Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şahsi kanaatim profil 2.0 player'lara o kadar para bayılmaya gerek yok,
    HD Sesi çözmeden AV Receiver'a aktarabilsin yeter; mesela Sony BDP-S350...
    Üstelik fiyatı da 600 YTL görünüyor ki aşağıya attığım linkte,
    Yüz yüze pazarlıkla peşin fiyatına 500 YTL civarına alınabilir derim...

Link: BDP-S350
  • s350 yi yada ps3 ü almanyadan getirtsek olurmu,problem yaşarmıyım? çünkü bu devletin anlamsız vergilerine onca parayı bayılmak istemiyorum açıkçası.
  • bir de s350 nin arkasına bakınca ethernet portu olduğunu gördüm,güncelleme yapmak içinmi,yoksa başka bir amaçlamı koyulmuştur sizce arkadaşlar???
  • Bildiğim kadarı ile BD 2.0 Profil ile alakalı o port ve BD film içerisindeki net adresine bağlanarak film ile ilgili farklı bilgilere net üzerinden ulaşmanızı sağlar.

PS3 ile DT HD ve DTS HD MA sesleri opticten AVR ye aktaramazsınız.
    PS3 bu formatları çözüp çok kanallı olarak HSMI üzerinden aktarabilir.

HDMI ile aktarabilirsiniz ve avr ekranında PCM Mull.Chn. 5.1/7.1 yazar.

BDP-S350 ye gelince
    Kürsad arkadaşımızın söylediği 500 ytl iyi fiyat.
    Almanyadan getirtmeye kalksan 200€ ve oda aynı para.
    Üstüne üstlük garanti yok TR menü yok.
    Bende kardeşim almanyada olduğundan aynı şeyi düşündüm tr ye karar kıldım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamerege
    s350 yi yada ps3 ü almanyadan getirtsek olurmu,problem yaşarmıyım? çünkü bu devletin anlamsız vergilerine onca parayı bayılmak istemiyorum açıkçası.
    bir de s350 nin arkasına bakınca ethernet portu olduğunu gördüm,güncelleme yapmak içinmi,yoksa başka bir amaçlamı koyulmuştur sizce arkadaşlar???

Almanya sorun teşkil etmiyor cihazın kullanımı açısından, bildiğim kaderiyle tamer,
    Ancak çok fazla fiyat farkı var mı memleketimizle arasında, orası da bana meçhul...
    Ethernet port, versiyon güncellemek ve internet üzerinden blu-ray filme ait özel içerikleri indirmek için kullanılıyor...
    Bu arada bu cihaz, eylül ayındaki bir versiyon güncellemesi ile Profil 2.0 özelliği kazanmış, haberin ola...

• arkadaşım yılbaşında gidiyor almanyaya,sorduracağım dediğin gibi arada uçurum olmazsa tabiiki burdan alırım ama ben bir kaç yerde en son dün carrefourda fiyatına baktım 620 ve 690 arası idi.peşin 500 e bulunurmu ki?
    bu arada almanyada yinede ps3 80 liği bir sordurayım,onda fiyat yarı yarıya galiba öyle olursa ps3 ü aldırırım
    quote:

kursad_75 Tarih 6 Aralık 2008; 11:35:47

quote:

s350 yi yada ps3 ü almanyadan getirtsek olurmu,problem yaşarmıyım? çünkü bu devletin anlamsız vergilerine onca parayı bayılmak istemiyorum açıkçası.
    bir de s350 nin arkasına bakınca ethernet portu olduğunu gördüm,güncelleme yapmak içinmi,yoksa başka bir amaçlamı koyulmuştur sizce arkadaşlar???

Almanya sorun teşkil etmiyor cihazın kullanımı açısından, bildiğim kaderiyle tamer,
    Ancak çok fazla fiyat farkı var mı memleketimizle arasında, orası da bana meçhul...
    Ethernet port, versiyon güncellemek ve internet üzerinden blu-ray filme ait özel içerikleri indirmek için kullanılıyor...
    Bu arada bu cihaz, eylül ayındaki bir versiyon güncellemesi ile Profil 2.0 özelliği kazanmış, haberin ola...

ATA cım ps3 ü opticle niye bağlayayım dostum,babalar gibi hdmi kablo varken,asıl soru dts hd ma yı işlemeden avr ye aktarabilir herhalde ps 3 değilmi? yeni bir güncelleme ile bunu yapabildğini okudum biryerlerde ama,ama tabi avr ekranında dts hd ma yazmayacak olması biraz canımı sıkıyor...
    quote:

ATA@ Tarih 6 Aralık 2008; 4:28:47
    Bildiğim kadarı ile BD 2.0 Profil ile alakalı o port ve BD film içerisindeki net adresine bağlanarak film ile ilgili farklı bilgilere net üzerinden ulaşmanızı sağlar.

