler kazara içine düsürmesinler diye düşünülmüştür.

Kanalızasyon cukurlarının cogu derin oldugu icin bu önlem alınmıştır ancak mazgal ve bazı kare ptt kapaklarının oldugu yerler 20-30cm den derin olmadığı icin gerek duyulmamıştır.

Delikten buyuk kapak olsaydı yola 3-5 cm lık çıkıntı olurdu hocam,inceleme şansınız warsa hepsi tam delik boyutundadır sadece 3-5 cm iç tarafta 2 cm lık cap daralması wardır oda normal konumda yani kendiliğinden düşmemesi içindir

Sonuc, kapaklar bizim işimiz diil bizimi gerdi abicim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 5 Eylül 2006; 16:01:23 >

• Helldancer dediğin cümleyi tekrar oku gülerim sana...

Deliğiyle aynı boyda kapak olursa hiç yerinde durur mu?? Yani size gülerler... Yapmayın Allahınızı severseniz hiç mi açık kapak görmediniz..?

Hadi teknik resim çizmemiş eğitim görmemiş olabilirsin ama biraz kafa çalıştır, aynı boyda delik ve kapak olursa ne olur düşün bakalım???

• quote:

Helldancer dediğin cümleyi tekrar oku gülerim sana...

Deliğiyle aynı boyda kapak olursa hiç yerinde durur mu?? Yani size gülerler... Yapmayın Allahınızı severseniz hiç mi açık kapak görmediniz..?

Hadi teknik resim çizmemiş eğitim görmemiş olabilirsin ama biraz kafa çalıştır, aynı boyda delik ve kapak olursa ne olur düşün bakalım???

Biraz dikkatli okursan anlardın dostum aşşağıda dewamı war o yazının..Teknik resim,hidrolik,statik,akışkanlar mekaniği,mühendislik mekaniği gibi dersleri almış bulunuyorum merak etme..

Deliğin capı kapak kadar ancak deliğin 3-5 cm aşşağısına inersen capta 2 cm lık daralma oldugunu gorursun..Kapak bunun üzerinde duruyor bilmem anlatabıldımmı?

Kare bir kapak tasarla bana kenar uzunlugu bu daıre kapakların capı kadar olsun..Sonra o kapagı 2cm daralmayla bır delıge oturt ve cagır benı bizzat kapagı sokayım o deliğie itina ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 5 Eylül 2006; 16:11:03 >

• Merkezınden gecen sonsuz tane doğrunun uzunluğu aynı olan sadece tek bir şekil war oda daire dostum..o yüzden hiçbir sekilde düşüremezsin içine..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.