Şimdi Ara

yazılım nasıl öğrenirim diyenlerin yazılım ogrenememesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
7
Favori
3.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • O durumda da soran kişinin kendi bulduklarından bahsedip, kendi fikirlerini söyleyip son seçim için yardım istemesi ancak kabul edilebilir.

Mesela deneyimli birine "Python ya da Javascript ile başlamayı düşünüyorum, hangisini önerirsiniz?" diye sormak tamamen normal, ama "Yazılım nasıl öğrenirim?" diye sormak hiç normal değil.

Yine de bu konuya girip de merak eden varsa diye söyleyeyim, her şeyden önce İngilizce bilginiz yeterince iyi değilse İngilizce öğrenin. Programlamayı falan salın, her şeyden önce İngilizce. Yeterli derecede bilmeden bana göre iyi bir yazılımcı olmanız imkansız, düzgün işlere girmeniz çok zor, aynı zamanda da pek çok iyi şirketin "şirket kültürüne" uygun olamazsınız.

Bu bir artı değil, avantaj değil, zorunluluk. Altını çize çize söylüyorum, yazılımcı olmak istiyorsanız İngilizce bilmek zorundasınız.

• Endüstri okuyup yazılım öğrenmek kısmındaki görüşünüz ne tam olarak hocam anlayamadım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yahya7818 kullanıcısına yanıt

hocam forumda görüyorum bazen de endüstri okuyacağım hangi dil ile başlamak mantıklı diye onu örnek vermiştim bu soru zaten cevaplandı diyerek. endüstri okurkenki yazılım öğrenmek hakkında bir yorum değildi o.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılımın turkıyede anlamı yok mıllet yurt dısında hobı olarak yapıyor bızde parasal degerı olmaz almanyadakı gıbı ıssızlık maası 1500 euro degıl burda

• Xxx i nasıl öğrenirim diyen birisi zaten öğrenemez, bişeyi öğrenmek isteyen insan araştırır araştırarak öğrenir. Bilgiyi önüne isteyen adamdan cacık olmaz. Gidicen arayacan bulacan

• Örnek yol haritaları:

Roadmap.sh
    Roadmaps to becoming a Modern Developer – roadmap.sh
    https://roadmap.sh
  • Bu dediğinizle alakalı şöyle bir hikaye var hocam, izninizle burada bahsedeyim.

Bir gün 22 yaşında genç bir adam Mozart'ın yanına gider ve der ki " Sevgili Mozart ben yeni senfoniler bestelemek istiyorum ve bu konu hakkında sizle konuşmak istiyorum" Mozart da karşılık olarak "Kaç yaşındasın?" diye sorar, genç adam da 22 diye cevap verir. Daha sonrasında Mozart da " Senfoni bestelemek için çok gençsin!" der, genç adamda şaşkınlıkla "Ama Mozart! Siz daha 10 yaşındayken kendi senfonilerinizi yazıyordunuz..." diye söylenir, Mozart'ta genç adama karşılık olarak şu cevabı yapıştırıverir "Evet ama ben başkalarına gidip nasıl yazacağım hakkında sorular sormuyordum."

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Valla bu işe başlamadan önce, ADHD nedir? zaman planlaması nasıl yapılır? Nasıl plan ve program yapılır? Bunları bir öğrenmek lazım.

• sniper23 kullanıcısına yanıt

Evet, ben başlarken Concerta ile başladım programlamaya.   Lakin artık sevdiğim bir konu olduğu için ihtiyaç duymadan saatlerce ekrana bakabiliyorum. (12-14+)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nyarlko -- 14 Temmuz 2022; 23:48:45 >
  • Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt

Alın size amme hizmeti. Nasıl öğrenirim diyenler, kendinize bir alan belirleyin ve bu alanlarda roadmap'e göre ilerleyin. Bütün adımları tamamladığınızda ortalama bir senior seviyesine çıkmış olursunuz. Zaten o listelerde yazılanlarda uzmanlaşmanız en az 5 senenizi alır.

• bunun daha kötüsü var,

memlekete gidiyosun, akraban sana diyo ki: "bizim çocuğa da öğret yazılımı, o da para kazansın"

yazılım dediğin şeyi kendin yazarak öğrenirsin. "ama doğru kaynağı bulmalıyım" diye birşey YOK ! karşına çıkan kaynaklardan kaç tanesini oturup çalıştın ki doğrusunu arıyosun lan ! vaktini forumla laklak yaparak geçireceğine git karşına çıkan ilk yazılım kitabını bitir ! kendin yazmayı dene. sadece kendin yazmayı deneyerek ilerleme kaydedebilirsin.

