Şimdi Ara

Yeni Yaris 1.5 atmosferik CVT ile uzun yol yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
4.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazıya başlamadan önce araç ile 1 aydır beraberiz.Araç 111 beygir ama 136Nm tork. İkinci el olarak aldık 25bin kmde. Üzerinde ilk alındığından beri kullanılan yazlık Bridgestone ep150 ecopia lastikler var. Havaların artık soğumayacağından sebep kışlık almadık. Yolculuğumuz da 4-8 derece havalarda oldu genelde. Ve araç ile ilk uzun yolculuğumız olduğundan performansını denemek istedik. Ara ara son hızı gördük. Ekonomi kasmaya yeltenmedik. Araç ile ilgili bir konuyu da biraz daha tecrübe edinip açmayı düşünüyorum.

Hafta sonu İstanbul - Sakarya - Düzce güzergahında gezintiye çıktık. İnternette bu motorum yakıtı hakkında nerdeyse hiç bilgi olmadığı için atacağım verileri detaylarıyla anlatacağım.Çıkmadan bir gün önce depoyu fulledik..
    1-) İstanbul(Bayrampaşa)- Sakarya istikameti. Araç 3 kişi bagaj full dolu. Köprü trafiği ve Çamlıca gişeler trafiğinde biraz vakit kaybettik. Otobanda çoğunlukla sol şerit akışıyla beraber gittik. Yol müsait oldukça 130-160 arası gidildi.
    Ort. hız: 82 km/h
    Süre: 1 saat 58dakika
    Yakıt: 5,8 lt/100km
    2-Sakaryadan iki kişi daha aldık ve araç 5 kişi+ bagajı tıktık dibine kadar ve bazı yükleri ayağımızın altına aldık. Hava yağmurlu ve 3-5 derece arası. Pamukova çıktık sakaryadan otobana bağlandık ve düzceye vardık. Tamamen agresif bir kullanım oldu bu.120 nin altına indiğimizi hatırlamıyorum otobanda genelde 140. Hız koridoru da hiç aklımıza gelmedi.
    Ort. hız: 97 km/h
    Süre: 1 saat 9 dakika
    Yakıt: 6,8 lt/100km

Düzce'de bir gün gezdik. Dağlara tepelere çıktık indik. Şehir merkezinde de gezindik(5-6 kişi). Dönüş için yola çıkmadan depoyu fullettik. 175 lira tuttu. Ve bu zamana kadar 433 km yol katetmişiz. 40 kuruşa tekabül etti. Düzce içindeki gezintilerin yakıt verisini çekmedim kusura bakmayın.

3-)Düzce'den Sakarya'ya dönüş. 3kişi+bagaj yarı dolu. Düzce içinde biraz oyalandık ve otobandan sakaryaya 120-140 arası hızlarda seyir.
    Ort. hız: 97 km/h
    Süre: 48dakika
    Yakıt: 5,7 lt/100km
    4-) Sakarya - İstanbul dönüş. İzmit Kartepeye kadar D100 karayolundan sonra otobana bağlandık. D100 de genelde 100-120 hızla seyir. Otobanda biraz agresif sürüş 130 ve üzeri genel olarak. Araç iki kişi+ bagaj yarı dolu. İstanbulda köprüden haliç köprüsüne kadae ara ara dur kalklı trafik vardı.
    Ort. hız: 77 km/h
    Süre: 2 saat 1dakika
    Yakıt: 5,9 lt/100km
    Sonuç: Arabayı biraz yorduk ama değdi. İstenilse çok rahat 5 litre civarı yakar uzun yolda. Altına bile çok rahat düşer. Atmosferik motor olduğu için zaten istediğin kadar bas 7 nin üstüne zor çıkar zannımca şehir dışı yolda. Bu arada araç güven veriyor yüksek hızda giderken. 165 ten sonra basmaya devam etsem etmesem mi diye tedirgin ediyor sadece. Rüzgar sesi 130 dan sonra bariz geliyor. Motor sesi kabine tatlı tatlı geliyor. Sonuçta yüksek hız yaparken devir 4000-6000 arasında yapılıyor. 120 ile giderken gayet sessiz. Biraz dışarının sesi çok geliyor camlardan o kadar. Sağlıcakla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerotobil -- 11 Şubat 2019; 19:6:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kıymeti bilinmeyen bir araba , hayırlı olsun.

• yeni motoru merak ediyordum. emeğinize sağlık
  • Honda ve Toyota nın yeni 1.5 motorlarını merak ediyorum.
    Güle güle kullanın.

