Şimdi Ara

Yeni araçlarda ilk yağ değisimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Yeni araçlarda ilk yag degisimi konusunda bilindigi gibi bircok farkli sey soyleniyor.

    Artik ureticiler ilk bakima kadar herhangi bir bakima gerek olmadigini soylerken, bazi diger kaynaklar hala ilk 200,500,1000km gibi degerlerde yag ve yag filtresi degisiminin yapilmasi gerektigini soyluyor.

    Kendi yeni aracim icin servise yag degisimi sordum, 300tl istiyor Disarida da degistirebilirim, fakat degisimi anlarlarsa arac garanti disi kalir. Karter tapasi sökülmesini yada degistirilmesini anlayabilirler mi emin degilim.

    Bu konuda “ben boyle yaptim, en makulu de budur” diyebilecek olan var midir?

    Konuyla ilgili bazi konular zaten mevcut fakat ben hem mumkun oldugunca kişiye ulasmak hem de bu konudan habersiz insanlarda farkindalik yaratmak adina yenisini aciyorum. Itirazlariniz olursa kaldirabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udeskota -- 4 Temmuz 2016; 0:26:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yağınızı dışardan alıp servise öyle gidin ısrar edin biraz değiştirirler, duruma göre de 1000 3000 km arası yaptırın bu işlemi, aslında belli bir km standartının olmaması bu yağ değişim işinin haybeden çıktığının kanıtıdır yoksa bin iki bin km binersin sonra servise uğrarsın, adamlar göz atar sorun yoksa mevcut bakım km/yıl ına kadar uğraşmazsın. Sen nasıl yapıyorsun dersen bir kez değiştirdim bir kez de değiştirmedim iki tane sıfır benzinli aracımızda, ailedeki tek dizeli de ikinci bakımından sonra almıştık onda böyle bir şey yapmadım ama alınca sadece hafif bir bakıma soktum geçmişini bildiğimden...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır araçlarda yağ değişimi 5000km'de oluyor diye biliyorum ancak modelden modele değişebilir.
  • Genellikle ilk değişim kontrol amaçlı oluyor bildiğim kadarı ile. Motorun alışmaya başlaması sonrasında bazı ufak çapaklar, metal talaşları tozları vs.lerin zarar vermemesi amaçlı.
  • konuyu acmaniz iyi olmus hocam, takipteyim

    seat leon ana konusuna da yazmistim buraya da yazayim, belki farkli fikirler cikar

    st rodaj sureci olmadigini soyledi (kitapciginda var yaziyor) devaminda 1000 mi 2000 mi kac binde getireyim bakima dedim, 15bin ya da 1 sene sonra getirin, daha oncesine gerek yok dedi.. rodaj icin kitapciga uyacam ama yag konusu benim de kafami karistiriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 4 Temmuz 2016; 2:15:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de i20 var aldığımda 3ay sonra veya 3000 km yaptığınız zaman getirin genel kontrol yapalım dediler. Götürdüm yağa suya baktık tmm deyip gönderdiler. Filtreler ve yağların değişmesine 15bin km veya 1 yıl sonra gelin dediler. Hyundai odak servis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalden daha kısa sürede değiltirlebilir ama 500 km dede yağ değiştirlmez, artık hem yağlar kaliteli hemde motorların yapımında oluşan pislikler azaltılıyor ayrıca bazı üreticilet ilk yağı özel katlılarla beraber koyulmuş olabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskimodel araçlarda bu geçerli idi, yeni nesil motorların üretim teknolojileri farklı olduğundan(lazer kesim ileri teknoloji) motor içerisine metal parçaları kalmıyor, ilk yağ değiişimi 10.000 de yapılabilir.
  • Bizimki 2016 Caravelle 12 binde değişti yag ve hava filtresi felan kapi ayarlarina kadar 730 tuttu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2 TSI 15.000 km veya 1 sene hangisi önce dolarsa.

    90 model Lada Samara değil bunlar arkadaşlar yok artık öyle metal parçası çapağı falan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.