Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki iki sorum daha olacak o zaman,ps3 te bahsi çok geçen bu 24p sinema görüntü olayı varmı vede ps3 ün gözü blue ray film izleyerek bozulurmu? herkes bozulur deyip duruyor bana biraz anlamsız geldi ama doğruluk payı yokturda diyemiyorum kendi adıma
  • Her lazerli okuyucu, medya okudukça eskiyip bozulacaktır. PS3 ün gözü neden ekstra bozulma göstersin anlayamıyorum. Muhtemelen saatlerce oyunda oynanacağı düşünülerek bu söyleniyordur. Bu iddiayı ortaya atanın, tatmin edici bir açıklama yapmakta borcudur.
  • PS3'ün BlueRay okuyucusu biraz nazik. forumlarda birçok kişinin bozulduğuna dair bilgiler var.
    Canlı örnekte şöyle: bir arkadaşımla aynı anda aldığımız PS3, onunki bozuldu, benimki henüz (!) sağlam.
    ancak onun daha fazla oyun oynadığını biliyorum. film hiç yok.
    belki bir üretim hatası vardır. PS3'leri erken çıkarmak için BD üretimini zorlamış olabilir...
  • PS3 ün optik gözü ha deyince bozulmuyor elbette, her optik sürücüdeki gibi PS3 lerde optik gözünde bir ömrü var.
    Şimdi sen bu ömrün yarısını oyun oynayarak yarısını film izleyerek tüketirsen dogal olarak her iki işi de yarım ömürle kullanmış olacaksın. (ör:) 5000 film izleyeceğine 2500 film izleyeceksin.

Olay optik gözlerin ömrüyle alakalı. Film izledin bozuldu oyun oynadın bozulmaz diye bir durum yok elbette.

Aynı sorunu PC de kullanılan CD ve DVD okuyucu yada yazıcılardada görmek mümkün.
  • PS3 te Bluray okumaktan cok CD/DVD kullanmak okuyucuyu yorar/bozar.Bu farkı CD/DVD yı taktıgında bıle cıkan sesten anlayabılırsın.Ben bırkez kopya dvd okutmak zorunda kalmıstım.Hemen cıkarttım cok zorluyor cunku.
  • Optik göz dediğini 30-40 ytl bir şey değil mi ? Yoksa daha mı pahalı? Değiştirin gider yahu....Hoş bence halen en iyi çözüm ucuz yollu bir pc toplamak. Benim pc yi Oronra gördü PS3 ten biraz hallice. Combo reader taktım hem bd hem hd dvd hemde her türlü cd/dvd okuyor. Üstelik birde yazıyor

Hoş kaç tane bd seyrettin deseniz cevap sıfır. evde yok bile, çünkü mkv indiriyorum....
  • quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Optik göz dediğini 30-40 ytl bir şey değil mi ? Yoksa daha mı pahalı? Değiştirin gider yahu....Hoş bence halen en iyi çözüm ucuz yollu bir pc toplamak. Benim pc yi Oronra gördü PS3 ten biraz hallice. Combo reader taktım hem bd hem hd dvd hemde her türlü cd/dvd okuyor. Üstelik birde yazıyor

Hoş kaç tane bd seyrettin deseniz cevap sıfır. evde yok bile, çünkü mkv indiriyorum....

Bende 5-6 tane BD almıstım ama en ıyısı MKV abı :) ttnete verdıgım paranın butun kurusunu alıyorum :)

• sizi gidi mkv ciler sizi
  • senide yapalım Hakancım.
  • quote:

Optik göz dediğini 30-40 ytl bir şey değil mi ? Yoksa daha mı pahalı? Değiştirin gider yahu....Hoş bence halen en iyi çözüm ucuz yollu bir pc toplamak. Benim pc yi Oronra gördü PS3 ten biraz hallice. Combo reader taktım hem bd hem hd dvd hemde her türlü cd/dvd okuyor. Üstelik birde yazıyor

Optik göz değiştirmeye değmez PC deki sürücü için. Zaten sürücünün kendisi o fiyat.

Ama PS3 deki optik farklı, herşeyden önce DR player ve SOny kendi ürünleriyle uyumlu yaptığınada eminim. PS3 ün sürücüsü pahalıdır.

