Şimdi Ara

Yep Yeni Yaris D4D (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.582
Cevap
10
Favori
294.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Anevrizma

Merhaba arkadaşlar;

Yakıt konusunda benim birkaç tespitim var sizinle paylaşmak istedim.

Öncelikle bende 1.4 d4d var. Alalı yaklaşık 4 ay oldu 1-2 hafta içinde 10000 bakımına götüreceğim. Bakım ile ilgili de size bilgi veririm mutlaka.

Yakıta gelince. Aracın ilk 2000-3000 km kısmında genelde OPET ten aldım yakıtı ve depoda ortalama 650-680 km gidiyordu yaklaşık 34-35 litre ile. Sonra total'den almaya başladım. Total'le ise 700 km civarında gitti yine 34-35 litre ile. Son depoda ise BP ultimate aldım. Merterden McDonalds'ın hemen önündeki ve 34 litre ile 717 km gitti. Araç kullanım sitilim genelde aynı, aracı pek zorlamam. Bu nedenle son izlenimim BP ultimade dizelin iyi olduğu yönünde.

şimdi bir depo daha test durumda, yarım depoya daha inmedi ama 350 km yaptım. Yakıt göstergesinde ki bir çubukla ortalama 110-120 km gidiyor.

Herkese sevgiler. Bu arada bakıma giden herhangi bir arkadaş var ise lütfen dikkat etmem gereken konularda bilgi verebilir mi?

teşekkürler dostum şu son deponun sonuçlarınıda söylersin artık...

• İSTANBUL-ANKARA ARASI BİRAZ DENEDİM,
    DÜZ YOLDA RAHAT 180 GÖRDÜ.
    RAMPADA SINIFINDA VE AYNI MOTOR ARALIĞINDA RAKİBİ YOK BU ARACIN AYRICA BELİRTEYİM...SOL ŞERİDİ KAPTIRMIYOR.
    165 KM DEN SONRA SERT YAN RÜZGARLARDAN BİR HAYLİ ETKİLENİYOR AMAN DİKKAT!
    SÜRAT FELAKETTİR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: caganh

İSTANBUL-ANKARA ARASI BİRAZ DENEDİM,
    DÜZ YOLDA RAHAT 180 GÖRDÜ.
    RAMPADA SINIFINDA VE AYNI MOTOR ARALIĞINDA RAKİBİ YOK BU ARACIN AYRICA BELİRTEYİM...SOL ŞERİDİ KAPTIRMIYOR.
    165 KM DEN SONRA SERT YAN RÜZGARLARDAN BİR HAYLİ ETKİLENİYOR AMAN DİKKAT!
    SÜRAT FELAKETTİR.

seninki hangisi
    dizel mi 1.3 benzinlimi???
  • umu, 1.0 motorlu aracini yeni almissin, gule gule kullan, hayirli olsun. Senden aracla ilgili izlenimlerini aktarmani rica ediyorum. Bu araci test surusu yaparak mi aldin? Onceki sayfalarda ayni versiyonu kullanan bir arkadas, araci aldigina pisman oldugunu ve motorun performansinin yetersiz oldugunu, beklediginin çok uzerinde yakit tuketimleri ile karsilastigini yazmisti.

Bu gibi 1.0 bir motordan ben uç noktalarda bir performans beklemiyorum. Araci da test etmek ugruna ulke pazarlama mudurlugu ile bile ters dustum. Bu 1.0 motoru test ettirmiyorlar. İzledikleri tutumdan dolayi da toyota'dan çok sogudum zaten. Buna ragmen hala seçeneklerim arasindaki yaris modelini elemedim.

Elinde yeterli veriler olustugunda, performans ve tuketimle ilgili konularda goruslerini belirtmeni umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendis06 -- 22 Mayıs 2006; 20:27:59 >

• Arkadaşlar yaris te klima yakıt tüketimini etkiliyor mu? . Bana satan kız bu elektronik klima yakıt tüketimini etkilmez demişti. Bir sorum daha var. Henüz 2. depodayım ilkiyle 570 falan yapmıştım. Bununla da öyle olacak. Bunda bir anormallik var mı? (Fazla hız yapmıyorum)
  • Arabanın 2. deposu ve 85 YTL ile 621 KM gitti. Bu tüketime pazar günü ortaköy-yeniköy trafiği vs dahil. Tamamı şehir içi trafikte. TEM-E5 kullanımı oldukça az. Genel olarak otomatik modda ve sakin bir kullanımda ölçüldü.

