< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 14 Mayıs 2025; 9:31:17 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Ford Focus 1.0 EcoBoost Hybrid Active X nasıl bilirsiniz?
-
-
Aracımı satamıyorum kervanına katılabilirsiniz yakında
_____________________________ -
Satılmayan araba yoktur hocam fiyatı gereksiz yüksek yazılmış araba vardır.
Aldığım arabadan kâr edeyim öyle satayım devri bitti. Piyasanın 50 100 bin altına yazdığınızda her türlü gider.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Kronik sıkıntı olarak fikir veremem ama iki aracı da kısa süreli (Ford’u minimum 300km) kullanan biri olarak kesinlikle değer diye düşünüyorum. Hatta çok uçuk olmamak kaydı ile kronik sıkıntısı olsa dahi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ got the life -
Sürüş dinamikleri olarak ford bencede gömlek gömlek üstün bir araç hocam. Teşekkür ederim.
arkadaşım 2.0 tdi passat'ının dsgsi patlayınca (o zamanlar mekatronik sorunları çok oluyordu) isyan edip focus çift kavramaya geçmişti. yüzbinde patlayınca, normalmiş demek ki dedi. şimdi yenilerde kalmamıştır muhtemelen o sorunlar.
Şanzımandan ziyade motordan daha çok korkuyorum hocam. Eski versiyonlarını çok iyi anmıyorlar PSA grubunun yağlı triger olayı bu motorda da mevcutmuş geçmişte. Ayrıca hararet ve turbo çatlatma gibi şeylerde okudum. Güncel versiyonlarda triger zincire dönmüş ama yağ pompası hala kayış tahrikliymiş. Ama yazdığım gibi sürekli mış miş muş müş gidiyor. Motor hakkında temiz güvenilir bilgi yok neredeyse.
1 sene 1.0 ecoboost Puma kullandım. Şanzıman motor uyumu harika. Sürüş keyfi çok ayrı, kendi segmentinin çok üstünde. Motor herhangi bir sorun çıkarmamıştı. O süreçte de motorla ilgili bir sorun duymadım Puma gruplarından. Sizde yamışsınız triger zincire döndü. 2020 yılında zincire geçildi aradan 5 sene geçmiş ve herhangi bir kronik motor sorunu çıkmadı çıksa çoktan duyulmuştu.
Haklısınız hocam. Pumada yakıt durumu nasıldı hatırlıyor musunuz?
Yıllık ortalama 10k km yapıyorum. 6000 ş.içi 4000 ş.dışı
Biz de max. 12k km yaptığımız için çok yakıtı önemsemiyoruz açıkçası. Şehir içi 7.5 - 8lt arası, uzun yolda 6 lt ortalama vardı ama az yakmak için bir çabam yoktu. Çok daha az yakanlar vardı grupta. 6.5 - 7lt ye kadar düşürelebilir bence dikkatli kullanımda şehir içi. Bu arada sizin motor seçeneği hybrid miş o daha az yakar.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Açıkçası atmosferikle daha fazlasını yakıyorum
Hocam alacak olursan sol tarafı boyalı bir araç bak daha uyguna gelir. Boyasız olsun diye fazla para verme, nasıl olsa iki günde bir sürtüyorlar senin araçlara
Manuel atmosferikten, turbo otomatiğe geçmek mantıklı ama focusun sürüş zevki ve yol tutuşu mk3,5 dan sonra torsiyonla bitti
Gerçekten aynı fikirdeyim hocam😂 asla boya değişen takıntılı bir adam değildim zaten ama şimdi iyice salıverdim. Ağır kazasız boyalı bakıyorum zaten ortalama 100 150 bin daha uygun fiyatlı.
Kesinlikle torsiyon focusa atılmış en büyük kazık!
Dış tasarım olarak ve iç donanım olarak güzel araç, hybrid olması da avantaj, hayırlı olsun diyelim.
Eyvallah hocam eksik olmayın 😊
Daha 1 ay önce 2023 1.0 activex aldım. Araçtan çok memnunum gerek yakıtı gerek sessizliği ve iç hacim genişliği çok iyi. Sürüşü çok zevkli. Bundan önce bmw f30 ve bmw x1 kullandım. Aracın yalıtımı şaşırtıcı derecede iyi geldi bana
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
senin araç o kadar para veriyor mu
Yalıtım konusunda herkes çok beğeniyor yakın bir zamanda bende test edip denemek istiyorum.
Yağlı triger olması sorun değil. 1.0 100ps ecoboost motoru 32k km, 1.5 ti-vct motoru da 75k km kullandım. Her iki motor da yağlı triger ve 5W-20 motor yağı kullanıyordu.
Bu sistemlerin hatalı yağa toleransı yok.
Hatta 1.5 ti-vct nin triger kayışı135k km'de değişiyor. Kayış için gayet uzun bir km.
Sanayide motoruna uygun olmayan yağ koyduranlar sorun yaşayabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plf -- 25 Mart 2025; 12:51:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Edit 1:
Focusu bir kaç kere deneyimleme ve inceleme fırsatı buldum nedense arabaya ısınamadım. Bir kaç inceleme ve takasta arabamın ölmemesinin de verdiği rahatlıkla önceden deneyimlemiş olduğum 2020 T-Roc highline için kapora verdim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
En Beğenilen Yanıtlar
|
Satılmayan araba yoktur hocam fiyatı gereksiz yüksek yazılmış araba vardır.
Aldığım arabadan kâr edeyim öyle satayım devri bitti. Piyasanın 50 100 bin altına yazdığınızda her türlü gider. |
Benzer içerikler
- silecek suyu deposu su kaçırıyor
- golf 1.6 midline yorumları
- kendi aracımla kargo işi
- yük nakli hususi ne demek
- kaskodan cam değişimi
- reeder reev fancy fiyat
- mercedes 2025 model
- citroen c3 aircross elektrikli fiyat
- citroen ami 4 kişilik fiyat
- kia seltos
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt