Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: rg206

Sevgili dostum, ben de senin gibi düşünüyordum, yani 5.1 ses CD'ye yazılmaz okuyamayız diye ama, 5-6 ay önce bu forumdandı galiba DTS 5.1 müzik kayıtları topiğinden indirdiğim bir çok kaydı benim Laptop'da sadece CDWriter olduğundan CD'ye yazdım. Şimdi sıkı dur... CD'yi benim CD player'dan optik/ koaksiyel ile AVR'ye bağladım,..... ahanda!!!! AVR ekranında DTS yazdı, 6 hoparlörden de tam bir DTS kayıt sesini aldım,
    yani nasıl oluyorda oluyor ama CD'ye 5.1 DD/DTS yazılabiliyor...... Yani 5.1 için illa DVD gerekmiyor, ne medya olarak DVD, ne kayıt olarak DVD Writer, ne de okuyucu olarak DVD Player....

Doğru dostum. ama kastım CD ye görüntü ve DD, DTS 5.1 ses kaydıyla birlikte olmasıydı. akabinde divX ler bilirsin dostum compact disk 2. CD de DD sesler olur. devamında benim sherwood cd çalar -sadece cd okur ama hepsini- ilk aldığımda anlamamıştım üzeriinde DTS digital audio vardı. uyuz ederdi beni. diğer yandan DVd ile Cd arasında fiziksel olarak fark az nedeni ise yazıcı ve okuyu lazerin inceliği. kasite artma sırrı bu noktada yatar.
    her ne ise demek istediğim
    HDMI üzerinden LPC anlarım da
    optik/s-pdif varken HDMı bağlantı ısrarı neden? çünkü aktarılmak istenen PCM audio kodlu cd. hani LPCm olsa tamam; ama LPCM okumak, CD-Rom da çakamadım gitti.

• Cantan üstad;

DT+ (Optic+HDMI)> sr875
    Beko DVD rec >optic> sr875 / dvd rec > rgb scart>LCD
    Ep30> HDMI >sr875
    Dsmart>optic>sr875 / Dsmart > rgb scart >lcd
    PC>(Coaxial+Analog 7.1)>sr875 / PC >DVI to VGA> LCD

SR875 >HDMI 1,3a>LCD
    SR875>PreOut>s750 / sr875 >B&W seri olacak

Bu bağlantılardan sonra SR 875 2 tane optic giriş var (arka)
    ep-30 dan HDMI ile SR875 AVR ye; (DTS 5.1/6.1) ve (Dolby D 5.1) sesleri Bitstream veya Multi Chn.PCM.
    DD+ sesi de MultiChn olarak aktarabiliyorsam.

Neden kabloları fazlalaştırayım?
    sr875 te zaten 3. optic giriş yok!

quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan
    her ne ise demek istediğim
    HDMI üzerinden LPC anlarım da
    optik/s-pdif varken HDMı bağlantı ısrarı neden? çünkü aktarılmak istenen PCM audio kodlu cd. hani LPCm olsa tamam; ama LPCM okumak, CD-Rom da çakamadım gitti.

• valla okuya okuya bir hal oldum forumu baştan aşağıya okudum bir amfi alıcam ama kafam çok karıştı,
    yardım ederseniz sevinirim
    elimde olan amfiye bağlamak istediğim cihazlar;

panasonic bd10 blu-ray player
    ps3
    nintendo wii
    2 adet uydu alıcısı (biri pvr onun için kullanıyorum)
    Western Digital HD Media Player
    tv olarak 42'' toshiba full hd tv
    philips kablosuz kulaklık
    jamo 5+1 kolonlar var ama ölesine aldım zamanla onlarıda değişicem benim asıl amacım tüm hepsini sağlıklı bir şekilde bağlayabileciğim bir amfi

sürekli blu-ray filmler alıyor ve izliyorum hepsine yakını full hd filmler ve true hd ses var filmlerde ama bir amfimiz eksik bana güzel bir amfi tavsiye ederseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper6161 -- 22 Kasım 2008; 11:36:35 >
  • Onkyo TX-SR876/TX-SR906
    quote:

Orjinalden alıntı: alper6161

valla okuya okuya bir hal oldum forumu baştan aşağıya okudum bir amfi alıcam ama kafam çok karıştı,

ps3
    nintendo wii
    jamo 5+1 kolonlar var ama ölesine aldım zamanla onlarıda değişicem benim asıl amacım tüm hepsini sağlıklı bir şekilde bağlayabileciğim bir amfi

sürekli blu-ray filmler alıyor ve izliyorum hepsine yakını full hd filmler ve true hd ses var filmlerde ama bir amfimiz eksik bana güzel bir amfi tavsiye ederseniz sevinirim

