Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (156. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.860
Cevap
51
Favori
381.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2010 1.5 dci laguna 3 gt ile aranıza katıldım.

ama bir kaç sorum var?

-öncelikle direksiyon çok sert. araba çok çok rahat ama direksiyon çok sert geldi. dönüşlerde, park ederken manevralarda problem yaşıyorum. resmen avcumun içi acıyor.
    -eller serbest modu gibi bir şey varmış. kapıları kitlesem bile önce kapılar açık kalıyor, 2 kere basmam lazım. bunu tek kilitlemeyle halletme nasıldır?
    -kol dayamanın altında 2 tane giriş var. kırmızı ve beyaz. onlar ne oluyor?
    -türkçe bir kullanma kılavuzu bulamadım. var mıdır bildiğiniz, bulabileceğim bir yer-bir site?

teşekkür ederim şimdiden. arabanın hızlanması ve yakıtı çok güzel. çok memnun kaldım. ama bu direksiyonun sertliği kötü oldu biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cbkeser

iyi günler;

2010 1.5 dci laguna 3 gt ile aranıza katıldım.

ama bir kaç sorum var?

-öncelikle direksiyon çok sert. araba çok çok rahat ama direksiyon çok sert geldi. dönüşlerde, park ederken manevralarda problem yaşıyorum. resmen avcumun içi acıyor.
    -eller serbest modu gibi bir şey varmış. kapıları kitlesem bile önce kapılar açık kalıyor, 2 kere basmam lazım. bunu tek kilitlemeyle halletme nasıldır?
    -kol dayamanın altında 2 tane giriş var. kırmızı ve beyaz. onlar ne oluyor?
    -türkçe bir kullanma kılavuzu bulamadım. var mıdır bildiğiniz, bulabileceğim bir yer-bir site?

teşekkür ederim şimdiden. arabanın hızlanması ve yakıtı çok güzel. çok memnun kaldım. ama bu direksiyonun sertliği kötü oldu biraz.

Kırmızı ve beyaz girişler RCA dır. Bunları stereo girişe çeviren kabloyu alırsan mp3 çalar, cep telefonu bağlantısı yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yc#1 -- 5 Haziran 2014; 21:20:24 >

• cbkeser C kullanıcısına yanıt
    Direksiyon çok sert değil. Bizde jazz var. Elektrik destekli direksiyonu var. Hafif bir direksiyon. Jazz ile ayni yumuşaklıkta. Ama hiza göre sertlesiyor.
    Kapilar tek tiklamayla da kilitleniyor. Cift tiklama da ekstra olarak cam ve sunroof kapanıyor. Eger boyle değilse problem var aracinizda.
    O kablolar aux girisi. Bir ucunda beyaz kirmizi olan diger ucu 2.5 stereo olan kablo ile tel ve mp3 player kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba.

2009 model laguna 1.5 dCi Privilege.
    Km'si 115.000'de. Fiyatı 38.500 yazmışlar. Bu fiyat normal mi? (Düşük km'lerdekilere bütçem yetmiyor.)
    Aracın Km ömrü ne kadardır.(İleride satacak olsam çok kaybettirir mi?)
    Bir de bu arabanın yerden yüksekliği nasıl acaba?
    Yanıtlamanız dileğiyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ___Murat___

quote:

Orijinalden alıntı: fiji@ytu

son zamanlarda araç özellikle yoğun trafikte dur kalk yaparken enjektörleri kontrol ettitriniz şeklinde uyarı veriyor. bu uyarıyı verdiği zaman araç 2700 deviri geçmiyor.

ancak aracı stop start ettikten sonra hata kayboluyor. herşey normale dönüyor. hem yetkili hem de özel servise gösterdim. hata silindiği için herhangi bir tespit yapamadılar.

uzun yolda ve devirli kullanımda bu sorun hiç yaşanmıyor.

ustalar az yakıtla araç kullanmamayı ve temiz yakıt kullanmayı tavsiye ettiler ki zaten ben de oyle yapıyorum.

bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan ya da her hangi bir yorumu olan varsa yarduımlarını rica ederim..

2008 1,5 DCI Dynamic

EGR valfi veya partikül filtresinden kaynaklı olabilir. Aracı yarım saatten az olmamak kaydıyla sürekli 3500-4000 devirde kullanırsanız bu iki parça da bir miktar temizlenir ve sorun düzelebilir

yoğun trafikte karşılaştığım Enjektörleri kontrol ettiriniz uyarısı çıkmaya devamm ediyor. geçen hafta sabahtan akşama kadar servise bıraktım bulup çözsünler diye ama bi netice alamadılar. özle servis çözemeyince yetkili servise götürüp orada da baktırmış ama farklı bir gelişme olmamış. zaten yaptıkları şey de bilgisyar bağlayıo arıza kayıtlarına bakmak. orada da birşey çıkmıyor. en son katkı kullan, değişmezse enjektörleri ve mazot pompası değiştirilir felan dediler.