• Arabaya bir şey demiyorum ama, o gösterge apaçi hondacılarda yok. Çok kötü. Çubukların ışığı nedir öyle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 11 Şubat 2019; 20:30:33 >
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Telefonumun kamerasından dolayı rengi bozulmuş biraz. Gerçekte böyle değil.

• esmerce kullanıcısına yanıt
    Hondanın 1.5 motoruyla Toyotanın 1.5 motoru aynı değil. Hondanınki 130 beygir yanlış hatırlamıyorsam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Hondanın 1.5 motoruyla Toyotanın 1.5 motoru aynı değil. Hondanınki 130 beygir yanlış hatırlamıyorsam
    Evet aslında dediğiniz gibi, kurduğum cümle yarım olmuş.

• Güle güle kullanın, rakamlar çok iyi.

• çok yakmış.
  • Fade to Black kullanıcısına yanıt
    Bende öyle dedim aslında ama detaya girdim sadece.

• Ortalama hızlarda biraz abartı olmuş gibi. Yani mesela Düzce- Sakarya 120-140 demişsiniz.. 40dk yol sürmüş. Sakarya - Bolu merkez 78km falan, 3 sene gittim geldim. 120-140 ile 40dk gitseniz Bolu merkeze varirsiniz.

Genelde bastık diyorsunuz ama sanıyorum 160 üstüne çıkmadınız, kaldı ki konumlar arası süre ve araç ortalama hızı da bu düşüncemi doğruluyor. Ara ara 140 gibi hızlara çikilsa da genelde sakin gidilmiş. Bu şekilde yakıt normal.

2005 yılında üretilen 1.5 Mivec atmosferik motorlar da şehir dışı 5lt yakıyordu. Üstelik 109bgdi. Aradan 15 yıl geçmiş gelişme sıfır.

Gerçekten 140km hızla sürekli gidilse idi muhtemelen 8 - 8.5lt yakacakti, atmosferik de olsa yüksek devir çeviren motor yine yüksek tuketecektir.

Bir veri de yıllar öncesinden ben paylaşayim muhtemelen sizin ki de öyle olur. Düzce- Sakarya arasını aralıksız 190km hızla gitmiştim. 10lt yakmıştı. Bu hızda araç 5bin devirde gidiyordu. 2005 Mitsubishi Colt 1.5 hey gidi günler hey.

• Yeni Yarisleri merak ediyordum,bizde 2006 1.3 otomatik olanindan var sehirici 6.7lt ,sehir disi 5.5-5.7lt yakiyor ama ruzgar sesi,yol sesi icerde.Yeni kasalarda yalitim biraz daha iyi sanirim ama tuketim ayni sayilir.Bir de yeni Yaris'in pek inceleme videosu yok piyasada,sizin tecrube paylasiminiz gercekten iyi oldu,tesekkurler.

• Değerleriniz çok iyi. Hayırlı olsun aracınız. Yeni yarislerin motor ve şanzımanı eskiye göre oldukça ileride.

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınızı düz okuyunca hak verdim. Sonra merak ettim baktım Düzce-Sakarya arası 80 km. Sabit 120 gidilse 40 dk, sabit 140 gidilse 35 sürüyor. (Sakarya-Bolu arası da 140 km imiş). Kaldı ki "Şehir içinde biraz oyalandık" diye belirtmişim ve gittiğimiz yerler direkt hgs den geçince yolun sağında kalmıyor malasef. Süre buna rağmen 48 dk çıkmış.Sabit 130 gitmiş olsak 37 dakika olacaktı. Şehir içi oyalanmalarla 10 dk da süre artmış o kadar. Başka aklınıza takılan bir soru varsa yanıtlayabilirim.

Ekranda gidilen yol verisi yazsa idi belki böyle demezdiniz. Toyotanın bir eksikliği bu malasef. Multimedia ekranında bile tüm verilerin yazdığı bir sekme yok. Ama yine de ortalama hız ile süre çarpılarak gidilen yol bulunabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerotobil -- 12 Şubat 2019; 5:59:3 >
  • uzun yol değerleri için daha düşük bekliyordum, motor çok tutumlu görünmüyor. Ancak 111 beygir ve cvt ile yokuşlarda insanı üzmemesi iyi.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Araç ile bir ilk uzun yol deneyimimiz ve aman sabit hızda gidelim de az yaksın diye bir derdimiz olmadı. İstanbul içinde yolların boş olduğu vakitler 60-80 ile giderek 5.1 i gördüğüm de oldu.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    A+ nedir yaa iyice cılkını çıkardınız, yaris b sınıfının en geniş hacimli araçlarındandır.

2.8e kadar hangi b sınıfı dizel düşmüş? Biz polo tdi dsg ile o rakamlara uzaktan bile bakamadık...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.