PS3 ile DT HD ve DTS HD MA sesleri opticten AVR ye aktaramazsınız.
    PS3 bu formatları çözüp çok kanallı olarak HSMI üzerinden aktarabilir.

HDMI ile aktarabilirsiniz ve avr ekranında PCM Mull.Chn. 5.1/7.1 yazar.

BDP-S350 ye gelince
    Kürsad arkadaşımızın söylediği 500 ytl iyi fiyat.
    Almanyadan getirtmeye kalksan 200€ ve oda aynı para.
    Üstüne üstlük garanti yok TR menü yok.
    Bende kardeşim almanyada olduğundan aynı şeyi düşündüm tr ye karar kıldım.

• tamer
    PS yeni nesil sesleri HDMI üzerinden işlemeden aktaramaz.
    Bu topiğin birinci sayfasında tablolar var.

PS3 yeni nesil sesleri bünyesinde çözer avr ye HDMI üzerinden çok kanallı iletir.
    Aynı 8 kablo ile analog bağlantıda iletildiği gibi.
    Ve AVR ekranında Dolby True HD veya DTS HD MA yazısını göremezsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATA@

tamer
    PS yeni nesil sesleri HDMI üzerinden işlemeden aktaramaz.
    Bu topiğin birinci sayfasında tablolar var.

PS3 yeni nesil sesleri bünyesinde çözer avr ye HDMI üzerinden çok kanallı iletir.
    Aynı 8 kablo ile analog bağlantıda iletildiği gibi.
    Ve AVR ekranında Dolby True HD veya DTS HD MA yazısını göremezsin.

• saol un dostlar,hep o anki sayfaya baktığımdan unutmuşuz ilk sayfayı,valla herşey varmış orada,ve kürşad dostumuz orayı devamlı güncel tutuyor anlaşılan.kürşad dostumuzada
  • arkadaşlar akşamüstü hanımın kardeşini almak için sabiha gökçene gittim,uçağın inmesine 45 dakika var diye viaporttaki elektro world e gidip dolaşayım dedim.ps3 40 lık 799 liraydı,hanım tuttu az daha alıp çıkacaktım.40 lık işimizi görmezmi illa 80 likmi olmalı???
  • quote:

arkadaşlar akşamüstü hanımın kardeşini almak için sabiha gökçene gittim,uçağın inmesine 45 dakika var diye viaporttaki elektro world e gidip dolaşayım dedim.ps3 40 lık 799 liraydı,hanım tuttu az daha alıp çıkacaktım.40 lık işimizi görmezmi illa 80 likmi olmalı???

40'lığın en önemli dezavantajı PS2 oyunlarını oynatamamasıydı hatırladığım kadarıyla,
    Ayrıcı pahalı derim...
    Blu-ray player alacaksan sevgili tamer,
    Şimdilik BDP-S350 en uygun tercih gibi...
    Nitekim C-net de kullanıcı yorumlarını okudum, herkes pek beğenmiş bu cihazı...
  • Arkadaşlar, elektronikle alakalı hiçbir konuyu anlamakta bu kadar zorlanacağımı düşünmezdim.. Ama siz cidden güzel bir iş çıkartmışsınız kendi açınızdan.
    Bende sizin gibi teknik detay hastası bir insanım.. Ve bende komple bir ses görüntü sistemi kurmak istiyorum.

Başlangıcımı Sony 40X4500 ile yaptım.

Şimdide yanına,
    hdmi 1.3 (1.3a olursa daha iyi olur),
    tüm HD ses formatlarını destekleyen,
    7.1 ses sistemi kurmak istiyorum.

Sizce seçimim ne yönde olmalı?
    Beklemek daha mı iyidir?
    cevap beklemek ise ne kadar beklemek gerekir?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler...
  • PS3 yeni nesil sesleri bünyesinde çözer avr ye HDMI üzerinden çok kanallı iletir ve AVR ekranında Dolby True HD veya DTS HD MA yazısını göremezsiniz demissiniz,bende PS3 kullaniyorum ama henuz yeni nesil ses formatlarini destekleyen bir anfi almadim. Acikcasi anfinin ekraninda Dolby True HD veya DTS HD Master Audio goremeyecegime uzuldum.
    Merak ettigim konu, ilk sayfadaki tabloya gore PS3 yeni ses formatlari icin decode ve bazi bluray player modelleri ise complete yaziyor. Acaba bu ses kalitesi bakimindan bir eksiklikmidir, yani anfi nin ekraninda DTS HD Master Audio yazmasa bile ben filmlerdeki sesleri o kalitede dinleyebilecekmiyim? Yada soruyu soyle sorayim, normal bir bluray player (complete) PS3 ten daha iyi ses kalitesi verirmi? ona gore bir bluray player alicam.

