Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (155. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.860
Cevap
51
Favori
381.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu vergi olayı olmasa 2.0T düşünürdük ama vergi olayı can sıkıyor
  • quatrros kullanıcısına yanıt
    gulu seven dikenine katlanir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalbaz

Tüm arkadaşlara kazasız keyifli sürüşler. Laguna bence de Renault'u bir üst sınıfa taşıyan modeldir. Laguna I, II, III hepsinde aynı etki var... Türkiye'de tek şanssızlığı makyaj yapmak yerine, Latitude modelini bunun yerine koyup bir fetret dönemi yaşamasına sebep olmaları. Muadillerine göre daha çok teknoloji ve konforu daha düşük fiyata kullanıcılara sunuyor.

Dikkatimi çeken bir detay: Dynamic modellerinde araçlar 100 bin km civarında olsa dahi ön kokpit direksiyon (şeklen de diğerlerinden farklı) ve koltuklar çok daha diri ve aşınmamış duruyor. Sarı renkli direksiyon ve koltukların 50-60bin km'lerde aşındığını burada yazmış arkadaşlar. Üretimleri mi farklı acaba? Ayrıca dynamic GT versiyonların ön far ve tampon tasarımı daha spor, parlak siyah dikiz aynaları da hoş duruyor. Dynamic GT'lerin ön tampon siyah bölgeler de parlak siyaha boyanmalı. Burada bazı arkadaşların yaptığı gibi 1.5dci lerin arka tampona da çift eksoz çıkışı verilmeli bence.

Ben 508 1.6THP kullanıcısıyım. Buradaki 2.0T turbocu arkadaşlara tavsiye ederim. Yanlış anlaşılmasın, Laguna'dan daha iyi olduğundan değil, aynı segment ve performansı başka markalarda da deneme niyeti olanlaradır tavsiyem...

Dikkatini ceken detay ilginc ve arastirilmasi gerekir. Bende benim aracin ilk sahibi Maisteki fransiz mudur araci iyi kullanmis saniyordum Hos araci aldigimda 57 bindeydi uzerine 50 bin kmde ben kullandim ve dedigin gibi hala temiz ve diri... Kimbilir malzemeleri adina uygun olsun bunu gencler kullanir daha saglam olsun diye mi dusunduler acep

Marka karsilastirmasi yapacak degilim marka fanatigi de degilim. Ancak Laguna alirken NCAP ilk 5 yildiz alan arac( LagunaII) , ve NCAP en yuksek puanla 5 yildiz alan arac (Laguna3), abisi safranin nami, yetkili servislerinin sikligi, vede ucuzlugu ( hep ikinci el aldim lagunalarimi ) babamin oyak uyesi olusu vs vs bir suru etken rol oynadi benim icin. Ayrica bu fiyata bu konforu ve keyifi bu kadar emniyetle sunan bir baska arac varmi hemde bu fiyata hic sanmiyorum. Ha Peugot, Honda, volvo yada diger D sinifi araclar hic kusura bakmasinlar param olursa S600 kullanmis biri olarak alacagim ARABA ama param yoksa oldugunda yine bir laguna alacagim. Yine ikinci el olacak ama bu seferki lagunam Laguna 4 mu olur bilmem ama kesinlikle eminim ki uzerinde navigasyonu olacak vede 4control olacak. NOKTA.

