Şimdi Ara

Yeni Honda Civic & Yeni Elantra - Fotoğrafları Ekledim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
9.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, öncelikle iyi yıllar.
    Sonunda bugün Honda Civic'i görebildim.
    Resimlerle alakası yok, canlısı çok güzel duruyor.

Öncelikle bu incelemede motor, yol tutuş vs gibi özellikler yok.
    Honda Civic'in test araçları 7 Ocak'taki lansmandan sonra kullanılabilecekmiş.
    Bende Civic ve Elantra'nın fiziki özelliklerini karşılaştırmak istedim.
    Hem de ikisi arasında gidip gelenlerin karar vermesinde belki bir nebze katkım olur.

ÖN KAPILAR

ARKA KAPILAR

ARKA DİZ MESAFESİ

ÖN KONSOL

DİREKSİYON

TEKERLEKLER

DIŞ DİZAYN

-Civic ön konsolda plastiği "hafif yumuşak" bir malzeme ile kaplamış ama genel olarak sert.
    -Elantra'nın ön konsol plastiğinde kaplama yok ama Civic'e göre bir kademe daha yumuşak.(Torpidoya gelince bir anda sert plastiğe dönüyor)
    -Civic'te anlayamadığım birşey var, önceki kasa Civic'te de vardı; kapının camla birleştiği yerde arabanın en yumuşak plastiği kullanılıyor.
    -Civic'in bagajı sonunda derinleşmiş.440 LT.Elantranın bagajı ise 485 litre.
    -İkisininde iç mekanı ne çok ferah ne basık, sınıfının ortalamasında.
    -Direksiyonu çok beğendim Gran Turismo oynarken kullandığım DFGT'ye benziyor

Honda beni çok yanılttı, çok daha çirkin bir araba bekliyordum.Lakin oturaklı ve sportifte sayılabilecek bir araçla karşılaştım
    İyi seneler tekrardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilay S. -- 31 Aralık 2011; 17:23:45 >

• Civic tasarım olarak ilgi çekici değil.Eski kasası daha güzel ve farklıydı.
  • Eski kasa civic bundan daha güzel.Özellikle iç mekanı hiç sevmedim.
  • Direksiyon , motor, sorunsuzluk ve 2.el değeri konularında Civic.. Diğer konularda elentra diyorum..

Ayrıca şuan C segmenti alıcak olsam bu iki aracından birini tercih etmem için fiyatları rakiplerine göre çok avantajlı olmalı, başka türlü çok da tercih edilebilir, işta budur dedirten araçlar değiller..

Son olarak Civic Elentra ile karşılaştırılıp genel kanıda da elentrayı üstün bulanlar daha çok çıkarsa bu honda'nın ayıbı, Hyundai'nin başarısıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caissa -- 31 Aralık 2011; 18:00:08 >
  • bence hyundai çok daha başarılı tek olumsuz yanı lpg ye uyumlu olmaması .
  • civic'in arka diz mesafesi cok cok dar ön konsol ve direksiyon basarili ama ben elantra derdim.
  • Yeni civic e alışmak zaman alacak...

Eski kasa da beğenenler olduğu için, ikinci elde değerini koruyacaktır...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu araçların nedense tekerlekleri küçük gözüküyor.

Spor yay, 18 jant, biraz daha kalın yanaklı lastikle, Insignia gibi çamurluğu dodurabilirler.

Çok orantısız şu anki Civic ve Elantra.
  • Fotoğraftaki Elantra en düşük donanım gibi görünüyor. Elantranın da üst versiyonlarıyla bu karşılaştırma yapılırsa daha adil olur bence.
    Ayrıca Elantra bu haliyle bile daha iyi görünüyor.
  • Civic test sonuçlarını görmeden erken yorum olur ancak sadace resimlere bakarak benim tercihim elentra olurdu herhalde.
  • 2 aracıda yakından inceledim; her türlü ELENTRA
  • Güzel inceleme yapmışsınız, elinize sağlık...

Aynı fiyata satılsa hiç düşünmeden Elantra alırdım, lakin full donanımları arasında 6 bin 450 TL fark var.

Elantra Prime Plus OTM 55.750 (hoş ben iki daha verip sunrooflusunu alırdım)
    Civic Elegance OTM 49.300

Bir de bu fiyatlara çıkılmışken farklı sınıfta da olsa ix35 ve Sportage alternatifleri var ki araba alanların aklını rahatlıkla çelebilir.
  • Civic'i beklemedim elantra aldim :)

Kolay kolay araba begenmem, hele babam cok zor begenir, ikimiz birden begenince aldik bugun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAGLARRR

Civic'i beklemedim elantra aldim :)

Kolay kolay araba begenmem, hele babam cok zor begenir, ikimiz birden begenince aldik bugun :)

Hayırlı olsun güle güle kulllanın.
  • tesekkur ederim, bu arada araca lpg takilabiliyormus, landi renzo uyumlu kit cikarmis diye duydum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAGLARRR

tesekkur ederim, bu arada araca lpg takilabiliyormus, landi renzo uyumlu kit cikarmis diye duydum.

hayırlı olsun,

Elantra'larda GDI motor yok, CVVT var ve bir çok marka BRC vs LPG sistemi takılabiliyor zaten
  • Evet yukarda bir arkadas takilamiyor yazmis ona cevaben yazmistim.

Istanbul'da bir bayi garanti bozulmayacak sekilde takiyormus landi renzoyu, 5 yil garanti devam ediyormus.

Benim bir tanidigim usta kendi elantrasi icin 4-5 kit denedi ama hepsinde sorun cikti (ariza lambasi vs..) sonunda ucuz bir marka en iyi sonucu vermis ama ondan da cok memnun degildi. Ben alirken uyumlu kit yoktu simdi bayi landi renzo takiyor garanti de bozulmuyor dedi, keske ben aldigimda da bu uygulama olsaydi ugrasmazdim dedi.
  • ikisininde üstün olduğu yerler var.
    benim garibime giden nokta hyundai'nin honda'dan daha pahalı olması.
    neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayfm

ikisininde üstün olduğu yerler var.
    benim garibime giden nokta hyundai'nin honda'dan daha pahalı olması.
    neden?

Samsunglar Sony den neden daha pahalıysa, aynı sebepten.

Japonların handikapı tüketiciye hitap etmeyen teknolojiler geliştirmesi. Bir de kendi halklarına, ihtiyaçlarına yönelik arge çalışmaları yapmaları. Şöyle açıklanabilir:

Honda gibi bir araçla bozuk yollara giremezsiniz. Asfalt arabasıdır. Yere yakın olmasından dolayı, altı vurur, araç çabuk yıpranır. Çünkü Japonyada asfaltsız yol yok. Bir Irakta, Türkiyede, Suriyede,Libyada, Cezayirde vs bozuk yol çok. Japon arabaları hassas kalıyor bu ülkelerde.

Korede de asfalt yol çok ama global üretim yapıyorlar. Benim aracım da Kia ve hiç altını vurmadım daha. Ama sert amortisörler yüzünden canına da okunuyor arabanın çukurlarda.

Sonuç olarak daha fazla arge çalışması ve daha fazla masraf = Daha yüksek maliyet

• Yoldaşım beğendiyse bize bir şey demek düşmez.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.