Son olarak PS3 te DTS HD MA icin firmware update gerekiyormus, bu firmware update dediginiz olay nasil oluyor, yani benim PS3 wireless ten internete bagli, acaba otomatik updatelerde bu guncellemeyi yapmis oluyormuyum yoksa baska bir sekildemi bu firmware update i yapmam gerekiyor?

• quote:

Orjinalden alıntı: Razorback

Arkadaşlar, elektronikle alakalı hiçbir konuyu anlamakta bu kadar zorlanacağımı düşünmezdim.. Ama siz cidden güzel bir iş çıkartmışsınız kendi açınızdan.
    Bende sizin gibi teknik detay hastası bir insanım.. Ve bende komple bir ses görüntü sistemi kurmak istiyorum.

Şimdide yanına,

Beklemek daha mı iyidir?

Bu sistem için ayırdığın bütçe nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: romeoclarks
    PS3 yeni nesil sesleri bünyesinde çözer avr ye HDMI üzerinden çok kanallı iletir ve AVR ekranında Dolby True HD veya DTS HD MA yazısını göremezsiniz demissiniz,bende PS3 kullaniyorum ama henuz yeni nesil ses formatlarini destekleyen bir anfi almadim. Acikcasi anfinin ekraninda Dolby True HD veya DTS HD Master Audio goremeyecegime uzuldum.
    Merak ettigim konu, ilk sayfadaki tabloya gore PS3 yeni ses formatlari icin decode ve bazi bluray player modelleri ise complete yaziyor. Acaba bu ses kalitesi bakimindan bir eksiklikmidir, yani anfi nin ekraninda DTS HD Master Audio yazmasa bile ben filmlerdeki sesleri o kalitede dinleyebilecekmiyim? Yada soruyu soyle sorayim, normal bir bluray player (complete) PS3 ten daha iyi ses kalitesi verirmi? ona gore bir bluray player alicam.

Son olarak PS3 te DTS HD MA icin firmware update gerekiyormus, bu firmware update dediginiz olay nasil oluyor, yani benim PS3 wireless ten internete bagli, acaba otomatik updatelerde bu guncellemeyi yapmis oluyormuyum yoksa baska bir sekildemi bu firmware update i yapmam gerekiyor?

"Complete" ifadesi, player'ın hem çözücü hem de bitstream yeteneği olduğunu belirtir.
    Genel kanı, sesin player ya da AV Reciever içinde çözülmesinin seste bir farklılık yaratmadığı yönünde,
    Ses kalitesinin bu konu ile ilgisi yok zaten, rahat ol romeo...

PS3 internet bağlantısı kullanıyorsan,
    "Settings" menüsünün altında "System Update" özelliği varmış, bunu kullanabilirsin,
    En son firmware 2.53 yayınlanmış 2 Aralıkta,
    Kolay gelsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Arkadaşlar, elektronikle alakalı hiçbir konuyu anlamakta bu kadar zorlanacağımı düşünmezdim.. Ama siz cidden güzel bir iş çıkartmışsınız kendi açınızdan.

Şimdide yanına,

Beklemek daha mı iyidir?

Bu sistem için ayırdığın bütçe nedir?

Dostum fiyat ne olursa olsun illaki alınıcak. çok para yok ama dediğim gibi bunu yapamassam hiç yapmiyim daha iyi... Mesela kolonları şimdi almam sonra alırım fiyat yüksek gelirse.

Bu arada başlık içindeki mesajlarda çoğunlukla 2 farklı aletten bahsediliyor (oynatıcı artı amfi olarak) Bunun yerine BD/DVD oynatıcılı 2 tane HD ses formatınıda çözen 7.1 hoparlör çıkışına sahip bir amfi yok mudur? Tabi hdmi 1.3(abc)

Ayrı bir soru daha sormak istiyorum,
    Hani DTS EX, DTS Discrete, NEO gibi şeyler vardı... HD formatlar bunlarında üstüne mi geçti acaba?

• Razorback

Yeni AVR lerin hemen hepsi bütün ses formatlarını çözmekte ve 7.1 zaten.
    Özellikle 2008 de çıkan AVR ler.
    Aslında sistem kurmak için ideal olan.
    1-Player
    2-AVR
    3-Hoperlo

Ayrı ayrı almak en doğrusu.

