Şimdi Ara

Yazılan kitap nasıl bastırılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
19.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk 2 kitabımı tamamlamış bulunmaktayım.Bu kitapları yaınlamak için neler yapmam lazım?
    Hangi yayınevini tavsiye edrsiniz( benim aklımda ikinci adam var benim.)
    16 yaşındayım bu herhangi bir şey etkilermi
    Kitap fantastik biri 126 sayfa öbürü 180 sayfa
    Ne kadar tutar yada çok iyiyse bedava olabilirmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Techno

İlk 2 kitabımı tamamlamış bulunmaktayım.Bu kitapları yaınlamak için neler yapmam lazım?

16 yaşında pek bilgi birikimin olmadığını düşünüyorum kusura bakma.Amma olabilir belki yeteneklisindir. Yayınevlerinde belli bir meblağ karşılığında bastırırsın kar oranlarını paylaşırsın.Bedava diye bir şey yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ben Buradayım

quote:

İlk 2 kitabımı tamamlamış bulunmaktayım.Bu kitapları yaınlamak için neler yapmam lazım?

16 yaşında pek bilgi birikimin olmadığını düşünüyorum kusura bakma.Amma olabilir belki yeteneklisindir. Yayınevlerinde belli bir meblağ karşılığında bastırırsın kar oranlarını paylaşırsın.Bedava diye bir şey yoktur.

Hocam emin olun bilgi birikimim çok yüksek bir çok yazarı okudum hayatlarının kitaplarının özetlerini yazdım. Gogol dan tutun Tolkien'e dan brown dan tutun conan doyle hepsinin tüm kitaplarını okumuşumdur 1500 kitaplık bir kütüphanem var yazmayı okumayı çoknseuorum odamda belki kendi yazdığım 10 kitap vardır saçma bazıları veya amatörce ama yazdığım çevremden gelen tepkilere göre çok iyi

• Sana tavsiye, ingilizce öğren, kitaplarını ingilizceye çevir ve apple book üzerinden online sat. Tutarsa milyoner olursun. Türkçe kitaptan bir cacık olmaz. Bastığı kitapları satamadığı için turistlere sözlük satmış Müteferrika örneği var önümüzde.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ben Buradayım

quote:

Hocam emin olun bilgi birikimim çok yüksek bir çok yazarı okudum hayatlarının kitaplarının özetlerini yazdım. Gogol dan tutun Tolkien'e dan brown dan tutun conan doyle hepsinin tüm kitaplarını okumuşumdur 1500 kitaplık bir kütüphanem var yazmayı okumayı çoknseuorum odamda belki kendi yazdığım 10 kitap vardır saçma bazıları veya amatörce ama yazdığım çevremden gelen tepkilere göre çok iyi

Öyle düşünüyorsan kitabını gönder yayınevlerine,Ben sadece düşüncemi dile getirdim olabilir yetenekli olabileceğini söylemiştim.Yeteneklisin galiba (yazdıklarına göre) o zaman yayınlat ilk baskıyı ben alacağım. Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Mahlegan

Sana tavsiye, ingilizce öğren, kitaplarını ingilizceye çevir ve apple book üzerinden online sat. Tutarsa milyoner olursun. Türkçe kitaptan bir cacık olmaz. Bastığı kitapları satamadığı için turistlere sözlük satmış Müteferrika örneği var önümüzde.

aynen katılıyorum arkadaşa zaten sayfa sayısı az ingilizceye çeviride zor olmaz
    apple ile satarsan daha rahat para kazanırsın şahsen ben okadar sayfalık bir kitaba 5 lira bile vermem en azından 300 400 sayfa olmalı korsan kitap almadığım için 200 sayfanın altndaki kitapları ebook olarak okumayı tercih ediyorum

edit : 5 lira bile vermem derken hakaret anlamında demedim madem para verip alıyorum içeriği iyi olduğu gibi kendide kalın olmalı incecik kitaplara para vermeyi sevmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeRMİNaaRD -- 19 Şubat 2013; 21:42:47 >

• quote:

Sana tavsiye, ingilizce öğren, kitaplarını ingilizceye çevir ve apple book üzerinden online sat. Tutarsa milyoner olursun. Türkçe kitaptan bir cacık olmaz. Bastığı kitapları satamadığı için turistlere sözlük satmış Müteferrika örneği var önümüzde.

