Şimdi Ara

Yarı debriyaj nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl yapılır nerede yapılır zararı var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha çok rampada aracı arkaya kaydırmadan kaldırmak için kullanılır . Yarım debriyajın olayı; sol ayağını debriyaj pedalından kavrama noktasına gelene kadar yani araç titremeye başlayana kadar kaldırmak titrediği an ayağı debriyaj pedalı üzerinde sabitlemek o sırada sağ ayağı frenden kaldırıp kademeli şekilde gaz pedalına basarak arabayı geriye kaydırmadan hareket ettirmektir . Zaten araç rampada yarım debriyajdayken askıda kalacak ve geri kaymayacaktır mantığı budur . Dizel araçlarda yarım debriyajda gaza basmadan dahi ileriye doğru hareket edebilir benzinli araçlarda da bu durum olabilir ama asıl olay aracı askıya almak olduğundan ileri gidip gitmemesi pekte mühim değil

• Baskı balataya bi zararı var mı acaba bu durumun

• quote:

Orijinalden alıntı: ShotoWakizashi

Daha çok rampada aracı arkaya kaydırmadan kaldırmak için kullanılır . Yarım debriyajın olayı; sol ayağını debriyaj pedalından kavrama noktasına gelene kadar yani araç titremeye başlayana kadar kaldırmak titrediği an ayağı debriyaj pedalı üzerinde sabitlemek o sırada sağ ayağı frenden kaldırıp kademeli şekilde gaz pedalına basarak arabayı geriye kaydırmadan hareket ettirmektir . Zaten araç rampada yarım debriyajdayken askıda kalacak ve geri kaymayacaktır mantığı budur . Dizel araçlarda yarım debriyajda gaza basmadan dahi ileriye doğru hareket edebilir benzinli araçlarda da bu durum olabilir ama asıl olay aracı askıya almak olduğundan ileri gidip gitmemesi pekte mühim değil

Atıyorum arazide tumsekli girintili cikintili hafif egimli biryerden gececegiz yavas gecmek zorundayiz 1. Vites yetiyor 2 kurtarmiyor hizimizi da korumaliyiz boyle bir durumda debriyaj gaz yaparak ilerlemeye calisiyoruz bu da yarim debriyaj olmuyor mu ?

• FreudeAmFahren kullanıcısına yanıt
    O debriyajı sündürmek oluyor bence , debriyaj yarımdayken araca hareket vermeyi uzun tutarsan debriyajı sündürmüş olursun balataya zarar verirsin .Ben bahsettiğin durumlarda bas çek olarak ayarlıyorum , sündürmeyi sevmiyorum . İkisi farklı durumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShotoWakizashi -- 28 Mayıs 2017; 12:28:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShotoWakizashi

Daha çok rampada aracı arkaya kaydırmadan kaldırmak için kullanılır . Yarım debriyajın olayı; sol ayağını debriyaj pedalından kavrama noktasına gelene kadar yani araç titremeye başlayana kadar kaldırmak titrediği an ayağı debriyaj pedalı üzerinde sabitlemek o sırada sağ ayağı frenden kaldırıp kademeli şekilde gaz pedalına basarak arabayı geriye kaydırmadan hareket ettirmektir . Zaten araç rampada yarım debriyajdayken askıda kalacak ve geri kaymayacaktır mantığı budur . Dizel araçlarda yarım debriyajda gaza basmadan dahi ileriye doğru hareket edebilir benzinli araçlarda da bu durum olabilir ama asıl olay aracı askıya almak olduğundan ileri gidip gitmemesi pekte mühim değil

Güzel anlatmışsınız hocam. Peki çok dik bir yokuşta, yarım debriyajla arabaya patinaj çektirmeden nasıl kaldırabiliriz, bir fikriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir_2112 -- 1 Haziran 2017; 9:25:35 >

• Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Baskı balatanın ısınmasına sebep olur uzun dönemde baskı balatanın ömrünü kısaltır
  • emir_2112 kullanıcısına yanıt
    Debriyajı iyice yedirerek yavaşça bırakırsanız patinaj çekmez. Kavradığı gibi aniden bırakırsanız gaza çok basarsanız patinaj çeker az basarsanız stop eder.
  • Aracı kaldırmakta zorlanıyorsanız yada dik yokuşlarda geri kaydırıyorsanız el freni ile kalkış yapın. Eğimli yolda durduğunuz anda el frenini çekin daha sonra normal kalkıyormuş gibi vitesi bire takın ve yavaş yavaş kalkış yapın araç ileri doğru sekme yaptığı an el frenini indirin olay bu kadar basit.

