Şimdi Ara

Yeni Honda Civic 1,5 turbo vs Seat Leon 1.4 act - VW Passat 1.4 act yakıt tüketim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Honda Civic USA nın teknik verilerini vereyim. öncelikle amerikada satışta olan iki motor seçeneği var yeni civic in.
    1. si 2000 cc 158 HP atmosferik
    2. si ise 1500 cc 174 HP turbo

EPA Mileage Ratings3/Fuel

DESCRIPTION

6-Speed Manual Transmission (6MT)

City: 31 MPG
    • •

Highway: 41 MPG
    • •

Combined: 35 MPG
    • •

yani burdaki rakamlar mil ve galon üzerinden değerlerdir. ayrıntıya girmeden bunları çevirirsek:

1.5 Turbo 174 HP benzinli yeni honda civic manuel araç 100 km de
    *Şehir içi : 7,6 lt
    *Şehir dışı : 5,6 lt
    *Ortalama : 6,7 lt

tüketim değerlerine sahip.

ayrıca aracın ağırlığı da 1243 kg.

bu ne demek derseniz. örnek verirsek. seat leon 1.4 150 HP act manuel 1166 kg bir aracın yakıt tüketimi:
    *Şehir içi: 6 lt
    *Şehir dışı: 4,4 lt
    *Ortalama: 4,9 lt dersek

bu durum 1.4 act 150 HP VW passatta bile
    *Şehir içi: 6,1 lt
    *Şehir dışı: 4,4 lt
    *Ortalama : 5 lt

(tabi tüm bu değerler fabrika verileridir)

Yeni çıkacak olan Honda Civic 1.5 turbo kendisine en yakın tubo benzinli bir araçtan %25 ila %35 arasında daha fazla yakıt tüketimine sahip olacak.

Yeni ciciv 1.5 turbo hayali kuracak olan arkadaşlar bilsin ki kullanacakları araba benzinli bir passattan bile her halükarda bile %25 daha fazla yakıt tüketimine sahip olacaklar. Ekim-Kasım 2016 ayında galeriye gittiğinizde hesabınızı ona göre yapın derim.

kaynak:http://automobiles.honda.com/civic-sedan/specifications.aspx

• Ama bunların birisi(Honda) delikanlı gibi değer yazar ve gerçek hayatta da aynı verileri kesinlikle tutturacakken,diğerleri ise insanları aldattığı herkes tarafından bilinen, yazdıklarına itibar edilmeyen bir firmanın hiç bir zaman yapamayacağı çakma verilerdir.
  • Honda, en azından VW gibi sahtecilik yapmaz.
    Japonların tüketim rakamları genellikle broşürde verilen rakamdır. Fransızlar da bu yönde VW Dieselgate sonrası şeffaf adımlar atıyor.

Şehir içi ve örneğin 25km ortalama ile 1.4 TSI passat 6 LT gören yoktur. Broşürlerde yaşamayın; "Real life MPG" sizin için türetildi.
  • Beygir gucune nazaran normal tuketimler..Bildigim kadariyla Honda'nin 0-100' u 7.2 saniyeler de..

Hem performansli hem de yakiti makul sayilir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesele lpg ye uyumu olacak mı 1,uygun fiyattan gelecek mi 2
    kimse passat fiyatına zaten civic almaz.araç 174hp haliyle yakıtı fazla olacaktır.
  • Ulkemize 1.5 turbo 174 bglik haliyle gelsin de tüketimi sonra konuşuruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahtekar vw firması ile honda gibi bir firmayı kıyaslamak bile hata.

Bunlar amerika verisi. Amerikada vw tüketim verilerini bir yerlerinden uyduramıyor.

Vw jetta 1.4 tsi 150hp tüketimi 28mpg - 40mpg. Yani 8.4lt - 5.9lt. Ortalama 7.1!!! Bu değerler honda civicten daha yüksek. Honda 25 hp daha güçlü olmasına rağmen daha az yakıt tüketiyor. Ve bu değerler usa değeri, kolay kolay sahtekarlık yapamadıkları, at koşturamadıkları ciddi bir pazar.

Aynı jettanın ülkemizdeki tüketim verileri. Sıkı durun :)

şehir içi 6.1 litre, şehir dışı 4.3 litre. Ortalama 5.0lt.

Evet avrupa ölçümleri ile abd farklı ama bu fark nedense vw de çok daha fazla :)

Defalarca dedim yine diyorum. Vw gibi sahtekar firmaların fabrika verilerine güvenmeyin. Hızlanma verilerine de en az 1 sn ekleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 13 Nisan 2016; 11:54:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SUPERB VS PASSAT / 1.6 TDI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Abd ile Avrupa verileri farklı oluyor. Madem Honda'nın ABD'de verdiği fabrika değerlerine bakıyoruz o zaman Vw'nin ABD'de verdiği fabrika değerlerine bakıp karşılaştıralım.