Tüketim ile ilgili ölçtüğünüz verileri yazarsanız sevinirim. Karşılaştırma imkanı bulabiliriz böylece. Mesela motor açıldıktan sonra bu veriler ne kadar düşebiliyor veya şehirler arası yolda tüketimi hesaplayan oldumu ?

Yaris D-4D MMT Sol Special
  • bende corolla d4d terra var. aracıma orjinal toyota jantı aldım 700 ytl 2 taksit. nikelajlı sibop ve sibop kapağı. orjinal antenini söküp kısa krom anten taktım.plaka kabını söküp silikonla yapıştırdım. araba diğerlerinden çok daha güzel göründü.. arabamı seviyorum.
  • arkadaşlar Toyota fiyatlarında döviz deki artıştan etkilenmemiş...
    geçen ayki fiyatlarla aynı daha doğrusu 5 mayıs ta belirlenen fiyatlarla 23 mayısta açıklanan fiyatlar değişmemiş 1 ay daha zam gelmez heralde....

http://www.toyotasa.com.tr/cars/new_cars/yaris/pricelist.asp
  • Herkese merhaba
    Bu forum sayfasını tesadüfen buldum.Bakıyorum da yaris hakkında oldukça fazla memnuniyet ve tavsiye var.Bir de ben ekleyeyim dedim.böylece almayı düşünen insanlara yardımcı olmuş olurum.
    Benim aracım 1.3 mmt sol special benzinli ve gece mavisi.Aracımı 13 şubatta aldım ve 5500 km de.
    Hemen şunu belirteyim benim boyum 185cm ve 115 kiloyum(maşallah deyin.
    Yani benim kalıbımdaki bir adam "bu araç çok geniş" diyorsa ona güvenin.
    Aracımın benzinli olmasını ben istedim çünkü benim yılda yaptığım km çok az ve dizele ihtiyacım yok.benzinli olmasına rağmen sıkı durun:100 ytl lik benzinle 550 km yapıyorum.yani bu aracı diğer-fiat-opel-peugeot gibi zart-zurt araçlarla kıyaslarsanız...ki hepsini mesleğim icabı kullandım..yaris bence segmentinde yılın aracı.hem performans hem kalite yol tutuş olarak ben daha iyisini görmedim.tek eksi olarak bagaj gösterilebilir.ancak ben antalyada yaşadığım için zaten tatile bavulla gitmek gibi bir ihtiyacım olmadığından çok da gerekli değil.
    iç mekan olarak o kadar faydalı çekmeceler var ki inanamazsınız.ayrıca mmt vitesin yokuşlarda kaydırmasının bir sebebi var.bu araç diğer eski model otomatikler gibi değil.düşünün ki mmt motor düz şanzımanlardan daha az yakıyor.biraz dikkat ile ve alışma ile farketmiyorsunuz.
    bu aracı almak isteyen arkadaşlara tek lafım şudur:
    -kesinlikle segmentinde alınacak en iyi araç.
    ben park sensörü ile birlikte 28300ytlye almıştım.ancak sanırım şimdi 29500 olmuş.ben bu fiyata olsa yine alırdım.
    umarım faydalı olmuştur görüşlerim...

• haaaaa pardon bu arada birşey daha belirteyim:
    antalya-alanya arasında 187 kmyi buldum!!!!!
    gayet ciddiyim!
  • 1 ocak dan beri d4d sol yaris kullanıyorum araç şu an 7000 kilometrede heraçıdan çok ama çok memnunum.Sıkışık trafikte 6,2 ile başlayan yakış ortalamam şu an 5. 10 bin bakımından sonra değerlerin daha iyi olacağını servis söylüyor.İstanbul karaburun(izmir) arası 4 kere gittim geldim süspansiyonları yol tutuşu sesizliği yakış ekonomisi beni kendine hayran bıraktı.İzmir karaburun arasını bir keresindekiralık 6000 kmde 2006 dizel fiesta ile gittim arada bu kadar fark olacağını tahmin etmezdim.Fiesta kullandıktan sonra anladımki Yaris bariz üst sınıf bir araba.Bagaj konusuna gelince bağajda sağda ve solda iki tane alet kutusu var bunlar klipli kolayca çıkıyor.Sökülünce bağajın derinliği ve hacmi inanılmaz artıyor.Son olarak yeni araç alacaklara tavsiyem araç almadan akıllarındaki arabayla test sürüşü yapsınlar sonrada birde yarisle test sürüşü yapıp incelesinler .
    Görecekler ki genişlik konfor ve donanım açısında Yaris C sınıfı bir araba........