Yarım debriyaja alışana kadar stop ettirirsin ve panikle geri kaydırırsın. En sağlamı el freni ile kalkış yapmaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

Aracı kaldırmakta zorlanıyorsanız yada dik yokuşlarda geri kaydırıyorsanız el freni ile kalkış yapın. Eğimli yolda durduğunuz anda el frenini çekin daha sonra normal kalkıyormuş gibi vitesi bire takın ve yavaş yavaş kalkış yapın araç ileri doğru sekme yaptığı an el frenini indirin olay bu kadar basit.

Yarım debriyaja alışana kadar stop ettirirsin ve panikle geri kaydırırsın. En sağlamı el freni ile kalkış yapmaktır.

Hangi yöntem daha sağlam?

• emir_2112 kullanıcısına yanıt
    El freni ile kalkmak daha sağlam. Araca daha az zarar verir.

• tLqA kullanıcısına yanıt
    Anladım. Teşekkürler..

• Bu ne saçma yanıtlar yahu, sırf şuraya yazayım diye login oldum.

El freni önerenler, el freni en sağlamı diyenler var. Şaka gibisiniz.
    Siz en ufak bir eğimde el freni çekiyorsanız cart curt, yolcuları fena güldürüyorsunuzdur.

İşte forumda bunlarla otomobil tartışıyoruz.
  • Dik yokuşlarda çakılı araç ile el freni kalkışının sakıncası nedir?

Konu sahibi bu konularda acemi belki, herkeste kendince tavsiye veriyor.

Adam yarım debriyaj yapacağım diye yokuşta geri kaydırsa üzerine panikle gaza yüklenip stop ettirse daha mı iyi?

Çeksin el frenini araba ileri kafa çıkardığında indirip yoluna devam etsin işte.
  • yokuşta kalkarken el freni kullanın hem baskı balatanızı korur hemde geri kaçırmazsınız. Öteki türlü kavrama noktasını bulup her zaman ayağınızı o noktaya getirirseniz frenden ayağınızı çekseniz bile araç geri kaçmaz. Onun için iyi ayar yapmak lazım ama gerek yok elfreni daha iyi bence

yarım debriyaj ise tümseklerden geçerken 1 yetio fakat 2 olmuyo , yani 1 e geçemiyorsunuz ama 2 de de boğuluyor. Birden çekseniz araç boğulacak yada hoplayacak , debriyajda tutarak hız kazandırıp 2 de devam ediliyor ancak bu baskı balataya zarar verir. Çizik atarsınız balata çabuk biter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Bu ne saçma yanıtlar yahu, sırf şuraya yazayım diye login oldum.

El freni önerenler, el freni en sağlamı diyenler var. Şaka gibisiniz.
    Siz en ufak bir eğimde el freni çekiyorsanız cart curt, yolcuları fena güldürüyorsunuzdur.

İşte forumda bunlarla otomobil tartışıyoruz.

Emniyet kemeri takmak da acemi işi. Milleti kendimize güldürmeye gerek yok.

• yokuşlarda kısa anlık dur kalklarda yapılır.

ben genelde tümseklerden geçerken yavaşlayınca yarım debriyaj yapıp, hafif gaz vererek 2. viteste devam ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • el freniyle kalkmanin nekadar kolay ve rahat oldugunu fark ettigim gunden beri artik yarim debriyaj felan yapmiyorum. Bir cok kiside bunun daha saglikli oldugunu soyluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasisden çukurlardan geçerken frene ve debriyaja basmayin aracınıza çok zarar verirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: başaran

Kasisden çukurlardan geçerken frene ve debriyaja basmayin aracınıza çok zarar verirsiniz

Freni anlarim da debriyaj ne alaka

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.