Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Foruma hoşgeldiniz.
    Benim şahsi düşünceme ve yorumuma göre de AVR de çözülmesi daha makbuldür.
    Nedenine gelince player da çözülmüş sesi AVR ye aktarırken araya bir kablo girecek ve kablo kalitesine bağlı olarak kayıplar oluşabilir.
    Diğer yandan Kodlanmış veri olarak iletilirken de kablo kullanılıyor ancak sayısal olarak iletildiğinden veri kaybı oluşabileceğini düşünmüyorum. Oluşursa AVR çözemez bu durumda ve ses olmaz düşüncesindeyim.

Diğer sorunuza gelince Bugüne kadar yurtdışından net üzerinden siparişim olmadı.
    quote:

Orjinalden alıntı: yufka

Dostlar oncelikle selamlar. Foruma yeni dahil oldum. Bu aciklayici harika bilgiler icin sonsuz tesekkurler. Sizden aldigim bilgiler isiginda, degisik ortamlarda karsilastigim ve bu konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya cabalayan arkadaslari bir hayli egittim:))))
    Fikir alisverisinin geldigi son asamanin civarindan biraz uzaklasarak kafamdaki bir kac soru isaretini netlestirmek istiyorum.

Ses konusunda en iyi performansi almak icin kod acma ve donusturme islemini okuyucu uzerinde mi AV Receiver uzerinde mi yaptirmaliyiz? Benim kisisel kanaatim AV Receiver uzerinde yaptirmak. Fakat bu sorunun cevabini dusunurken hem okuyucumuzun hem de AV Receiver'imizin ayni ses kod'larini acabilme yetenegine sahip oldugunu varsayalim lutfen.

Kablo (Ozellikle speaker kablolari icin) trafiginden kurtulmanin bir yolu var mi? Kablosuz sinema sistemlerindeki veri iletim hizi benim gibi siradan bir ev sinema sistemi musterisini tatmin edecek duzeylere ulasti mi?

Sevgiler, Saygilar

• Neden bu topic ilgi görmüyor?
    Oysa sürekli üstlerde olması gerken bir topic. Tabi Kursad_75 ortalarda görünmüyor ondandır herhalde!
  • quote:

Dostlar oncelikle selamlar. Foruma yeni dahil oldum. Bu aciklayici harika bilgiler icin sonsuz tesekkurler. Sizden aldigim bilgiler isiginda, degisik ortamlarda karsilastigim ve bu konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya cabalayan arkadaslari bir hayli egittim:))))
    Fikir alisverisinin geldigi son asamanin civarindan biraz uzaklasarak kafamdaki bir kac soru isaretini netlestirmek istiyorum.

Ses konusunda en iyi performansi almak icin kod acma ve donusturme islemini okuyucu uzerinde mi AV Receiver uzerinde mi yaptirmaliyiz? Benim kisisel kanaatim AV Receiver uzerinde yaptirmak. Fakat bu sorunun cevabini dusunurken hem okuyucumuzun hem de AV Receiver'imizin ayni ses kod'larini acabilme yetenegine sahip oldugunu varsayalim lutfen.

Kablo (Ozellikle speaker kablolari icin) trafiginden kurtulmanin bir yolu var mi? Kablosuz sinema sistemlerindeki veri iletim hizi benim gibi siradan bir ev sinema sistemi musterisini tatmin edecek duzeylere ulasti mi?

Sevgiler, Saygilar

Foruma hoş geldiniz muhtemelen daha önceleri bol bol okuyor ama yazmıyordunuz
    Yer yer taraflıda olsa genel olarak obejktif bilgiler sunmak peşindeyiz ama siz yinede burada okuduklarınızla ilgili dışarıda iddalı yorumlar yapmayınız

Gelelim aynı yetilere sahip plaer ve AVR lerine ses kodlarını çözme konusuna.
    Burada kıstas hangi ürünle degil hangi ürünün daha iyi çözebildiğiyle alakalı olmalı. ATA amfide demiş bir digeri player da der vs..

Durup teknik verilere bakmak lazım, player da çözülen sesi AVR ye aktarırken oluşacak ses kaybını kulakla işitmek cidden çok çok büyük yeti isteyen bir konu. O kısma çok takılmamak lazım o sebepten. Eğer playerınızın DAC ve upsampling özelliği daha iyise playerda degilse AVR de çözmek en iyi sonucu doğuracaktır. Ben TOSHIBA HD-DVD kullanıcısı olarak sesi playerda çözdüğümde performansım AVR de çözdüğümden daha düşük olduğu için bu görevi MARANTZ AVR me bıraktım.

Fakat olurda güçlü bir playerınız vardır AVRden daha başarılı sonuç veriyordur o zaman kimse AVR de çöz diye ısrar edemez

İşin özeti elinizdeki donanımın gücünden haberdarsanız en doğru sonuca varacaksınız.

