|
|

|
|
Yeni Bravo almış bir kullanıcı olarak bende görüşlerimi elimden geldiğince belirteyim mini bir Fiat Bravo İncelemesi yazmış olayım
30.000 TL bütçeyle uzun zamandır araç bakıyorum ve öneriler hep B segmentinden yana bu bütçeyle C segmenti galerici markaları ya kazalı boyalı ya en az 100.000 km üstü yada boş donanımdalar. Açıkçası bana Bravo bak denildiğinde herkes gibi Fiat önyargısı ile yaklaştım hatta şirket aracım linea olduğu için asla bile dedim ama aracı incelemeye gidip içine bindiğimde ve sürdüğümde diğer fiatlarla alakası olmadığını aracın bursa işi değilde İtalyan kanı taşıdığı hemen ortaya çıkıyor. Öncelikle 2008 model 1.6 multijet 105 hp dynamic donanımda 77.000 km'de olan kazasız boyasız aracımı 32.000 TL'ye aldım. Motor olarak, * Aracım 1.6 Multijet 105 Hp 290 Nm torka sahip bir dizel * Araç 1.500 devir altında fazla sakin ama torkun hissedildiği ve turbonun merhaba dediği 1.500 devir üstünde araç çok atak ve güçlü 3.500 devire kadar resmen torku ciğerlerde hissettiriyor fiattan beklenmeyecek bir performansa sahip 120 hp 300 nm tork olan değişken turboya sahip dizel modelide mevcut * Şehir içi sabah-akşam iş saati trafiğinde ortalama tüketimim 6.5 - 7 Lt arasında geziyor. ( Fabrika verisi şehir içi 6.3 - şehir dışı 4.1 ) * Araç 6 ileri visete sahip ve otobanda 6. viteste 110 km sabit hızda 5 LT ile çok rahat seyahat ettim ortalamayı dahada düşürmek mümkün. Donanım olarak, Benim aldığım yıla ait 3 donanım var boştan doluya active - dynamic ve emotion şeklinde. Aracım Dynamic, * Deri direksiyon, deri vites topuzu, yol bilgisayarı, 6 hava yastığı, mercekli far, dönüşe duyarlı otomatik sis lambaları, çift yönlü tam otomatik dijital klima, çelik jant, direksiyonda 6 tuşlu cd/mp3 çalar, sıkışma önleyicili otomatik 4 cam, soğutma hazneli ön kol dayama, arkadaki yolcular için havalandırma kanalları, yükseklik ayarlı sürücü ve yolcu koltuğu, park sensörü, city fonskiyonlu çok yumuşak direksiyon gibi aklıma gelen bazı özellikleri. * 400 LT bagaj hacmi ile hb sınıfında oldukça büyük bir bagaja sahip. * Yol tutuşu başarılı diyebilirim, limitlerini çok zorlamadım ama 16'' lastikler ve orta sertlikteki amortisörler hem konfordan hemde yol tutuştan ödün vermiyor gibi. Ben denk getiremedim ama esp paketlisi alınırsa tadından yenmez esp - asr - yokuş kalkış desteği mevcut. Aynı paraya C segmentinde bu dolulukta popüler markaların dizel seçeneklerine yaklaşmak ne yazıkki mümkün değil. Her aracın kusurları olabilir ama bu fiyata oldukça tercih edilesi bir seçenek fiat bravo. Şunu açıkça belirtmek isterim fiat kalite ön yargısını kesinlikle yıkan bir araç ve sınıf arkadaşlarından kesinlikle geride olmayıp hatta kafa tutabilecek özelliklere sahip. Hiç olmazsa denk gelirse içine binilip imkan varsa mutlaka test sürüşü yapılmalı derim. Kendi aracımın resimlerini çekemedim ama görsel olarak fark olmadığı için örnek bunları vermek istedim. ![]() ![]() ![]() |
|
alınmasına alınır da ,o fiyata 2010 model arac yok ,
dikkat edin de kazalı . boyalı olmasın |
|
O arabanın 2. eli 30-35 binden aşağı değil. Hele hele 68 bindeki bir arabanın 28 bin tlye satılması garip bence. Kesin pert kaydı vardır yada katakulle.
|
|
o fiyata veriyolarsa mutlaka perttir. boşverin.2010 model full punto fiyatı 30 civarında zaten.Dimyat a pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın
|
|
Bravo çok güzel bir araba, donanımlı sağlam motoru güzel ama Fiat binek araç pazarından tamamen çekildi, bravoyu bırakın Punto gibi rekorlar kıran bir modeli bitirdi, yenilemedi bunu da geçtim bu yıl Lineanın üretimi de bitiyor. Sadece ducato doblo fiorino kaldı. Az sayıda da belki 500 serisi satar. Ama bravo 2. Elde alınmaz mı alınır gayet de güzel binilir, satılır da.
|
Fiat Bravo 1.6 Dizel Alınır mı?
Fiat Bravo 1.6 Multijet dizel, kompakt hatchback segmentinde popüler bir tercih olmaya devam ediyor. Aracın performansı, yakıt verimliliği ve pratikliği, onu potansiyel alıcılar için cazip bir seçenek haline getiriyor.
Performans:
Fiat Bravo 1.6 Multijet, 120 beygir güç ve 320 Nm tork üreten 1,6 litrelik bir dizel motora sahip. Bu motor, güçlü bir hızlanma ve yeterli güç sunuyor. 0'dan 100 km/s hıza 10,5 saniyede ulaşabiliyor ve maksimum hızı 195 km/s.
Yakıt Verimliliği:
Dizel motorun bir diğer avantajı da yakıt verimliliğidir. Fiat Bravo 1.6 Multijet, ortalama olarak 100 km'de 4,5 litre yakıt tüketiyor. Bu değer, benzer büyüklükteki benzinli araçlara kıyasla oldukça ekonomiktir.
Pratiklik:
Fiat Bravo, kompakt boyutlarına rağmen geniş bir iç mekana sahip. Beş yetişkin rahatlıkla oturabilir ve 400 litrelik bagaj hacmi, günlük ihtiyaçlar için yeterlidir. Arka koltuklar katlanarak bagaj hacmi daha da genişletilebilir.
Otomatik Şanzıman:
Fiat Bravo 1.6 Multijet, hem manuel hem de otomatik şanzıman seçenekleriyle sunuluyor. Otomatik şanzıman, özellikle şehir içi trafikte sürüşü kolaylaştırıyor.
Tutulma Oranı:
Fiat Bravo, piyasada tutulan bir modeldir. Güvenilirliği, pratikliği ve ekonomik olması, onu ikinci el alıcılar için de popüler bir seçenek haline getirmiştir.
Yorumlar:
Fiat Bravo 1.6 Multijet hakkında yapılan yorumlar genelde olumludur. Aracın performansı, yakıt verimliliği ve pratikliği övülmektedir. Ancak bazı kullanıcılar, sert süspansiyonu ve iç mekan malzemelerinin kalitesini eleştirmektedir.
Sonuç olarak, Fiat Bravo 1.6 Multijet dizel, kompakt hatchback arayanlar için dikkate değer bir seçenektir. Güçlü performansı, yakıt verimliliği, pratikliği ve tutulan yapısıyla, potansiyel alıcıların ihtiyaçlarını karşılayabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortunasuper -- 11 Aralık 2013; 21:49:01 > |
|
|
|
|
|