• quote:

Orijinalden alıntı: ohayyam

oyle de yillik 1900 tl abi yaa valla bu parayi vermek havaya offf bosver en iyisi 1.6 ya devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    1.6 laguna şehir içi ne yakıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Laguna 2.0 T

1.6 lagunam yok.Astra var 20 tl lpg ile ş.içi 80 km yapıyor.
    1.6 Lag II Privilage 2008 model veya lag III almayı düşünüyorum
    Aslında ben de merak ediyorum 1.6 lagunanın yakıtını
  • Bir buçuk yıl kullandıktan sonra aracımı sattım. Araçtan memnundum fakat eşim acemi olduğu için bu kadar genis bir aracı kullanamiyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: quatrros

quote:

Önceki aracım 2004 1.6 laguna ile bunu karşılaştırdığımda (2.0T) uzun yolda benzer yakıt tüketimlerine sahip belki %5-10 arası bu fazla yakıyordur ama şehir içinde %20-40 bandında fazla yaktığını söyleyebilirim. Dur kalk arttıkça ve hız düştükçe %20 den %40a doğru yakıt tüketimi artıyor. Tabi bu benim gözlemlerim, 120-130 lütfu şehirlerarası yolculuklarda aynı hatta 2.0t daha az yakmaya başlıyor hız arttıkça.

• quote:

Orijinalden alıntı: ___Murat___

quote:

quote:

Önceki aracım 2004 1.6 laguna ile bunu karşılaştırdığımda (2.0T) uzun yolda benzer yakıt tüketimlerine sahip belki %5-10 arası bu fazla yakıyordur ama şehir içinde %20-40 bandında fazla yaktığını söyleyebilirim. Dur kalk arttıkça ve hız düştükçe %20 den %40a doğru yakıt tüketimi artıyor. Tabi bu benim gözlemlerim, 120-130 lütfu şehirlerarası yolculuklarda aynı hatta 2.0t daha az yakmaya başlıyor hız arttıkça.

Peki hocam 1.6 privilage lag II 2008 model ni lag III 1.6 mı tavsiye edersin.Sunrooflu Lag II Faz II nin tipi çok hoşuma gidiyor.28 bin civarına bulunabiliyor.lag III ise 32-33 bin e bulunabiliyor. Lag II 1270 kg 115 hp ,lag III 1500 kg Ne dersiniz?

Laguna 3 sert süspansiyonlu sportif bir araç, Renaultlarda klasik olan iç aksam plastik sesi bayağı düşürülmüş, laguna 2 ise yumuşak süspansiyonlu çok konforlu, ancak iç aksam sesleri bir miktar rahatsız edici. Laguna 3ün verdiği güven ve sürüş zevki laguna 2 ye göre daha yüksek, ama bazen yumuşak süspansiyonu da özlemiyor değilim, çok konforlu oluyor :-)

1.6 motor için 1500 kg gerçekten fazla, neden 1.5 dizel tercih etmiyorsunuz? Hem LPG derdi olmaz hem yüksek york nedeniyle 1.6 benzinliye göre sürüşü daha zevkli ve çekişi daha iyi.

• ___Murat___ kullanıcısına yanıt
    Bende aynı kanaatteyim. 1.6 motor araç 2.0 a göre şehir içinde fazla yakar ve bu aradaki fark senelik mtv farkını geçer.

• sag gunduz far ampulunun degismesi gerekiyor. eski yazilanlari okudum tampon sokulmeli falan yaziyor, bazi arkadaslar da tamponn sokulmesine gerek olmadigini yaziyor. oto elektrikciye gittim abi el girmiyor yarim saat surer far sokulmesi lazim dedi. nedir bu isin yolu yordami? tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim. bir ampul icin tampon, far vs sokulecekse de bunu yapan muhendise sevgi ve saygilarimi sunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ecü

