Şimdi Ara

Klima iç ünite ve ince boru karlanma yapıyor, yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
33.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • klima iç ünitesi 2-3 gündür su damlatıyordu sonra 1 hafta çalıştırmadım, bugun çalıştırdıgımda soguk üflemedi hiç, normal fan çalışırmış gibi serinlik veriyordu..kapagını kaldırdım radyotörün üst kısmı karlanma yapmış.. klimayı kapattım karlar eridikten sonra tekrar çalıştırdım, yine aynı şekilde sadece üst kısımda sağdan başlayıp sola doğru karlanma yapıyor ama karlanma hiç alt kısımdaki radyotörlere inmiyor.. dış üniteye baktım ordada ince borunun üzerinde su damlacıkları olurdu şimdiyse o su damlacıkları kar kaplamış hep.. borunun açık kısmı tamamen kar kaplıyor klima çalışırken.. klimayı soğuk modda tüm derecelerde çalıştırdım tüm fan ayarlarında çalıştırdım hepsinde karlanma yapıyor. sorun neden kaynaklanıyordur.



  • söylemeyi unuttum klima soguk üflemiyor şuan hiç ve radyotörün üst ksımı buzlanma olan yer çok soguk ama alt kısmı hiç soguk değil sanki o kısımda gaz dolaşmıyor hiç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kazimlee -- 26 Ağustos 2012; 22:08:40 >
  • Burada ustalardan okuduğum kadarı ile içindeki gaz eksilmişse karlanma yaparmış dış ünite
  • dış ünite karlanma yapmıyor ama, iç üniteden çıkan ince borunun dış üniteye bağlantı yerinde karlanma var
  • İşte bende dış ünitedeki o boru kısımlarından bahsetmeye çalışmıştım. Dış ünite derken komple karlanma değil o boruların olduğu yer
  • öyleyse durum vahim ben klimayı alalı 3 ay oldu daha, gaz kaçağı vardır demektir bu durumda.. şimdi işin yoksa servisle uğraş zaten takarken epey ızdırap çektik şimdide adamlara iki saat gaz kaçağını buldurmak için cebelleşecem desene.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kazimlee

    öyleyse durum vahim ben klimayı alalı 3 ay oldu daha, gaz kaçağı vardır demektir bu durumda.. şimdi işin yoksa servisle uğraş zaten takarken epey ızdırap çektik şimdide adamlara iki saat gaz kaçağını buldurmak için cebelleşecem desene.

    Yarım imam dinden yarım doktorda candan eder misali :) ben çok bilgili değilim hocam, işin üstadları da yorumlarını yaparlar ama bu karlanma olayını bir kaç konuda okuduğumda bu gaz eksikliğinden bahsetmişlerdi

    Sizin cihazınızda vakumlama yapmadılarmı?
  • vakumlama yaptılar ama benim zorumla yaptı, göstermelik yaptı gitti pek anlamadım,, birde alyansları yoktu vidayı döndürmek için tornavidayla vurarak çevirmye çalştı yani o sırada bile zarar vermiş olabilirler cihaza, düşün artık servisi!.. peki bu gaz kaçağını ben kendim nasıl tespit ederim sabunlu köpükle felan olur mu, yoksa iş servise kalırsa gazı basıp giderler 2 ay sonra gaz yine biter,, gaz kaçağını adamlara zorla göstermem gerek
  • 2 tane ekyeri var bildiğim kadarı ile. Birisi klimanın iç ünitesinin arkasında kalmıştır ve onu sargılamışlardır, orayı kontrol etmeniz zor. Dışardaki dış ünitenin borularının girdiği yerde sabun köpüğü yöntemini kullanabilirsiniz. Burada okumuştum yine çok küçük sızıntılarda sabun köpüğüde işe yaramıyormuş, ama siz yinede deterjanlı su ile o kısımları bir test edin. hem kalını hemde ince boruyu.

