Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (154. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.860
Cevap
51
Favori
381.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kastore

quote:

Orijinalden alıntı: ohayyam

quote:

Merhabalar,

2008 Laguna III, 1.5 dci ile aranıza katıldım, önceki aracım 2007 A4 2.0 TFSİ quattro ki aracım büyük turbolu 312 beygirdi, Laguna yerinde duruyor gibi geldi :) Ama ben performans için almadım, benzinden illalah demiştim, 3 senede tüketti beni :) Laguna A4'den çok daha geniş bir araç. şehir içinde biraz hantal ve dizele göre çok yakıyor trafikte kaldı mı 7.5-8 lt yakıyor, yuvacık barajı taraffına gittim izmite hafta sonu, hafif trafikte kaldım 5.6 lt yaktı ortalama ki iyi bir değer, 130u geçmedim genelde 120 cruise ile gittim. Sağ kapı tarafından şehir içinde turbo üflemesi gibi bir ses geliyor nedir çözemedim, umarım sorunsuz bir arabadır.

Hayirli olsun vede askolsun .. insan yuvacik barajina gelirde bir alo demezmi :)) 312 beygir uzerine 1.5 dizel ile Allah yardimcin olsun .

Herkese kazasiz belasiz keyifli surusler...

Merhaba daha yeni girdim bu konuya açıkçası, sağolun iyi dilekleriniz için, karaaslan diye bir tesise götürdüler kızın sınıfından arkadaşlar, ben neresi olduğunu bilmiyodum bile ama güzel yerler, suyun kaynağına gittik ama mağara kapalı idi. Bi dahaki sefere görüşürüz inşallah.

34 Plakali siyah bir laguna 3 gormustum yolda, bende karaaslandaydim

• quote:

Merhabalar,

2008 Laguna III, 1.5 dci ile aranıza katıldım, önceki aracım 2007 A4 2.0 TFSİ quattro ki aracım büyük turbolu 312 beygirdi, Laguna yerinde duruyor gibi geldi :) Ama ben performans için almadım, benzinden illalah demiştim, 3 senede tüketti beni :) Laguna A4'den çok daha geniş bir araç. şehir içinde biraz hantal ve dizele göre çok yakıyor trafikte kaldı mı 7.5-8 lt yakıyor, yuvacık barajı taraffına gittim izmite hafta sonu, hafif trafikte kaldım 5.6 lt yaktı ortalama ki iyi bir değer, 130u geçmedim genelde 120 cruise ile gittim. Sağ kapı tarafından şehir içinde turbo üflemesi gibi bir ses geliyor nedir çözemedim, umarım sorunsuz bir arabadır.

aracınız hayırlı olsun.

ben de de 2008 1,5 dci var. yakıt olarak istanbul trafiğinde ben 6.lt görüyorum.(sakin kullanımda)

uzun yolda 5.lt lerde (yine sakin kullanımda) sizin araç biraz fazla yakıyor gibi görünüyor ama Audiden sonra hertürlü daha ekonomik gelecektir sanırım :)

ses ile ilgili olarak ben de benzer bir sorun olmuştu.

motorun altında egzos bağlantısının orada bir contanın gevşemesi nedeniyle olduğunu tespit ettiler. contayı değiştirip sıkıştırınca düzeldi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar,

Hayirli olsun vede askolsun .. insan yuvacik barajina gelirde bir alo demezmi :)) 312 beygir uzerine 1.5 dizel ile Allah yardimcin olsun .

Herkese kazasiz belasiz keyifli surusler...

Merhaba daha yeni girdim bu konuya açıkçası, sağolun iyi dilekleriniz için, karaaslan diye bir tesise götürdüler kızın sınıfından arkadaşlar, ben neresi olduğunu bilmiyodum bile ama güzel yerler, suyun kaynağına gittik ama mağara kapalı idi. Bi dahaki sefere görüşürüz inşallah.

34 Plakali siyah bir laguna 3 gormustum yolda, bende karaaslandaydim

Benimki kum grisi dedikleri kahverengiye yakın bi renk, plakam 34 YJJ 42 :) Camlar siyah dynamique paket, içide siyah.