Passat 1.8T 1.8L ENGINE 170* HP 25 CITY 38* HWY

Şehir içi 9.41 Litre, Şehir Dışı 6.19 Litre

Jetta 1.4T & 1.8T 1.4L ENGINE 150* HP 28 CITY 40* HWY

Şehir içi 8.4 Litre, Şehir Dışı 5.88 Litre

Honda Civic 1.5 fabrika verisi ne?

Şehir içi 7.9 Litre, Şehir Dışı 5.74 Litre

Görüldüğü üzere Honda Civic 1.5 turbo vw'nin turbo motorlarından daha düşük tüketim gerçekleştiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 13 Nisan 2016; 12:00:29 >
  • 1700'den 5500'e maksimum tork. "Japonlar turbo motor yapamıyor ya" diyenlere gelsin.

Turbo motor üretiyorlar ancak henüz Türkiye'ye getirmediler. Bunun sebebi de satış stratejisi. Şu anda Honda alan insanların %80i lpg takılabiliyor diye alıyor. Ayrıca atmosferik motorun dayanıklılığına güvenerek alıyorlar. Direkt enjeksiyonlu motorlar ise lpg'ye uyumsuz. Adamlar elindeki kozu kaybetmek istemiyor. Gebze'deki Honda fabrikasında zaten fabrika çıkışlı lpg'li civic üretiliyor. Honda'yı burada eleştirebileceğim tek yer, yetersiz hatchback getirmesi. 1.6 dizel motorlu civic hatchback var, bundan önceki kasada 1.8 az yakan çok kaçan hatchback vardı. Millet haberdar olmuyor bunlardan, Honda hiç dizel araba üretmedi sananlar vardı forumda.

Yani kısacası bir firmanın bir şeyi yapmıyor olması, yapamıyor olduğu anlamına gelmiyor.

Japonlar ani atılım yapmayı sevmez, iyice düşünüp tartar öyle atar adımını. Kaizen mantığı, büyük geliştirmeler yerine küçük küçük ama çok sayıda geliştirme yapmak. VW ani atılım yaptı, DSG leri elinde patladı. Güçlü TDI motoru tam geliştirmeden saldılar, dieselgate patladı. Şirket oldukça büyük zarara uğradı. Bunların hepsi yetersiz testlerden kaynaklanıyor. VW halkı kobay olarak kullanıyor. Japonların kendinden emin manevraları ise işlerine yaradı.

Zaten genel olarak Japon arabalarında mantık şu oluyor, iki kasada bir çok iyi araba yaparlar. Ardından gelen ise sıradan olur. O sürede çok çalışıp ikinci arabayı gene müthiş yaparlar. Bakın size bir örnek, yeni 1.5 civic çok çok iyi olacak, şu an satılan kasa pek tutulmadı, fd6 kasa civic çok seviliyordu diye gidiyor. Keza toyota'da da durum bu. Arada iki kasa arka arkaya çok iyi yaptıkları oluyor ama genelde 2de 1 mantığı işliyor.

• Japon markaları sanırım farklı bir norma göre hesaplama yapıyorlar ve bu yüzden de verdikleri tüketim verileri gerçek verilere çok yaklaşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccecy

Ama bunların birisi(Honda) delikanlı gibi değer yazar ve gerçek hayatta da aynı verileri kesinlikle tutturacakken,diğerleri ise insanları aldattığı herkes tarafından bilinen, yazdıklarına itibar edilmeyen bir firmanın hiç bir zaman yapamayacağı çakma verilerdir.

sonuçta her firmanın katalog verileri fabrika verileridir. ideal koşullarda ortaya çıkan tüktetim değerlerini yansıtır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Japon markaları sanırım farklı bir norma göre hesaplama yapıyorlar ve bu yüzden de verdikleri tüketim verileri gerçek verilere çok yaklaşıyor.

bakınız. mevcut kasa Honda Civic. 1.6 benzinli tüketim değerleri resmi sitesinden:

*Şehir içi (lt/100 km) 8,9
    *Şehir dışı (lt/100 km) 5,3
    *Birleşik (lt/100 km) 6,7

şehir dışında 5,3 lt tüketen bir benzinli Honda Civic'e rastlayan hiç oldu mu? madem Honda'nın gerçek tüketimleri ile fabrika verileri birbirini tutuyor, neden Honda Civic lere LPG takmak zorunda kaldı?

şunu da belirteyim. bahsettiğim üç markanın da fanı canı değilim. turbo motor bu bastınmı yakar. ama yeni honda civic cayır cayır yakabilir. malum ülkemiz S.Arabistan veya USA değil ki benzini sudan ucuz olsun. tüketici için yakıt da önemli.

• Ayrica neden manuel 2.0 litre atmosferik verilerini veriyorsun versene cvt 1.5 verilerini japon dusmani seni.

