benim şöyle bir tezim var arkadaşlar, yazılım nasıl öğrenirim diye gelip bu foruma soran adam assssla yazılım ogrenemeyecek. üç beş gün bakıp havasını alıp sırf şu an popüler diye bakacaklar. çünkü şu an internette binlerce yıl okusanız bitiremeyeceginiz kadar " yazılıma nasıl başlarım" diye yazı/video/makale/chart var. bakın yazılımi öğrenme değil ha, sadece nasıl başlanır kismindan bahsediyorum. daha sorunun EN EN EN temelini bile gelip Google yerine burada arıyorsanız, 2 3 paragraf okumaktan acizseniz maalesef asla bu işi ogrenemeyeceksiniz çünkü klasik bir Türk tiplemesi olarak armut pis ağzıma düş kafası. ve yazılımı öğrenirken de karşıniza bir sürü sorun çıkacak onları da önce Googleda araştırmak yerine birilerine sorarsanız gittikçe hevesiniz azalacak. emin olun sizden önce milyonlarca insan yazılıma başlamayı düşündü ve bunlar tartışıldı. endüstri okuyup yazılım öğrenmek isteyen, x durumunda olan y durumunda olan şu an olabilecek her kombinasyondaki insanlar bu sorularu internette sordu ve cevaplandı. siz özel degilsiniz, o yüzden bence forumdan ziyade Google kullanmayı öğrenin yazılım ogrenmek istiyorsanız, naçizane tavsiyem. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
yazılım nasıl öğrenirim diyenlerin yazılım ogrenememesi

-
-
9.sinifa geçerken az çok Python baktim sonra pubg oynamaya başlayınca kaldı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence de doğru bu önerme. Geçen gün aklıma takıldı ulan dedim bu kadar mezun sıkıntı olmayacak mı sonra farkına vardım mezunların büyük bir bölümü bomboş okuyor iyi üniversitelerin haricinde gidip bir şeyler yapmaya çalışanların sayısı çok az.
-
Ben de ortaokulda okuldan kacip c++ bakiyodum source engine merakiyla baslamisti . Oyunlar yazilima baslamama sebep oldu
Ben Instagram takipçi botu yapıp kurulan hesaplari basit bi site yapıp oraya yükleyip kendime takipçi olarak yollamıştım
lotr manyağıyım severiz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben daha cok bildigimiz oyunlari nasil yapmislar merakiyla valve developers tool wikisini okuyordum source engine apisini falan. O zamanlar ingilizcem cok iyi degildi yari ceviri yari bilgimle bakiodum oyle oyle basladuk iste
phyton kursu ama seçmeki kalıcı olmadı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
internette araştırıp milyon farklı seçenek görüp burda sanal da olsa tanıdığı 2 3 adamın da fikrini almak istemiş olabilir
Yazılım sertifikası veren kursu veren çok fazla kuruluş var ve üstelik devlet de bedava yazılım kursu verip sertifika veriyor
Şu an yazılım firmasına giderek bakabilirsiniz o sertifikalarına işe başlayanlar çok fazla gerçekten
Hatta bilkentte bilgisayar okuyan arkadasimin dedigi söz keşke üniversite yerine direkt ise atilsaydim demesi beni şoke etmisti. Yazılım okulu kendindir
Ama tıp fakultesinde olsun dış fakültesinde olsun elektronikte olsun avukatlikta bu durum maalesef yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tercih döneminde bende yazmıştım şu an 3.sınıfa geçtim ve bi sıkıntım yok, insanların heveslerini kırmayın.
-
gördüğüm en haklı konu awk
-
yine de dijital oyun tasarımı yazmıyorsunuz
Unity eglenceli bence ogrenin hocam
bilgisayar yok şu an
githuba girip kodları kopyala yapıştır yapın ve bütün iş yerlerine gönderin kapınızda köle olacaklar
Konu sahibi haklı.
Alakasız gibi görünen, ama alakalı bir örnek vereceğim.
