Yazdığım bir android aracını test eder misiniz?
Öncelikle merhaba, ben nyarlko. Kısa zaman önce Python dilinde bir anroid araç kutusu yazdım. İşlevine göre cihazınızın Bootloader kilidinin açık olmasını gerektiriyor. Test edicek ve geri dönüş sağlayacak birilerine ihtiyacım var. Şu anlık her şey bu konu üzerinden ilerleyecek. Programdaki özellikleri kontrol edip. "Şurası beklendiği gibi çalışmıyor olabilir." gibi geri dönütler arıyorum.
Öncelikle Flash kısmında herhangi bir şeyi yapmak için Bootloader kilidinin açık olması lazım cihazın. (ADB sideload fonksiyonu şu an için bootloader kilitli bazı cihazlarda çalışmıyor.)
Samsung da sadece Download Mode'a almayı destekliyor şu anlık. Devamını kodlayamıyorum çünkü Samsung cihazlarında iletişime geçerken Odin 3 adlı bir protokol kullanıyor.
Kablosuz olarak cihaza ADB üzerinden uygulama ile komut göndermeyi destekliyor. (Kablosuz olarak bağlan tuşuna basmadan önce android USB kablo ile cihaza bağlı olması lazım. Bağlan dediğiniz anda iki cihaz olarak görmeye başlıyacak ve kabloyu çıkarmanızı isteyecek. Bağlantıyı kesmek için kablo ile bağlanmanıza gerek yok.)
Aynı şekilde kablosuz olarak Download Mode, Fast Boot, ve Recovery Mode geçebilmeniz lazım lakin bir şey flashlamak için tekrar kablo bağlamanız lazım.
.bat dosyası ile cihaz yazılımı flashlamayı destekliyor. Batch dosyanızın sorunsuz olması önemli burada.
ADB hata ayıklama modunun açık olması gerekmektedir. Hata ayıklama modu açık olsun olmasın Fastboot'tan Bootloader kilidiniz açık ise Flashlayabilmeniz lazım.
Görsel:
Ware ware wa uchujin da! |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 67 (Bu ay: 2)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Anasayfa Haberleri