• @ fiji@ytu teşekkürler, evet A4'den sonra çok fark var, 65 kuruş civarı yakarken 26-30 krş yakmak başka bi olay tabii, baktıriim bi servise dediğiniz yerden ses geliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laguna 2.0 T

Haftasonu bende ekonomisini deneyim dedim. 90-170 km bandinda genelde 100-120 li hizlarda, hizlanirken yavaş hizlanarak 210 km de 15 lt gaz harcadı. 7.5 lt / 100 km. Bizim lpg li jazz la aynı. :))))

Hocam ciddi anlamda yakıt konusunda laguna beni çok şaşırttı. hani ben çok daha fazla olur diye bekliyordum ama 1650kg araba, 2.0T 170bg ile lpg de full şehiriçi 12.5lt civarı tüketimim çıktı. bunda biraz da olsa arabaya acemilik, ara ara dipgaz falan da var.
    benim 1.6 hyundai 4ileri otomatik hyundai ix20 1250kg civarındaydı ve şehiriçi 12 lt civarı yakıyordu.
    gerçekten çok iyi değerler yakalanıyor laguna ile bence...
  • araçta bugün servise 30gün diye bir yazı çıktı. bunu silmek mümkün mü? yoksa mecburen servise mi gideceğiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nova730

quote:

Orijinalden alıntı: Laguna 2.0 T

Haftasonu bende ekonomisini deneyim dedim. 90-170 km bandinda genelde 100-120 li hizlarda, hizlanirken yavaş hizlanarak 210 km de 15 lt gaz harcadı. 7.5 lt / 100 km. Bizim lpg li jazz la aynı. :))))

Hocam ciddi anlamda yakıt konusunda laguna beni çok şaşırttı. hani ben çok daha fazla olur diye bekliyordum ama 1650kg araba, 2.0T 170bg ile lpg de full şehiriçi 12.5lt civarı tüketimim çıktı. bunda biraz da olsa arabaya acemilik, ara ara dipgaz falan da var.
    benim 1.6 hyundai 4ileri otomatik hyundai ix20 1250kg civarındaydı ve şehiriçi 12 lt civarı yakıyordu.
    gerçekten çok iyi değerler yakalanıyor laguna ile bence...

Toplumda yüksek hacimli motorların daha fazla yakıt tükettiğine dair yanlış bir inanç var. Aksine torku daha yüksek olan bir motor daha az devir çevirmek zorunda kaldığı için yeri geldiğinde daha ekonomik olabiliyor. Tabi bunda vites sayısının da önemi var.

• Merhaba arkdaşlar 2gün önce 2009 model 2.dci otomatik laguna 3 satın aldım. muhteşem bir araba. 1200 motor cliodan sonra zaten tahmin edemezsiniz, uçak kelimesi az kalıyor. araç çok temiz kullanılmış.hasarı yok. 93binde.
    tek yaşadığım sorun aldıktan sonra farkettim. çakmak girişlerinin hiçbiri çalışmıyor. elektrik gelmiyor. navigasyonumu takamadığımdan kullanamıyorum. acaba bir sorunmu var yoksa bir yerden kapatılıyor falan devreye tekrar sokmak mı gerekiyor?
    birde radyo cd ekranında yazılar gidiyor bazen silikleşiyor.

bakımı 10binde bir diyor.biraz fazla sık değilmi. bari 15binde bir olsaydı.
  • nova730 kullanıcısına yanıt
    Benim ki de sehir içinde 12 lt yakıyor. Ama istanbul çok yoğun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nova730 kullanıcısına yanıt
    Mesafeyi sifirlayinca gidiyor. Sag kol daki ileri düğmesine uzun bas. Sifirlaniyor.

• dr.ekmekci D kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. sigortayı kontrol edin isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.ekmekci

Merhaba arkdaşlar 2gün önce 2009 model 2.dci otomatik laguna 3 satın aldım. muhteşem bir araba. 1200 motor cliodan sonra zaten tahmin edemezsiniz, uçak kelimesi az kalıyor. araç çok temiz kullanılmış.hasarı yok. 93binde.
    tek yaşadığım sorun aldıktan sonra farkettim. çakmak girişlerinin hiçbiri çalışmıyor. elektrik gelmiyor. navigasyonumu takamadığımdan kullanamıyorum. acaba bir sorunmu var yoksa bir yerden kapatılıyor falan devreye tekrar sokmak mı gerekiyor?

