ekonomi kötü derdimde dışarıda 2 dk gezince ekonomi sadece benim cebe kötü geliyor nedense :) herkes bir mekanda herkes hatunlara para yediriyor, herkesde son model araba, iphone gıcır elbiseler vs ama ekonomi kötü.. bu zırlamayla sanki afrikadayız sanırsın. sanırım benim gibi gettolarda yaşayan yüzde 1 lik kısma kötü sadece ekonomi. |
Yeminle bu ülkede fakir yok 300 tl'lik kahvaltı yerinde yer yok (4. sayfa)

-
-
ülke fakir değil, alım gücü düşük sadece. yoksa harcayan var tabiki. birde toplum iyice tüketim toplumu olmaya başladı. onunda etkisi var. avm ler dolu diyoruz ama bir kere de avm de gezenlerin ellerine bakmanızı tavsiye ederim. çoğu boş geziyor.
-
Decathlon, Boyner veya internet mağazası dahil Skechers ayakkabı istediğim modelin bana göre numarasını devamlı peşindeyim, geliyor ve bitti diyorlar. Para yok ülkede abi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 19 Haziran 2023; 14:53:16 > -
berk özabim ban yemişbe bugün hüzün günü, yakıyom senin için abu XD
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 19 Haziran 2023; 15:28:43 > -
Fark ettiniz mi lüks kriterleri kronolojik olarak şu şekilde düştü:
-Herkesin evi var
-Her ailede 2-3 araba var
-Kaldırımlarda araba var
-Herkesin elinde iphone var
-AVM'lerde herkesin elinde poşet var
-Kahvaltı mekanlarında yer yok
Bence bir sonraki adım "herkes sokakta geziyor" olacak diyorum.
Edit: Milletin öğrencisi ve emeklisi bile dünyayı geziyor. Bizim türkolar temel ve sosyal ihtiyaç olan dışarda yemek yemeyi, kıyafet almayı lüks sayıyor. Bu ezikliğin kaçıncı boyutu beyler?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 19 Haziran 2023; 15:11:57 > -
Asgari ücretle çalışan arkadaşım tinderda bulduğu kızlarla bar bar meyhane meyhane geziyor.Herkes aç diyen muhalif kesim hangi ülkede yaşıyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"yobazzers", "eastenders" gibi olmuş biraz...
-
bu nasıl bir fantezi, Allah aşkına????
(latife)
-
Yaw mcdolands dediğin şey her ülkede 100 lerce şubesi olan devasa bir burger zinciri global çapta ve sunduğu gıdaların da kalitesi düşük baya. Ona göre de ucuz dolar bazlı. Sen 150tl verip menü alıyorsun ama ederi aslında 10 dolar bile değil. Kaldı ki birsürü uygulama kampanyaları oluyor sürekli daha ucuza yiyenler var mcdolantsta. Kahvaltı şeyleri de arkadaş yukarıda açıklamış memur kesim ve beyaz yakalı dediğmiz kişiler haftaiçi poçadan başka bişeyle kahvaltı edemedikleri için haftasonu eşi dostu sevgilisiyle artık kimle gidiyorsa gidip insan gibi kahvaltı etmek istiyorlar. Kendilerince de gayet haklılar eşşek gibi çalışıp haftada 1 kere adam gibi kahvaltı etmesinler mi? Ne istiyorsunuz anlamıyorum herkes fotosentez mi yapsın? Kimse omlet yemesin mi 2-3 çeşit peynir gevelemesin mi? Zaten kahvaltıcılarda eğer açık büfe değilse gelen porsiyonlar baya az tadımlık geliyor her şey ama çeşit fazla sigara böreğinden pişisine omletinden salçalı sosisine kızarmış patatesinden tutun 3-4 çeşit reçel bal vs onun yanına 2 çeşit zeytin yanına 2-3 salam jambon karışık. Birde 2 çay bardağı çay var genelde. Bunları da yemeyelim de ölelim o zaman tamamen KÖLE olalım bunu mu istiyorsunuz anlamıyorum idrak etmekten zorlanıyorum kaldı ki bunlar lüx falan da değil 2-3 dolarlık gıda ürünleri. Sen TL neden bu kadar değersiz diye kafanı yorsana bütün mekanlar full çekiyor diyeceğine. Ben neden gidemiyorum neden köle gibi yaşıyorum diye sorun önce. Sonra bazı şeyler yoluna girecektir.
