Şimdi Ara

Yenilenen motor yağının 9 ayda 2 litre kalması normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 9 ay önce genel bakımını yaptığım aracın filtreleri ve motor yağı değişmişti. 4 litre motor yağı koymuştuk. Şimdi yenilediğimde 2 litre boşaldı içinden. Sizce normal mi bu. (Yaklaşık 8 bin km yaptım. Leon 2006 1.6 lpg)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jowood1 -- 14 Nisan 2013; 1:32:04 >

15bin'de bir giren bir Astra dizel aracımız var. Araç 2 bakım önce 60bin bakımında her şeyi değişti ama yağ kalın mı ince mi ne konmuş normalden. 10 bin doldu 11 bin olduğunda ışık yanmaya başladı. Zar zor benzinliğe attık kendimizi yağı kontrol ettik çok az kalmış 2 km sonra iş yerimize ulaşıyorduk ki oraya kadar dayandı. Aslında hiç riske gerek yok gidip yağı alıp koysaydık daha garanti olurdu tabi.

Kısaca yağın kalın veya ince koyması, kullandığınız şartlar ve motorun yaşına bağlı olarak kullandığı yağ miktarı değişiyor. 10bin kilometrede bakıma giriyorsanız yağ tüketimleri normal gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jowood1 -- 14 Nisan 2013; 1:34:14 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

HONDA CİVİC 1.6 PREMİUM OTM. '08
  • Aslında arkadaşımız sorun yaşamamış ama lpgli araçlar bir miktar yağ yakıyor diye biliyorum. benzinse sadece anormal

Daha Fazla Göster
  • görünüşe göre benim araç 2-2.5 litre eksiltmiş gibi..

" 8 Ocak 2009 Perşembe" Bitmesini istemediğim en güzel yolcuğun ilk adımı "
    Corsair 750D - Amd Fx8350 @4.5 Ghz - Gigabyte GA-990XA-UD3 - Aorus Gtx 1080Ti - 32gb KHX 1600MHZ - KINGSTON SSDNow UV400 480GB | Logitech Z906 -Canon 5D Mark III

ACER 5635G - T9600 2.8 ghz 6Mb - Nvidia G105m - 4Gb Ram - 15.6'' HD LED LCD - KINGSTON SSDNow UV400 480GB
    Corel Draw || Adobe Photoshop || Adobe Illustrator || Quark Express || Macromedia Flash || Solid Works
    İşlemci OVerclock'um | Hd6850 Overclock'um | 8500GT Overclock'um | Enermak Chakra Kasa Modum
    | Webmaster MT
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

hocam egzostan (doğru mu yazdım bilmiyorum) siyah duman atıyorsa yağ yakıyor demektir hiç böyle birşey oldu mu?

Yağı yenilediğimde motor ustam kontrol etti dün egsozu. Problem görünmüyor dedi.. Önceki yağın kalınlık seviyesi ve kalitesinden de olabilir. Bir ay gözlemleyelim dedi. Castrol 10-40 mı öyle bir yağ koydu..

Orijinalden alıntı: jowood1

quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

hocam egzostan (doğru mu yazdım bilmiyorum) siyah duman atıyorsa yağ yakıyor demektir hiç böyle birşey oldu mu?

Yağı yenilediğimde motor ustam kontrol etti dün egsozu. Problem görünmüyor dedi.. Önceki yağın kalınlık seviyesi ve kalitesinden de olabilir. Bir ay gözlemleyelim dedi. Castrol 10-40 mı öyle bir yağ koydu..

10-40 ı ben dizel aracıma koyuyorum bu işte bir gariplik var

" 8 Ocak 2009 Perşembe" Bitmesini istemediğim en güzel yolcuğun ilk adımı "
    Corsair 750D - Amd Fx8350 @4.5 Ghz - Gigabyte GA-990XA-UD3 - Aorus Gtx 1080Ti - 32gb KHX 1600MHZ - KINGSTON SSDNow UV400 480GB | Logitech Z906 -Canon 5D Mark III

