Şimdi Ara

Yeni Toyota Corolla hybrid LPG uygulaması yapıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
4.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: escanor_

Yıllık vergisi 3200tl. O yüzden yapılan işlemin bir anlamı kalmamış maalesef.
    Şehir içi 5 litre lpg yakmaktan bahsediyoruz, 1.0-1.2 hacimli düşük vergili motorlardan %65-70 daha ucuza dolaşmak anlamına geliyor bu.

Basit hesapla 7 litre benzin yakan araç şu an 48 kuruşa dolaşıyor, 5 litre lpg yakan 15 kuruşa. Yıllık 10 bin km yapılsa bile 3300 lira kar oluyor yakıttan. Vergi farkını düş yine net kardasın. Yapılan km arttıkça kazanç da artacak.
    Hybrid Dizel Lpg Güneş enerjisi rüzgar enerjisi falan filan bunları da görücez aynı araçta biraz daha yürütme masrafları artsın da

• candan mühendislik yine evrende bir ilki başardı, kutluyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 26 Ekim 2019; 14:7:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş forum üyesiymiş.

Başarılı bir Donanımhaber ölücüsü
  • Hybrid Dizel Lpg Güneş enerjisi rüzgar enerjisi falan filan bunları da görücez aynı araçta biraz daha yürütme masrafları artsın da

• ne güzel olmuş.kmde 15 kuruşa geziyor adam bravo
  • Arkadaşa helal olsun,bu forumu sırf böyle insanlar olduğu için takip ediyorum.Tebrik ediyorum,emeklerine sağlık.
  • Videoyu sonuna kadar izledim. Süper olmuş. Emeği geçen herkese bravo!
    Keşke şu devlet de azıcık duyarlı olsa da bu araçların mtv sini düzenlese ama nerede

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YENİ COROLLA LPG UYUMU
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

candan mühendislik yine evrende bir ilki başardı, kutluyoruz
    Videoyu izlemediniz sanırım.

Sistem montajı Candan mühendislik değil, ŞUA Lpg tarafından yapılmıştır.

Bu arada araç sahibi ve Toyota konusunda forumdan yararlı bilgilerini esirgemeyen @ecz_mel'e teşekkürler. Kazasız belasız ucuza bol bol km yapsın
  • Reis dhciliğin hakkını vermiş. Mezarcılıkta zirve.
  • Yıllık vergisi 3200tl. O yüzden yapılan işlemin bir anlamı kalmamış maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: escanor_

Yıllık vergisi 3200tl. O yüzden yapılan işlemin bir anlamı kalmamış maalesef.
    Şehir içi 5 litre lpg yakmaktan bahsediyoruz, 1.0-1.2 hacimli düşük vergili motorlardan %65-70 daha ucuza dolaşmak anlamına geliyor bu.

Basit hesapla 7 litre benzin yakan araç şu an 48 kuruşa dolaşıyor, 5 litre lpg yakan 15 kuruşa. Yıllık 10 bin km yapılsa bile 3300 lira kar oluyor yakıttan. Vergi farkını düş yine net kardasın. Yapılan km arttıkça kazanç da artacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 26 Ekim 2019; 16:51:15 >
  • Videoyu sonuna kadar izledim gercekten bravo diyorum. Devletimizde bu hibrit motoru destlemeli ve vergi indirimi yapmalı hem MTV de hem de ilk alım vergisinde ayrıca petrol türevi ürünlerin ithalatı azalacağından dış ticaret açığına bile katkısı olur. Beyfendiyi kutluyorum bilinçsizlik değil gam tersine muhteşem bir akıl . Ayrıca tüm sorunlara değiniyor bakım maliyeti , aşınan ürünlerin ömrü , pil değişim masrafi , araç sessizligi benim diyen araç incleyen kişilerden kat kat daha iyi bilgiler veriyor .

• Aracın standart boş ağırlığı kaç kg bilmiyorum ama işin içine LPG de girince kim bilir kaç kg olmuştur, bundan bahsedilmiyor.
  • Aracın fiyatı 1.6 benzinli modele göre daha pahalı.Hybrid modeli alırken fazladan verdiğimiz 60.000 TL VE LPG kit ücreti ,ruhasata işletme ve muayene ücreti kaç senede kendini amorti eder?Ona göre hesabi yapmak lazım.
  • Aklıma gelmişti fakat senelik vergisi çok yüksek ikinci el için için çok çok çok ekonomik alternatif

• magneetic M kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 26 Ekim 2019; 17:57:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ş.içinde zaten çoğunlukla elektrik ile gittiğinden motor ısınmıyor motor ısınmadan lpgye gecmez ş.içinde 4 lt/100 benzin yakan araca gereksiz olmuş. o motorun yağı bile 0w12 gibi çok düşük viskoziteli yağ. sadece uzun yol için işe yarayabilir onun içinde motoru mahvetmeye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predator93 -- 26 Ekim 2019; 18:59:51 >
  • Araca 6 ayda bir 1600 vergi yi kabullenip lpg taktırmak Allah akıl versin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    Pil meselesi de var, hybrid araçların pili bitince çıkaracağı masraf 15bin civarıymış.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.