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

quote:

Japon markaları sanırım farklı bir norma göre hesaplama yapıyorlar ve bu yüzden de verdikleri tüketim verileri gerçek verilere çok yaklaşıyor.

bakınız. mevcut kasa Honda Civic. 1.6 benzinli tüketim değerleri resmi sitesinden:

şehir dışında 5,3 lt tüketen bir benzinli Honda Civic'e rastlayan hiç oldu mu? madem Honda'nın gerçek tüketimleri ile fabrika verileri birbirini tutuyor, neden Honda Civic lere LPG takmak zorunda kaldı?

şunu da belirteyim. bahsettiğim üç markanın da fanı canı değilim. turbo motor bu bastınmı yakar. ama yeni honda civic cayır cayır yakabilir. malum ülkemiz S.Arabistan veya USA değil ki benzini sudan ucuz olsun. tüketici için yakıt da önemli.

ABD verilerine göre Honda Civic 1.5 turbo motoru vw'nin 1.4 150 hp motorundan daha düşük tüketim gerçekleştiriyor. Uzun dönem kullanımda vw'nin Türkiye'de verdiği ortalama değerleri tutturabileni hiç gördünüz mü?

Honda en iyi şartlarda yakabileceğin en düşük tüketimi vermiyor. Ben defalarca fabrika verisinin altında tüketim gerçekleştirdim.

Yeni Honda Civic 1,5 turbo vs Seat Leon 1.4 act - VW Passat 1.4 act yakıt tüketim

• manisa_tr kullanıcısına yanıt
    Aracim 2002 civic fabrika verisi 5.5 litre oysa aracim tam 5 litre tuketiyor. Defalarca denenmistir. 100 km sabit hiZ en az 3 kisi ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

Ayrica neden manuel 2.0 litre atmosferik verilerini veriyorsun versene cvt 1.5 verilerini japon dusmani seni.

2.0 verilerini vermedim zaten. şu an amerikada sadece iki motor çeşidi satışta onu belirttim. verdiğim veriler 1.5 turboya ait.

japon düşmanı mı çinli miyim ben

ayrıca yeni civic in dizelini de alabilirim. gayet güzel görünüyor. fiyat ve veriler önemli benim için.
  • quote:

quote:

Ben Yaris (2007 D-4D) ile şehir içi ve dışı değerlerini tutturuyordum. (Şu anda 116d ile fabrika değerlerine pek yaklaşabildiğim söylenemez )
    Kayınvalidemin Jazz da üç aşağı 5 yukarı tutturuyor.
    Pert etmeden önce arkadaşım da önceki kasa (fd 6 mı ne) otomatik Civic ile güzel değerler yakaladığını söylüyordu.
    Şehir dışına çıkınca 130-140 ortalama ile bu değerler yakalanmaya kalkılmamalı zaten, hız sınırlarına uygun sakin kullanımla anca bu fabrika değerleri yakalanabilir. Bu tüm araçlar için böyledir.
    LPG'yi taktıran zaten genelde şehir içinde çok kullananlardır. 5.3 ten ziyade 8.9 lt için gerekli gibi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ccecy

Ama bunların birisi(Honda) delikanlı gibi değer yazar ve gerçek hayatta da aynı verileri kesinlikle tutturacakken,diğerleri ise insanları aldattığı herkes tarafından bilinen, yazdıklarına itibar edilmeyen bir firmanın hiç bir zaman yapamayacağı çakma verilerdir.

sonuçta her firmanın katalog verileri fabrika verileridir. ideal koşullarda ortaya çıkan tüktetim değerlerini yansıtır.

İdeal koşullarda ortaya çıkan tüketim değerleriyse neden vw'nin usa değerleri farklı?

Hadi usa verileri farklı hesaplanıyor diyelim, neden hondanın usa verisiyle vw nin euro verisini hesaplıyorsun?

1.4 tsi jetta nasıl usa'da 7.1 litre ortalama yakarken ülkemizde 5.0 litre yakıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

quote:

quote:

ABD verilerine göre Honda Civic 1.5 turbo motoru vw'nin 1.4 150 hp motorundan daha düşük tüketim gerçekleştiriyor. Uzun dönem kullanımda vw'nin Türkiye'de verdiği ortalama değerleri tutturabileni hiç gördünüz mü?

Honda en iyi şartlarda yakabileceğin en düşük tüketimi vermiyor. Ben defalarca fabrika verisinin altında tüketim gerçekleştirdim.

hocam siz fabrika verilerinin de altına inmişsiniz. tebrik etmek lazım.

• https://www.fueleconomy.gov/feg/Find.do?action=sbs&id=37075&id=36822

Resmi siteden jetta 1.4 ile civic degerleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizinbabası -- 13 Nisan 2016; 14:23:22 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.