Şimdi Ara

Yavuz Ağıralioğlu subay Esat Oktay Yıldıran'a önce hakaret etti sonra da 'isimleri karıştırdım' dedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yavuz Ağıralioğlu subay Esat Oktay Yıldıran'a önce hakaret etti sonra da "isimleri karıştırdım" dedi

Anahtar Parti Genel Başkanı Ağıralioğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda, 12 Eylül darbesi sonrası Diyarbakır Cezaevi'nde yapılan işkencelerle bilinen subay Esat Oktay Yıldıran hakkında kamuoyunda gündem olan açıklamalarda bulundu.

Ağıralioğlu, "Stajını Mamak'ta Ülkücüler üzerinde yaptı. Ustalığı Diyarbakır Cezaevi'ne denk geldi. Şimdi Diyarbakır'dan konuşursanız 'Kürtlere Kürt olduğu için...' Hayır efendim, insan değildi bu. Bu Mamak'ta Ülkücülerin işkencecisiydi. Bu şöyle yapıyormuş... İşkence yapıyormuş, kan revan ediyormuş. Herkesi dövüyormuş, ağız burun darmadağın ediyormuş. Sonra köpek sokuyormuş hücreye. Isırsın bizimkileri diye aç köpek sokuyormuş. Bizimkiler gözleri bağlı olduğu için korkudan kapanıyorlarmış böyle. Köpek, bizimkilerin korkusundan merhamete geliyormuş. İçeriye ısırsın diye sokulan köpek bizimkileri yalıyor diye bu Esat Oktay Yıldıran tarafından öldürülüyormuş, 'Sen bunlara niye merhamet ediyorsun?' diye. Bu böyle bir hayvan. Anladınız mı?" ifadelerini kullandı.

"DÜRÜST OKTAY, ZEKİ KAMAN İLE ESAT OKTAY'I KARIŞTIRDIM"

Ağıralioğlu, Ekol TV'de yaptığı açıklamada, söz konusu konuşmasında Dürüst Oktay, Zeki Kaman ile Esat Oktay’ın isimlerini karıştırdığını söyledi.

Ağıralioğlu, şöyle konuştu:

Alıntı

metni:
    Dürüst Oktay, Zeki Kaman ile Esat Oktay’ı karıştırdım. Ancak şunu ifade etmek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin işkenceci olarak anılmasına sebep olan herkes suçludur. İşkence bir insanlık suçudur.
    İnsanlık suçu gibi göreceğiz. Kime yapılırsa, kim yaparsa yapsın suç göreceğiz. Efendim zaten bunu kimse dostuna yapmaz. Düşmanına adaletle davranmak Türk milletinin temayüz etmiş vasfıdır. Devletimizin teröre karşı da mücadele vereceği en büyük cevap adalettir. 'Efendim onlar bize ne yaptıysa biz onlara onu yapacağız'dan asalet çıkaramazsınız. Buradan kerim devlet çıkaramazsınız. Dolayısıyla devletinizi ayakta tutacak olan şey adaletse, işkenceyi kim yaparsa yapsın ona karşı çıkmaktır

Mamak Cezaevi’nde ülkücülerin de işkenceye maruz kaldığını ve bunun 12 Eylül'ün mantığında yer aldığını söyleyen Ağıralioğlu, o dönemde sağdan da soldan da gençlerin asıldığını, yüz binlerce insanın sicilinin bozulduğunu ve buna sebep olanların askerler olduğunu sözlerine ekledi.

Cumhuriyet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 17 Aralık 2025; 20:32:53 >

• bu adamı hiç sevmiyorum

Ümmetçilik, arap emperyalizmidir.

akp'nin sinan oğan v2'si olmaya çalışıyor ama çok belli ediyor ya. akp'ye küskün olan milliyetçi muhafazakar kesimin oylarına oynuyor, maksat oylar chp'ye de gitmesin. başkanlık sisteminde artık yüzde 2-3 oy bile çok kritik, üçüncü yola (boşa, dolaylı olarak mevcut iktidara) giden her oy chp'ye gitmediği sürece kardır mantığı var ve bu sinan oğan'da tuttu. iş ikinci tura kalınca bir şekil kafalamaları kolay iş. söylemleri hiç güven vermiyor, oğan en azından son ana kadar muhalifmiş gibi takıldı, bu erkenden kendini çok belli bir şekilde açık ediyor Yavuz Ağıralioğlu subay Esat Oktay Yıldıran'a önce hakaret etti sonra da "isimleri karıştırdım" dedi 

AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
  • end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt

Buna oy verenin hayat görüşü yoktur zaten.