• quote:

Selamlar dostlar.

AV Receiver'ini yurtdisindan alan arkadaslar var mi aramizda?
    Fiyatlar neredeyse yurdumuzdakinin ucte biri. Ciddi farklar var.
    Boyle bir siparisi internet uzerinden verebilir miyiz?
    En kotu ihtimalle gidip gelmesi nispeten ucuz yakin avrupa ulkelerinden (Almanya gibi) alisverisimizi kendimiz yaparsak havaalani gumrugune takilma ihtimalimiz nedir? Cihazin ucak kargosunda zarar gormesi buyuk bir olasilik midir?
    Tum bu alternatifleri degerlendiremedigimizi varsayarsak yurdumuzda bu konuda kaliteli urunleri uygun fiyatlara alabilecegimiz, gercekten uzman personelin calistigi iyi magzalar mevcut mu?

Saygi ve sevgilerimle

Bu konu sık sık gündeme geliyor malesef, çok detay verememkle birlikte internet üzerinden ve yurtdışından vereceğiniz ağır pahalı büyük elektronik eşyaların gümrüğe takılma oranı %1000 (yüzdebin)
    Forumdaki güncel konuları biraz takip ederseniz gümrük yürürlülüğü ve kullanıcı yorum ve tecrübeleriyle ilgili yazılar bulacaksınız.

• Arkadaşlar herkeze merhabalar.Bu konuyu daha önce Tv ve prejeksiyon bölümünde açmıştım birde buradaki arkadaşların fikirlerini alayım dedim.Bu hafta Vestel PIXELLENCE Full HD 42820 42" LCD TV aldık ve hd kalitesinde film izlemek için HD-DVD player almayı düşünüyordum fakat onların üretimi durdurulmuş galiba yerini BleuRay e bırakmış.Sizce sonynin S350 modelini almak mantıklımıdır yada kullanan arkadaşlar varmı?Açıkcası bu konular hakkında fazla bilgim yok.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler...
  • Merhaba mshusnu
    HD DVD faslı bitti malumunuz.
    Ben HD DVD playerı normal DVD leri Upscale ederek izlemek için aldım bu konu dada Toshiba ep30 oldukca başarılı.
    Şuan ise normar dvd leri görüntü iyileştirmek için yine toshibanın yeni çıkardığı ve forumumuzdan edindiğim ce toshibanın sitesinden incelediğim kadarı bir müddet TOSHIBA XDE işinizi görececektir.

Şuda var tabiki BD playerlarda DVD leri oynatmaktalar ve onlarda upscale yapabilmektedir. Ufukta BD player almak varsa Hiç DVD upsacel ile uğraşmadan Direk BD player alabilirsiniz.

Sony BDP S350 DTS True HD Master Audio sesi sadece çözmeden Bitstream olarak iletebilmektedir. Analog çıkış 2.0 dır.
    S550 ye gelince Bütün yeni nesil sesleri çözebilmekte aynı zamanda da AVR niz varsa Bitstream olarak aktarabilmektedir. 7.1 Analog çıkışa sahiptir.
    AVR niz var ve yeni nesil sesleri çözüyor ise S350 alabilirsiniz.
    AVR niz yok veya yeni nesil sesleri çözmüyor ise S550 almalısınız. Analog olak ta ses sisteminize bağlayabilirsiniz.

Son olarak DivX izleyen biri iseniz Sony BD Player larda bu özellik yok ancak panasonic te olduğu söylenmektedir.

quote:

Orjinalden alıntı: mrhusnu

Arkadaşlar herkeze merhabalar.Bu konuyu daha önce Tv ve prejeksiyon bölümünde açmıştım birde buradaki arkadaşların fikirlerini alayım dedim.Bu hafta Vestel PIXELLENCE Full HD 42820 42" LCD TV aldık ve hd kalitesinde film izlemek için HD-DVD player almayı düşünüyordum fakat onların üretimi durdurulmuş galiba yerini BleuRay e bırakmış.Sizce sonynin S350 modelini almak mantıklımıdır yada kullanan arkadaşlar varmı?Açıkcası bu konular hakkında fazla bilgim yok.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler...

