Şimdi Ara

Yatay geçiş mi Erasmus mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Ben bir vakıf üniversitesinde tam burslu olarak ing. psikoloji okuyorum. Ama okuldan memnun değilim, kafamı karıştıran ve alışamadığım çok şey var. Burayı yazarken aklımda yatay geçiş gibi bir fikir yoktu ama üç sene daha bu okula gidip gelmeye dayanabileceğimi sanmıyorum. Bir yandan da erasmusu asilden birinci olarak kazandım; almanya, ispanya, italya, portekiz gibi birçok seçenek var ve iyi üniversitelerle anlaşmalı gibi duruyor okul. Ortalamam şu an 3.92, şimdi ben erasmus mu yapsam yoksa Ankara üni, Ege üni. tarzı bir devlet üniversitesine not ortalamasıyla yatay geçiş mi? Puan olarak devasa bir fark yok ama yine de merkezi yerleştirmeyle geçemiyorum bir tık daha düşük olduğu için. Ya da erasmusu kabul edip, yazın da yatay geçişe başvurma şansım var mı? Ne yapabilirim bilmiyorum, çok kararsız kaldım. Yardımınızı bekliyorum.



  • uzun dönem erasmus yap çok ders alabiliyorsan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 7 Mart 2020; 12:13:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • erasmus +1. 1 yıllık olandan yap. verebildiğin kadar ders ver. dönüşte bakarsın yatay geçişe falan. erasmusu bir daha zor bulursun ama yatay geçişi her zaman yaparsın
  • Ben olsaydım Erasmus'u seçerdim
  • Erasmus +1
    Gerekirse erasmusunu uzat. Ama özellikle TR içi yatay geçiş düşünme bence. Tam burslu hem de İngilizce psikoloji okuyorsun. Değerini bil.
    Bölümünü seviyorsan devam et, sabret.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Coronadan dolayı hareketlilik bir süreliğine durdurulmuş, okul seçecektik ama şimdilik beklemedeyim. Ben de erasmusta karar kılmış gibiydim, unutmuşum buraya yazdığımı bugün şansa girince hatırladım. Bu arada merak ettim neden TR içi yatay geçiş önermezsiniz? Seneye erasmus tamamen iptal olabilir denildi o açıdan belki geçiş yaparım diyordum yazın duruma bağlı olarak karar verip . Devlette okumanın avantajı olmaz mı? Aslında alttan derslerle boğuşmaya değip değmeyeceğini sorguladığım bir süreçteyim biraz, o yüzden sormak istedim.
  • ikisatirarasinda kullanıcısına yanıt
    Ekstra bir katkı sağlayacağını düşünüyorsan yatay geçiş mantıklı olabilir tabi. Ama aynı kalibrede, hatta Türkçe eğitim veren bir devlete geçeceksen ben burada bir avantaj (kendimce)göremiyorum.

    Mukayeseyi sen yapacaksın sonuçta. İngilizce ile bir sorunun yoksa eğer mevcut durumunu sürdürmeyi düşün. Gördüğüm kadarıyla ortalama sorunun da yok, işler duzeldiginde erasmus gibi fırsatları sonuna kadar kullan.

    Hangimiz boğuşmadık alttan derslerle Son senede şunu anladım ben, gerçekten çalışınca kalmıyorsun dersten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Evet valla devletlerde genelde türkçe program olduğu için mecburen ingilizceden vazgeçmeyi düşünüyordum ama şunun şurasında birkaç sene kaldı, dişimi sıkıp okula katlanmak ve fırsatlardan istifade etmek daha mantıklı olacak.

    İngilizceyle bir problemim yok çok şükür, bakalım işler düzelirse elimden geleni yapıp önüme bakacağım.

    Kafam allak bullaktı bu aralar biraz önümü görebiliyor gibi hissediyorum artık. Gerisini de zaman gösterecek. Çok teşekkür ederim. :)
  • ikisatirarasinda kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
    Başarıların daim olsun.
    Çalışmadan bir şey elde edemezsin unutma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.