• Öncelikle kullanacağın mekanın büyüklüğünü , jamo kolonlarının gücünü veya modellerini ve düşündüğün bütçeyi de belirtirsen daha iyi bilgi sahibi olabilir ve ona göre cihaz söyleyebiliriz diye düşünüyorum.

quote:

valla okuya okuya bir hal oldum forumu baştan aşağıya okudum bir amfi alıcam ama kafam çok karıştı,

ps3
    nintendo wii

• quote:

ps3
    nintendo wii

Bence 876 - 906 a gerek yok. Hee paran varsa o ayrı
    Senin asıl ihtiyacın olan yeni nesil ses formatları, HDMI 1.3 ve üzeri baglantı desteği, 1080p upscale desteği ve en önemlisi çoklu HDMI giriş çıkışları olan bir amfi. Yada orta sınıf bir amfiylede HDMI çoklayıcı kullanarak çözüme ulaşabilirsin.

• Tamam işte 876 bütün ihtiyaçlarını karşılar.
    Birde fullhd tv si LCD ise tamamdır. (HQV)
  • quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

Öncelikle kullanacağın mekanın büyüklüğünü , jamo kolonlarının gücünü veya modellerini ve düşündüğün bütçeyi de belirtirsen daha iyi bilgi sahibi olabilir ve ona göre cihaz söyleyebiliriz diye düşünüyorum.

quote:

ps3
    nintendo wii

kolonlara fazla takılmana gerek yok onları değişirim o yüzden benim amacım amfiyi güçlü tutmak sistemimi kurmak için iki seçeneğim var biri salon yani 30 m2 salon yada oturma odası 14m2

• alper6161 ;

TX-SR876

Bütün ihtiyaçlarını karşılar. Ben 875 kullanıyorum çok memnunum. Özellikle LCD için HQV görüntü işlemci çok işe yarıyor.
    876 da 875 e ilave birde Dynamiq Audisseyy EQ ve THX Ultra2 Plus var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 22 Kasım 2008; 14:28:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATA@

alper6161 ;

TX-SR876

Bütün ihtiyaçlarını karşılar. Ben 875 kullanıyorum çok memnunum. Özellikle LCD için HQV görüntü işlemci çok işe yarıyor.
    876 da 875 e ilave birde Dynamiq Audisseyy EQ ve THX Ultra2 Plus var.

teşekkürler ATA tv lcd olduğu için sanırım onkyo tercih edicem
    daha önce söylediğim gibi sürekli blu-ray film alıyorum ve bir mkv playerim var bunda genelde sesler ac3 sanırım onda problem yaşarmıyım?

• ac3 playerınıza bağlı.
    AVR ile sorun oluşmaz.
  • eğer amfiyi kuvvetli tutmak ve lcd ile görüntü konusunda da iyi bir sonuç almak istiyorsanız onkyo mantıklı geliyor...30 m2 de ses yeterliliği konusunda ise fazla derim.ama gördüğüm kadarıyla bu sizin için sorun teşkil etmiyor.
  • arkadaslar Sony DG820 modelı ıcın ne soylersınız.Gordugum kadarıyla onda da yenı nesıl ses codeclerı mevcut cogu kısı bılmesede kı bende yenı ogrendım :)
  • http://www.sony.de/product/hcs-home-cinema-receiver/str-dg820#pageType=TechnicalSpecs

yeni bir cihaz...kullanan pek yoktur daha.Yabancı sitelerdeki kullanıcıları memnun gözüküyor ama kimi kullanıcılara göre de bayağı da eksiklikleri var.Bunların ne kadarını kullanır, ne kadarını kullanmazsın o da ayrı konu tabii...
  • arkadaşlar yılbaşında bir arkadaşım almanyaya gidecek 300 euroya ps3 80 gb var dedi aldırayımmı yoksa bir bd player mi getirtsek.(sony s350 veya panny bd35) ne dersiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: GOXIN

arkadaslar Sony DG820 modelı ıcın ne soylersınız.Gordugum kadarıyla onda da yenı nesıl ses codeclerı mevcut cogu kısı bılmesede kı bende yenı ogrendım :)

Sony nin DG8xx serilerini ES serilerinin f/p ürünlerine nazaran daha çok begeniyorum. Kısıtlı bütçeler için ES1200 yerine tercih edilebilir bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamerege

arkadaşlar yılbaşında bir arkadaşım almanyaya gidecek 300 euroya ps3 80 gb var dedi aldırayımmı yoksa bir bd player mi getirtsek.(sony s350 veya panny bd35) ne dersiniz?