• Merhaba ATA Bey;öncelikle detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim.HD-DVD konusunda sizinde dediğiniz gibi ileriye dönük anlamda 400Ytl fark ödeyerek S350 almak daha mantıklı gibi.Yalnız acemiliğimi maruz görün öncelikle AVR ve bitstream ne demek oluyor?Dediğiniz Sony BDP S350 DTS True HD Master Audio sesi sadece çözmeden Bitstream olarak iletebilmektedir. cümleyi birazdaha açarsanız benim anlayacağım dilde memnun olurum.Son olarakda mesela S350 yada 550 aldık diyelim bunun yanına çok pahalı olmayacak şekilde haporlör seti önerirmisiniz.Ben sonynin setlerine hep baktım yalnız haporlör takımının yanında birde dvd player var.Diyelim ben Bluray player aldım birde öyle set alırsam elimde iki tane oynatıcı olacak?
  • Topiğin ilk sayfayısına bir göz atmanı öneririm mrhusnu,
    Orada birçok soruna cevap bulacaksın...
    Sonrasında bütçeni ve nasıl bir sistem kurmayı düşündüğünü belirtirsen,
    Daha kolay yardım alabilirsin....
  • Kürşat bey dediğiniz gibi ilk sayfaya baktım avr düşünmüyorum ama hala Bitstream ne oluyor onu anlamadım.Yukarıda belirttiğim gibi vestel 42 inç full hd televizyonumda max 800-900ytl arası komple ses sistemi kurmak istiyorum ama bu fiyatlara Blueray olan komple bir sistem kurulmaz sanırım.O yüzden normal dvd çalarlı olarak aklımda SONY DAV DZ660 modeli var.Acaba bu modelin televizyonumla uyumu yada sony olmak kaydıyla şu model olsa şöyle olsa daha iyi olur dediğiniz başka bir model varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATA@

daha önce sony d397 veya 497 olabilir 5.1 receiver vardı bende her ne kadar aynı kolonlarla kullanmış olmasamda menüleri özelilikleri dolayısı ile Film için alınacaksa ONKYO da ısrarlıyım.

@ata

burayı bana bir açsan? merklandım maceranı. birazda kafam karıştı. olasılık str-de497 kastın.
  • Merhaba cantan üstad;

Belki alıntı yaptığın cümlemde cümle düşüklüğü olmuş olabilir. O sözü ne zaman, niçin yazdığımı bile hatırlamıyorum açıkcası.
    Kaçyıl olduğunu bile net hatırlayamıyorum bahset tiğimiz receiveri.
    Alırken stereo müzik dinlemek için almıştım,sonra bir arkadaşımın 5.1 yaptığını gördüğümde bende yapayım dedim ve hazır alınma olmayan özel yapılan iki tane kolon yaptırıp kullanmata olduğum eski hopleri surround olarak kullanılmak üzere öyle bir sistem yapmıştım.
    Sony receiver en sevmediğim yanı fişini elektrikten çektiğimiz zaman bütün ayarlar bozuluyordu, ayarları tv ekranından yapamıyordum, sadece kendi üzerindeki ekrandan yapmak bayağı bir eziyetti.
    Bütün bunlarla uğraşırken s750 çıktığında aldım ve tesadüfen dvd playerın creativ ses kartına coaxial giriş yapabileceğimi gördüm ve DD5.1 olarak pc ye ordanda s750 liye sesi aktarınca çok hoş oldu ve yıllarca filmleri (DVD) bu şekilde izledim taki onkyoyu alana kadar.(sony radyo olarak kalmıştı)

Şimdi onkyo kullanıyorum Audyssey yaptım günlerce elektriğe takmasam bile ayarlarda hiç bozulma olmuyor.
    Bu durumda eski teknoloji ile yeni teknolojiyi kıyaslamış oluyorum galiba eski ve yeni kıyaslanmamalı hata olmuş benimki.

Şimdi onkyodan özelliklerinden ve en güzeli ayarları tv ekranından görerek yapmaktan hoşnutum.

• arkadaşım birinci sayfada anlatılmış ama birdaha açıklamaya çalışayım.
    izlediğimiz DVD-Video/HD DVD-Video/BD-Video larda (audio) Sesler görüntünün çözünürlük olarak gelişmesi ve fazla yer kaplaması yanında çevresel ses elde edebilmek için seslerde gelişim göstermişlerdir.
    Mono ses(tek kanal) ile streo dan(2 kanal) sonra çok kanllaı çevreleyen sesler disklerde fazla yer kaplayacağından belirli şifreleme teknikleri ile sıkıştırılarak daha az yer kaplar hale hetirilmişlerdir.
    Sıkıştırma tekniklerine göre de aşağıdaki şekilde isimlendirilmiş ve standart oluşmuştur.
    DD
    DTS
    DD+
    DTS-HR
    LPCM
    True-HD
    DTS-MA

Sıkıştırılmış ve yukardaki kısaltma isimleri ile bilinen sesleri dinleyebilmek için playerda veya AVR de bu sesleri çözebilecek (codec ler) programlar olmalı.
    Bu şifrelenmiş sesi player çözüp sesi hoperlolara aktarabilir veya analog olrak çok kanallı sesi AVR ye veya anfiye aktarabilirsiniz.
    -Şifrelenmiş sesi playerların bazıları codec barındırmadığından olduğu gibi çözmeden tek kablo ile aktarabilir ve şifrelenmiş ses aktarılan yerde AVR vs. çözülür.
    İşte çözülmeden aktarılan şifreli sese BITSTREAM denir. (Sıkıştırılarak kodlanmış sesin çözülmeden aktarılması)
    OPTIC / COAXIAL / HDMI kablolarla Bitstream aktarım yapılabilir.