• cihankilic kardeş eğer arabanda spoyler yoksa bu hızlara çıkmamanı tavsiye ederim. Iamnotsuperman kardeş uzun zamandır yoktunuz. Şehirlerarası yolculuklarda yakıt ortalama ne idi?
  • Klima açık ortalama 120 civarında hız ve 4 kişi ile 4,9 ile 5,1 arasında gidip feldi.
    Bu arada daha önceki yolculuklarımda 90 ortalama ile gitmeye çalıştığımda daha fazla yakıt tükettim bilginiz olsun.Nedenine gelince 120 ile gittiğinizde youş yada tatlı eğimleri çıkmaya çalışınca araba devirini çok fazla kaybetmiyor çok az devir ve tork kaybı ile çıkıyorsunuz.90 ını geçmeyeyim ekonomik gideyim diyince bahsetiğim yokuş ve eğimlerde çok tork kaybı ve hız kaybı oluyor yakıt tüketimi artıyor.2000 devirin altına düşürmemeye çalışın derim hatta 2500- 3000 arası ideal bence......
    Sevgi ile kalın merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz dilim döndüğünce ve bilgim dahilinde ise cevaplamaya çalışayım......
  • önemli bir sual:
    hangi marka eurodizel. Benim daha 2.depo. Siz baya bir test etmişsinizdir.
  • Evet arkadaşlar ben de 1 ay önce dizel terra bir yaris aldım ve çözemediğim bir soru var Sorun şu; depoyu doldurduğumda 577 km Range gösteriyor ve yol bilgisayarında 577 km sonra 0 km range gösterdikten sonra (yani içinde hiç mazot kalmıyor mu?) depoyu tekrar doldurumyorum ve sadece 32 lt alıyor. Bu işlemi 3 depo üst üste denedim ve üçünde de Range 0 km'yi gösterdiğinde 32 lt-33 lt-31,5 lt ancak depoya doldurabildim. Şimde gelelim esas soruna: deponun tamamı 42 lt olduğuna göre geri kalan yaklaşık 10 lt mazotu yol bilgisayarı hiç hesaba katmıyor bu da nereden bakarsanız 200 km civarı yol katedebileceğim anlamına geliyor. Böyle bir durum acaba siz diğer dizel yaris kullanıcılarında da oluyor mu? Bu sorun için Toyota müşteri hizmetlerini aradım ve ilk defa böyle bir soruyla karşı karşıya kaldıklarını söylediler. Arkadaşlar sizlerden yorum bekliyorum..