zaten birini karşına oturtup da tahtada ona yazılım anlatmaya çalışmak YANLIŞ bir yöntemdir. karşındaki kişi seni dinleyebilecek mi o bile belli değil. illa ders anlatılacaksa, doğru yöntem dersi videoya alıp yayınlamaktır. böylece izleyici kendisi GERÇEKTEN İZLEMEK İSTEDİĞİ ZAMAN açıp izler. yoksa öyle akabanın çocuğunu karşına oturtup da ona ders anlatarak yazılım öğretemezsin.

ekleme: ben kendi öz kardeşime bile yazılım öğretebilmek için kıçımı yırttım, yok abi olmuyo. kardeşim dinliyo dinliyo, anlattıklarımı anladığını söylüyo hatta hoşuna da gidiyo hani yeni birşeyler öğrendiğini hissetmek. sonra kendin yap diyorum ödev veriyorum, ödeve kafa yormuyo. neden kafa yormadığını söyliyim, çünkü öğrenme aşamasında da kafa yormadı, ben ona bilgiyi ayıklayıp cımbızla verdim. yazılımı öğrenmek demek yazılıma kafa yormak demektir. bizim nesil gibi Udemy üzerinden değil de google-stackoverflow üzerinden öğrenen kişiler zaten tırmalayarak ve %100 kafa patlatarak öğrendiler. sigarayı bırakmak için önce gerçekten içten karar vermek gerekir diyolar ya, aynı şekilde yazılımı öğrenecek kişi de kendisi öğrenmeyi istemek zorunda. yoksa haftada 5 gün birinin anlattığı dersi dinleyerek yazılımcı olunmaz. doğru kaynağı bulamadığı için yazılımcı olmayı kaçırmak diye bir şey de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 15 Temmuz 2022; 8:45:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazılımcı olarak şunu söylemek istiyorum.İleride bir çok meslek tarih olacak yazılım uzun yıllar kalacaktır.Üniversiteden örnekler vereyim ben bilgisayar biliyorum ne var bunda diyenlerin hepsi sınıfta kaldı okulu bıraktı örneğin 120 kişilik sınıfta 30 kişi mezun olabildi diğerleri kaldı geçenlerde zar zor geçti.Yazılımcı olan insanlar da sadece diploma alabilmek için geliyorlardı iş yerinde yükselme için yaklaşık 7 yaşımdan beri bilgisayarın başındayım lise , ön lisans , lisans hepsinde programlama bölümlerini tercih ettim.Yazılım öğrenmek istiyorsanız boş zamana ve matematik algoritma bilginizin iyi olması lazım udemy’de çok fazla kaynak var öğrenci olduğum için ücretsiz erişebiliyorum.Hem çalışıp hemde yurt dışından iş yapabilirsiniz yada yurt dışında işe başlayabilirsiniz ingilizce ve yazılım dillerine hakimseniz.
    Şu anda asgari ücret 5500 TL çevremde gördüğüm fabrikada çalışan vasıfsız insanlar asgari ücretin üstünde maaş alıyor.Yanılmıyorsam 6 yıl okuyup Doktor olup vasıfsız işçiyle arasında fazla bir maaş farkının olmayışı ve alım gücünün düşmesi etkiliyor olabilir.İnsanların yazılım öğrenme merakı para ve firmaların talebi olduğunu düşünüyorum.
    Ben eğer yazılımcı olmasaydım kesinlikle mekatronik okurdum gelecek artık robotlaşacak insan gücü azalacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 15 Temmuz 2022; 12:25:0 >

• Herkes neden yazılımcı olmak istiyor ki onu da anlamıyorum. Bu kadar mı vizyonsuzsunuz, kendinizi hiç mi tanımıyorsunuz? Bir iş popüler olunca 7 yaşındaki çocuk gibi hemen gidip ona sarılan bir milletiz. Kimsenin kendi yetenekleri doğrultusunda bir meslek seçme niyeti yok. Kimsenin kendini tanıdığı yok. En çok para hangisinde onu seçeyim. En popüler hangisi onu seçeyim. Sonra neden başarılı olmadım diye düşünüyoruz.

• Her şey herkese uygun değil. Yazılıma ilgi duyarım ama ezber yeteneğim sıfır. Bir şarkıyı binlerce kez dinlesem bile ezbere söyleyemem. Yani kötü bellekten dolayı yazılıma nasıl yanaşayım. İş önce kişinin kendisinde bitiyor. Potansiyel varsa gerisi çaba ve ilerlemeye kalır.

• Zihnin Geleceği kullanıcısına yanıt
    Ülkenin ekonomisinin bir yan etkisi. Ben 10 sene önce girdiğimde böyle düşünceler yoktu, en fazla tıp okuyalım saygı gören meslek, maaşı iyi düşünceleri vardı.

• Yazılım ezber değil ki zaten. Al sana yazılım, if-else, do while, for. Hadi git ezberle :D

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.