O yüzden Konsonlda oyun player da film izleyeceksin bence doğrusu bu. Hee kırk yılda bir film izliyorsan yine olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak

sizi gidi mkv ciler sizi

Gözüm, benim arşiv şimdilik 1,3TB falan, istersen bi ara listeyi gönderirim, istediklerini harici bi HDD ye çeker yollarım, lafı bile olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: amf23

quote:

sizi gidi mkv ciler sizi

Gözüm, benim arşiv şimdilik 1,3TB falan, istersen bi ara listeyi gönderirim, istediklerini harici bi HDD ye çeker yollarım, lafı bile olmaz

Bir araya gelmemizin, quantum fiziğinin temellerini başından sonuna değiştireceğini düşünüyorum. O arşivi görmek istiyorum.... Hoş ben seyrettiğimi siliyorum pek arşivci değilim ama en azından dizilerin hep hd olanları ve bir doluda flac müzik konusunda o 1,3 tb lık arşive katkıda bulunabilirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: tamerege
    arkadaşlar yılbaşında bir arkadaşım almanyaya gidecek 300 euroya ps3 80 gb var dedi aldırayımmı yoksa bir bd player mi getirtsek.(sony s350 veya panny bd35) ne dersiniz?

PS3, hala fiyat/performans itibari ile en uygun seçenek, ecnebi kullanıcılar dahil.
    Tek sıkıntı bitstream kabileyetinin olmaması ve defalarca dile getirilen fan sesi...
    Optik okuyucunun yıpranması konusunda endişe dile getirilen ilk topik bu topik oldu herhalde,
    Bu konuyu ecnebi forumlarına da taşısak fena olmaz derim
    Aslında bitstream kabiliyeti olmayan bir player, Yamaha RX-V663 kullanıcıları için daha uygun bir seçenek,
    Şöyle ki;
    Ecnebi kullanıcılar bu cihazın, bitstream olarak aldığı ve içinde çözdüğü 5.1 hd ses formatlarını 7.1'e yayamadığını belirtmişler,
    Ancak aynı sorun, ses player içinde çözülüp AV Receiver'a gönderildiğinde yaşanmıyormuş; haberiniz ola...

Bir de şu durum var ki;
    Bitstream göndermeden, AV Receiver'ın ekranında "Dolby True Hd" ve "DTS-HD" ikonlarını göremeyeceksin tamer,
    Bu da seni, estetik olarak biraz üzebilir ve rahatsız edebilir; sonra demedi deme
    Selamlar...

• valla o zaman bdplayer alırım kürşad çım.talılırım ben,o kadar para verip avr yi değiştirdim sırf o yazılar çıksın diye,ps3 almam olur biter ps2 ile oyuna devam o zaman
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: amf23

quote:

sizi gidi mkv ciler sizi

Bir araya gelmemizin, quantum fiziğinin temellerini başından sonuna değiştireceğini düşünüyorum. O arşivi görmek istiyorum.... Hoş ben seyrettiğimi siliyorum pek arşivci değilim ama en azından dizilerin hep hd olanları ve bir doluda flac müzik konusunda o 1,3 tb lık arşive katkıda bulunabilirim.

Sevgili altan,
    Quantum fiziği ile igili espri yapmak için bayağı bi uğraştım ama bişey çıkmadı, bugün bi durgunluk var üzerimde.
    Listeyi p.m. olarak attım, detayları konuşuruz.

• berkeley dersini kim geçti peki? altan abim mi?
  • quote:

kursad_75 Tarih 26 Kasım 2008; 17:24:50

quote:

arkadaşlar yılbaşında bir arkadaşım almanyaya gidecek 300 euroya ps3 80 gb var dedi aldırayımmı yoksa bir bd player mi getirtsek.(sony s350 veya panny bd35) ne dersiniz?