• mühendis 06... önceki aracım 1999 model palio1.4 idi. Aracımızın artık eskidiğini düşündüğümüzden, daha güvenli ve de daha az yakan, benzinli bir arabayla değistirmeye karar verdik bir süre önce. Araştırmalarımızın başında, başka marka bir araba vardı kafamızda... bir de yeni yaris'e bakalim dedik. "toyota plaza derindere zeytinburnu-istanbul"a ilk uğradığımızda, eşimin de benim de ilk izlenimlerimiz gayet olumluydu... nazik ve ilgili satış temsilcisine "nasil bu 1.0 araçlar, çok satılıyor mu, alıp da pişman olan var mı" diye sorduğumda, satışlarının gayet iyi olduğunu dilersek 1.0 terra araçla hemen test sürüşüne çıkabileceğimizi söyledi... 3 yetişkin+ 1 çocuk hemen yola koyulduk.. aracı doğal olarak benim palio ile kıyasladım yol boyunca.. düz yolda performansı, hızlanması hiç de aşağı kalmıyor, frenlemesi, sessizliği ile beni şaşırtıyordu.. Bir de rampa çıkmak istediğimi söyleyerek normal güzergahın biraz dışına çıktık... palio'nun 3. viteste hızlanarak çıkabileceği yerde, yaris biraz zorlandı, devirden düştü ve fakat 2 ile yoluna gayet güzel devam etti... ilk izlenimim olumluydu.. Yaris tahmin ettiğimden cok daha iyiydi (çalışırken dikiş makinesi sesi çıkaran, mobilet tadında yol tutuşu ve sürüşü olan bir araçla karşılaşmayı düşünüyordum)... sonraki günlerde birer tur daha diğer markayı ve yarisi inceledikten, internette tüm forumları ve şikayet sitelerini okuduktan sonra yaris'i aldık....
    20 gündür kullanıyorum...
    sonuç:
    kullandığım güzergahta aracı zaten çok da performanslı kullanma şansım yok (şehir içi-istanbul)/ya da diğer açıdan bakarsak/ aracın performansı bu koşullarda benim için yeterli...
    Araç doluyken+klima calişiyor ise bayırlarda bir parça zorlanıyor...
    25-30 kilometre kadar TEM'de de sürdüm.. Seri bir araba değil elbette, gaza bastığımda hemen hızlanamıyor, fakat hoş bir ivmeyle 80-90-100-130 yaptım, gayet sessiz, gayet sarsıntısızdı.. bence uzun yolda, otobanlarda da sürmek keyifli olacak...
    yakıt tüketimine gelince... ilk depo ile 485 kilometre gitmiştim ki yakıt ikaz ışığı yanıp sönmeye başladı. yol bilgisayarı 6.8 litre ortalama gösteriyordu.. hemen benzin aldım, 36 litre ile fullendi... ikinci depo benzinim ile 490 kilometredeyim, yol bilgisayarı yakıt tüketimini 6.3 ortalama ve gidebileceğim yolu ise 60 kilometre gösteriyor (henüz benzin uyarı ışığı yanmadı)...
    Bu veriler ışığında, arabanın beklentilerimi karşıladığını, satın aldığım teknolojinin fiyatını hakettiğini düşünüyorum...

• Yaris dizelciler hangi marka dizel sorusuna ben BP Ultimate derim.(Shell-Opet-Bp birer depo denemiş biri olarak)Shell ve Opet'te 1 depo ile 580 km yaptım, Bp ile 620 km yaptım. Ayrıca serilik anlamında Bp daha iyi hissediliyor. Bence Bp
    Fakat şu benim soruma cevap veren yok mu? Sorum ilginç ama di mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emsalsiz34

arkadaşlar Toyota fiyatlarında döviz deki artıştan etkilenmemiş...
    geçen ayki fiyatlarla aynı daha doğrusu 5 mayıs ta belirlenen fiyatlarla 23 mayısta açıklanan fiyatlar değişmemiş 1 ay daha zam gelmez heralde....

Dalga geçiyor olmalısın!!
    Toyota salı günü itibatiyle fiyatlara yüzde 3 oranında zam yaptı..
  • selam caglar. can... sanırım otomobilin kitapçığını okumamışsın... orada der ki, yol bilgisayarının gösterdiği rakamlar yaklaşık rakamlardır... kimi zaman yakıt ikaz lambası yandığı halde, yol bilgisayarı aracın (atıyorum) 87 km daha gidebileceğini gösterebilir yada tersi de olabilir... yol bilgisayarı 0 km'yi gösterdiğinde aracın yakıt göstergesi henüz dibe oturmamış da olabilir... ve kitapçığın bir önerisi daha, yakıt ikaz lambası yanar yanmaz ilk fırsatta deponuzu doldurun (her ne kadar ilk uyarı anında, depoda 6-8 litre yakıt mevcut olsada)
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakmel

quote:

Orjinalden alıntı: emsalsiz34

arkadaşlar Toyota fiyatlarında döviz deki artıştan etkilenmemiş...

Dalga geçiyor olmalısın!!
    Toyota salı günü itibatiyle fiyatlara yüzde 3 oranında zam yaptı..

dalga geçmiyorum da evet haklısın sadece Yaris'e zam gelmemiş diğer bütün modeller zamlanmış...
    bu vesile ile düzeltmiş olduk...

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.