Şimdi Ara

Yaşadığımız çağdan memnun olmayan var mı gerçekten?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı yorumlar görüyorum "Yanlış dönemde yaşıyoruz viking olmak vardı osmanlı olmak vardı" vs tarzı. Şöyle bir düşünürsek, geçim sıkıntısı olmayan bir ailenin çocuğu eğer anne babası uzun süre yaşarsa TEORİK olarak evden dışarı bile çıkmasına ihtiyacı olmadan ebeveynleri öldükten sonra da onlardan kalan mirasla neredeyse hayatı boyunca HİÇ çalışmadan yaşayabilir. İnsanoğlu hayatının hangi döneminde böyle bir rahatlığa ve tembellik opsiyonuna sahipti?

Not: Sadece geçmişten bahsediyorum

• ne raadlıgı ne tembellik obsiyonu kardeş sen amarika da mı yaşıyon yok öyle şeyler ben her gün 12 saat çalışıyom annem babamda çalışıyo hani nerde rahatlık?
    böyle çağ olmaz ossun birader eski çağda tarlamız olurdu ordan yerdik hayvanımız olurdu onu içerdik keserdik sürerdik anadın mı şimdi neyimiz var iki tane tuşu bi tane ekranı olan telefon başka ??
  • Millete rahat batıyor kardeşim. Oturup klavyeden tuşlara basmak veya kağıtlara imza atmak bir sürü insan için barınma, ısınma, giyinme, yeme, içme gibi ihtiyaçların TAMAMINI karşılıyor.

Doğada bizim kadar beleşçi başka bir tür yok.
  • ne raadlıgı ne tembellik obsiyonu kardeş sen amarika da mı yaşıyon yok öyle şeyler ben her gün 12 saat çalışıyom annem babamda çalışıyo hani nerde rahatlık?
    böyle çağ olmaz ossun birader eski çağda tarlamız olurdu ordan yerdik hayvanımız olurdu onu içerdik keserdik sürerdik anadın mı şimdi neyimiz var iki tane tuşu bi tane ekranı olan telefon başka ??
  • Evet eskiye göre çok daha rahatız sağlık imkanları var emek sarfetmeden istediğin marketten istediğin ürünü elini uzatarak alıyorsun ama ben yinede christophe colomb'un kafilesinde Amerika kıtasına ulaşanlardan biri olmayı yeğlerdim.
  • Viking değil de o kitaplarda okuduğumuz şövalyeler gibi olmak isterdim.Dağ bayır gezerdim köyden köye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A.S.L.A.N kullanıcısına yanıt
    bunu ciddi mi yazdın dalga mı geçtin pek anlayamadım
  • Orta çağda biraz kalıplı bir insan olarak doğsaydım mountain gibi atlara tek atabılseydım felan üf
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Taş devridne yaşamak vardı kızlara artislik yapan erkeklerin kafasını taşla ezip kızı saçından sürükleyerek çalıların arasına çek ve güm güm gü artık aile olduk üreme eylemi gerçheklesti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygtygt47

Taş devridne yaşamak vardı kızlara artislik yapan erkeklerin kafasını taşla ezip kızı saçından sürükleyerek çalıların arasına çek ve güm güm gü artık aile olduk üreme eylemi gerçheklesti.

• Benim derdim tembellik değil, sürekli g.t korkusuyla yaşamak istemek. Bu devirdeki fakirlik hariç... Temel ihtiyaçlarımı sorunsuz karşılayabildiğim şartlar benim için yeterli. Yani çok eski çağlarda avcılıkla geçinebileceğim alabileceğim kadar hatunu alabildiğim, yapabileceğim kadar çocuğu yapabildiğim çağ benim için yeğdir... Savaşta, baskında ölürsek nasip artık.

Ekvatorda balta girmemiş ormanlarda yaşamak gibi bir amacım var aslında ama kalmadı artık. Cidden niyetim var, derin araştırmalar yaptım ama bu saatten sonra onların arasına katılmak zor ki herhangi bir bilgiye de ulaşamadım onlara dair. Teknoloji kullanmadıkları için iz bırakmıyorlar. Tam Akdeniz sahillerinde veya adasında yaşayan yabani kabilelerin adamıyım, balıkçılıkla geçinen; ateşle ısınıp hatunlarını seven, adını bilemeyecek kadar çocuk yapacak bir adamım aslında ama bu rezil çağda yaşıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentex Dentex -- 27 Kasım 2017; 22:51:55 >
  • Fatihin zamanın yasamak isterdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: F.Laurent

bunu ciddi mi yazdın dalga mı geçtin pek anlayamadım

Biraz eğleneyim dedim hocam, ciddi değildim.
  • Orta dünya veya ilk türk devletlerinin olduğu çağı yaşamak isterdim, arada hâlâ daha düşünüyorum bunu.

• Dentex Dentex kullanıcısına yanıt
    o hayatı yaşasan bugünlere geri dönmek istemeyeceğinden nasıl bu kadar eminsin hocam
  • Ortaçağda yaşamak falan istemezdim doğrusu düşünsene ok saplanıyor vücuduna düzgün bir antibiyotik yok acı çekerek ölüyorsun

• Böyle romantik hayallere kapılanları o çağa göndersen hemen pişman olduklarını, geri gelmek istediklerini söylerler. Oğlunu sanayiye gönderen baba misali.

• Muhafız. kullanıcısına yanıt
    söylemeye çalıştığım şey işte bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: F.Laurent

o hayatı yaşasan bugünlere geri dönmek istemeyeceğinden nasıl bu kadar eminsin hocam

Çünkü kendimi gayet iyi tanıyorum

İnsanın yeri doğaya en yakın olduğu yerdir. Öze dönmek lazım... Nasıl bir hayvanı doğadan koparınca hayvanlığını yitiriyorsa insanı da doğadan koparmak bu durumla eş değerdir.
  • doğa da yaşama falan özenen var mı ya ordan kaplan çıkıyor burdan aslan uyku da bile rahat yok
  • Herkes geçmişten bahsetmiş ama kimse gelecekten bahsetmemiş

Ben gelecekteki insan ömrünün daha uzun olduğu bir çağda yaşamadığım için memnun değilim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.