sag gunduz far ampulunun degismesi gerekiyor. eski yazilanlari okudum tampon sokulmeli falan yaziyor, bazi arkadaslar da tamponn sokulmesine gerek olmadigini yaziyor. oto elektrikciye gittim abi el girmiyor yarim saat surer far sokulmesi lazim dedi. nedir bu isin yolu yordami? tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim. bir ampul icin tampon, far vs sokulecekse de bunu yapan muhendise sevgi ve saygilarimi sunuyorum
    Benim araçtakini de tamponu sökmeden değiştiremedi. Ampul 1 lira işçilik 20-30 lira.
  • valla arkadaşlar 2009 Laguna 3 2.0dci mükemmel bir araç. hiç bir yıpranma yok malzemede. yıkatınca herkes sıfır sanıyor. ama bugün farkettim sadece temmuz vergisi 919 tl imiş. bu ne ya? resmen soyuluyoruz.6yaşında bir arabaya 1900 tl vergi verilir mi? ülkem güçlü arabaya binmek yasak diyor resmen.1.2 clio 100tl idi. tamamen saçmalık bir vergi sistemi. adam yerli araç alın diye 1600 motor üzeri arabaya binmeyi yasaklamış resmen. zaten mazottan yeterince vergi veriyoruz. 1200-1300 motor araçlarla gezin yoksa binmeyin diyorlar resmen.
  • quote:

sag gunduz far ampulunun degismesi gerekiyor. eski yazilanlari okudum tampon sokulmeli falan yaziyor, bazi arkadaslar da tamponn sokulmesine gerek olmadigini yaziyor. oto elektrikciye gittim abi el girmiyor yarim saat surer far sokulmesi lazim dedi. nedir bu isin yolu yordami? tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim. bir ampul icin tampon, far vs sokulecekse de bunu yapan muhendise sevgi ve saygilarimi sunuyorum

ustanin ustaligina kalmis. benim aracinda on tampon yarim sokulerek degistirildi fotolarini koymustum, ama sokulmeden degisebiliyormus. biraz sabir ve ustalik istiyor anlasilan

• farin vidalarini gevsetti ve degistirdi. 5 dk ya halletti, isteyince yapiyolar :)

dun istanbulda uzun sureli siddetli saganak yagis vardi. bir ara yola cikmak zorunda kaldik. yoldayken arka kapilardan su sesi geliyordu. daha once forumda okumustum tahliye tipasi varmis aklima geldi actim arka iki kapinin tipalarini bayagi su bosaldi. her yagmurdan sonra ben bu tipalari acacakmiyim nasil is bu boyle anlamadim. on kapilari da actim orda su birikmemisti. bir problemden dolayi mi yapiyor yoksa normal bir sey mi?

• quote:

farin vidalarini gevsetti ve degistirdi. 5 dk ya halletti, isteyince yapiyolar :)

dun istanbulda uzun sureli siddetli saganak yagis vardi. bir ara yola cikmak zorunda kaldik. yoldayken arka kapilardan su sesi geliyordu. daha once forumda okumustum tahliye tipasi varmis aklima geldi actim arka iki kapinin tipalarini bayagi su bosaldi. her yagmurdan sonra ben bu tipalari acacakmiyim nasil is bu boyle anlamadim. on kapilari da actim orda su birikmemisti. bir problemden dolayi mi yapiyor yoksa normal bir sey mi?

Bundan sonra gunduz far ampulu degisirken aklimizda olsun. FAR VIDALARINI GEVSET OYLE DEGISTIR... Tesekkurler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ohayyam

oyle de yillik 1900 tl abi yaa valla bu parayi vermek havaya offf bosver en iyisi 1.6 ya devam

benimki 1080TL 2008 model 7-11 e giriyor
  • Arkadaşlar, aracım çok yakıyor, ş.içi çok dur kalk trafik 9.5 lt civarı yakıyor, 1.5 dci laguna 3, sorun ne olabilir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • USB-AUX IN kullanan arkadaşlara birşey sormak istiyorum. bunda usb içindeki klasörlerin içini kendisi tarayarak mı buluyor mp3 leri, yoksa çakma usb-auxin aparatlarındaki gibi klasörler 1den 6ya kadar numaralandırılıp, içlerine de maksimum 99 şarkı atılarak mı yapılıyor?
    ben nette 150tl gibi fiyata buldum aparatı ama çalışma mantığı hoşuma gitmedi. eğer farklıysa ebay den çıkma falan bulmaya çalışacağım.
  • 
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.