• Esat Oktay Yıldıran'ın işkenceci olduğunu söyleyenler PKK'lılar ve PKK sempatizanları..Onlar dışında Esat Oktay Yıldıran'ın işkenceci olduğunu doğrulayan hiçbir resmi evrak ve kurum yok.PKK'lıların iddialarını ciddiye alarak yıllardır üstelik PKK tarafından ailesinin yanında suikastle şehit edilen bir Türk subayına hakaretler ediliyor.

Öte yandan yine PKK'nın kuruluşunu Esat Oktay Yıldıran'a ve Diyarbakır Askeri Cezaevinde yaşandığı iddia edilen işkencelere bağlanarak PKK terörünün tüm suçu Esat Oktay Yıldıran'a ve askeri yönetimin üzerine yıkılmak isteniyor.Böylece PKK ve PKK'lıların yapmış olduğu terör eylemleri 'temize' çıkarmak ve meşrulaştırmak amaçlanıyor.Kısacası karşımızda tipik bir PKK propagandası ve algısından başka birşey yok.Aynı PKK sözde yayınladığı fesih bildirisinde de kuruluş nedeni olarak 1923 Lozan Barış Anlaşmasını ileri sürüyordu.

Ayrıca PKK 12 Eylül 1980'den önce 1978'de resmen kuruluşunu ilan eden bir terör örgütüdür.1978'den öncede 1972 yılı civarından itibarende Apocular olarak ortaya çıkmış ve o dönem ortaya çıkan diğer sol kökenli örgütlerden biriydi.Diğer sol örgütlerden ayrıldıları husus ise diğer sol örgütler tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde komünist/sosyalist bir devrim yapma peşindelerken Apocular tamamen ırkçı bir anlayışla G.Doğu'da örgütlenmişler ve sadece G.Doğu'yu kapsayacak şekilde komünist/sosyalist temelli bağımsız bir Kürt devleti kurmayı amaçlamışlardır.Bu amaçla G.Doğu'da örgütlenen diğer sol örgütlere karşı şiddet ve yıldırma politikası takip etmişler,adam kaçırmışlar, suikastler düzenlemişler,kundaklama eylemlerinde bulunmuşlar,haraç toplamışlardır...Bu şiddeti ve yıldırma politikasını ise 1978'de kurdukları terör örgütü ile daha ileri bir adıma taşımışlardır.12 Eylül darbesinden sonra Diyarbakır Askeri Cezaevinde tutuklu bulunanlar işte bu Apocular ve PKK terör örgütüne dahil olan isimlerden başka birşey değildir.

Son olarak 2020'de İçişleri Bakanlığı terör örgütüne katılım oranlarını gösteren bir tablo yayınlamış ve bu tabloda terör örgütüne katılımların rekor seviyeye 12 Eylül ya da Diyarbakır Askeri Cezaevinden çıkanlar zamanında ulaşmadığı aksine I.Açılım sürecinin tam gaz devam ettiği 2012-2015 yılları arasında ulaştığı görülebilmektedir.Yani bugün 'Esat Oktay Yıldıran yüzünden PKK kuruldu,Diyarbakır Askeri Cezaevinden çıkanlar PKK'ya katıldı.Hep onun yüzünden bu olanlar' demek iftiradan ve algıdan başka birşey değildir.

Yavuz Ağıralioğlu subay Esat Oktay Yıldıran'a önce hakaret etti sonra da "isimleri karıştırdım" dedi

Yavuz Ağıralioğlu subay Esat Oktay Yıldıran'a önce hakaret etti sonra da "isimleri karıştırdım" dediwww.icisleri.gov.tr
    T.C. İçişleri Bakanlığı - Bakanımız Sn. Süleyman Soylu: Terör Örgütüne 2020 Yılındaki Katılım, 1984 Yılının da Altında
    https://www.icisleri.gov.tr/bakanimiz-sn-suleyman-soylu-teror-orgutune-2020-yilindaki-katilim-1984un-de-altinda-kaldi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nasıl ki muhaliflerin oylarıyla CHP listelerinden seçilen

Deva ve Gelecek parti milletvekilleri AKP'nin ihtiyaç duyduğu anda AKP'ye geçmişse,

Anahtar Parti'ye gidecek her oy da dolaylı olarak AKP'ye verilmiş olur.

hatta Milletvekili çıkarırsa (ki zannetmiyorum) o milletvekilleri de ihtiyaç halinde AKP'ye katılırlar.

• şehit askerlere hayvan felan diyerek küfür edecek cürrete sahip oldular artık pkklılar için, bunlar Türke düşmanlar resmen ve açık açık söylüyorlar daha ne yapsınlar sorun bunları seçenlerde diye düşünüyorum

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.