-
Geçen malatyada 2 kilometre ekmek kuyruğu bekleyenlerde zenginlerdi zaten
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla İstanbul trafiğinde 10 15 milyonluk arabalar cirit atıyor. Demek ki gelir dağılımı çok ama çok bozuk yalnız bu bozuk dağılımdan pay alan çok insan var sanki.
-
devlet hastanesinde de yer yok içeride binlerce insan bekliyor bu ülkede sağlıklı insan yok herkes hasta
-
300 tlyi gözünde büyüttüğün için sen fakirsin zaten, fakir yok söylemin kendi kendine çürüyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sonraki adım: "Herkes ekmek yiyebiliyor."
Bir sonraki adım: "Herkes nefes alabiliyor."
-
Demin yolda gecekondu bahçesinde milyonluk pick-up gördüm. Bir diğer gecekonduda da milyonluk kamyon vardı. Yok azizim bu millet zengin. Tekrar ediyorum zen-gin. XD
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aa öylemiymiş
-
Şu fakir mahallede yıllardır bu sefer dedim tez davranayım şu boş arsaya ev yapılacağı zaman yine yaya kalmamayım. Ama yine geç kalmışım, daha temeli kazan kepçe sesini duyanlar daireleri satın almış. Araba park yeri sıkıntısı olmaz dedik, fakir mahallede araba az olur dedik, adım atacak yer yok, şimdi park yeri bulma derdini önemsemeyi bıraktım, en eski araba benimki diye utanıyorum. Komşuya kime gitsem evin içi görüntü olarak en eski bizimki gözüküyordu. Mahallede kuytu köşede olan bankamatiğe ne zaman gitsem sıraya girmek zorunda kalıyorum. Şu bankamatiği boş görmeyi hayal ediyorum, bazen sabahın köründe gidiyorum, akşam geç karanlığında gidiyorum yine nasip olmadı boş görmeyi. Şu dükkanı kiralayayım dedim, oradan üstü başı eski giyinmiş yaşlı amca geldi, iki katı ben vereyim bana ver dedi, o da nasip olmadı. Dışarda yemek yiyelim dedik, güya mükellef sofra hazırlattım, sağıma soluma bi baktım, en fakir benim masa gözüküyor. Köye gideyim dedim, köyler daha bi beter, sade evler yok, 4 5 kat, arabasız kapı yok, dışardan işçi çalıştırmayan köylü yok. Tabiat kokan domates salatalık, yağ peynir istedim iki kat parasına. Gittiler marketlere önüme üç harfli ve altı harfli marketlerin poşetleri içi tıka basa dolu koydular, ben oysa tarladaki sebzelerin hayalini kuruyordum oysa. Akrabalarımın bir derdi var mı diye yardım edeyim diye. Bir başlıyorlar saymaya, sonuçta gelir gider dengesine bakınca benden 10 katı kazanmış oluyorlar. Okula giden yeğenime 12pro+ 5G uzattım hediye diye, bana baktı, aa bu Redmi, fakir telefonu dedi, ondaki mi13müş, meğerse orada redmi fakir ,sadece Xiomi olursa fakirin bi üstü demekmiş, tabi ki istenen iphone olmalı, isterse 8 olsun. özelliğe bakan yok. Yaylaya çıkayım, ıssız diye, festival diye gürültüler şehirden beter olmuş. üç harfliler oraya bile gelmiş. üç harfi poşetini alıp bir köşede üzerine oturup kaldım. Velhasıl paranı tutabilmek için, orta seviye rahat sakin bir hayat yaşabilmek için fakirlik kulvarında tutunman gerek. Bu ülkede fakirlik kulvarında tutunmak zor. Ortası kalmamış, ya ŞAŞA, ya DİP.... Yok olmaz, en iyisi ben geri döneyim, en azından yurtdışında fakir mahallesi kültürü diye bir şey var, fakirlik kulvarında zengin olarak rahat rahat yaşayabileceğim... ve winnn... OH BEE..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 19 Haziran 2023; 19:52:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu ülkede böyle nefes almayı yaşamak sanan tipler olduğu sürece AKP 3000 yılına kadar iktidar kalır.
Adam 2 kahvaltı edip dışarıda bir şey yiyemez o zaman zengindir.
Mantığa bak.
-
Üstteki tip de beni engellemiş çünkü işine gelmiyoruz herhalde. Fakir mahalle dediği de Bahçeşehir falandır kesin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X