ACER 5635G - T9600 2.8 ghz 6Mb - Nvidia G105m - 4Gb Ram - 15.6'' HD LED LCD - KINGSTON SSDNow UV400 480GB
    Corel Draw || Adobe Photoshop || Adobe Illustrator || Quark Express || Macromedia Flash || Solid Works
    İşlemci OVerclock'um | Hd6850 Overclock'um | 8500GT Overclock'um | Enermak Chakra Kasa Modum
    | Webmaster MT
  • yanlışlık varsa bendendir, ben yanlış söylüyor da olabilirim.
  • Aynı olay farklı km lerde başıma geldi. 16000-24.000 km arası 2 litre yağda benim ki eksiltti. 1000x3 km test et dediler servisten yağı komple yenileyip bugun 500 km oldu baktım bi halt anlamadım ama pek eksiltmişe benzemiyor. Yağ yakmıyor ve kaçak yoksa sorun birşey olduğunu düşünmüyorum. Yağını sende sıfırdan yenile 1000x3 yap baktın yağ gözle görülür eksilme yok için rahatlar.

Orijinalden alıntı: farks

Aynı olay farklı km lerde başıma geldi. 16000-24.000 km arası 2 litre yağda benim ki eksiltti. 1000x3 km test et dediler servisten yağı komple yenileyip bugun 500 km oldu baktım bi halt anlamadım ama pek eksiltmişe benzemiyor. Yağ yakmıyor ve kaçak yoksa sorun birşey olduğunu düşünmüyorum. Yağını sende sıfırdan yenile 1000x3 yap baktın yağ gözle görülür eksilme yok için rahatlar.

dostum, yağ yakmıyor gibi aslında, 1000*3 ne demek. Ben bu ara yağ eksilme oranını kontrol etmeyi düşünüyorum..

quote:

Aynı olay farklı km lerde başıma geldi. 16000-24.000 km arası 2 litre yağda benim ki eksiltti. 1000x3 km test et dediler servisten yağı komple yenileyip bugun 500 km oldu baktım bi halt anlamadım ama pek eksiltmişe benzemiyor. Yağ yakmıyor ve kaçak yoksa sorun birşey olduğunu düşünmüyorum. Yağını sende sıfırdan yenile 1000x3 yap baktın yağ gözle görülür eksilme yok için rahatlar.

dostum, yağ yakmıyor gibi aslında, 1000*3 ne demek. Ben bu ara yağ eksilme oranını kontrol etmeyi düşünüyorum..

yağı sıfırla 1000km git kontrol et yağ seviyesini sonra 1000km daha git yine bak 3 çarpı 1000 km lik süreclerde yağ eksiltme oranına bak. Bu şekilde önerdiler servisten yağ eksiltme çok mu az mı diye bakmak için. En azından yağ kaçağı yoksa ve yakma olayıda yoksa yapılabilcek en mantıklı olay bu. Benim aracım dizel yanlız gazda nasıl olur benzinde nasıldır bilemem.

Şu da var soğuk havalarda araç ısınmadan yol gidiyosan ki ben genelde bu şekilde kullanıyordum mecburen biraz yağ eksiltmesi normal dendi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farks -- 14 Nisan 2013; 20:54:39 >

• quote:

quote:

quote:

yağı sıfırla 1000km git kontrol et yağ seviyesini sonra 1000km daha git yine bak 3 çarpı 1000 km lik süreclerde yağ eksiltme oranına bak. Bu şekilde önerdiler servisten yağ eksiltme çok mu az mı diye bakmak için. En azından yağ kaçağı yoksa ve yakma olayıda yoksa yapılabilcek en mantıklı olay bu. Benim aracım dizel yanlız gazda nasıl olur benzinde nasıldır bilemem.

Şu da var soğuk havalarda araç ısınmadan yol gidiyosan ki ben genelde bu şekilde kullanıyordum mecburen biraz yağ eksiltmesi normal dendi bana.

kışın 1500 metre gidip akşam 1500 metre ev iş arası kullandım genelde. Dediğiniz gibi ben de takip edeyim bakalım..

• O km lerde eksiltir, sizinki biraz fazla eksiltimiş hepsi bu. Ustanızın dediği gibi takip edtmelisiniz. Ayrıca 10-40 sadece dizel araçlara konulmaz, öyle bir kaide yok. Bizim polo aracımıza aldık alalı 10-40 konuyor, 130 bini geçti yağ yakması var sizin araç gibi.
    Takip sonunda eksiltme yüksek çıkarsa 15-40 yağ da kullanılabilir.
    Yağ konusuyla ilgili bir topik olacak bu forumda, birde oraya yazın isterseniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.