10 sene özel bir okula gittikten sonra c1 seviyesinde ingilizceye sahip oldum.Yazdığım kitapları sıkılınca ingilizce yazıyor daha sonra çeviriyorum.Peki bu kitabı itunes store a koymak için neler gerekiyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tavsiyem ilk kitaplarını goodreads.com dan bedava olarak e-kitap biçimde yayınla..
  • quote:

quote:

10 sene özel bir okula gittikten sonra c1 seviyesinde ingilizceye sahip oldum.Yazdığım kitapları sıkılınca ingilizce yazıyor daha sonra çeviriyorum.Peki bu kitabı itunes store a koymak için neler gerekiyor?

sayfasında açıkça yazıyordur. Oradan okursanız daha iyi olur.
  • 16 yaş 1500 kitap
    Biz ölelim
  • BEN ŞUAN BİR KİTAP YAZMAK İSTİYORUM KONUMU BELİRLEDİM SERİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM YAZICAĞIM KİTABI NEREYE YAZMALIYIM NASIL KAĞIT BOYUTUNA NEREYE GÖTÜRMELİYİM ?
  • güzel bir fiyata kitaplarını ingilizceye çevirebilirim
  • İlk sefer için hele de 16 yaşındayken ücretsiz bastırman imkansız. Ya da çok kötü yayınevleri olursa belki bide şansın yaver giderse.. Onun dışında pahalı bir iştir kitap bastırmak ve başlarda pek bir getirisi de olmaz. Hele ki roman diye 130 140 sayfalık kitaplarla çok zor. Onlar anca öykü olur. Ama zaten henüz gençsin. Çoğu yazarın genç yaşta yazma girişimleri olsa da 16 yaşında kitabını bastıran pek yoktur. ki Türkiye'de kitap okuma, o yazarların ülkelerindeki okunma oranının binde biri falandır.
  • Bence ilk önce sen biraz imlanı geliştirmeye bak ; Çünkü düzgün yazı yazamazsan okura da düşüncelerini doğru aktaramazsın .
  • Yayınevleri parasıylada olsa denemelerin basımıyla uğraşmaz. Parasıyla belli matbalara gidip bastırabilirsin istediğin kadar.

• Ölümcek Adam kullanıcısına yanıt
    16 yaşında olmuş olmasına rağmen 1500 kitaplık kütüphanesinden bahsetmesi gayet güzel, eğer o kadar kitap okumuş ise helal olsun, yaşı da genç bu işin peşini bırakmamasını tavsiye ediyorum. Lütfen arkadaşın şevkini kırmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAM TELİ

16 yaşında olmuş olmasına rağmen 1500 kitaplık kütüphanesinden bahsetmesi gayet güzel, eğer o kadar kitap okumuş ise helal olsun, yaşı da genç bu işin peşini bırakmamasını tavsiye ediyorum. Lütfen arkadaşın şevkini kırmayın.

Teşekkürler hocam geçen yıldan beri çok daha fazla yol katettim.400-500 sayfayı aştı yazdıklarım.Yazın yazdıkarımı temizleyip bilgisayara geçirmeye başladım.Şu an bastıracak guzellikte olduğunu düşünmüyorum.Belki 5-6 sene sonra raflarda gorebileceksiniz.Ben yazdıkça olay derinleşiyor karakterler değişiyor mekan zaman durum her şey değişiyor.Onlar değiştikçe karışıyor.O karışıklığın içinden çıkmak uzun zaman alıyor.

• Dr.Techno kullanıcısına yanıt
    Hangi liseye gidiyorsun güzel kardeşim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAM TELİ

Hangi liseye gidiyorsun güzel kardeşim?

Fen lisesine gidiyorum

• Carpe diem yayınlarını dene
    şartları aşağıda
    https://www.facebook.com/notes/carpediem-kitap/kitap-yazd%C4%B1n-yay%C4%B1nlatmak-istiyorsun/10152378503094624

Yazar Dostum!
    Benimle çalışmak, kitabını yayınlatmak istiyorsan, dosyanı göndermeden önce lütfen aşağıdaki soru ve cevapları dikkatle oku.

Carpe Diem olarak kimlere hitap ediyorsun?
    Elbette herkese… Fakat okurlarımın ekseriyetini on iki-on dokuz yaş grubu gençler oluşturuyor.

Yazarken nasıl bir dil ve anlatım biçimi kullanmalıyım?
    Muhatap kitleme uygun bir dil ve anlatım kullanmalısın. Severek okumalılar. Sade, anlaşılır bir dil… Nitelikli, akıcı bir üslup…

Bir kitap fikrim var, yazmama yardım eder misin?
    Üzgünüm, böyle bir hizmet sunamam. Sadece tamamlanmış dosyaları değerlendirebiliyorum. ‘Yazar Olmak İstiyorum’ adlı kitabımı okumanı tavsiye ederim, bu yolda sana rehberlik edecektir.