PS3, hala fiyat/performans itibari ile en uygun seçenek, ecnebi kullanıcılar dahil.
    Tek sıkıntı bitstream kabileyetinin olmaması ve defalarca dile getirilen fan sesi...
    Optik okuyucunun yıpranması konusunda endişe dile getirilen ilk topik bu topik oldu herhalde,
    Bu konuyu ecnebi forumlarına da taşısak fena olmaz derim
    Aslında bitstream kabiliyeti olmayan bir player, Yamaha RX-V663 kullanıcıları için daha uygun bir seçenek,
    Şöyle ki;
    Ecnebi kullanıcılar bu cihazın, bitstream olarak aldığı ve içinde çözdüğü 5.1 hd ses formatlarını 7.1'e yayamadığını belirtmişler,
    Ancak aynı sorun, ses player içinde çözülüp AV Receiver'a gönderildiğinde yaşanmıyormuş; haberiniz ola...

Bir de şu durum var ki;
    Bitstream göndermeden, AV Receiver'ın ekranında "Dolby True Hd" ve "DTS-HD" ikonlarını göremeyeceksin tamer,
    Bu da seni, estetik olarak biraz üzebilir ve rahatsız edebilir; sonra demedi deme
    Selamlar...

ya bi dakika şimdi kürşad cım yazını birdaha okudum kafam karıştı,ps3 sesi bitstream iletemiyor ama 663 ekranında yazmasada hd sesleri verebiliyor.bitstream yeteneği olan bir bd player alsak bu seferde 663 5+1 hd sesi 7 kanala çeviremiyor,öylemi doğrumu anladım.
    yaw ps3 mü alalım bd playermi gene çıkamadık işin içinden ne yapsak arkadaşlar

• quote:

ya bi dakika şimdi kürşad cım yazını birdaha okudum kafam karıştı,ps3 sesi bitstream iletemiyor ama 663 ekranında yazmasada hd sesleri verebiliyor.bitstream yeteneği olan bir bd player alsak bu seferde 663 5+1 hd sesi 7 kanala çeviremiyor,öylemi doğrumu anladım.
    yaw ps3 mü alalım bd playermi gene çıkamadık işin içinden ne yapsak arkadaşlar

Sorun şu sevgili tamer:
    Sizin AV Receiver 5.1 olarak kodlanmış DTHD ve DTS-HD MA ses formatlarını içinde çözdüğü zaman,
    Bunları 7.1 kanala matrix'leyemiyor ancak kaynak 7.1 kanal olarak kodlanmışsa sorun yok...
    Yine bazı kulllanıcılar 5.1 kodlanmış DTHD formatını 7.1'e matrix'leyebildiğini yazmışlar cihazın,
    Ancak DTS-HD MA için ümit yok; orjinal olarak 7.1 kodlanmadıkça...

Kesin çözüm Sony BDP-S550 ya da Panasonic DMP-BD55 gibi profil 2.0,
    Yani HD ses kaynaklarını hem içinde çözebilen hem de bitstream olarak gönderebilen player'lar,
    Ya da PS3...

• yaw gene başa dönüyorum...

o zaman yine ps3 e dönüyorum.bu gün sırf bu yüzden bir dr arkadaşıma gittim,ps3 var 805 onkyo ya,ordanda tv ye bağlı.ps3 ayarlarından bitstream sesi yollamasını sağlayınca DD yazısı amfide gözüktü.fakat elimizde hd ses içeren bir ürün olmadığı için bitstream ses gidince avr üzerinde ne yazacak göremedik tabi.ama şu an teknosalarda tüm tv lerde gösterilen shakira konserinin blueray diskini izledik(ses 5.1DD),görüntü güzeldi ama belkide konser kaydı olduğu için,ortamdan dolayı olabilir sanki karanlık yerlerde karıncalanma var gibi idi.arkadaşım filmlerde öyle olmadığını söyledi.avr nin ekranında yazmasada anladığım kadarı ile ps3 hd sesleri iletebilecek,zaten blueray filmler oldukça pahalı onlar yaygınlaşıp ucuzladığında zaten playerlerde ucuzlar,o zamanda sıkı bir player alır bakarız keyfimize...(bu gün teknosada 140 liraya marantz,130 liraya pioneer,120 lirayada yamaha dvd player gördüm,öööle baktım.darısı blueray playerlerin başına ne diyelim)

• o zamana kadar mkv.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.