Şimdi Ara

yerdeki su toplama kanallarının kapakları neden yuvarlak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Yani dediğini kendin düşün diyorsun ki ben sokarım...

Senin gibi psikopat adam o kapağı deliğe sokmak istemezse o kapak o delikten imkansız düşmez.

Senin gibi psikopat adam o kapağı zaten zarar vermek istedikten sonra illa verir, içine atmaz alır başka yere atar...

Yani insandan kormak amacıyla yapmaz kimse bunu..

Bir ara rögar kapaklarına kilit koyuyorlardı millet çalmasın diye ...

Yani böyle amacı yok, dediğim gibi kare kapak ta var dikdörtgen de...

Ya öff neyi tartışıoz biz ya...

Yani sırf bu köşegeni düşündürtmek için adamlar soru icat etmiş klasik olimpiyat soruları, ben de liseden biliyorum bunlar zorlama soru offf...

• kapak delikten içeri düşmesin diye yuvarlak yapılmaktadır.
    bunu biraz matematik (geometri) bilen cok rahat cevabını bulabilir
  • Yazım yanlışlarımdan doğrulugu bulacagına kendini inandırıyorsan böyle dewam et Ben sana piskopatlık amaclı değil o kapagın daire harici hiçbir formatta icine düsme tehlıkesının 0 olamıyacağını anlatmaya calıstım ancak sen işi sonunda bilimsel veriler karşısında cıvıtıp dalgaya wurdun..

Ben sana zten yukarda öfff biz neyi tartısıyoruz seklinde bır sey soyledım,gelip iddalaştıkdan sonra tıkanınca bunun birkezde senin yazmanın alemı yokMadem böyle düsünüyorsan niye buraya kadar zorladın

Sanırım sadece teknik resimle yetindiğin için buraya kadar dayanabildin,neyse sende bilare sor mühendislik fakultesinde okuyor yada okuduysan,onlar sana güzel güzel acıklar

"Bunlar Zorlama soru off" diye kücümseyen bir insanın kücük gördüğü soru karşısında cewap werememesi de ilginç doğrusu..

Neyse polemik yok zaten bidaha da yazmıcam..Halen bu konuda sorusu olan warsada "sözüm meclisten dışarı""eşşeğe altın semer wursan eşşek gene eşşek" düşüncesiyle hareket edip cewaplamıyacagım

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 5 Eylül 2006; 16:24:26 >

• kapağa zarar vermene gerek yok. kapağı dik konuma getir ve iki köşegen arasından sok. kapak aşağıya düşer. :)
  • Ben ne sıkışacağım...

Neyse konuştuğun sözlere dikkat et...

Heryerde yazılmış, herkesin bildği bir cevaba sahip bi soruyu çok bilmişçe çok bişi biliyormuş gibi cevaplıyorsun kendince, tek söylediğin birşey...
    Ben senle tartışmıyorum zaten...

Dediklerim yukarıda...

Ne sıkışacağım...

Evet ben mühendisim mühendis çok yönlü düşünebilme, ve gerçekçi uygulamalar yapma yetenepğine sahip kişidir...

Gerçek hayatta hiçbir üreten, böyle bişi düşünmez içinden düşmesin bilmemne...

İçinden düşmemesini istersen ona göre tolerans verirsin olur biter...

Kapaklarda en önemlisi maliyet hesabıdır...

Neyse fotodan bakıyorum yaşın küçük biraz daha saygılı olman lazım...

Bir de bişi bildiğini sanıyorsun komik... Google profesörü seni

• estetik durması için
  • içine düsmesın dıye....

tabı kanalızasyon cıkısı 1 metre kapak 90 cm olursa o baska
  • pisagor üçgeni de düşmez arkadaşlar

yuvarlak ve pisagor üçgeni
  • Esasında @antiochos kısmende olsa haklı ama bir şartla.
    Umarım anlatabilmişimdir.

Kare , dikdörtgen hesap kitap gerektirdiği (+ hesaplanamayan unsurlarda olabilir korezyon, toleranslar... vs) yuvarlak seçilmesi daha mantıklı olabilir.

