Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: airlach

herkese merhaba.

benim şöyle bir sorum var. ilk başta tüm ses formatlarını destekleyen bir amfim var (dolby true hd, dts hd ma) . Bluray disk takınca zaten amfi de dts hd ma yazılarını gösteriyor.
    benim derdim aynı işlemi torrent dosyalarıyla yapabilmek. piyasada çok fazla dts hd ma codec'lerini destekleyen media playerlar bulunmuyo, olanlar da ciddi para. benim amfi bu codecleri çözebildiği için, alacağım media playerın bu ses formatlarını destekliyor olması şart mı? yoksa sadece ucuz bir media player alsam, media player sadece görüntüleri çözse, sesleri de hiç çözmeden amfiye yollasa, güzel amfimde bu işi halletse olur mu?

Egreat-R6B kullanıyorum ben, benim bildiğim en hesaplı ve isteklerini karşılayacak ürün. Tabi notebook da olur ancak ekran kartı ati ise en az 5 bin serisi (nvidia bilmiyorum-benim 540 m ancak bir kaç gündür uğraşıyorum yapamadım) olması lazım.

• Beyler Minix Hd uydu alıcımda TRTHD türkçe ses gelmiyor tur(dolby) yapıyorum ses gelmiyor ama eng yani ingilizce yapınca ses geliyor sizce ne yapmalıyım . ?
  • Bilgi tazelemek için güncel...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x265 HEVC codeclerin çıkması ile beraber, x264 1080p BluRay DTS filmler artık 1/4 dosya büyüklüğünde x265 mkv ve AAC ses formatı ile ripleniyor.

Görüntü olarak çok büyük bir fark farketmiyorum ancak arşiv olarak büyük bir kazanç sağladığı inkar edilmez.

Aynı filmi DTS olarak indirip açtığımda AVR DTS olarak, AAC ripli halini indirdiğimde ise Dolby Digital olarak çözüyor. DTS ve DD'nin HD ses olmadığını biliyorum, ancak bana yeterince kaliteli geliyor, ancak AAC'ye riplendiği zaman bir kayba uğruyor mu bu dosyalar? Yani her zaman DTS mi tercih edilmeli?

DTS-HD ve Dolby Digital True-HD muhabbetine girmiyorum onlar zaten ayrı sınıf, bulursam kaçırmam.
  • Tvbox ve avr cihazım hdmi2.0 ı destekliyor ama 1.4 kablo ile bağlı. 2.0 kablo ile bağlantı kursam ses olarak kalite artar mı?

not: tv 2.0 desteklemiyor full hd.
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.