___Murat___ önerdiği EGR valfi temizliğine kesinlikle alakası yok deyip işlem yapmadılar. Partikül filtresi ise 2008 modellerde yokmuş.

istanbuldaki arkadaşlar; bildiğiniz harbi Renault ustası var mı bana tavsiye edeceğiniz?

bu uyarı nedeniyle çok sevdiğim arabadan soğuyorum.

• Herkese Selam.

2009 Model laguna 3. beyaz 1,5 dynamıc arabamı 15 haziranda satılığa çıkaracağım. ilgilenen arkadaşlarımız olura 0532 226 84 92.
    başka bir yere ilan veya haber vermedim sitede laguna seven ve değerini bilen arkadaşlara nasip olmasını istiyorum.
    teşekkürler.

unutmusum :) araba 88.000 de sunrof mevcut ve üzerinde 2.000 tl lik müzik sistemi var. ilk sahibiyim. değişeni hatta boya bile yok. tüm bakımlar yetkili serviste yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkestra -- 6 Haziran 2014; 17:16:31 >
  • cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

araba gerçekten çok güzel ve acaip rahat.

ama ben başka bir yerine dikkat çekmek istiyorum o da yakıtı. gerçekten çok inandırıcı gelmiyordu bu değerler ama 110km hıza sabitleyip 5 lt yaktığını görmek gerçekten muhteşem bir olay. veya 70km'ye sabitleyip 3.5lt yakması gerçekten çok çok iyi.

bizim aldığımız gt paket olduğu için süspansiyonlar biraz daha sertmiş o yüzden virajlara çok güzel girip çıkıyor.

lastikler 17" ve yanaklar kısa. bu yüzden biraz daha yol sesini alıyor ve direksiyonun sert olmasını sağlıyor ama yine de çok rahat.

bir tek far yıkamayı nasıl çalıştıracağım onu bulamadım.

bir de ön tarafa park sensörü istiyorum. arkada var ama öne de lazım çünkü benim için şimdilik önü çok uzun ve çok geniş :)

ön park sensörü taktıran veya araştıran var mıdır acaba?

herkese güzel sürüşler.

• quote:

Orijinalden alıntı: cbkeser

cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

araba gerçekten çok güzel ve acaip rahat.

ama ben başka bir yerine dikkat çekmek istiyorum o da yakıtı. gerçekten çok inandırıcı gelmiyordu bu değerler ama 110km hıza sabitleyip 5 lt yaktığını görmek gerçekten muhteşem bir olay. veya 70km'ye sabitleyip 3.5lt yakması gerçekten çok çok iyi.

bizim aldığımız gt paket olduğu için süspansiyonlar biraz daha sertmiş o yüzden virajlara çok güzel girip çıkıyor.

lastikler 17" ve yanaklar kısa. bu yüzden biraz daha yol sesini alıyor ve direksiyonun sert olmasını sağlıyor ama yine de çok rahat.

bir tek far yıkamayı nasıl çalıştıracağım onu bulamadım.

bir de ön tarafa park sensörü istiyorum. arkada var ama öne de lazım çünkü benim için şimdilik önü çok uzun ve çok geniş :)

ön park sensörü taktıran veya araştıran var mıdır acaba?

herkese güzel sürüşler.

Far yikama: farlar acikken on cama su fiskirtirsaniz farlarda sirasi ile yikanir.
    On park sensoru arastirdim 2500 TL cik :)
    Sakin sonradan uydurma taktirayim deme siddetli yagmurda filan 1. viteste giderken surekli otuyormus demislerdi...

• ohayyam kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.

ben burada bir ustaya sordum, o hiç "arkada varken öne takmadım, hep ön/arka taktığım için bilmiyorum. ama arkaya takar gibi takıp bir aç/kapa düğmesi takarak yapılabilir belki, ama dediğim gibi hiç yapmadım nasıl olur bilemem pek." dedi. ve orta kalite bir şey 150tl civarı olur dedi.

ben de şimdilik kalsın araştıralım dedim taktırmadım.
  • Geçen günlerde bahsettigim hizlanma videom
    http://www.youtube.com/watch?v=-sQ6QSqpeEQ
  • bu kadar musait yol nerede boyle ? Ne zaman denemeye kalksam ya onume biri cikar yada yol biter .

