Şimdi Ara

Yep Yeni Yaris D4D (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.582
Cevap
10
Favori
294.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben bu arabayla test sürüşü yaptım. Otomatikti. Genel olarak araba çok hoşuma gitti, özellikle sürüş pozisyonu çok güzel. Sanki küçük bi araba diilde jip kullanıyomuş hissi verdi bana. Çukurlarda da çok tok bi araba. Verdiği güven hissi çok başarılı. Dezavantaj olarakta bagajı yok gibi bişey çok küçük. Bide gaz pedalı aşırı yumuşak geldi bana, doğru dürüşt ayarlıyamadım araba çok sık vites değiştirdi.
  • Şimdiye kadar Total shell ve opet kullandım.Tabiki tercihim tartışmasız bir şekilde Total.Shell ile fullediğimde aracın sesi artıp çekişi azalmış idi.Bu ses artmasını ben değil yolcular fark etmiş arabada bir aksilik olmasın gürültülü çalışmaya başladı demişlerdi.Opet sessizlik açısından total ile aynı fakat totalden 40 km civarı az yakıyor.
    Işık yandıktan sonra genelde benim depoda 5 litre civarı yakıt kalmış oluyor.yani 36-37 litre ile yaklaşık 650 kilometre yol yapılıyor.Sakın millet bir depo ile 1000 km den fazla yapıyor falan diye düşünüp üzülmeyin çoğunun deposu 55-60 litre kaldıki 1000 km üstü bile azcık iddialı bence.Otobanda yaparsın çok rahat ama Türkiye şartlarında bizim yollarımızda çok zor.Yokuşu rampasını geçtim bizim ülkemizde ağır vasıta gerçeği var ben genelikle kamyonların arkasına takılıp sollamak için uygun yer beklemek ile uğraşıyorum.
    Neyse Toyotanın takdir ettiğim bir yönüde dürüstlüğüdür.Fabrika verileri en son norm lara göre verilmiş gerçekçi değerlerdir.Kağıt üstünde bakarsanız fiesta, c3 Yaristen az yakıyor görünür ama bir de kullanınca görün.Mesela ben fiestanın deposunu doldurup range ine baktığımda bana 900 km dedi ama 110 km gittim 600 lere düştü sonuçta kendi arabamda 650 km yaparken fiestada 530 larda kaldım ki fiestanın deposu 45 litre........

• Ben 3 depo Opet'ten sonra Shell'den fulledim. Motor sesi bariz bir şekilde arttı.
    En son BP'den fulledim, ses normale döndü. Performansı da fena değil.. Ama bakalım 45 km fazla olayı gerçekleşecekmi..
  • Bende Petrol ofisinden alınca fazla ses gelmeye başladı. Acaba motor sesi gerçekten değişiyormu yoksa başka şeylermi etkili anlayamadım Genede BP daha az ses yapıyor gibi.
  • bence bi daha PO ya uğramayın bile.. Total, BP ve Opet ten şaşmayın..
  • MAYIS AYI BAŞINDA YARİS 1.0 TERRA 2005 ALDIM.ANCAK BUGÜN BURDA BAZI YORUMLARI OKUYUNCA CANIM SIKILDI KÖTÜMÜ ETTİM DİYE.BİN MOTOR HAKKINDA FORUMDAKİ YARİSİ OLANALR PEK DE İYİ ŞEYLER DÜŞÜNMEMİŞLER.FAKAT ŞU AN ARAÇ YANIMDA OLMADIĞINDAN PERFORMANSI VE KULLANIMI AÇISINDAN PEK BİŞEY SÖYLEYEMEYECEM AMA ŞU AN İTİBARİYLE 1.0 TERRA YARİS KULLANANLAR DENEYİMLERİNİ ( km'de ne kadar yakıyor,konforu vb.) PAYLAŞIRLARSA SEVİNİRİM.

ŞİMDİDEN CEVAPLAYANLARA TEŞEKKÜRLER.
  • Ben eski kasa yarisi biliyorum ve eski kasa yaris zaten cok az yakıyodu dizelini almak son yapacağım iş olur hele son zamlardan sonra. Kaldı ki niye yaris alayım baska arabamı yok o minik şeylere binmek cok garip bence zaten hepsi giderek buyumeye basladı. Yeni yaris dana gibi (içi bagaj olmayınca bi üst segment gibi olmus).
  • 1.3 sol M/M aracımı dün teslim aldım.Tek kelimeyle mükemmel.yokuşlarda hiç zorlanmıyor,ön konsola hayranım cok ferah,bir gören bidaha bakıyo alacak olup ta tereddüt edenlere sözüm kesinlikle yeni yaris...
  • --------------------------------------------------------------------------------

http://forum.donanimhaber.com/m_7320918/tm.htm Bu link TOYOTA KULÜBÜ linkidir. bundan sonra foruma her girdiğinizde en az bir kere ziyaret edersiniz herhalde değilmi??
  • quote:

Orjinalden alıntı: *HerA*

1.3 sol M/M aracımı dün teslim aldım.Tek kelimeyle mükemmel.yokuşlarda hiç zorlanmıyor,ön konsola hayranım cok ferah,bir gören bidaha bakıyo alacak olup ta tereddüt edenlere sözüm kesinlikle yeni yaris...

hayırlı olsun...İyi günlerde kullan...