Letg0da küçük güneş paneli satışa koydum (deneysel boy)
Ve oraya yazdım "saçma sorular sormayın, sadece bilgisi olanlar alsın"
Biri yazmış "pardon sormayın demişsiniz ama bilmediğimden soruyorum, bununla ne çalıştırabilirim"
Hey Allahım, döver misin, sabaha mı bırakırsın.
Kardeşim sen zaten bununla ne yapabileceğini bilmiyorsan, bu ürünün müşteri kitlesinden değilsindir. Sana şimdi hızlandırılmış elektronik kursu mu vereyim? Beni niye yoruyorsun?
Yazılım öğrenme konusu da öyle.
Zaten o kapasiteye ve meraka sahip olan adam, gelip sanki adres sorar gibi "beyler ben yazılım öğrencem de, acaba nasıl yeriz bu haltı" diye sormaz.
Soran, o işin adamı değildir.
şöyle tiplerde çok var, daha algoritma nedir akış diyagramı / şeması nedir veri yapıları veri tipleri nedir vs. gibi yani programlamanın en temel konuları hakkında hiçbir fikri olmayan tipler, gidip internete en kolay ve en çok para kazandıran programlama dili gibi bir araştırma yapıp genelde pythonu buluyorlar.
sonra daha temelini bilmeden sanki dizi izlermiş gibi direkt python'a girişip 3-5 bir şey öğrenip iş bulacağını sanıyorlar.
birde yazılımcıya değer vermiyorlar, o kadar python öğrendik geleceği olan bir dil ama iş yok. Hiç bulaşmayın bu işlere vs. gibi akıl vermeleri yok mu kqoweqwo
kendi yeteneksizlik ve bilgisizliklerini hem programlama diline atıyorlar hem de çok bilgiliymiş gibi başkalarına akıl vermeye kalkışıyorlar.
bende buna ayar oluyorum hocam valla ne diyeyim, umarım karşımıza çıkmaz bu tipler
-
Hay ağzın bal yesin ya, millet Pyhton'u big data, veri madenciliği, yapay zeka işleri işleri için kullanıyor ki bunlar yüksek lisans ve doktora seviyesinde konular, adam yutup'tan, udemy'den 30 liraya aldığı kursu bitirip işe giremeyince piyasayı bokluyor. Bu tipler mantar gibi türedi son zamanlarda. Kaldırım mühendisliği okumuş yazılıma kaymış ama C# öğrenip iş bulmaya çalışıyor, bulsan ne yazar arkadaş. Biz boşuna üniversite okuyoruz zaten. Bunlar üniye gittiklerinde 40 tane dil ve framework öğretmelerini ve mezun olur olmaz 30k maaş ile başlayacaklarının hayallerini kuruyorlar.
-
yüzde yüz doğru
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

internette araştırıp milyon farklı seçenek görüp burda sanal da olsa tanıdığı 2 3 adamın da fikrini almak istemiş olabilir
|
Konu sahibi haklı.
Alakasız gibi görünen, ama alakalı bir örnek vereceğim. Letg0da küçük güneş paneli satışa koydum (deneysel boy) Ve oraya yazdım "saçma sorular sormayın, sadece bilgisi olanlar alsın" Biri yazmış "pardon sormayın demişsiniz ama bilmediğimden soruyorum, bununla ne çalıştırabilirim" Hey Allahım, döver misin, sabaha mı bırakırsın. Kardeşim sen zaten bununla ne yapabileceğini bilmiyorsan, bu ürünün müşteri kitlesinden değilsindir. Sana şimdi hızlandırılmış elektronik kursu mu vereyim? Beni niye yoruyorsun? Yazılım öğrenme konusu da öyle. Zaten o kapasiteye ve meraka sahip olan adam, gelip sanki adres sorar gibi "beyler ben yazılım öğrencem de, acaba nasıl yeriz bu haltı" diye sormaz. Soran, o işin adamı değildir. |
Benzer içerikler
- tyt biyoloji kaç günde biter
- okuması en zor bölümler
- ege tıp yatay geçiş
- ilk intörn maaşı ne zaman yatar
- milli savunma bakanlığı adına tıp ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X