Dosyamı bitirmeden göndersem de fikrini söylesen olur mu?
    Olmaz! Eksik metinleri incelemeye almıyorum. Tamamla, güzelce tashih et, öyle gönder. Metnin birazdan basıma gidecekmiş gibi temiz olmalı.

Şiir kitabı yayımlıyor musun?
    Hayır, maalesef yayımlamıyorum… Şiiri severim elbette ama ben nesir yolunda yürüyorum.

Hangi edebi türde kitaplar yayımlıyorsun?
    Hikâye, roman ve benzeri türde kitaplar... Bilgi kitaplarında bile bir parça hikâye üslubu, tadı, kokusu arıyorum.

Akademik yazılarımı gönderebilir miyim?
    Hayır… Bu soruların seni ele veriyor. Belli ki kitaplarımı incelememişsin. Neyse, bundan sonra inceler, eğer dosyan çizgime uygunsa gönderirsin.

Dosyamın hacmi ne kadar olmalı?
    En az 20 bin, en fazla 40 bin kelime olmalı. Bu hacme uymayan metinleri değerlendirmeye almıyorum.

Dosyamı nasıl göndereyim?
    Metnin bilgisayar çıktısını al, dosyala. En üste kimlik, özgeçmiş ve iletişim bilgilerini içeren bir sayfa ekle. Bir zarfa koy, bana gönder.

Tam adresin nedir?
    Carpe Diem Yayınevi, Cağaloğlu Alemdar Mahallesi, Alayköşkü Caddesi, No:5, Fatih, İstanbul. Zarfın üzerine “Carpe Diem Yayınevi” yazmayı unutma, çünkü binada başka yayınevleri de var.

Mail yoluyla gönderemez miyim?
    Gönderebilirsin. Fakat bunu tavsiye etmem. Bekleme süren artar. Çünkü bilgisayar çıktısı alınmış dosyalara öncelik tanınıyor.

Dosyam hakkında ne zaman bilgi alırım?
    Dosyan bana ulaşınca sana bir e-posta gönderirim. Bu nedenle dosyanla birlikte göndereceğin iletişim bilgilerinde mutlaka e-posta adresin olmalı. Mail gelmemişse anla ki dosyan henüz elime geçmemiş.

Arada bir dosyamın durumunu sorsam olur mu?
    Hayır, bunu yapma. Dosyanın okunup değerlendirme süreci tamamlanmadan ‘arada bir’ bilgi veremem. Heyecanını, merakını anlıyorum. Fakat sabırlı olmalısın. Uzun ve ince bir yoldasın.

Dosyamın sonucu hakkında bana bilgi verecek misin?
    Elbette! Olumlu ya da olumsuz mutlaka bir cevap alacaksın. Sonuç olumsuzsa, yayıncılık ilkelerim nedeniyle gerekçesini açıklamıyorum. Lütfen bu hususta ısrarcı davranma.

Olumsuz cevap verilen dosyaları geri gönderiyor musun?
    Hayır, göndermiyorum. Yayımlamama kararı vermişsem dosyayı hemen imha ediyorum. Bu yüzden bir nüshası sende kalmalı.

Ne kadar zamanda değerlendirip karara varıyorsun?
    Gelen dosyaların sayısına göre süre kısa ya da uzun olabiliyor. Bu nedenle kesin bir tarih veremem.

Sonuç olumluysa süreç nasıl işliyor?
    Dilerim öyle olur… Olumluysa, dosyandaki iletişim bilgilerini kullanarak seni adresime davet ediyorum. Konuşmak için…

Davette neler konuşuyorsun?
    Editörüm yayın süreci, telif miktarı, teknik düzenlemeler ve benzeri konularda yazara bilgi veriyor.

Dosya gönderecek yazarı niye bu kadar zora sokuyorsun?
    Asla böyle bir niyetim yok! Ben bir yayıneviyim. Yazarsız yapamam. Fakat işimi ciddiye alıyorum. Titiz olmak zorundayım.

Bunca ayrıntı bunun için mi?
    Elbette! Gerçek yazarlarla heveskârları birbirinden ayırmam gerekiyor. Her ay yarım yamalak kaç dosya geliyor bir görsen!

Son sözün?
    Yazarlık uzun ve zorlu bir yol. Sen yazmana bak. Umudunu, şevkini diri tut. Dilerim güzel eserler üretirsin, ben de onları yayımlarım. İyi kitaplara birlikte imza atabilmek umuduyla…

Carpe Diem Yayınları

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.