Salı günüde benimki geliyo...bakalım 15 gündür bekliyorum...ilk düşüncelerimi bende yazıcam...
  • umu, izlenimlerini paylastigin icin tesekkurler. Araci test ederek alabilmen konusunda gercekten cok sanslisin. Bayi sanirim kendi araclarindan birisini test ettirme inceligini gostermis. Ben 2 ay oncesine kadar 1.0 motor testi için Ankara'daki tum bayilerden olumsuz yanit almamin ve Toyota Turkiye musteri iliskileri ile temasa gecmemin ardindan, bana bu 1.0 motorun ulke genelinde hicbir yerde testi olmadigini ve olmayacagini bildirdiler. Onceki mesajlarimda bu konudan bahsettigimi saniyorum.

Ancak ben de araci %90 tek basima kullanacagimdan ve sehiriçi sehirdisi karma tuketim kosullarinda bir guzergahim oldugundan bu 1.0 motoru tercih etmeyi dusunuyorum. Yilda azami 10000 km mesafeyi de gecmeyecegimden, uygun bir secenek olarak bu modeli hala elemedim. Dedigim gibi bu tip bir aractan bana ekonomi saglamasi disinda uç noktada performans da beklemiyorum. Kaldi ki 69 HP gibi bir motorun çok da içler acisi bir sonuc verecegini sanmiyorum. Tum tahminlerim maalesef yine test etmeden yaptigim tahminlerdir.

Farkli araçlari karsilastirmak uzere yaptigim basit bir calismayi burada sizlerle paylasmak istedim.

• güzel bir çalışma olmuş, paylaştığınız için teşekkürler..
  • Muhendis06 teşekkürler çalışman için ve paylaşımın için.
  • sol special d-4d mmt kullanıyorum. Şu anda 1300 km de. MMT şanzıman ile servisede illettiğim ama bir cevap alamadığım bir sorum var.

- Vitesi manuel modda kullanırken, 2. viteste hız 22 km'ye düşünce kendisi 1. vitese atıyor. Ancak otomatik modda 2. vitesten 1. vitese 15 veya 16 km hızda iniyor. Bu durum manuel modu kullanmak isteyen biri için çok can sıkıcı çünkü 2. viteste giderken en küçük bir hız kaybında yada köşe dönüşünde vites birden 1'e düşüyor ve haliyle motordan tuhaf sesler çıkıyor.

Bu durumu tespit eden başka kullanıcılar varmı ? Eğer sizlerin araçlarında durum farklı ise benim acilen bir çözüm bulmam gerekiyor.

NOT : Manuel kullanacaksan niye otomatik aldın diye cevap vermeyin çünkü eşimin kullanabilmesi için bu vitesi tercih ettik.

• Merhaba arkadaşlar bende sonunda yariscilerin arasına katılmış bulunmaktayım.Aracımın gelmesine daha çok uzun bir zaman var fakat kafama takılan bir soru var ve bunu aracı kullanan arkadaşlara sormak istedim.Aracın direksiyonuna oturduğumda ön görüş çok kötüydü arabanın burnunu ne yaptısam göremedim (boyum 1.85 olmasına rağmen ) ve sol modeli bayide olmadığı için koltuk yükseklik ayarını ayarlayıp deneme şansım olmadı.Acaba koltuğu yükselttiğimizde görüş açısı daha iyi oluyormu ? Diğer sorumda M/M sanzımanla ilgili çok kararsız kalmıştım manuel mi M/M diye ama en sonunda M/M da karar kıldım.Uzun zamandır M/M kullanan arkadaşlar şimdiye kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaştılar mı acaba sanzımanla ilgili ? Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • butun Toyotaci arkadaslarimizi kulubumuze bekliyoruz.

Keyifli bir topic yarattik arkadaslar arasira oraya da ugrarsaniz faydali paylasimlar gerceklestirebiliriz.

Toyota Kulubu:

http://forum.donanimhaber.com/m_7320918/tm.htm

saygilar
  • ben de ilk gördüğümde ön taraf hakkında olumsuz düşünmüştüm fakat kullandıkça alışmak cok kolay...M/M şanzıman ise gerçekten cok rahat özellikle fren sistemi çok yumuşak...yaris kesinlikle sürücüyü yormayan bir araç...yarisi kullanmak cok büyük bir keyif eminim ilk kullanmaya başladığınızdan itibaren kafanızdaki tüm soru işaretleri silinecek...
  • Arabanın burnu uzun olsaydı önü görmek gerekebilirdi, ama bunda öyle bir ihtiyaç yok. Daha ilk kullanımda insan alışıyor. Öyle dönerken sürterim vururum korkusu olmasın.
  • ewt malesef...

benim yaris hayalleri yarım kaldı 1 hafta önce almam gereken arabayı önümüzdeki pzt gününe salladırlar tabi doğal olarak zamadan etkilendi...

vazgeçiyorum başka marka düşünücem malesef... 28 bin küsür oldu yeni fiyatııı...ilk defa bi araba içime sinmişti ama...onda da oyun yaptılar işte...neyse kısmet değilmiş diyelim...
  • bizede buna ne benzer bişey yaptılar.Tam arabayı almak için para vermeye gitcektik ,zamdan etkilenirsiniz 2 kere fln olcak hemde dediler.Bizde vaz geçtik.Yaris çok beğendim çok güzel ama fiyatı gerçekten bu kadar olmamalı.
    quote:

Orjinalden alıntı: emsalsiz34

ewt malesef...

benim yaris hayalleri yarım kaldı 1 hafta önce almam gereken arabayı önümüzdeki pzt gününe salladırlar tabi doğal olarak zamadan etkilendi...

vazgeçiyorum başka marka düşünücem malesef... 28 bin küsür oldu yeni fiyatııı...ilk defa bi araba içime sinmişti ama...onda da oyun yaptılar işte...neyse kısmet değilmiş diyelim...
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.