örnek: DTS ile şifrelenmiş bir filmi izlerken ses alabilmemiz için DTS codeği(şifre çözücü program) barındıran bir playerımız veya DTS Codeği(şifre çözücü program) barındıran AVR gereklidir.

Sony s350 BD player ile DTS -MA ses barındıran bir BD film izlerseniz ses alabilmeniz için bu sesi çözecek AVR olmalı.
    s350 sesi çözmeden HDMI üzerinden Bitstream olarak aktarabilir. Ancak çözemez.
    quote:

Orjinalden alıntı: mrhusnu

Kürşat bey dediğiniz gibi ilk sayfaya baktım avr düşünmüyorum ama hala Bitstream ne oluyor onu anlamadım.Yukarıda belirttiğim gibi vestel 42 inç full hd televizyonumda max 800-900ytl arası komple ses sistemi kurmak istiyorum ama bu fiyatlara Blueray olan komple bir sistem kurulmaz sanırım.O yüzden normal dvd çalarlı olarak aklımda SONY DAV DZ660 modeli var.Acaba bu modelin televizyonumla uyumu yada sony olmak kaydıyla şu model olsa şöyle olsa daha iyi olur dediğiniz başka bir model varmı?

• Bu topic neden gerektiği ilgiyi görmez anlamadım.

Herkez uzman bu konuda galiba

Ben sorayım o zman.

Audio Codec 3 (ac3) ile şifrelenmiş ses HDMI1,3a üzerinden Bitstream aktarılamazmı?
  • aktarilü ve de PCM bitstream olarak.çözersinde.

sony ampli olayını anladım. ses olarak mı ya da başka şeyler mi vs anlamlar aklıma geldi.farklı bir konuda tartışabilirdik.önemli deil.
  • Peki o halde Netten indirdiğim ac3 codlu müzik CD si PC de sorunsuz ama Tos.EP30 - SR875 e HDMI üzerinden Bitstream aktarıyorum
    AVR ekranında DD 2.0 gözüküyor ses yok.

Aynı CD yi PC ye takıyorum PowerDVD8 ile hem ses var Hemde Dolby D 5.1

Vardır bunun da bir açıklaması ama!
  • s/pdif ya da tos/link yolu denedik mi? merak ettim.

avr de atanan girişlerle beraber çözümleme için tanımlama atamalarınında doğru yapıldığını sanıyorum @ATA.
  • Düşündüğün üzere bağlantılarda ve atamalarda hata yok.

Aynı bağlantı üzerinden DVD film izlerken
    EP-30 audio seçeneklerinde S/PDIF çıkışa
    Bitstream dersem AVR ekranı DD 5.1 yazıyor ve 6 hop ışığı yanıyor.
    PCM dersem AVR ekranında Mull.Chn 5.1 yazıyor ve 6 hop ışığı yanıyor.
    Bana Bitstream aktarılan ses daha iyi geliyor.
    Bunu örnek verim.

Ama ne varki ac3 kodlu cd de hiçbir bağlantıda değişiklik yapmamış olmama rağmen ses yok.

not: Bu arada daha önceleri EP-30 u aldığımda OPTIC bağlantı ile HDMI kıyaslamış ve HDMI ya karar kılmıştım. Bu ac3 kodlu müzik CD si için tekrar optic takmadım.

Edit: Acaba dedim HDMI 1,3a bağlantı üzerinden ac3 kodu aktarılamıyormu. İllaki optic mi gerekli bunun için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 5 Kasım 2008; 13:15:20 >
  • bende o yüzden HDMI 1.3a yı anlayabilmek için s/pdif ve optik denedik mi diye merak ettim. denemedin sanırım @Ata.
  • Selamlar, burası için biraz alakasız olacak ama Blu Ray Playerlarda kopya koruması kırılmış DVD filmleri izleyememe gibi bir durum var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: nefesalmak
    Selamlar, burası için biraz alakasız olacak ama Blu Ray Playerlarda kopya koruması kırılmış DVD filmleri izleyememe gibi bir durum var mı?

Hemen hepsi bu yeteneğe sahip diyebilirim,
    Yine de player tercihi yaparken, ilgili modeli netten inceleyip bu yeteneğe sahip olup olmadığını teyid edersin...
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.