En son korkmustum saka degil bir motorcuyla kapistim Ankaradan Kocaeline donerken. .35 e kadar bastim ama motorcu hala onumde ! Motorcunun onu gecmeme izin vermiyecegi her halinden belliydi, Arabayi yeni almistim hala alismaya calisiyordum ve motorcu ruzgarimdan etkilenir dengesini kaybeder korkusuylada fazlada yaklasamiyordum. Gecmek isteyipte gecemedigim ilk ve son arac olmustu... Zaten inat edip basip sollasam yada saglasam ruzgarimdan ucar ve dengesini kaybeder diye korkmam bir yana zaten o suratlerde uzunca sure gidecek yolda yok :((

ben ankarada yasiyorum. konya yolunu eskisehir yoluna baglayan cevreyolunda yaptim. arabayi alali 1,5 yil olmak uzere bende dediginiz sebepten muzdariptim 210 u gecirememistim ya yol bitiyodu ya biri onume atliyodu Allah'a sukur 240 i gordum sonunda sag salim.. :) onceki sayfalarda 190-200 lu hizlardan 240 a 45-50 saniye civarinda cikmasi normal mi bana uzun geldi falan demistim ama insignia videolarini falan izleyince normal oldugunu hatta gayet iyi oldugunu bile anladim :)

2.0T Laguna neden tutulmaz aklim almiyor.. boyle sahane yol tutuslu ve donanimli bi araba neden ikinci elde 35-40 bin TL aklim almiyor...
  • Bmw mercedes de böyle hızlanıyor. Çok normal bu hizlanma. Hatta iyi bence.
    Lpg de mi yaptın bu hızı?

• Laguna 2.0 T L kullanıcısına yanıt
    yok gaz bitmisti, arabanin bogazindan benzin gecsin istedim :)

LPG de iyi gaza denk gelirsem onda da benzer performans alabilecegimi dusunuyorum. bazen aynı yerden almama ragmen(cayyolu opet) gaz cok kotu cikiyor, araba sacma sapan hizlanamiyo falan.. bi sonraki depo doldurusumda da canavara donusuyor.. size de oluyo mu bilmem?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonurar

yok gaz bitmisti, arabanin bogazindan benzin gecsin istedim :)

LPG de iyi gaza denk gelirsem onda da benzer performans alabilecegimi dusunuyorum. bazen aynı yerden almama ragmen(cayyolu opet) gaz cok kotu cikiyor, araba sacma sapan hizlanamiyo falan.. bi sonraki depo doldurusumda da canavara donusuyor.. size de oluyo mu bilmem?

Valla kocaelidede oyle maalesef. gazlar ayni yerden alsan bile kaliteleri gunden gune farkli olabiliyor. Ama ne opet ne shell ne bp, favorim beni hic yaniltmayan hep milangaz. yaptigim kilometredende motorun sessizliginden de anliyabiliyorum bunu.

Bu ayin son haftasi ankaradayimm gorusuruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohayyam -- 9 Haziran 2014; 11:59:49 >
  • Aklinin almamasinin bir suru nedeni var. Ama sansliyiz cunku akil alacak gibi olsa bu fiyata bu arabalara binemezdik degil mi
  • Ben katkılı gaz kullanmıyorum. Po dan aliyorum. Pocell ile 2.24 tl ye geliyor gaz. Cekistede sıkıntı yaşamadım. Şehiriçi 26 krs a düştü yakıt fiyatının düşmesiyle.

• dr.ekmekci D kullanıcısına yanıt
    selam,

2000 motor bir araç alacaksan şu an vergi olarak en iyi model seviyesi 2009 modeldir. temmuz ayında 919 lira ödendikten sonra diğer yıl aralığına girer;

araç yaşı şu şekilde hesaplanıyor;

vergi yılı - araç yaşı + 1

yani 2015 yılında bu araç 7 yaşından vergilendirilir.

2015- 2009 + 1 = 7

dolayısı ile vergisi 6 aylık 500-600 arası bir yere iner.
    Kesinlikle haklisin.. o yuzden lagunadan sonra bu konforu saglayan uygun fiyatli donanimli baska araba bulmak cok zor hatta yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: maxMESA

selam,

2000 motor bir araç alacaksan şu an vergi olarak en iyi model seviyesi 2009 modeldir. temmuz ayında 919 lira ödendikten sonra diğer yıl aralığına girer;

araç yaşı şu şekilde hesaplanıyor;

vergi yılı - araç yaşı + 1

yani 2015 yılında bu araç 7 yaşından vergilendirilir.

2015- 2009 + 1 = 7

dolayısı ile vergisi 6 aylık 500-600 arası bir yere iner.

Bilgilendirme için teşekkür.

2009 model 1.5 dCİ

Ocak 2015'de 7 yaşında hesaplanacağı için vergisi bir alt kademeye düşecek.

Şu anda toplam vergi: 644 TL

Şu anda yedi yaşında olan aynı aracın toplam vergisi: 375 TL
  • 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.