Benim önerim.
    1-Sony BDP-S350
    2-Onkyo TX-SR **6 serilerinden bütçenize uygun olan AVR.(606/706/805/806/875/876/905/906)
    3-Hoperlo configurasyonu 5.1/7.1 bütçeye göre.

DTS es,Discrete ve NEO orjinalinde 5.1/6.1 kodlanmış sesi 7.1 matrxlemesidir(çoğaltmasıdır).
    Dolby True HD, DTS HD ve DTS HD MA ise orjinalinden 7.1 kayıt demektir.

ONKYO Hakkında bilgi almak ve Forumda Kimlerin Onkyo kullandığını görmek için Tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 7 Aralık 2008; 13:33:58 >

• quote:

Razorback

1-Player
    2-AVR
    3-Hoperlo

Benim önerim.
    1-Sony BDP-S350
    2-Onkyo TX-SR **6 serilerinden bütçenize uygun olan AVR.(606/706/805/806/875/876/905/906)

DTS es,Discrete ve NEO orjinalinde 5.1/6.1 kodlanmış sesi 7.1 matrxlemesidir(çoğaltmasıdır).

ONKYO Hakkında bilgi almak ve Forumda Kimlerin Onkyo kullandığını görmek için Tıklayın

YANLIŞ

NEO6: Asıl kullanım amacı çok kanallı olmayan (2Ch) kayıtları 6 kanala kadar matrixleyebilmesidir.
    DTS ES: Asıl amacı çevresel sesi merkezlemesidir. Yani rear lardanda center ve frontlardan duyduğun bazı sesleri duyurarak sesi merkezler. (Rear lardan çok az ses geliyor bu filmde dediğiniz kayıtlar varsa bu özellik faydalı olabilir. Farklı amaçlada kullanılması mümkün tabi)

• quote:

Dostum fiyat ne olursa olsun illaki alınıcak. çok para yok ama dediğim gibi bunu yapamassam hiç yapmiyim daha iyi... Mesela kolonları şimdi almam sonra alırım fiyat yüksek gelirse.

Bu arada başlık içindeki mesajlarda çoğunlukla 2 farklı aletten bahsediliyor (oynatıcı artı amfi olarak) Bunun yerine BD/DVD oynatıcılı 2 tane HD ses formatınıda çözen 7.1 hoparlör çıkışına sahip bir amfi yok mudur? Tabi hdmi 1.3(abc)

Ayrı bir soru daha sormak istiyorum,
    Hani DTS EX, DTS Discrete, NEO gibi şeyler vardı... HD formatlar bunlarında üstüne mi geçti acaba?

Bütçe belirlenmeden sistem nasıl kurulur bilmiyorum sevgili dostum
    Hadi desek ki blu-ray player ve AV Receiver'ın en uç noktada olanlarını alacaksın,
    Hoparlör ve kablolamada bunun sonu da yok ki..!

• quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

quote:

Razorback

1-Player
    2-AVR
    3-Hoperlo

Benim önerim.
    1-Sony BDP-S350

YANLIŞ

NEO6: Asıl kullanım amacı çok kanallı olmayan (2Ch) kayıtları 6 kanala kadar matrixleyebilmesidir.
    DTS ES: Asıl amacı çevresel sesi merkezlemesidir. Yani rear lardanda center ve frontlardan duyduğun bazı sesleri duyurarak sesi merkezler. (Rear lardan çok az ses geliyor bu filmde dediğiniz kayıtlar varsa bu özellik faydalı olabilir. Farklı amaçlada kullanılması mümkün tabi)

Sevgili ATA kızmazsa ben de bir iki şey yazmak isterim.

(Dolby True HD, DTS HD ve DTS HD MA ise orjinalinden 7.1 kayıt demektir.) İlla bu formatlar 7.1 olacak diye bir kaide yok...5.1 kayıtlı true hd veya dts hd olabilir.

mesela
    www.mininova.org
    404 Not Found
    http://www.mininova.org/det/885161

ya da

DTS discrete ise tamamen bağımsız yüklenmiş 6.1 formatıdır ki , sadece DTS de vardır bu.DTS ES içerisinde geçer.Yani DTS ES logosu matrix 6.1 ve DTS discrete i barındırır.Cihaz orjinal 6.1 kayıtlı filmi algılayınca 6 kanal ışığı yanar.Ya da orjinal dts filme DTS ES ile matrix uygularsınız.

www.timefordvd.com
    timefordvd.com
    http://www.timefordvd.com/ref/dts-ES.shtml

buradan dts sayfasından da bakılabilinir.

www.dts.com
    Page not found | DTS
    http://www.dts.com/Technology/At_A_Glance.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapatero -- 7 Aralık 2008; 17:59:31 >

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.