Sizede hayırlı olsun yeni aracınız, kazasız belasız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiji@ytu

quote:

Merhabalar,

aracınız hayırlı olsun.

ben de de 2008 1,5 dci var. yakıt olarak istanbul trafiğinde ben 6.lt görüyorum.(sakin kullanımda)

uzun yolda 5.lt lerde (yine sakin kullanımda) sizin araç biraz fazla yakıyor gibi görünüyor ama Audiden sonra hertürlü daha ekonomik gelecektir sanırım :)

ses ile ilgili olarak ben de benzer bir sorun olmuştu.

motorun altında egzos bağlantısının orada bir contanın gevşemesi nedeniyle olduğunu tespit ettiler. contayı değiştirip sıkıştırınca düzeldi.

bende de o ses var. turbo diye korkuyordum. bir ara baktırayım, mutlu oldum teşekkürler.

• quote:

araçta bugün servise 30gün diye bir yazı çıktı. bunu silmek mümkün mü? yoksa mecburen servise mi gideceğiz?

Arac bakim icin 12ay/15000km sayiyor. Ikisinden biri dolunca da uyari verir. Bilhisayar bağlayarak sifirlatabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.ekmekci

Merhaba arkdaşlar 2gün önce 2009 model 2.dci otomatik laguna 3 satın aldım. muhteşem bir araba. 1200 motor cliodan sonra zaten tahmin edemezsiniz, uçak kelimesi az kalıyor. araç çok temiz kullanılmış.hasarı yok. 93binde.

Cakmaklarin calismamasi sigorta dandir buyuk ihtimalle. Herhangi bir oto elektrik ci kolayva cozebilir.

bakimlari da 15000 de bir istiyor arac bilgisayari ama 10000 de bir yaptirmak daha saglikli olur

• HERKESE TEŞEKKÜRLER. ARAÇ KENDİNDEN 10BİNDE BİR BAKIM UYARISI VERİYOR AMA BEN O KADAR SIK YAPTIRMAYI DÜŞÜNMÜYORUM AÇIKÇASI.
    SİGORTA FALAN ANLAMIYORUM AMA HERHANGİ BİR OTO ELEKTRİKÇİYE GÖTÜRECEM ARTIK.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiji@ytu

quote:

araçta bugün servise 30gün diye bir yazı çıktı. bunu silmek mümkün mü? yoksa mecburen servise mi gideceğiz?

Arac bakim icin 12ay/15000km sayiyor. Ikisinden biri dolunca da uyari verir. Bilhisayar bağlayarak sifirlatabilirsiniz

Uyarı ekranında yol bilgisayarı kontrol tuşlarından birine 15-20 sn basılıntutarsanız bakım yapılmış gibi 15k km veya 12 ay uyarı vermez

• ___Murat___ kullanıcısına yanıt
    Hayriniza sifirlamadan once bakimini da yaptirin bari. yaziktir... Unutmayalim ki bakarsan bag, bakmazsan dag olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohayyam -- 29 Mayıs 2014; 11:38:06 >
  • ohayyam kullanıcısına yanıt
    :-)

Özel servisler sıfırlamayı bilmiyorlar o yüzden belirttim, yoksa bakımları zamanında yaptırmak arabanın olmazsa olmazı.

Herkese kazasız belasız sürüşler

• Tüm arkadaşlara kazasız keyifli sürüşler. Laguna bence de Renault'u bir üst sınıfa taşıyan modeldir. Laguna I, II, III hepsinde aynı etki var... Türkiye'de tek şanssızlığı makyaj yapmak yerine, Latitude modelini bunun yerine koyup bir fetret dönemi yaşamasına sebep olmaları. Muadillerine göre daha çok teknoloji ve konforu daha düşük fiyata kullanıcılara sunuyor.

Dikkatimi çeken bir detay: Dynamic modellerinde araçlar 100 bin km civarında olsa dahi ön kokpit direksiyon (şeklen de diğerlerinden farklı) ve koltuklar çok daha diri ve aşınmamış duruyor. Sarı renkli direksiyon ve koltukların 50-60bin km'lerde aşındığını burada yazmış arkadaşlar. Üretimleri mi farklı acaba? Ayrıca dynamic GT versiyonların ön far ve tampon tasarımı daha spor, parlak siyah dikiz aynaları da hoş duruyor. Dynamic GT'lerin ön tampon siyah bölgeler de parlak siyaha boyanmalı. Burada bazı arkadaşların yaptığı gibi 1.5dci lerin arka tampona da çift eksoz çıkışı verilmeli bence.

Ben 508 1.6THP kullanıcısıyım. Buradaki 2.0T turbocu arkadaşlara tavsiye ederim. Yanlış anlaşılmasın, Laguna'dan daha iyi olduğundan değil, aynı segment ve performansı başka markalarda da deneme niyeti olanlaradır tavsiyem...

• 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.