    Dediğiniz gibi alyan olmadan tornavida ile vura vura açmaya çalışırken belki kaçırıp boruya bağlantıya zarar vermiş ufaktan çatlatmışta olabilir. Garanti kapsamında bir cihaz nede olsa çok dert etmeyin.
  • gazı eksik , basınç olmadığından çok soğutma oluyor karlanan bölgede...
  • hiç uğraşmayın çalıştırmayın klimayı acil servis çağırın aksi durumda çalıştırırsanız kompresöre zarar verirsiniz.
  • peki arkadaşlar ben bu klimada gaz kaçağı oldugunu serviscilere nasıl ispatlıcam, klimayı yeni aldık daha 2-3 ay oldu çok az kaçırsa bile o anlık test ettiklerinde anlaşılmayabilir, abi test ettik kaçak yok derlerser 2-3 ay sonra bu gaz yine boşalacaktır.. serviscilere bu gaz kaçagı durumunu o an gösterebilmemin bir yolu varmı, adamlar sadece gaz basıp gitmesinler
  • dediğiniz gibi gaz kaçağı varmış, gazı bitmiş.. servis geldi baktı abi gaz kaçağı var bunda dedi sağolsunlar hallettiler.. gazı boşalttı vakumlamasını yaptı bayağı uğraştı, aslında bunu kuran servis yapması lazım dedi bende onlar sallamasyon yaptılar sen anlıyorsun bu işi sen hallet üzme beni dedim, gerçektende üzmedi.. abi ben yaptıgım işlerden sonra arkamdan laf işitmek istemem dedi, vakumlama olayını felan sordum ilk kurulumda, kesinlikle yapması lazım dı dedi, kaçak varmı yok mu kontrol etmeleri gerekti dedi ama yapmayan servisler oluyor dedi, benim prensibim yapıyorum her zmanda yanımda taşıyorum vakumlama aletini dedi.. valla şimdi cihazı çalıştırdık ilk geldiğinide ağız sıcaklık çıkışı 13C derecelerdeydi şimdi 8C derecelerde..soğutması bile değişti..demekki cihazlarda sorun yok sorun insanlarda sallamasyon yapıyorlar..

    izmirde samsung klima alacaklara tavsiyem Konakta Destek Bilişimden HAKAN diye bir eleman var, servis olayını bu arkdaşla sorunsuz bir şekilde kurulumunu yapabilirsinz, kafanız rahat eder. İki saat servis elemanlarıyla tartışmazsınz, yok vakumlamaydı, yok kaçaktı.. kendisi zaten yapılması gereknleri yapıyor..reklam amaçlı söylemiyorum servislerden epey çektim sonunda adam akıllı birisine rastladım..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kazimlee

    dediğiniz gibi gaz kaçağı varmış, gazı bitmiş.. servis geldi baktı abi gaz kaçağı var bunda dedi sağolsunlar hallettiler.. gazı boşalttı vakumlamasını yaptı bayağı uğraştı, aslında bunu kuran servis yapması lazım dedi bende onlar sallamasyon yaptılar sen anlıyorsun bu işi sen hallet üzme beni dedim, gerçektende üzmedi.. abi ben yaptıgım işlerden sonra arkamdan laf işitmek istemem dedi, vakumlama olayını felan sordum ilk kurulumda, kesinlikle yapması lazım dı dedi, kaçak varmı yok mu kontrol etmeleri gerekti dedi ama yapmayan servisler oluyor dedi, benim prensibim yapıyorum her zmanda yanımda taşıyorum vakumlama aletini dedi.. valla şimdi cihazı çalıştırdık ilk geldiğinide ağız sıcaklık çıkışı 13C derecelerdeydi şimdi 8C derecelerde..soğutması bile değişti..demekki cihazlarda sorun yok sorun insanlarda sallamasyon yapıyorlar..

    izmirde samsung klima alacaklara tavsiyem Konakta Destek Bilişimden HAKAN diye bir eleman var, servis olayını bu arkdaşla sorunsuz bir şekilde kurulumunu yapabilirsinz, kafanız rahat eder. İki saat servis elemanlarıyla tartışmazsınz, yok vakumlamaydı, yok kaçaktı.. kendisi zaten yapılması gereknleri yapıyor..reklam amaçlı söylemiyorum servislerden epey çektim sonunda adam akıllı birisine rastladım..

    Geçmiş olsun

    Her işimizde Allah iyilere çattırsın cümlemizi :) Yoksa durum sakat




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.