(1.3)'ü daha da sadeleştirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 5 Eylül 2006; 16:41:41 >

• Alın SİZE KAPAK

Pardon kare ve dikdörtgen RÖGAR KAPAKLARI

Kapaklar çeşit çeşit, ama bunları üretenler düşçeğini düşünememiş

KAPAK olmuş bunlar

yerdeki su toplama kanallarının kapakları neden yuvarlak

BU DA DELİKLE AYNI GENİŞLİKTE KAPAK bak bak aynı genişlikte :)

Ne dersiniz burada yeteri kadar KAPAK var heralde :)

@Hukukomşu güzel anlatmışsın...

Ama delinin psikopatın biri kaldıracak ta yan tutacak kaç kiloluk kağağı içeri atacak diye kimse milyonlarca kapağın üretim şeklini değiştirmez...

Olay maliyet olayıdır... Ayırca genelde delikler daireseldir,, baktığınız zaman hep daireseldir... Bu da bir sebep olabilir...

En önemli sebepler maliyet vs. hesaplar olur üretimde... Aklınızda bulunsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 5 Eylül 2006; 16:47:28 >

• Ajdar da mühendis...

Gerekli açıklamalara gelince:

Psikopat diyen bir insana herhangi bir -üstü kapalı yada açık- hakarette bulunmadım bu 1.

Senın muhendıslıgın benım muhendıslıgım le aynı olucak diye bir sey soz konusu degıl bu 2.

Yasım 22 bu olayın yaşla ne alakası war anlamadım bu 3.

Oktay Sinanoglu 20li yaşlar icerisinde prof olmuş bir adamdır hatırlatırlır,tanınmıyorsa da bizzat kendisi hakkında hayatını anlatan kitaplar okunmalı veya araştırılmalıdır..yaşla mantık kurmayınız cewabınız yoksa baska konulara sarkmayınız bu 4.

Mühendislik en düsük maliyetle en iyi işleve sahip seyleri tasarlama yapma uygulamadır..1ytl den kare kapak üretip islevini yerine getiremedikden sonra ne işe yarıyacak? bu 5.

Eğer mühendis iseniz gelip bana bir prototip hazırlar bunu da kanıtlarsınız bu 6...

Bilmediğimiz veya yanlış bildiğimiz seyler oldugu zaman doğrular karsısında "ya ben mühendisim bunu nasıl düsünemedim" seklınde kendi kendinizi yiyip "ben bu işi nasıl kıwırırım" ı düsüneceginize,mantıklı bir fikir süründe karşılıklı hipotezler çürütülsün..Neyin doğru olduğuda anlaşılsın..

Bilgi, forumda sahip oldugunuz rütbe yada post sayısına bakmıyor,bu yüzden bu rütbede rezil olma korkunuzdan dolayı böyle bir amaç içine girdiğinizi de düşünmüyor değilim..

Siz bana "Psikopat" yakıstırmasını yaptınız,bense size agzımı dahi acmadım halende acmıyorum,haddinizi ve sınırınızı biliniz...

Baskada yorum yok..

• yuvarlak bir kapaktan nesne geçirmek daha rahatır çünkü her yeri aynı.

ama kare bir kapaktan büyük şeyleri geçirmek için köşeden geçirmek lazım

bence de bu
  • bence yuwarlak delik ten su tasfiyesi daha kolay olur..
    ona göre kapak tasarlamıslardır..
    bide arabalar üzerinden gecerken belkide yuvarlak kapak'llı klay arabayı tasıyabilir ama
    kare yada dikdörtgen kapakların biraz daha kasıcagını düsnüorum :)
  • anayol ve cadde üzerindeki telefon kapaklarının yuvarlak oluşunun tek nedeni aldığı darbe ile oynayıp delik içine düşmemesidir
    daire dıı düm şekillerde kapağın yerinden oynaması durumunda kapak içeri düşer
    bu arada
    yağmur mazgalları yolun kenarlarında araçlarla daha az haşır neşir
    vede çok daha sığ olarak inşaa edilir
  • iski nerdesin. açıklama bekliyoz.

• konu dışının en BİLİMSEL konusu buydu herhalde....

fikir beyan edeyim....

bence de düşmemesi için
  • hocaya sordum nedeni kapağın yere düşmemesi için mi die ewet cewap buydu aferin dedi sen mi buldun cewabı dedi bende ewet dedim(donanim saolsun)akşam baya bi düşündüm fln dedim adam inandı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.