PS3 ü sadece BRP olarak kullacaksan hiç getirtme tabiki. S350 yada BD35 daha ucuza gelebilir.
    Ama işin içine benim gibi konsol ve oyun bagımlılığın giriyorsa o zaman sadece konsol olduğu için al, optik gözü BR filmlerle yorma derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

quote:

Orjinalden alıntı: tamerege

arkadaşlar yılbaşında bir arkadaşım almanyaya gidecek 300 euroya ps3 80 gb var dedi aldırayımmı yoksa bir bd player mi getirtsek.(sony s350 veya panny bd35) ne dersiniz?

PS3 ü sadece BRP olarak kullacaksan hiç getirtme tabiki. S350 yada BD35 daha ucuza gelebilir.
    Ama işin içine benim gibi konsol ve oyun bagımlılığın giriyorsa o zaman sadece konsol olduğu için al, optik gözü BR filmlerle yorma derim.

Oronra PS3 ile ilgili şu tespitleride yapmak gerekiyor. Bu kadar medya okuyan bir media playerda az. PS3 aynı zamanda DVD-A ve SACD de okuyup çalabiliyor. Bunlarıda kararında göz önüne al. Önerilen modeller internet bağlantısı yapabiliyor mu bilmiyorum ama BD player olarak sürekli olduğu takdirde zahmetsizce güncelleme yapman mümkün. Ayrıca BD ye en büyük destek Sonyden geldiğine göre, muhtemel BD ile ilgili internet üzerinden bir dolu şey indirmek mümkün olacaktır. Bu anlamda PS3 bence F/P olarak süper bir player. Oyun oynama imkanıda cabası. Oyunları HD e atar oynar gözüde bir tek filmler ve müzikler için yorarsın(bildiğim kadarıyla mümkün). Ayrıca wireless yada sadece bir kablo ile pc nide bütün sistemine bağlamış olacaksın ki, PS3 şu an sadece x264 mkv lere destek verse bile, divx leri görüp çalman, mp3, flac müzik dosyalarına erişip çalmanda mümkün. PC toplamasaydım, kesinlikle ps3 alacaktım. Yinede asıl tavsiye PC>PS3>BD Player benim için.

• quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

quote:

Orjinalden alıntı: GOXIN

arkadaslar Sony DG820 modelı ıcın ne soylersınız.Gordugum kadarıyla onda da yenı nesıl ses codeclerı mevcut cogu kısı bılmesede kı bende yenı ogrendım :)

Sony nin DG8xx serilerini ES serilerinin f/p ürünlerine nazaran daha çok begeniyorum. Kısıtlı bütçeler için ES1200 yerine tercih edilebilir bence.

Cevap ıcın tsk. Fıyatları hemen hemen yaklasık degerlerde.Aslında benımde aklımda ES1200 vardı ama 24000 de TrueHD fln olması ve Fıyatınında cok cok yuksek olmaması (yaklasık 1300 gıbı) benı bu cıhaza yonelttı ama medıamarkta yakından gormek ıcın gıttıgımde 820 yı gordum ve TrueHD vb yenı nesıl codeclerın oldugunu ayrıca HDMI ıle ses+goruntu aktardıgını ogrenmemle aklım bıranda karıstı cunku fıyatı Yenı nesıl ses codeclerını barındırmasına ragmen cok uygun geldı (880 ytl) Onun ıcınde 2400 ve 820 arasında ne gıbı bır eksıklık oldugunu anlamaya calısıyorum. Ikısıde gorunurde aynı ozellıklerde 7 cıkıs , HDMI gırıs cıkısları, ses codeclerıde ıkısınde de var. hangısı alınmalı acaba?

• özelliklere ihtiyacına göre karar vermelisin...820 de güç daha az.1080 p upconversion yok mesela...ama bunlar önem arz edermi senin için bilemem tabii.Her 2 cihazın da özelliklerini printer dan al.yan yana koyup karşılaştır...hangi özelliklerinde senin için olmazsa olmaz olduğuna karar ver...sonra da cihazlar arasındaki fiyat farkına bakıp, sence o fiyat farkını vermeye değermi sorusunu cevaplandır.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.